2022-03-31 256 views
食咗一半先記得影相, 章魚船嘅壽司拼盤 可以睇得出材料優質. 88蚊有大拖羅食係邊度搵, 壽司都係新鮮同埋 厚薄適中 ,細微如筷子及wasabi都睇得出店家 對質素嘅追求. 唯一缺點可能係開喺舊區 舊屋苑商場 唔係太多人知, 希望多啲人睇完呢個食評之後可以去試下佢嘅 壽司combo!88蚊食咗三文魚兩件赤身一件油甘魚一件大拖羅一件 六件小卷

88蚊食咗三文魚兩件赤身一件油甘魚一件大拖羅一件 六件小卷
2021-11-02 392 views
今晚要開OT, 同事提議幫襯荃灣,於是由沙田揸車出荃灣買外賣,得知此店開咗二個多月,都幾多人幫襯,攞咗外賣返到沙田已經晚上九點多,正正興高采烈開餐時,先發現少咗一個餐,好掃興,於是whatapps通知返小店,諗住下次再補番個餐,誰不知老師細問我依家係邊,咁我話響沙田😓點知佢話搭的士送番個餐俾我,我都半信半疑!點知真係半小時後,晚上十時多,Ricky姐姐親身搭的士由荃灣送個餐到嚟沙田,我個吞拿魚丼$88, 但由荃灣的士往返沙田都唔止$88!咁溫馨嘅小店,真係好窩心🥰食物有質素👍🏻下次再會幫襯的。(P.S: 其實同事落單唔清晰:-))

食物有質素👍🏻下次再會幫襯的。
(P.S: 其實同事落單唔清晰:-))
呑拿魚丼
2021-11-02
TakeAway
$100 (Dinner)
呑拿魚丼
2021-10-16 319 views
行過見到有新食店進駐,決定買外賣返屋企試吓。今次只是試壽司同刺身飯。當時大約13:30,都有幾個人等緊,order左一堆野,畀完錢,話要等30分鐘,ok👌🏻冇問題。見師傅真係即場手握👍🏻,等下就等下。等嘅期間去左aeon行下,行左20分鐘返到去仲未得,店員好有禮貌同我講師傅整緊,等多陣。等了又等,total大約40分鐘,一心諗住快啲返屋企開餐,點知⋯⋯店員同我講唔夠飯,只係整左午餐壽司7貫同三色丼,其他要再等20分鐘或者cancel其他食物🙈晴天霹靂啊😩 店員都極唔好意思,到我出左店門都不停道歉。態度良好👍🏻我就cancel其他食物,帶住兩當餐返屋企啦。講返食物,壽司7貫,醋飯酸度適中,用嘅係赤醋,飯有小小偏紅,日本都唔係間間壽司店用,温度、緊密度控制得好好。唔會死死實實,唔會凍冰冰。刺身丼都係,唔係預製凍住。飯講完,刺身都睇得出落本,新鮮,亦唔會薄切。會返轉頭幫襯。希望試業完可以縮短等候時間
行過見到有新食店進駐,決定買外賣返屋企試吓。今次只是試壽司刺身飯。當時大約13:30,都有幾個人等緊,order左一堆野,畀完錢,話要等30分鐘,ok👌🏻冇問題。見師傅真係即場手握👍🏻,等下就等下。
我就cancel其他食物,帶住兩當餐返屋企啦。
午餐壽司set
三色刺身丼
午餐壽司set
三色刺身丼
2021-09-07 319 views
新開荃灣小店🤤🤤🤤開左大約一個月😆我一星期去一次 食物新鮮好味 質素冇走樣 又平 😍一家人去食 大人可以食刺身壽司細路仔可以食熱狗同埋佢哋嘅特飲🤤🤤🤤唔使話一係就大人一係就細路兩全其美🥰🥰🥰方便🥰仲有即開生蠔😍😍有啲即開海膽😍😍有啲即開赤貝😍😍熱狗大大隻多花款小朋友食得又開心🥳🥳平靚正食過真係返唔到轉頭🤤🤤🤤希望多啲新款式大眾可以試吓高質日本餐又唔洗咁高消費 🤤🤤🤤🤤
新開荃灣小店🤤🤤🤤開左大約一個月😆
有啲即開赤貝😍😍
熱狗大大隻多花款小朋友食得又開心🥳🥳
平靚正食過真係返唔到轉頭🤤🤤🤤
2021-09-02 232 views
之前經過見到裝修緊,又熱狗又壽司好少見喎,今日行過見到試業中,擔粗粗入去試下。😁佢寫住熱狗要等大約10至15分鐘,所以先叫左個特濃芝士熱狗。有手握壽司當然要試下啦,係咁咦叫左幾件試下,再叫咗一杯乳酸綠茶。原來試業叫個小食特飲可以減$15,小食都係$15,咁即係送個小食,咁就叫多個吉列多春魚啦。先嚟壽司,魚生新鮮,比我想像中好。再嚟係吉列多春魚,炸得幾好,最緊要係唔油,講真$15有5條接受啦。最後係特濃芝士熱狗,味道都唔錯,最欣賞個麵包底,烘乾左個面,少少脆,但係個包心仲係軟熟既,呢個加分!呢間可以一試,我就會再食。

