Odelice! (新城市廣場一期)

Restaurant: Odelice! (新城市廣場一期)
Terms & Details:
2024-09-22 344 views
星期日瞓晏咗,啱啱好可以去餐廳食個brunch🤣煙三文魚拼盤 Smoked Salmon Platter法國 Charolais 生牛肉他他 French Charolais Steak Tartare調味有少少酸微微,幾開胃,同埋作為小食黎講個份量真係好多!紅酒燉牛面頰意粉 Beef Cheek Bourguignon Spaghetti牛面肉煮得好淋,配埋紅酒汁酸酸地整體幾夾阿根廷安格斯肉眼牛排 Argentinian Angus Ribeye肉眼煮到5成熟,嫩口得黎唔會柴,同埋仲好有肉汁,亦都好重牛味!巴黎式芝士蛋糕 Parisian Cheesecake同我想像中嘅芝士蛋糕有啲出入🤣但係都重芝士味

星期日瞓晏咗,啱啱好可以去餐廳食個brunch🤣

煙三文魚拼盤 Smoked Salmon Platter

調味有少少酸微微,幾開胃,同埋作為小食黎講個份量真係好多!

牛面肉煮得好淋,配埋紅酒汁酸酸地整體幾夾

巴黎式芝士蛋糕 Parisian Cheesecake
同我想像中嘅芝士蛋糕有啲出入🤣但係都重芝士味
我今日約同好友去位於沙田正街18-19號新城市廣場1期6樓628號舖的 Odelice 食晚餐,人頭湧湧,好熱鬧呀!我和好友點左個 Bistrot Set for 2 晚市2人套餐 :Soup 餐湯 x 2,Baguette 小法包 x 2,Blue Mussels 350g 空運青口配白酒烟肉忌廉汁,Canapés Platter 法式點心拼盤 ,Whole Grilled Lobster 原隻烤龍蝦 ,Argentinian Angus Tenderloin 阿根廷安格斯牛脊肉;另外點左 W-GLS/ Rendez-vous, Chardonnay 白酒,Lemon Iced Tea 凍檸茶。整體黎講係高質素的法國餐,青口好好味,點心精緻好食,龍蝦肉結實彈牙,五成熟牛脊肉外脆內嫩,牛味濃郁!白酒好香又好飲。

• WholeGrilledLobster
  • BlueMussels
  • 法式點心拼盤
  • 餐湯
  • 阿根廷安格斯牛脊肉
一坐埋位,Waitress就問我地要飲Still定Sparkling嘅水,以為餐廳有水飲好正常,就答左佢要Still。食完埋單先寫住枝水要$50,覺得非常取巧,如果你枝水係要收錢,點解係問我要邊種水?博客人答咗就當order咗枝水,如果係老實嘅,應該同客人講開枝水係要錢,畀客人考慮要唔要,唔係咁枝屈客人買嘢。最後因為老婆生日費事破壞氣氛冇出聲,我諗佢地都係博大家好似我咁食完唔出聲所以咁樣做。但呢種不良銷售手法不可長,所以喺度留返個評語,希望有人留意到,唔好畀人屈咗都唔知。第一次喺香港遇到咁唔老實嘅餐廳,食物都只係一般,坐又坐得逼,同隔離枱只有5cm左右分隔。總之唔老實就唔會再光顧。

2024-09-14
$350 (Dinner)
✍︎︎同友人行街行到攰,經過見到呢間裝修別致,充滿法式風情嘅餐廳,價錢喺大商場嚟計都相對合適💰Dinner Set $538 for 2👭🏻🥒意大利青瓜湯🐚法國田螺 6件用上香草蒜香牛油烹調而成🥰好耐無食仲要口感軟熟🍡法式點心拼盤蟹肉他他|蕃茄紅甜椒蘸醬|迷你蛋批|炸黑松露蘑菇球|西班牙火腿可以一次試幾款😆啱哂選擇困難嘅我哋炸黑松露蘑菇球最得我心,黑松露味超濃郁🦆煎鴨肝,油封鴨腿意粉🍝呢個絕對有驚喜😳鴨肉份量頗多,鴨肝充滿油脂好滿足,食得出用鴨油烹調意粉🥩阿根廷安格斯牛脊肉🍟盧筍|薯條|鴨肝砵酒醬汁外層煎得微脆,肉味都香濃本身係跟薯粒,店員好好幫我哋轉做薯條🥰新鮮炸起好滿足❥••••••••••••••••••••••••••••••🔎Odelice!沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎

💰Dinner Set $538 for 2👭🏻

🥒意大利青瓜湯

🐚法國田螺 6件
用上香草蒜香牛油烹調而成🥰好耐無食仲要口感軟熟

🍡法式點心拼盤
可以一次試幾款😆啱哂選擇困難嘅我哋
炸黑松露蘑菇球最得我心,黑松露味超濃郁

🦆煎鴨肝,油封鴨腿意粉🍝
呢個絕對有驚喜😳
鴨肉份量頗多,鴨肝充滿油脂好滿足,食得出用鴨油烹調意粉

🥩阿根廷安格斯牛脊肉🍟
盧筍|薯條|鴨肝砵酒醬汁
外層煎得微脆,肉味都香濃
本身係跟薯粒,店員好好幫我哋轉做薯條🥰新鮮炸起好滿足

🔎Odelice!
沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖
Odelice推出咗晚市套餐😍$538二人餐包餐湯、頭盤、主菜同甜品,感覺都幾抵食,趁平日冇咁多人就去試試佢(去到發現原來平日都坐滿曬人😂)餐湯係蘑菇忌廉湯🍄入口忌廉味超重,食到蘑菇一粒粒嘅口感,仲配咗香脆法包🥖頭盤揀咗空運黑青口,青口個頭係正常size,但超級無敵鮮甜🥺好似啱啱撈上黎咁,仲有淡淡海水味~底嘅湯汁當然都好鮮美,點法包好正🙈原隻烤龍蝦肉質飽滿緊實🦞蝦肉鮮甜,配上芥末荷蘭醬汁更加惹味🇳🇱薯條外脆內軟,一啲都唔油膩🍟阿根廷安格斯牛脊肉平時比較少見,牛脊肉色澤好靚,熟度恰到好處,雖然大部份肉望落都好似偏生,但又出奇地冇咩血腥味~牛脊肉帶少少韌性,口感唔錯,牛香味都夠👍🏻甜品揀咗法式蘋果撻🍎蘋果份量唔少,整體果香味都好重~唔洗額外添加太多糖已經夠味🥰

牛脊肉帶少少韌性,口感唔錯,牛香味都夠👍🏻

2024-09-18 182 views
在新城市廣場,星期二晚上 ,逛了大半個商場,看到一些餐廳門口堆滿了人等位,卻也有些冷冷清清。見這法國餐廳門口的餐牌上的菜式頗正宗,值得支持。最終等了約10分鐘便有了位。餐廳顯然很繁忙,等了好一陣子才有侍應過來take order。我點了油甘魚海鮮鍋,醬汁的味道美味,但魚身略嫌過熟。經理解釋說,這是因為香港人的口味,如果魚生得太多,可能會受到投訴。我還點了一客水牛沙律,沙律菜葉尚算新鮮,整體表現不錯。經理認真地詢問我對今天食物的意見,禮貌且耐心地講解,讓我感受到他真心想吸收顧客的反饋。這一點值得欣賞!

