2022-12-05 379 views
《鮮味$10靚生蠔🦪》———————————————-#OysterStation 🦪-呢間蠔站係將軍澳都一段時間,平時都有食開~最近就到聖誕節,想同朋友提早慶祝chill下就嚟咗呢度🥂 裝修帶點英倫風,有個搶眼嘅英式電話亭,窗外有個大露台,感覺開揚☺️-🦪 Daily Fresh Oyster$10蠔,係$10咋!超抵食💰我哋毫不猶豫就嗌咗半打,絕對係過癮之選😋是日精選生蠔來自愛爾蘭,size飽滿,都幾新鮮,食落海水味好突出,略帶鹹香🌊-🍕 四式芝士薄餅Pizza由四種不同嘅芝士製成,包括藍芝士、parmesan cheese、車打芝士同水牛芝士,超級香噴噴🤩 薄批餅底脆卜卜,邊位有種餅乾嘅口感️😚-🍝 軟殼蟹扁意粉軟殼蟹好大隻,炸得酥脆可口,扁意粉口感彈牙,都幾掛汁🤤 撈埋濃郁咸香嘅芝士咸蛋黃醬汁,口感creamy~-⭐價錢參考:(另收加一)時令生蠔:$10/隻四式芝士薄餅:$168軟殼蟹扁意粉:$158🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$200
《鮮味$10靚生蠔🦪》
———————————————-
#OysterStation 🦪
🦪 Daily Fresh Oyster
🍕 四式芝士薄餅
🍝 軟殼蟹扁意粉
⭐價錢參考:(另收加一)
時令生蠔:$10/隻
四式芝士薄餅:$168
軟殼蟹扁意粉:$158
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$200
2022-11-30
2022-12-05 52 views
餐廳在將軍澳 挺舒服的住宿區工業風裝修 有氣氛的蠔店店員都會介紹菜品 蠔品應該是最主打酥皮海鮮忌廉湯酥脆千層皮 有淡淡的牛油香奶香忌廉 有洋蔥紅蘿蔔海鮮把酥皮浸泡在湯裏 奶香更濃郁份量剛剛好兩個人蠔品來到蠔店 肯定要指定點蠔品10元的價格 真的不能要求太多每隻都是一口的尺寸 剛剛好有鮮味 整體還算不錯蒜香牛肋骨配薯角牛肋骨有加蒜去焗烤 加上海鮮甜醬整排的牛肋骨可分兩個人甜滋滋醬汁 肉味已吸收容易讓人一口接一口薯角脆香外皮 西餐標配
餐廳在將軍澳 挺舒服的住宿區

薯角脆香外皮 西餐標配
酥皮海鮮湯
牛肋骨
2022-12-04 41 views
今晚在將軍澳中心吃晚餐,這家餐廳位置不容易找,差點忽視了。餐廳裝修一貫酒吧風格,木製桌子,燈光微醺,氣氛不錯。晚上來到,餐廳的座位已經滿了,生意不錯。⭐️指定生蠔$10 點了半打生蠔,生蠔細細隻,但很新鮮,入口清爽清甜。⭐️炸薯條$68炸薯條很美味,一條條幼薯條炸得十分香脆,一邊吃、一邊等主食是不錯的選擇。⭐️卡邦尼$128卡邦尼有一隻流心蛋,加上芝士碎,口感濕潤滑溜。加上煙肉,味道也不會太鹹,很容易入口,令我忍不住一口續一口吃。⭐️香蒜辣椒欖油長通粉$108香蒜辣椒欖油長通粉入口有辣度,長通粉口感比較有嚼勁。
今晚在將軍澳中心吃晚餐,這家餐廳位置不容易找,差點忽視了。

