對唔治,俾咗兩次機會佢我都係唔識欣賞伯爵朱古力堅果奶蓋茶 ($60) ●●◐○○個伯爵茶有啲⋯⋯er好似有chai tea嗰種香料味噉 飲幾啖感覺「臭臭的」🙏🏻🙏🏻奶蓋嚟講係好味嘅 好味過我第一次飲嗰個 我最鍾意有得用個鏟𢳂嚟食 佢係鹹甜鹹甜嘅奶蓋 朱古力味我覺得足夠(再重味啲會蓋過茶底)偏厚實 自己可以當一個好heavy嘅甜品噉食兩樣溝埋一齊飲嘅時候好唔掂👣呢個分係俾奶蓋嘅🫴🏻✍🏻 第一次試咗四季春堅果奶蓋茶 @旺中,嗰個就個茶都ok嘅(但係冇特別)🍵然後個奶蓋太腬 好似成pat繽紛樂噉 我同啲fd飲都頂唔順🤢同樣個奶蓋同茶唔算太夾 感覺佢啲茶會整酸奶蓋 好似食壞咗噉✍🏻 同事有講我呢一轉飲啲茶底好似冇佢哋上一次飲咁好飲,睇嚟質素都幾參差📍NUTTEA💰: ●●○○○
對唔治,俾咗兩次機會佢我都係唔識欣賞

伯爵朱古力堅果奶蓋茶 ($60) ●●◐○○
個伯爵茶有啲⋯⋯er
兩樣溝埋一齊飲嘅時候好唔掂👣呢個分係俾奶蓋嘅🫴🏻

📍NUTTEA
💰: ●●○○○
TakeAway
女友一向都係飲咩都唔飲水嘅忠實支持者出親街都會話要買返杯嘢黎飲🧋最近留意到AlipayHK推出咗個優惠同眾多知名茶飲品牌商店合作梗係要分享比大家知咪蝕底😎.👇🏻合作嘅茶飲店包括👇🏻NUTTEA、茶米茶、山下菓子、丸作食茶、UCHI 屋子、不要對我尖叫、日常茶間 、貢茶、Pacific Coffee、Flash Coffee等勁多間都可以用到😳.同女友講完呢個優惠就比佢的咗去買nuttea飲順手當實測吓個優惠🤣.🍴粉紅莓好堅果奶蓋茶 加 寒天 $51 💛8/10佢地嘅堅果奶蓋真係好好味味道濃香 質感厚實綿密🥛配搭下面清爽酸甜嘅莓類果汁茶底超正再加埋寒天 加多層口感就掂哂啦🥰.鋪頭環境唔錯 仲要有位坐㗎👏🏻啱哂行到攰時過黎抖一抖 飲杯嘢差足電先再上路啦⚡️
女友一向都係飲咩都唔飲水嘅忠實支持者
出親街都會話要買返杯嘢黎飲🧋
最近留意到AlipayHK推出咗個優惠
同眾多知名茶飲品牌商店合作
梗係要分享比大家知咪蝕底😎
👇🏻合作嘅茶飲店包括👇🏻
NUTTEA、茶米茶、山下菓子、丸作食茶、
UCHI 屋子、不要對我尖叫、日常茶間 、
勁多間都可以用到😳
啱哂行到攰時過黎抖一抖
飲杯嘢差足電先再上路啦⚡️
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
2022-11-18 223 views
黎尖沙咀行街先發現美麗華開咗NUTTEA!有少少口渴就行入黎買杯嘢飲同朋友share啦😋😋平時都飲開伯爵朱古力堅果奶蓋茶,但佢每日限量100杯,今次夜晚黎到已經sold out喇🥲所以試咗另一杯同樣係推薦🌟🌟🌟嘅粉紅莓籽堅果奶蓋茶🤭一如以往用咗匙羹食上面層奶蓋先,奶蓋好濃厚好creamy,每食一啖都會佈滿成個口😆食到咁上下就用飲筒撈埋飲🤣平時飲開朱古力味嗰杯,飲到一半就會覺得漏,但哩個莓味同啲奶蓋就反而balance到,飲曬成杯都唔覺得有罪惡感🤣