2024-09-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
2024-09-16 311 views
今日收工去咗沙田新城市廣場試呢一間法國餐廳上OpenRice睇Menu見到佢有二人套餐好似幾抵食即刻book咗枱試一下 二人餐可以揀兩個頭盤兩個主菜如果唔想要2個頭盤嘅話,可以轉甜品仲會包兩杯餐酒 岩晒鍾意飲酒既朋友二人餐包咗個法式麵包同埋蘑菇湯蘑菇湯好濃郁,配上法式麵包頭盤我哋揀咗個煙三文魚拼盤同埋法式點心拼盤法式點心拼盤入面有蟹肉他他 - 蕃茄紅甜椒蘸醬 - 迷你蛋批炸黑松器蘑菇球 - 西班牙火腿每樣都好有特色 細細粒一人一份唔驚食到好飽,但又可以試晒唔同種類嘅法式點心煎鴨肝,油封鴨腿意粉煎鵝肝超香超Juicy封油鴨腿拆晒肉超容易食岩晒我呢啲唔鍾意有骨既人~阿根廷安格斯肉眼牛排肉眼牛排揀咗五成熟 切開仲保留咗好多肉汁牛味重~配菜仲有薯條好好味成個餐份量都幾多食到好飽好滿足~ 見到隔離有人慶祝生日氣氛好好店員仲會一齊慶祝唱生日歌好有氣氛下次有朋友生日book呢度同佢慶祝都唔錯
今日收工去咗沙田新城市廣場試呢一間法國餐廳
上OpenRice睇Menu見到佢有二人套餐好似幾抵食
即刻book咗枱試一下

二人餐可以揀兩個頭盤兩個主菜
如果唔想要2個頭盤嘅話,可以轉甜品
仲會包兩杯餐酒 岩晒鍾意飲酒既朋友

二人餐包咗個法式麵包同埋蘑菇湯
蘑菇湯好濃郁,配上法式麵包

頭盤我哋揀咗個煙三文魚拼盤同埋法式點心拼盤
法式點心拼盤入面有
蟹肉他他 - 蕃茄紅甜椒蘸醬 - 迷你蛋批
炸黑松器蘑菇球 - 西班牙火腿

煎鴨肝,油封鴨腿意粉
煎鵝肝超香超Juicy
封油鴨腿拆晒肉超容易食
岩晒我呢啲唔鍾意有骨既人~

阿根廷安格斯肉眼牛排
肉眼牛排揀咗五成熟
切開仲保留咗好多肉汁
牛味重~配菜仲有薯條好好味

成個餐份量都幾多
食到好飽好滿足~

下次有朋友生日book呢度同佢慶祝都唔錯

2024-09-12
Type of Meal
Dinner
Weekend同friend來呢間法國餐廳食brunch。餐廳以藍色為主調,搭配精緻的裝飾品和花草植物,優雅又慵懶,非常有法式風情~服務員親切有禮。菜品味道不錯,價格合理,整體來講是個不錯的選擇~ @o.delice ✨西班牙白毛豬火腿西班牙白毛豬火腿帶有淡淡的鹹香味,越咬越香~✨煙三文魚拼盤三文魚食得出係質素很高的,酸種麵包烤得非常酥脆,搭配乳酪,酸甜鹹味道融合在口中,好鍾意~🦞烤龍蝦燴飯這道菜有半隻大大的龍蝦,肉質鮮嫩彈牙,每一粒米飯包裹著酸甜的番茄調味,保持了米飯韌性的同時也不會夾生,味道濃郁,令人驚喜~ 🥩澳洲牛胸腹排7成熟的牛肉帶有微微的粉紅色,外皮焦香內里軟嫩,豐富的牛肉油脂香讓人忍不住多吃幾口~🌿羅勒香草醬煮蚬蚬肉新鮮飽滿,沒有沙粒,搭配的香草醬香氣十足,每一塊蚬肉都沾著厚厚醬汁,超鮮美~🍫朱古力合桃布朗尼布朗尼表面酥脆,內裡濕潤綿密,朱古力香醇濃郁,合桃豐富口感,搭配香草雪糕,冰火兩重天,很完美的收尾~