餐廳裝修一貫酒吧風格,木製桌子,燈光微醺,氣氛不錯。

晚上來到,餐廳的座位已經滿了,生意不錯。

⭐️指定生蠔$10
指定生蠔

點了半打生蠔,生蠔細細隻,但很新鮮,入口清爽清甜。

⭐️炸薯條$68
炸薯條
炸薯條

⭐️卡邦尼$128
卡邦尼

卡邦尼有一隻流心蛋,加上芝士碎,口感濕潤滑溜。

⭐️香蒜辣椒欖油長通粉$108
香蒜辣椒欖油長通粉
香蒜辣椒欖油長通粉

香蒜辣椒欖油長通粉入口有辣度,長通粉口感比較有嚼勁。
2022-12-03 40 views
🚩 蠔站生蠔真係永遠都不可以抗拒嘅食物~蠔站做緊$10蠔咁大件事冇人講‼️等我幫大家試食下先餐廳用咗落地大玻璃,感覺開揚~仲有用咗少少齒輪做裝飾,都幾復古㗎〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈是日精選生蠔 $10 今日生蠔嘅產地係愛爾蘭$10就一定唔係勁大隻好飽滿嗰啲不過佢細細地得黎夠甜帶少少金屬味 有回甘 口感細膩10 蚊蠔只限堂食啊🌈蠔站至尊 9‘’ $178用嘅係薄批底,好似餅乾咁至尊就係乜嘢都有 材料都好足裏面有好多火腿 腸同橄欖佢嘅茄醬底酸酸辣辣咁,應該係因為落咗黑胡椒🌈炸薯角 $68平時快餐店得個個幾條 完全唔夠喉呢度嘅份量超級多 20幾30條走唔甩😆新鮮炸起 諗都諗到好好食不過就真係有少少熱氣返屋企要飲涼茶
🚩 蠔站

🌈是日精選生蠔 $10
今日生蠔嘅產地係愛爾蘭

$10就一定唔係勁大隻好飽滿嗰啲
不過佢細細地得黎夠甜
帶少少金屬味 有回甘 口感細膩
10 蚊蠔只限堂食啊

🌈蠔站至尊 9‘’ $178
用嘅係薄批底,好似餅乾咁
至尊就係乜嘢都有 材料都好足
裏面有好多火腿 腸同橄欖
佢嘅茄醬底酸酸辣辣咁,應該係因為落咗黑胡椒

🌈炸薯角 $68
平時快餐店得個個幾條 完全唔夠喉
呢度嘅份量超級多 20幾30條走唔甩😆
新鮮炸起 諗都諗到好好食
不過就真係有少少熱氣
返屋企要飲涼茶
2022-12-03
$200 (Dinner)
💛🤍💜係唔係得我一個生蠔配甜品?🦪有冇蠔友冇食過蠔站?😂$10一隻生蠔真係好抵食,有人開蠔洗乾淨慢慢嘆都只係$10🫣之前Hatty都食過好多次,每次去都係正餐時間🫢所以一定嗌埋main courses!今次下午茶時間去,就試吓佢哋嘅甜品啦!🤍特價生蠔🤍 $10今次食嘅係愛爾蘭Carlingford Oyster卡靈福德生蠔🦪,$10一隻就一定唔係成隻手咁大大隻㗎啦!不過佢都算飽滿,肉質鮮甜爽脆,海水味適中😛$10一隻,食多幾隻過下口癮都好呀!🧡三文魚子🧡 $28另外都加咗三文魚子,配上生蠔加少少醬味道更加有層次!💛甜品拼盤💛 $138佢入面有芝士蛋糕、小蛋糕、雪糕,仲有心太軟或焦糖燉蛋選擇!🤤拼盤靚靚,仲有金箔同埋珍珠粒粒deco!芝士蛋糕奶香十足,仲好軟滑添!🧀雪糕係士多啤梨雪糕,入邊仲有士多啤梨果肉!🍓焦糖燉蛋就係即叫即整嘅,香甜軟滑!🍮🖤意大利芝士餅🖤 $108呢個價錢有兩件意大利芝士餅😝蛋糕都幾大件,唔會太乾身!🍰加上忌廉體,入口軟滑好味!😋呢間餐廳喺香港都幾多分店,令唔同地區都感受到生蠔文化🤤特價生蠔仲可以過下蠔癮添!BTW記得save post,方便向店員查詢有關美食啦❣️📍
💛🤍💜
係唔係得我一個生蠔配甜品?🦪