• 粉紅莓好堅果奶蓋茶
2022-11-14 168 views
1x四季春堅果奶蓋茶少冰, 無糖HK$ 43.01x四季春堅果奶蓋茶微糖HK$ 43.01x伯爵朱古力堅果奶蓋茶無糖HK$ 58.0呢杯為100杯限定, 售完100杯當天就無第一次飲當然要試下呢杯朱古力、堅果、伯爵茶三種口味完美配搭奶蓋充滿堅果味texture 亦夠哂creamy 同rich不過就甜左d但又完全唔會蓋過伯爵茶嘅清香(茶就無甜味)無論分開食奶蓋定係同伯爵茶一齊飲都係個好享受呢個完美組合會令人念念不忘1x焙茶堅果奶茶無糖HK$ 48.01x宇治抹茶堅果奶蓋茶少冰, 微糖, 寒天HK$ 53.01x伯爵朱古力堅果奶蓋茶正常冰, 半糖HK$ 58.01x西瓜堅果汁 (凍)半糖HK$ 50.01x滿杯柚惑 (凍)微糖HK$ 43.0小計金額HK$ 396.0運費HK$ 30.0平台費HK$ 2.0總計(含增值稅)HK$ 428.0PS : 8 杯外賣飲品用2個紙袋裝真係好怕太重個紙袋會破爛🙈🙈建議分開2袋
1x四季春堅果奶蓋茶少冰, 無糖

1x四季春堅果奶蓋茶微糖

1x伯爵朱古力堅果奶蓋茶無糖
HK$ 58.0

呢杯為100杯限定, 售完100杯當天就無
第一次飲當然要試下呢杯
朱古力、堅果、伯爵茶三種口味完美配搭
奶蓋充滿堅果味
texture 亦夠哂creamy 同rich不過就甜左d
但又完全唔會蓋過伯爵茶嘅清香(茶就無甜味)
無論分開食奶蓋定係同伯爵茶一齊飲都係個好享受

運費
HK$ 30.0
平台費
HK$ 2.0
總計(含增值稅)
HK$ 428.0

PS : 8 杯外賣飲品用2個紙袋裝真係好怕太重
個紙袋會破爛🙈🙈建議分開2袋
2022-11-14
Delivery
2022-10-03 180 views
永遠口渴想飲嘢有少少肚餓,一定係黎NUTTEA ,以前就話搵佢分店好難,而家開到周圍都係好開心🤤美麗華呢間出邊仲有張櫈可以坐,今次叫咗四季春堅果奶蓋,同烏龍堅果奶蓋HKD35 ,佢啲奶蓋真係世一,非常好飲,而且唔油膩,仲係乳糖不耐症愛好者,飲完一定唔會肚痛,大推!❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥
2022-08-08
  • 四季春堅果奶蓋
  • 烏龍堅果奶蓋
2022-09-19 156 views
賣點係堅果整成既奶蓋 原來不輸普通奶蓋 感覺仲健康啲🤪最適合純素人士🤩🤩🤩今次試左 手沖咖啡朱古力奶蓋 $45我就覺得佢哋既奶蓋真係最值得試嘅地方 因完為係堅果做吾會有太大奶味 但感極佳 配合濃厚朱古力味 我個人嚟講十分喜歡 雖說飲品上冇話有太特別 但奶蓋為佢加分唔少!*佢個烏龍堅果奶蓋茶 都不錯 可能因為呢款奶蓋上面會有埋果仁又多咗層口感 而且鹹鹹的奶蓋加上烏龍茶剛好中和左膩既感覺🤤🍵** 逢星期六,日仲有得減$5 *👍🏻

今次試左 手沖咖啡朱古力奶蓋 $45

* 逢星期六,日仲有得減$5 *👍🏻
2022-09-12
Waiting Time
4 Minutes (Dine In)
$45 (Tea)
  • 手沖咖啡朱古力奶蓋
2022-09-05 133 views
一直都想試Nuttea好耐但成日好驚飲完一杯就會好飽所以咁耐都無飲過今日同朋友Share就啱啱好啦牛油果堅果奶 - $47唔係用透明杯表示有少少傷心第一啖飲落去唔係太好飲可能未咁快接受到堅果陣味但隔咗一陣個味都唔錯成個口感都幾Smooth堅果味好重但就唔係好飲到牛油果味
一直都想試Nuttea好耐

堅果味好重
但就唔係好飲到牛油果味
2022-08-30
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$47 (Tea)
2022-08-21 150 views
一直都想試下nuttea但又一直都無機會,前幾日終於試到夏季限定既系列🫠🫠🧡 菠蘿堅果奶蓋茶 $42奶蓋份量比想像中多,超過半杯都係,飲落去幾rich,唔講都唔知係堅果整出黎,有少少果仁味,唔算太甜。菠蘿就有渣,有部份真係硬到咬唔開lol 但都尚算清新,未試過可以試下既,但個人都係覺得一個人飲曬一杯太膩🤧味道:7/10性價比:5/10📍NUTTEA尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期1樓108A號舖📌人均消費: below $50#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐廳 #cafe #台式茶飲 #茶飲店 #珍珠奶茶 #nuttea #vegan #奶蓋茶 #堅果奶蓋茶