✨西班牙白毛豬火腿
西班牙白毛豬火腿帶有淡淡的鹹香味,越咬越香~

✨煙三文魚拼盤

🦞烤龍蝦燴飯

🥩澳洲牛胸腹排

🌿羅勒香草醬煮蚬

🍫朱古力合桃布朗尼
2024-09-12 469 views
呢間由法國主廚去烹製嘅法國菜館😲‼️有別於其他嘅法國菜,佢呢到主打係法國家庭式嘅法國菜👍,所以整間餐廳走輕鬆家庭式風格,唔需要太過講求優雅😂😂‼️侍應都周不時會過你問下野食o唔ok,整個氣氛都好𝒓𝒆𝒍𝒂𝒙😊𝑩𝒊𝒔𝒕𝒓𝒐𝒕 𝑺𝒆𝒕 𝒇𝒐𝒓 𝒕𝒘𝒐 二人晚市套餐|$538二人餐可以選擇2個頭盤 𝒐𝒓 1頭盤+甜品我哋就揀咗1頭盤+甜品𝑺𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓|Canapés Platter|法式點心拼盤+$30中式點心拼盤大家都食得多🤣,今次黎法國餐廳梗係要試下佢個拼盤😆▫️菠菜撻▪️蟹肉他他撻👍|蟹肉帶點檸檬汁,夠清新開胃▫️𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑪𝒓𝒐𝒒𝒖𝒆𝒕𝒕𝒆👍|好香黑松露味▪️𝑷𝒂𝒓𝒎𝒂 𝑯𝒂𝒎▫️法式小蘿蔔點燈籠椒+蕃茄醬👍|非常特別,未試過法式小蘿蔔😃,食落好爽同個醬好夾✨️𝑴𝒂𝒊𝒏煎鴨肝+油封鴨腿意粉🦆🍝+$35大大件鴨肝非常肥美😃,加埋起晒肉嘅油封鴨腿,豐富嘅油脂充滿成個口腔;意粉醬夠晒𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚👍,整個配搭非常好阿根廷安格斯牛脊肉🐂+$55用煙醺方式煮至5成熟,中間非常粉嫩,配上秘製鴨肝砵酒醬汁,更加帶出牛肉嘅香味👍✨️𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕🍰芒果🍋紅莓醬可麗餅配椰子雪糕🥥🍦一整塊可麗餅上鋪滿芒果🍋,加上酸酸

二人餐可以選擇2個頭盤 𝒐𝒓 1頭盤+甜品
我哋就揀咗1頭盤+甜品

▫️菠菜撻
▪️蟹肉他他撻👍|蟹肉帶點檸檬汁,夠清新開胃
▫️𝑻𝒓𝒖𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑪𝒓𝒐𝒒𝒖𝒆𝒕𝒕𝒆👍|好香黑松露味
▪️𝑷𝒂𝒓𝒎𝒂 𝑯𝒂𝒎