🤍特價生蠔🤍 $10

🧡三文魚子🧡 $28
另外都加咗三文魚子,配上生蠔加少少醬味道更加有層次!
三文魚子

💛甜品拼盤💛 $138

🖤意大利芝士餅🖤 $108
意大利芝士餅

📍蠔站
📍將軍澳唐德街9號將軍澳中心1樓163B舖
2022-11-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Tea)
三文魚子
意大利芝士餅
朋友仔住🚇將軍澳,同佢揀咗來蠔站食生蠔🦪,除咗因為佢哋有💰$10一隻特價生蠔🦪之外,佢哋嘅熟食亦都有水準👍。💰$10一隻特價生蠔🦪好抵食🤩,而且質數多數都唔錯🤤。入面裝修帶點 fusion 風格,有英倫電話☎️停,又有🇯🇵日本武士刀🏯同埋 Gundam 做裝飾,感覺幾特別。呢度除咗💰$10一隻特價生蠔🦪之外,仲有好多款唔同品種嘅生蠔🦪供應,梗有一款啱你🥰心水!我哋就叫咗一打💰$10特價生蠔🦪,大大盤賣相都幾😎靚仔!雖然係💰$10特價生蠔🦪,但 size 都適中👌,鮮味清爽又飽滿😋。另外我哋仲叫咗個兩位用嘅🇪🇸西班牙🦑海鮮飯🦐,$328 好大盤🤩,一上枱十分之香🤤,好吸引!入面用料十足,有大蝦🦐、蜆、青口、魷魚🦑,而且好鮮味。海鮮飯🍚濕潤好入味,咸鮮美味😋幾正!

💰$10一隻特價生蠔🦪好抵食🤩,而且質數多數都唔錯🤤。

我哋就叫咗一打💰$10特價生蠔🦪,大大盤賣相都幾😎靚仔!

入面用料十足,有大蝦🦐、蜆、青口、魷魚🦑,而且好鮮味。

海鮮飯🍚濕潤好入味,咸鮮美味😋幾正!
Dinner
  • 生蠔
依間位於將軍澳既餐廳主打生蠔,會不定期推出品蠔會以推廣生蠔文化,餐廳仲有提供$10生蠔優惠,性價比高❣️指定生蠔($10)$10生蠔優惠只限堂食,雖然吾算係好大隻,但都食到啖啖既海水味,再加少少檸檬汁充滿鮮味吾會腥,如果想過下口癮既係幾抵食五十五十pizza($198)我地揀左蕃茄水牛芝士同蠔站至尊,pizza既餅底係比較薄身,邊位好脆,我自己比較鍾意食蕃茄水牛芝士,上面有好多蕃茄醬芝士層好厚,如果揀五十五十就可以同朋友share食到大家想食既味😝冬蔭公海鮮天使麵($158)可以揀長通粉,扁意粉/天使麵,海鮮有大蝦,青口,魷魚同蜆肉,天使麵吸收哂冬蔭公汁既精華,味道帶酸辣好濃郁惹味!!

指定生蠔($10)

五十五十pizza($198)

冬蔭公海鮮天使麵($158)
2022-11-22
$240 (Dinner)
2022-11-28 36 views
今日嚟到將軍澳,見到門口好靚,一於試一試佢個西餐。門口大大隻字寫住$10 隻紐西蘭好!係$10 隻只係$10隻! ! !一定要來試試啦。餐牌上面有好多唔同嘅選擇。有晚餐特選,有周打湯,雞翼,牛扒,羊架,仲有刺身, pizza,甜品,焗蠔等等。真係咩都有得食! 大人小朋友都-定有一款啱佢哋食。嗌咗一個冬陰功意粉,同埋四重芝士pizza!附近啲意粉,有三種意粉俾我揀,我揀咗長通粉,冬陰功好返少少辣味覺得好似冬陰功,酸酸甜甜,入邊亦都有好多海鮮!超好食。最有驚喜,就係嗰個芝士pizza,真係感受到有四種唔同嘅Pizza入邊。好好食,個皮都好crispy ! Yummy 😋 雖然生蠔只係$10.1隻,但係都好好食,好新鮮。冇腥味,配埋檸檬同埋生蠔汁一齊,超級回味!淨係食生蠔都抵呀!
2022-11-28 29 views
如果剩計十蚊生蠔,性價比真係冇得輸。但晚餐計,其他野都偏貴,百幾蚊個意粉,都明,拉上補下。講返D蠔,一坐低兩個人就叫左一打十蚊蠔先,佢最好一樣係冇限你可以叫幾多,而且D十蚊蠔都ok,起碼比好多酒店buffet 好。其他野食就一般般啦。
十蚊生蠔一打
十蚊生蠔一打
呢間蠔bar喺全港有八間分店🙈試過大角咀同將軍澳分店☺️兩間質素都令人滿意😛餐廳有7-10款蠔 好多選擇‼️‼️其他食物款式都多🤩推介😡😡▾🦪🦪🦪Ireland Carling $𝟏𝟎➤特價生蠔 比較細隻 味道偏淡 平平地過下口癮都ok😚US Pacific Rock $𝟑𝟗➤ 肉質最肥美最creamy! 味道比較清甜 海水味偏淡😋Scotland Cumbrae Pearl $𝟑𝟗➤ 蠔肉比較簿身 蠔味偏淡 帶少少海水味😚France Ostra Regal $𝟑𝟗➤蠔味濃郁 而且海水味最重! 慢慢會有陣甘甜既味道散發出黎😛 🍝冬蔭公海鮮扁意粉 $𝟏𝟓𝟖➤之前已經試過呢個意粉專登encore😋中意個冬蔭公醬好creamy意粉又掛汁😛味道酸酸辣辣☺️好開胃‼️🐖蒜香BBQ豬肋骨 $𝟐𝟖𝟖➤呢個係可以夠四個人食既份量😅豬肋骨整得幾入味 而且燒得啱啱好 肉質軟嫩🤪🐖🐷脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽醬 $𝟐𝟖𝟖➤呢道菜最欣賞係炸得好脆既薯條🤣豬手外皮略嫌唔夠脆🙈但係裏面肉質都幾嫩滑 配埋蜜糖芥末醬幾好食😋💰 $𝟛𝟘𝟘 𝘱.𝘱 (𝟜 𝚙𝚙𝚕 • 𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫)🏃環境舒適度: 𝟛.𝟟 / 𝟝💵ℂℙ值:𝟛