🧡 菠蘿堅果奶蓋茶 $42

菠蘿就有渣,有部份真係硬到咬唔開lol

味道:7/10
性價比:5/10

📍NUTTEA
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期1樓108A號舖

📌人均消費: below $50

2022-07-04 288 views
行街經過見到新開左間Nuttea開咗咁耐都未有機會去試四季春堅果奶蓋茶🤩堅果奶蓋真係超級推薦超級濃郁的堅果味道仲有粒粒堅果碎茶底配左四季春四季春的茶味香濃即使配埋堅果奶蓋 都唔會蓋過茶香絕對係堅果控的必試
行街經過見到新開左間Nuttea

即使配埋堅果奶蓋
都唔會蓋過茶香

絕對係堅果控的必試

2022-06-21 208 views
二訪ℕ𝕦𝕥𝕥𝕖𝕒 🌰上次飲過一次之後就愛上左nuttea,成日都想搵機會再飲過😝上次試左伯爵朱古力堅果奶蓋茶🌰,今次一於飲杯清啲嘅試下佢龍與鳳蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 ($40)🍎奶蓋依然出色厚滑,texture creamy 得黎唔會太heavy,配上蘋果脆脆又加左啲特色蘋果加上堅果奶又再一次令邪惡嘅飲品變得更健康😜今次茶底多左啲蘋果味,相對比較酸,醒神開胃,好適合近來悶熱嘅天氣😌試過嘅兩款都各有特色,但感覺今次嘅蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶比較岩夏天飲☀️😎決定黎緊夏天又揀隻清清地嘅茶試下😉
二訪ℕ𝕦𝕥𝕥𝕖𝕒 🌰

蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 ($40)🍎
蘋果加上堅果奶又再一次令邪惡嘅飲品變得更健康😜

蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶

蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
2022-05-23 253 views
去開TST 見NUTTEA係TST開左 就買左幾杯野飲見到每日限定100杯 就買左杯伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶不過係朋友飲既 佢話好飲因為太熱 所以想飲FRESH既野就叫左滿杯柚惑 另1個朋友叫左滿杯葡萄滿杯柚惑 好好飲但朋友果杯滿杯葡萄 佢覺得太多渣 痴晒係牙度 笑死我BTW 比錢果陣 見到佢寫住 有靚仔我就8掛問下 靚仔係邊
去開TST 見NUTTEA係TST開左 就買左幾杯野飲

滿杯柚惑 好好飲
但朋友果杯滿杯葡萄 佢覺得太多渣 痴晒係牙度 笑死我

BTW 比錢果陣 見到佢寫住 有靚仔
我就8掛問下 靚仔係邊
Nuttea喺尖沙咀開咗新嘅分店!終於可以喺尖沙咀飲到啦!🍴 粉紅苺好堅果奶蓋茶 走甜少冰 $47 (7/10)個奶蓋超級厚,奶蓋好creamy,超級濃堅果味,食落唔heavy,濃到覺得有奶香,好好食!係士多啤梨沙冰,偏酸,飲到有士多啤梨嘅籽,但係士多啤梨味偏淡,同埋$47真係太貴,唔係好值得呢個價錢,冇果肉又冇其他嘢🫠推薦指數: 7/10整體嚟講,覺得價錢都有啲貴,奶蓋茶由$35-$47不等,但個奶蓋真係必試,好濃好特別嘅堅果味,偶爾買一杯都係為咗堅果奶蓋,茶底沙冰冇乜特別😂😂可以買最平嗰杯飲個奶蓋就算(真心的
Nuttea喺尖沙咀開咗新嘅分店!終於可以喺尖沙咀飲到啦!

