Odelice! (新城市廣場一期)

Restaurant: Odelice! (新城市廣場一期)
Offer: Cathay members can earn up to HKD4 = 2 miles with the Asia Miles by Cathay app. T&C apply.
Terms & Details:
  • Cathay members must present a membership QR code in the Asia Miles by Cathay app to earn Asia Miles.
2025-05-20 18 views
優美情調之選《Odelice!》想食法國餐,不妨試下法國菜館《Odelice!》☺️,環境優美之餘,嘢食質素都非常之好。凱撒沙律:沙律菜幾新鮮,小量既法式麵包粒,再配上酸酸甜甜嘅醬汁,非常開胃😊。炸辣蟹肉球 + 地中海大蜆鍋:蟹肉球軟淋淋,香辣味道,口感彈牙,正👍🏻;大蜆份量十足,而且大隻😆。青豆醬燴飯:最有驚喜嘅菜式😍。本身我同朋友對於青豆都唔係好喜歡,但之前有朋友嚟食過,推介一定要叫,仲話好好食,結果原來係真既🙈。有別於傳統青豆嘅草青味道,呢款青豆醬濃郁之餘,仲有小小酸酸鹹鹹,撈飯食一流,對於不喜好青豆嘅朋友,絕對可一試😎。安格斯柳眼扒配薯條(7成熟):柳眼扒啖啖肉,量份大之餘,肉質鮮嫩,筋位食落唔黐牙,呢樣要讚😝。美式咖啡 + 青蘋果抹茶特飲:傳統嘅美式咖啡非常醒神😇;青蘋果抹茶特飲幾特別,雖然青蘋果味比較重,但係飲到尾亦都有抹茶淡淡嘅香味,幾特別同清新😇。法國黑朱古力慕絲:幾特別擺設,餐廳非常貼心用朱古力醬寫咗句happy birthday😊,因為咁啱食飯當個星期,就係我朋友生日🎂。味道方面 朱古力慕絲味濃郁、香滑及可口。總結:首先,餐廳做緊promote,嗌半打生蠔送兩杯白酒,
優美情調之選《Odelice!》

凱撒沙律:

炸辣蟹肉球 + 地中海大蜆鍋:

青豆醬燴飯:

安格斯柳眼扒配薯條(7成熟):

美式咖啡 + 青蘋果抹茶特飲:

法國黑朱古力慕絲:

總結:
首先,餐廳做緊promote,嗌半打生蠔送兩杯白酒,幾正架😬。法國餐一向畀人嘅感覺都係高貴、華麗、而且價錢偏貴🤑。但係位於新城市廣場,餐廳飯價錢比較平民同性價比高,而且食飽,有機可以食多次😙。
2025-05-03
Type of Meal
Lunch
2025-02-07 2907 views
今日同朋友慶祝下🎉 咁就同左佢呢一間抵食得黎又好有質素既餐廳 呢間野唔同分店其實我都食過好多次 佢d餐比散叫平好多 而且餐可以配搭既選擇都好多 總會揀到心水既野食$538 𝑩𝒊𝒔𝒕𝒓𝒐𝒕 𝑺𝒆𝒕 𝒇𝒐𝒓 𝟐✨餐湯ꜱᴏᴜᴘ今次既餐湯係粟米湯🌽 每飲一啖都食到好多粟米 加埋煙肉粒🥓更加香✨頭盤 ꜱᴛᴀʀᴛᴇʀ♡法國田螺田螺一共有6隻 烹製時配搭上香濃既蒜蓉牛油 令到田螺個味道好濃郁 而且配上麵包可以降低個油感♡烤牛骨髓(+$30)牛骨髓烤到有d微微焦 迫到牛既油香出黎 配搭埋酸種麵包同埋酸瓜可以平衡番個油膩感 令到呢個菜可以做到油而不膩✨主菜 ᴍᴀɪɴ♡煎鴨肝,油封鴨腿意粉🍝(+$35)鴨肝表面煎到焦脆 入口化開好綿滑 油封鴨腿既表面酥脆肉質做到一絲絲咁 用叉一叉d肉就好輕易叉得開而且又夠淋 ♡阿根廷安格斯牛脊肉(+$55)肉好juicy牛肉味亦都好濃 我覺得加小小鹽去食飯牛肉既原味就已經好夠 亦可以沾上鴨肝白蘭地醬汁 燒薯仔粒🥔表面脆脆地都好好味 另外配菜仲有法邊豆餐廳仲有唔同優惠 真係幾抵食架❗️Happy Hour仲有買一杯送一杯酒 同朋友慶祝就叫返杯紅酒🍷飲下先🍻

$538 𝑩𝒊𝒔𝒕𝒓𝒐𝒕 𝑺𝒆𝒕 𝒇𝒐𝒓 𝟐

✨餐湯ꜱᴏᴜᴘ

✨頭盤 ꜱᴛᴀʀᴛᴇʀ
♡法國田螺

♡烤牛骨髓(+$30)