🦪🦪🦪

France Ostra Regal $𝟑𝟗

🍝冬蔭公海鮮扁意粉 $𝟏𝟓𝟖

🐖蒜香BBQ豬肋骨 $𝟐𝟖𝟖

🐖🐷脆炸德國咸豬手配蜜糖芥末籽醬 $𝟐𝟖𝟖

💰 $𝟛𝟘𝟘 𝘱.𝘱 (𝟜 𝚙𝚙𝚕 • 𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫)
🏃環境舒適度: 𝟛.𝟟 / 𝟝
💵ℂℙ值:𝟛.𝟞 /𝟝
👀回頭率:𝟛.𝟞 / 𝟝
2022-11-22 32 views
呢一間蠔吧喺將軍澳中心已經開咗好多年,每一次經過都見到入面都高朋滿座。今次肥妹仔特登約咗朋友仔一齊嚟試下,因為呢度近排推岀一個優惠,就係可以叫$10一隻生蠔。就咁聽已經非常之吸引,一於試吓質素如何。特價fine de Claire $60雖然肥妹仔唔係生蠔達人,但係都食得岀新唔新鮮,飽唔飽滿。唔好以為$10一隻既貨色一定好差,蠔既質素真係唔錯㗎!未去到非常飽滿,但係每一粒都好creamy,微微嘅海水味,creamy得來蠔肉係新鮮彈牙,一啲都唔差。肥妹仔覺得鍾意食生蠔嘅朋友真係可以嚟試一試呢個優惠。香炸魷魚圈 $98食完生蠔呢啲cold dish,肥妹仔再叫咗一份炸魷魚圈爽下。魷魚圈新鮮彈牙,個粉漿唔厚,炸得香口,唔錯。蜜糖蒜香燒美國豬肋骨 $288肥妹仔見到隔籬枱叫咗一份豬肋骨,賣相好吸引,都唔執輸叫咗一份,果然冇令人失望。佢嘅豬肋骨肉質彈牙,一啲都唔柴,而且佢嘅燒烤醬好好食,有好香嘅蒜味,再淋上一層甜甜嘅蜜糖醬,令人哋食唔停口。黑松露意大利飯$138最後叫咗一個意大利飯收尾。黑松露味好香,意大利飯煮得偏淋,忌廉汁好香,意大利醬畫龍點睛。雖然成碟都係素,但係一啲都唔輸蝕比豬肋骨。