先嚟壽司,魚生新鮮,比我想像中好。

呢間可以一試,我就會再食。

大窩口冇乜新開嘅餐廳😅咁啱行過有間新開嘅「章魚船」出面睇落以為淨係食壽司🍣本身都興趣不大點知店員主動出嚟同我介紹餐牌同新開張優惠當時8月頭,壽司有9折熱狗加飲品(飲品減$10幾蚊)佢推薦黑松露同肉醬熱狗話啲肉醬係佢哋自製,唔係出面訂貨加上態度好好,我都想俾次機會😎於是我第一次食就點咗肉醬熱狗🌭️果然!係幾唔錯的熱狗包有即叫即烘感肉醬係有少少辣味~幾開胃好啱唔係太肚餓時食或者宵夜配啤酒🍻!我仲加配咗芝士薯條🍟可惜係外賣關係返到屋企啲芝士已經變咗一餅嘢🥲點唔到薯條食第二次食就叫咗壽司同飲品(冇影相)不過不失啦~下次會再encore熱狗🌭️!
大窩口冇乜新開嘅餐廳😅
咁啱行過有間新開嘅「章魚船」
出面睇落以為淨係食壽司🍣
本身都興趣不大
點知店員主動出嚟同我介紹餐牌同新開張優惠
當時8月頭,壽司有9折
熱狗加飲品(飲品減$10幾蚊)
佢推薦黑松露同肉醬熱狗
話啲肉醬係佢哋自製,唔係出面訂貨
加上態度好好,我都想俾次機會😎

於是我第一次食就點咗肉醬熱狗🌭️
果然!係幾唔錯的
韓式辣肉醬熱狗

熱狗包有即叫即烘感
肉醬係有少少辣味~幾開胃
好啱唔係太肚餓時食或者宵夜配啤酒🍻!

我仲加配咗芝士薯條🍟
可惜係外賣關係
返到屋企啲芝士已經變咗一餅嘢🥲
點唔到薯條食
芝士薯條

第二次食就叫咗壽司同飲品(冇影相)
不過不失啦~

下次會再encore熱狗🌭️!
2021-08-10
韓式辣肉醬熱狗
2021-08-28 103 views
今日中午試新野,叫咗章魚船熱狗和魚生飯加炸多春魚和薯條外賣,叧外有兩杯沙冰和珍珠奶茶。薯條和炸多春魚即叫即整,炸得好靚,又脆又好食。魚生飯新鮮厚切,分量都唔少。熱狗種類多,都是即叫即整,所以外賣自取攞到返屋企都仲係好熱,好新鮮又好食。價錢非常公道而且份量充足,老細服務親切,細心又有禮貌,而且佢地會將條熱狗分開兩份,等你食得冇咁麻煩,非常照顧外賣客。不過因為係即叫即整,所以落order之後要多啲時間等,要比少少耐性。
2021-08-20 157 views
同囡囡行街路過見到新開熱狗🌭️壽司店, 見到小店當然要試吓先喇!買咗d 壽司外賣返屋企同屋企人食,水準好高!拍得住尖沙咀omakase. 後生仔既用心小店,值得支持!
2021-08-14
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)