✨️𝑴𝒂𝒊𝒏
煎鴨肝+油封鴨腿意粉🦆🍝+$35

阿根廷安格斯牛脊肉🐂+$55

✨️𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕🍰
芒果🍋紅莓醬可麗餅配椰子雪糕🥥🍦

一整塊可麗餅上鋪滿芒果🍋,加上酸酸地嘅紅莓醬加清新嘅椰子雪糕🍦🥥,即刻可以解左成餐嘅膩👍大滿足‼️

除左二人餐外,仲有2-5人餐都有架👍
見到現場都有好多家庭朋友三五知己一齊黎食‼️當中不乏好多黎慶祝生日🎂,職員仲會唱生日歌添👍

2024-09-08 540 views
星期日食吓brunch享受吓放假時光搭車去沙田新城市覓食搵到呢間藍色主調法國餐廳叫咗2個brunch set 再追加小食同甜品夠晒豐富 🥣蕃茄忌廉湯夠creamy 湯入面都有蕃茄粒 🥗牛油果凱撒沙律牛油果夠新鮮啲沙律醬唔會太膩配料無蓋咗菜嘅鮮味 🌊羅勒香草醬煮蜆香草醬同蜆肉好match食落好清新 蜆肉新鮮好味到停唔到口 🍝烤雞意粉 蕃茄紅甜椒醬汁烤雞用蒜蓉一齊烤 一上枱蒜味好濃 正呀!!意粉creamy彈牙 嗦晒紅甜椒汁 🦞烤龍蝦燴飯半邊龍蝦 肉質彈牙燴飯口感唔會太腍 🤗 🍫朱古力合桃Brownie新鮮焗出嚟 熱住食好味合桃脆口 雙重口感 🍋凍檸茶🍋熱檸水
星期日食吓brunch享受吓放假時光

香草醬同蜆肉好match
食落好清新 蜆肉新鮮
好味到停唔到口

🍝烤雞意粉 蕃茄紅甜椒醬汁
烤雞用蒜蓉一齊烤 一上枱蒜味好濃 正呀!!
意粉creamy彈牙 嗦晒紅甜椒汁

🦞烤龍蝦燴飯
半邊龍蝦 肉質彈牙
燴飯口感唔會太腍 🤗

🍫朱古力合桃Brownie新鮮焗出嚟 熱住食好味
合桃脆口 雙重口感

🍋凍檸茶
🍋熱檸水
每次經過看見勁多人食的Odelicel,有種藍調的法國巴黎風情,好有氣氛和感染力,好適合情侶拍拖食飯,而我就係其中一個啦。好喜歡巴黎鐵塔裝飾的環境。 我地簡左dinner set 😍⭐法式點心拼盤法式點心需要額外加+30,每件都細細件一口食,炸黑松露蘑菇球好好食,超濃郁的黑松露口感。⭐原隻烤龍蝦配芥末荷蘭醬汁配薯條龍蝦大大件新鮮肉厚彈牙,好惹味,芥末荷蘭醬汁能夠充分帶出龍蝦的鮮甜口感。⭐阿根廷安格斯牛脊肉牛肉煎香五成熟剛剛好,切開粉紅色肉感,食慾大增。牛肉味濃厚,口感嫩滑。⭐芒果紅莓醬可麗餅配椰子雪糕芒果紅莓酸酸甜甜,配搭可麗餅,好清新。

⭐法式點心拼盤
法式點心需要額外加+30,每件都細細件一口食,

炸黑松露蘑菇球好好食,超濃郁的黑松露口感。

⭐原隻烤龍蝦配芥末荷蘭醬汁配薯條
龍蝦大大件新鮮肉厚彈牙,好惹味,

芥末荷蘭醬汁能夠充分帶出龍蝦的鮮甜口感。

⭐阿根廷安格斯牛脊肉
牛肉煎香五成熟剛剛好,切開粉紅色肉感,

食慾大增。牛肉味濃厚,口感嫩滑。

⭐芒果紅莓醬可麗餅配椰子雪糕

芒果紅莓酸酸甜甜,配搭可麗餅,好清新。

法國餐一定好貴?Odelice!以法國小酒館形式,提供相對簡單而美味的法國家常菜,規模不大但整體氣氛輕鬆溫馨,價位親民。適合作為朋友聊天聚會的場所,chill住分享生活瑣碎事。✔️Set for 2 Soup湯濃郁的奶油湯,有磨成粉粒嘅蘑菇、炒過的杏仁片香氣!Baguette法式長棍麵包外皮偏硬帶點酥脆,內部較柔軟,散發淡淡的酵母香氣和小麥的自然甜味。Canapés Platter法式點心拼盤+$30擺盤精美的5種法式點心/小食,佐以小蘿蔔、濃郁醬料進食,點心/小食多元化、小巧精緻。Argentinian Angus Tenderloin阿根廷安格斯牛脊肉+$55要求5成熟,覺得啱啱好,保留到肉汁豐富同肉質嫩滑。有獨特煙熏味和蕉脆外皮。Whole Grilled Lobster原隻烤龍蝦+$135原隻龍蝦開半,size差不多有我前臂咁大隻,加上大量芥末荷蘭醬汁烤焗,好Juicy,香氣撲鼻。龍蝦肉新鮮爽口又多汁,全是幸福滋味!French Apple Tart法式蘋果撻蘋果的自然甜味與輕微的酸味相結合,酥皮酥脆,表面有一層亮亮的焦糖,好睇又好食。✔️ Rendez-vous Chardonn