✨主菜 ᴍᴀɪɴ
♡煎鴨肝,油封鴨腿意粉🍝(+$35)

♡阿根廷安格斯牛脊肉(+$55)

法國田螺
烤牛骨髓
煎鴨肝,油封鴨腿意粉
阿根廷安格斯牛脊肉
阿根廷安格斯牛脊肉
4 day(s) ago 0 views
約左好耐冇見既朋友向沙田行街,搵左間法國菜試試!見評論話晚餐都係人均300,提前兩日留左位,同朋友一齊去試試!-SET FOR TWO $538南瓜湯香甜濃郁,頭盤選擇了巨實既香煎帶子,還有法國田螺,口感豐腴細膩。法式烤雞賣相一流,以薯蓉及松露汁倒在烤雞兩旁,呈雙色包圍。加上其金黃色既表面,絕對加分!安格斯肉眼牛扒(+$50) 雖然沒有任何花俏既擺盤,但肉質濃郁、厚實,正!當然唔少得飲兩杯,分別叫左Honey ginger & grapefruit Bellini~ 🥂
SET FOR TWO $538

呢間裝修超有法式風情嘅小餐館,食物竟然仲係親民價格!! 只係普通西餐價錢已經享受到好高質嘅環境同dish🍽️佢地set menu好吸引😍,比起散叫抵好多之餘,配搭種類嘅選擇都好多😋2人餐包餐湯、2碟side dish、2個main😌,今次side dish揀左烤牛骨髓配酸種面包🐮骨髓入口即化,好推薦!! 另外main嘅法式烤雞亦都相當impressive,調味非常入味,肉質嫩滑而且充滿肉汁💦伴碟嘅薯蓉真係好軟滑一啲顆粒感都無,配埋又香又惹味嘅松露醬汁✨餐廳overall食物質素真係好高,完全對得起呢個價錢- 𝙎𝙚𝙩 𝙈𝙚𝙣𝙪𝗦𝗲𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝟮 $𝟱𝟯𝟴▫️ 𝗦𝗼𝘂𝗽 ⭑⭑⭑⭑⭒▫️ 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗕𝗼𝗻𝗲 𝗠𝗮𝗿𝗿𝗼𝘄 (+ $𝟯𝟱) ⭑⭑⭑⭑⭑▫️ 𝗣𝗮𝗻-𝗦𝗲𝗮𝗿𝗲𝗱 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 ⭑⭑⭑⭑⭒▫️ 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁 𝗛𝗮𝗹𝗳 𝗬𝗲𝗹𝗹𝗼𝘄 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 ⭑⭑⭑⭑⭑▫️ 𝗣𝗿𝗼𝗳𝗶𝘁𝗲𝗿𝗼𝗹𝗲𝘀 ⭑⭑⭑⭒⭒▫️ 𝗪𝗮𝘁𝗲𝗿𝗺𝗲𝗹𝗼𝗻 𝗙𝗿𝗼𝘇𝗲𝗻 𝗠𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹 ⭑⭑⭑⭑⭒▫️ 𝗧𝗿𝗼𝗽𝗶𝗰𝗼𝗹𝗮𝗱𝗮 𝗙𝗿𝗼𝘇𝗲𝗻 𝗠𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹 ⭑⭑⭑⭑⭑

𝙎𝙚𝙩 𝙈𝙚𝙣𝙪

𝗦𝗲𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝟮 $𝟱𝟯𝟴

▫️ 𝗦𝗼𝘂𝗽 ⭑⭑⭑⭑⭒
▫️ 𝗣𝗮𝗻-𝗦𝗲𝗮𝗿𝗲𝗱 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 ⭑⭑⭑⭑⭒
▫️ 𝗣𝗿𝗼𝗳𝗶𝘁𝗲𝗿𝗼𝗹𝗲𝘀 ⭑⭑⭑⭒⭒
2025-05-24 0 views
🌸粟米忌廉湯好creamy又濃郁!🌸煙三文魚拼盤,暖暖嘅酸種麵包,煙三文魚味道好鮮甜,配埋醬汁一齊食,好清新開胃🤤🌸澳洲牛胸腹扒,每塊牛胸腹扒麵厚厚,生熟度適中,粉嫩嘅牛肉,肉質嫩滑,一啲都嚡口,仍然保留到肉汁!配好香脆可口嘅燒薯粒同埋新鮮嘅火箭菜,食完都幾飽肚🌸烤龍蝦燴飯,燴飯上面放左大半隻龍蝦,好香噴噴,因為龍蝦上面舖滿香草蒜味忌廉芝士烤焗!龍蝦蝦肉都好鮮甜味美!燴飯飯粒充滿龍蝦蕃茄醬汁,好開胃🌸地中海大蜆鍋,每個大蜆都飽滿鮮甜,份量好足夠,配埋茴香酒醬汁一齊食,幾惹味可口🌸榛子朱古力醬煎香蕉可麗餅,暖笠笠上枱嘅可麗餅,上面有滿滿嘅榛子朱古力醬,配埋焦糖香蕉一齊食,甜度啱啱好,唔會太膩!🌸泡沫咖啡,濃濃嘅咖啡香味,口感柔軟綿密🌸抹茶青蘋果特飲,淡淡嘅抹茶同埋青蘋果香味混合埋一齊,酸酸甜甜,感覺幾清新🎀餐廳舒適寬敞,裝修以藍色為主調,好有格調!餐廳店員服務態度好友善,抵讚
🌸粟米忌廉湯好creamy又濃郁!

