2022-08-21
一直都想試下nuttea但又一直都無機會,前幾日終於試到夏季限定既系列🫠🫠🧡 菠蘿堅果奶蓋茶 $42奶蓋份量比想像中多,超過半杯都係,飲落去幾rich,唔講都唔知係堅果整出黎,有少少果仁味,唔算太甜。菠蘿就有渣,有部份真係硬到咬唔開lol 但都尚算清新,未試過可以試下既,但個人都係覺得一個人飲曬一杯太膩🤧味道:7/10性價比:5/10📍NUTTEA尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期1樓108A號舖📌人均消費: below $50#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐廳 #cafe #台式茶飲 #茶飲店 #珍珠奶茶 #nuttea #vegan #奶蓋茶 #堅果奶蓋茶
🧡 菠蘿堅果奶蓋茶 $42
菠蘿就有渣,有部份真係硬到咬唔開lol
味道:7/10
性價比:5/10