✔️Set for 2

Soup湯
濃郁的奶油湯,有磨成粉粒嘅蘑菇、炒過的杏仁片香氣!

Baguette法式長棍麵包

Canapés Platter法式點心拼盤+$30

French Apple Tart法式蘋果撻

✔️ Rendez-vous Chardonnay
口感圓潤,帶有水果的香氣,味道唔太甜,配合龍蝦食好適合。

✔️Chateau Surain Popcorn Bordeaux
果香較白酒濃郁,口感豐富。
2024-09-04 291 views
ÔDELICE 沙田分店的內部裝修以巴黎小酒館風格為靈感,餐廳採用開放式設計,讓空間顯得更加寬敞明亮。營造出優雅且舒適的用餐環境。餐廳內部主要以藍色和白色為主調,搭配大理石花紋的餐桌和精緻的吊燈,給人一種典雅又不失親切的感覺。//原隻烤龍蝦外殼會變得酥脆,而內部的龍蝦肉則保持鮮嫩多汁。龍蝦肉質地細膩,帶有自然的甜味和海鮮的鮮美。烤製過程中,龍蝦的鮮味會被鎖住,並且會有一層微微的焦香味,這使得每一口都充滿了層次感。搭配芥末荷蘭醬汁,由蛋黃、黃油、芥末和檸檬汁製成,口感濃郁且帶有一點辛辣,能夠很好地提升龍蝦的風味。薯條則提供了另一種口感的對比,外脆內軟,與龍蝦的細膩肉質形成了絕佳的搭配。//阿根廷安格斯牛脊肉牛肉嫩滑多汁.煎至外焦内嫩,肉汁丰富,入口即化. 配菜有蘆筍,燒薯粒,鴨肝砵酒醬汁./蘆筍:脆嫩多汁,带有自然的清香。/燒薯粒:香脆可口,外皮酥脆,内里绵软,增加飽肚。/鴨肝砵酒醬汁:酱汁浓郁的酒香和鴨肝的滑顺完美融合,带来极致的味觉享受。//流心水牛芝士沙律这道沙律的整体口感是清新、爽口且富有层次感的,非常适合作为开胃菜或轻食享用。水牛芝士(Burrata)外层是软软的Mozzare

//原隻烤龍蝦

//阿根廷安格斯牛脊肉
牛肉嫩滑多汁.煎至外焦内嫩,肉汁丰富,入口即化. 配菜有
蘆筍,燒薯粒,鴨肝砵酒醬汁.

/蘆筍:脆嫩多汁,带有自然的清香。
/燒薯粒:香脆可口,外皮酥脆,内里绵软,增加飽肚。

//流心水牛芝士沙律

水牛芝士(Burrata)外层是软软的Mozzarella,内层是流心的忌廉及芝士,奶味香浓,口感非常柔滑和奶油般的质地。撈上蕃茄,混合生菜,香草脂. 味道不錯。

//空運黑青口
口感非常獨特。帶有一點海水的鹹香味,肉質柔軟且彈牙,比帶子更有嚼勁,但比蜆更軟嫩。這種青口的鮮味濃郁,能夠很好地吸收各種調味料,使其成為菜餚中的亮點。

搭配白酒煙肉忌廉汁,這道菜的風味會更加豐富。白酒帶來的微酸和清香,煙肉的鹹香,忌廉的濃郁,這些都能夠提升青口的鮮美。這種搭配不僅能夠增添層次感,還能讓每一口都充滿驚喜。