特價fine de Claire $60

香炸魷魚圈 $98

蜜糖蒜香燒美國豬肋骨 $288

黑松露意大利飯$138
2022-11-10
$320 (Dinner)
2022-11-22 40 views
生蠔 $10/隻嚟到蠔站一定要食蠔啦,呢度嘅蠔好抵食,叫咗幾隻嚟送酒。雖然蠔只係$10隻,但都好鮮美,鍾意食蠔嘅朋友一定要試下啦。黃金軟殼蟹扁意粉 $158軟殼蟹好大隻,而且炸得好酥脆。而醬汁方面有少少鹹蛋黃,而且鹹味適中,配搭上軟殼蟹和三色椒,邪惡得來又好食! 意粉日掛執能力都好好,所以每一啖都有濃濃嘅醬汁包圍着。Stella $68 最後叫咗兩杯Stella ,啤酒凍得來又夠氣,配搭埋Pizza同生蠔一流!超級海鮮Pizza $178我哋叫咗海鮮薄餅,係我最鍾意嘅薄批嚟,熱辣辣食時好脆,海鮮又足料。

生蠔 $10/隻

黃金軟殼蟹扁意粉 $158

Stella $68

超級海鮮Pizza $178

2022-11-20 44 views
話說上次黎將軍澳行街,經過蠔站見到有$10生蠔🦪已bookmark話要黎,趁呢個weekend得閒就同老公過黎食啦😋我地先點半打$10蠔試下先😆係愛爾蘭carlington生蠔🦪即開即食最新鮮,望落都大隻,肥美度一般,但食落有清甜海水味,蠔肉好滑溜,我自己覺得加多啲檸檬汁食酸酸地仲好食,同埋真係好抵食!另外我地叫左份Iberico Ham(24months) with melon,呢碟好推介,單食ham食落有啲甘香油香咸咸地,加埋哈密瓜食會好juicy,又甜又咸,哈密瓜超級甜。沙律菜乾淨,配黑醋汁最正,健康啲嘛!見香辣炸雞翼都係推薦菜,我地都叫左份share,佢係單骨雞翼,炸得外面好脆,有好輕微咖喱香味,點上甜辣椒醬食仲惹味,本身呢隻甜辣醬好好食🤤我地叫左杯Stella啤一啤添😁呢到環境好chill 望出去係平台,由天光食到天黑🤭餐廳仲有其他款式既生蠔食,下次再黎😋

Carlington生蠔

Carlington生蠔
香辣炸雞翼
  • 生蠔
2022-11-19 28 views
📌O S Plus餐廳的生蠔promotion好抵食,$10就食到每日精選嘅生蠔,另外亦有意粉、Pizza、扒類等主食🍽️餐廳環境舒適,外面係商場平台,景觀開揚,好適合放假同朋友嚟chill吓✴️ 愛爾蘭生蠔 $10/隻生蠔來自愛爾蘭,size適中食落都幾好肉㗎,口感唔錯,性價比相當高🦪淡淡的海水味,加少少檸檬汁已經鮮味十足,另外有自家調製cocktail sauce,酸酸辣辣咁又幾滋味✴️凱撒沙律配香煎雞胸 $138雞胸切片後煎香,每一片都係金黃色,肉質juicy唔乾柴🥗沙律上灑上煙肉粒同麵包粒增加口感,醬汁份量亦剛剛好,感覺輕盈✴️香炸魷魚圈 $98魷魚圈炸得酥脆可口,炸粉厚薄適中唔油膩,沾醬亦係自家調製,食到粒粒的雞蛋碎,連醬汁都誠意滿滿🤍
📌O S Plus

✴️ 愛爾蘭生蠔 $10/隻

✴️凱撒沙律配香煎雞胸 $138

✴️香炸魷魚圈 $98
2022-11-17 36 views
愛爾蘭生蠔🦪嘩嘩嘩📣每隻生蠔只賣$10,真係超級抵食,唔止平咁簡單仲要本身隻蠔鮮甜好食👍🏻鐘意食生蠔嘅朋友就唔好錯過喇🤩五十五十🍕意思係可以選擇一半一半口味,我一半選擇左超級海鮮,有蝦、魷魚、蟹柳等,另一半選擇左蠔站至尊,有腸、肉、椒等,兩款都超級多餡料,餅底又薄又脆,有六件已經好足夠。意大利芝士餅🍰原來有兩件餅🤩一層一層,當然有芝士味同軟熟嘅蛋糕夾埋啦⋯⋯芝士味比較重,口感好好食完好滿足。
愛爾蘭生蠔🦪

五十五十🍕