🍴 粉紅苺好堅果奶蓋茶 走甜少冰 $47 (7/10)

推薦指數: 7/10
2022-05-01 192 views
飲左menu 上的招牌飲品,有三粒星星推介👍❇️伯爵朱古力奶蓋茶🌀奶蓋部分係精華,綿密又滑,仲有d 朱古力粉,茶底香,兩者非常夾👍❇️粉紅莓好堅果奶蓋茶🌀飲落去酸酸地,清新又開胃,奶蓋面有nuts 碎,而且好creamy👍
飲左menu 上的招牌飲品,有三粒星星推介👍
❇️伯爵朱古力奶蓋茶
❇️粉紅莓好堅果奶蓋茶
🚦NUTTEA(尖沙咀、荃灣)🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶🍓$458.5/10【三星推薦】我見到咁豐富嘅Menu,我又開始選擇困難😵‍💫但係開槍Menu上面三個三星推薦你嘅飲品之一,咁就決定一試!好好飲🥰奶蓋嘅芝士味好重🧀飲起上嚟的確好邪惡,完全滿足到飲手搖嘅口腹之欲🤤叫咗微糖,所以莓果嘅部份飲落比較酸,開胃少少,就咁飲嘅話係有少少酸🍋但夾埋奶蓋嘅話就完全冇問題,飲到最後就覺得有啲膩添🧈🍚紫米堅果奶🍚$406/10【季節限定】作為紫米控,點都一定要試一試🤩但結果出嚟就有少少失望,因為紫米味道好淡雖然筆起上嚟紫米嘅份量都多,有一大舊😍但整體來講撈勻之後比較淡,紫米味唔算好出,有少少比堅果嘅味道冚過咗🥺但都有可能係自己問題,外賣返咗屋企先至再飲,令到有少少紫米沉咗底🤭如果大家唔係即時飲嘅話,都要注意⚠️☕️烏龍堅果奶茶☕️$348/10【保留到茶味】第一次飲堅果奶,第一啖最出嘅果然都係堅果嘅味道,但係飲多兩啖習慣咗之後,好快就飲得出烏龍茶嘅味道🤩兩種味道合而為一嘅感覺好新鮮,同平時嘅烏龍茶雖然唔同,但都不相伯仲,係貴啲啫💸以口感來講,都比起平時嘅烏龍奶茶更加好,而且飽肚感更加多,果然係可以多食代餐嘅一個
🚦NUTTEA(尖沙咀、荃灣)

🍓粉紅莓好堅果奶蓋茶🍓$45
8.5/10
【三星推薦】

🍚紫米堅果奶🍚$40
6/10
【季節限定】
作為紫米控,點都一定要試一試🤩
但結果出嚟就有少少失望,因為紫米味道好淡
紫米堅果奶
紫米堅果奶

☕️烏龍堅果奶茶☕️$34
8/10
【保留到茶味】
以口感來講,都比起平時嘅烏龍奶茶更加好,而且飽肚感更加多,果然係可以多食代餐嘅一個飲品🤰嗰日食完飯先至飲,飲完飽到傻😂

整體8/10
1️⃣味道非常之唔錯,但係就價格比較貴,始終係堅果奶嘅飲品,咁獨特嘅路線,所以成本比較高到理解,最後評價係CP值正常/中上👍
2️⃣嗰陣去咗新開嘅分店,喺尖沙咀Mira Place,係咁啱經過,嗰陣OpenRice仲未有🍚新開張仲拎咗coupon🎟服務態度好好,而且唔使排隊🧍‍♀️不過就冇咗紫米、香芋、牛油果、禮物等等嘅原材料,相信而家開業左一段時間就會供應穩定啲😉
3️⃣而紫米飲品就係喺荃灣分店度買嘅,服務態度都唔錯,人流更加少🧍‍♀️但紫米飲品你尖沙咀分店貴咗兩蚊😳不過對比番其他飲品,價錢應該都大致相同嘅
4️⃣無論係OpenRice都有優惠,但係就只限兩三款指定飲品
2022-03-11 201 views
食過咁多次Nuttea都係鐘情於奶蓋,好耐之前係Nuttea第二間分店飲過朱古力榛子堅果奶,之後次次都係食返奶蓋堅果奶味道唔差,但感覺總係覺得唔夠濃,事隔咁耐再試下佢地個堅果奶,睇下有無唔同嘅感覺今日天氣凍,我揀左一杯熱飲,見到黑芝麻味堅果奶寫住係季節限定,我自己本身又幾鐘意黑芝麻味嘅產品,所以揀左佢比完錢好快有得拎野飲,溫度岩岩好適合即刻飲唔會燙口不過飲落個感覺同上次飲Nuttea堅果奶差唔多,都係覺得唔夠濃郁佢嘅調味即係黑芝麻粉係足料,但總係無個鐘好濃厚嘅感覺,同樣嘅價錢可以買到奶蓋茶,而且奶蓋自己唔識整,所以我下次都係會買返奶蓋茶或者純奶蓋