//15% OFF Oysters
生蠔八五折優惠4pcs $170
生蠔的味道鮮美,富含海洋的鹹香,並且有著獨特的鮮甜味。新鮮生蠔有海洋的清香,肉質飽滿有彈性。

//忌廉湯
口感非常濃郁和幼滑,帶有豐富的奶油香氣。質地絲滑.沒有顆粒感,讓人感覺非常舒適和滿足。

//法包+牛油
當法包搭配牛油時,酥脆的外皮和柔軟的內部與牛油的濃郁滑順完美結合,帶來一種豐富且滿足的口感體驗

• 阿根廷安格斯牛脊肉
2024-09-02 336 views
背景深藍色,紅色花圃加黑白色藤椅,感覺舒適寫意。法式點心拼盤1)蟹肉他他,蟹肉鮮甜嫩滑,小小脆撻一口一啖。2)番茄紅甜椒蘸醬,味道酸甜適中,可搭配各種小吃。3)迷你蛋批,金黃色蛋批,酥皮香蛋柔軟。4)炸黑松露蘑菇球,外層炸至金黃酥脆,黑松露香氣濃郁配搭滑嫩嘅蘑菇餡。5)西班牙火腿,濃郁嘅火腿香味。原隻烤龍蝦龍蝦肉質彈牙,蝦糕鮮甜香濃。法式醬汁帶有奶油與芥末的辛辣味道,薯條香脆。阿根廷安格斯牛脊肉牛脊肉5成熟,肉味夠有肉汁,鴨肝砵酒醬汁甜中帶微酸,令肉味提升。巴黎式芝士蛋糕入口順滑綿密,芝士濃郁,酸甜嘅士多啤梨醬,減少甜膩感。
背景深藍色,紅色花圃加黑白色藤椅,感覺舒適寫意。

法式點心拼盤
1)蟹肉他他,蟹肉鮮甜嫩滑,小小脆撻一口一啖。
2)番茄紅甜椒蘸醬,味道酸甜適中,可搭配各種小吃。
3)迷你蛋批,金黃色蛋批,酥皮香蛋柔軟。
5)西班牙火腿,濃郁嘅火腿香味。

原隻烤龍蝦
龍蝦肉質彈牙,蝦糕鮮甜香濃。
法式醬汁帶有奶油與芥末的辛辣味道,薯條香脆。

阿根廷安格斯牛脊肉
牛脊肉5成熟,肉味夠有肉汁,
鴨肝砵酒醬汁甜中帶微酸,令肉味提升。

巴黎式芝士蛋糕
入口順滑綿密,芝士濃郁,酸甜嘅士多啤梨醬,減少甜膩感。
2024-09-02 317 views
今晚經過,見$538 有二人餐,又好多客,就去試下!煙三文魚拼盤加$20煙三文魚幾新鮮,,用酸種麵包夾住,又可能配上自由配搭既法國白乳酪食
空運黑青口加$25
黑青口勁厚肉同大粒!汁係用白酒忌廉煮,食落原來仲有點煙肉🥓,所以個汁好惹味!
原隻烤龍蝦加$135
🦞烤龍蝦幾肉質嫩,又有好多膏,龍蝦肉上加左芥末荷蘭醬汁去焗,感覺好夾,仲配有薯條,份量都幾大下!油甘魚海鮮鍋用上海鮮濃湯汁煮黑青口及蜆,好鮮味!油甘魚好厚又大份,魚皮厚厚煎到香脆~肉質煎完都好嫩,好好食😋薯粒占上海鮮濃湯汁食,好滋味!
今晚經過,見$538 有二人餐,又好多客,就去試下!

煙三文魚拼盤加$20

空運黑青口加$25

原隻烤龍蝦加$135

油甘魚海鮮鍋
用上海鮮濃湯汁煮黑青口及蜆,好鮮味!