🌸泡沫咖啡,濃濃嘅咖啡香味,口感柔軟綿密

2025-05-21 0 views
搬出去住之後都好少同媽咪撐枱腳,今日特登帶媽咪嚟沙田食法國菜餐廳氛圍非常好,柔和燭光同埋優雅音樂,整體幾浪漫💕餐牌嘅選擇非常多,海鮮肉類意粉等等應有盡有椰汁甘荀湯係溫暖既橙色,望落非常開胃入口散發椰子同甘荀既天然香氣,感受到一絲熱帶氛圍湯的質地都幾滑順,入口即化,椰汁🥥既濃濃甜香同甘荀既清甜完美融合,飲落清新又不失豐富感每一口都感受到層次感,並係喉嚨中留下淡淡椰香湯面上撒有切碎杏仁,增添脆脆既口感,整體味道更加多元👍餐包外表金黃酥脆,咬落去時發出輕微脆響,裡面則非常柔軟。麵包內部柔軟又有彈性,非常岩搭配餐湯👍法式點心拼盤每一樣都令人垂涎欲滴,有豐富的風味和口感。🦀炸辣蟹肉球外皮金黃酥脆,咬落去感受到滿滿蟹肉,鮮甜既蟹肉伴隨微微辣味交織,幾有驚喜!入面餡料細膩豐富,配上香脆外皮,口感層次分明☺️🐟煙三文魚煙燻味道恰到好處,肉質柔嫩,帶有一絲魚油香氣。搭配檸檬片提亮左整體風味,食落係幾鮮美🥧迷你蛋批小巧可愛,外殼酥脆內餡食落係濃郁蛋香,口感滑順,而且香料香氣濃郁🧀香草芝士撻芝士餡料濃厚而不膩,香草香氣增添清新感撻皮輕薄酥脆,同內餡既豐富口感形成絕佳搭配🫕雅枝竹鮮醬第一次食artichoke整

餐廳氛圍非常好,柔和燭光同埋優雅音樂,整體幾浪漫💕
餐牌嘅選擇非常多,海鮮肉類意粉等等應有盡有

椰汁甘荀湯係溫暖既橙色,望落非常開胃
入口散發椰子同甘荀既天然香氣,感受到一絲熱帶氛圍
每一口都感受到層次感,並係喉嚨中留下淡淡椰香
湯面上撒有切碎杏仁,增添脆脆既口感,整體味道更加多元👍

餐包外表金黃酥脆,咬落去時發出輕微脆響,裡面則非常柔軟。
麵包內部柔軟又有彈性,非常岩搭配餐湯👍

法式點心拼盤
每一樣都令人垂涎欲滴,有豐富的風味和口感。

🦀炸辣蟹肉球
入面餡料細膩豐富,配上香脆外皮,口感層次分明☺️

🐟煙三文魚

🥧迷你蛋批
小巧可愛,外殼酥脆
內餡食落係濃郁蛋香,口感滑順,而且香料香氣濃郁

🧀香草芝士撻
芝士餡料濃厚而不膩,香草香氣增添清新感
撻皮輕薄酥脆,同內餡既豐富口感形成絕佳搭配

🫕雅枝竹鮮醬
第一次食artichoke整既醬料,入口意外清新可口,基本上搭配每樣野都非常合適

紅酒燉牛面頰意粉
媽咪舉晒手指公既一道意粉😆
牛面頰肉燉得非常入味,肉質軟嫩,可以用叉子輕鬆撕開,搭配上香濃既紅酒醬汁,味道絕對令人驚喜。

意粉的口感剛剛好,而且吸收左牛肉既精華,搭配紅酒醬汁每一口都係滿滿既幸福感。

法式烤黃雞配薯蓉及松露野菌醬汁
呢個就係我既至愛🫶🏻
完全色香味俱全!雞肉外皮烤到金黃酥脆,咬落去香氣四溢🤤🤤
肉質超嫩,完全唔會乾柴,搭配上濃郁松露野菌醬汁,簡直絕配!醬汁香氣令整道菜更奢華,又增添左獨特的風味。

薯蓉入口綿密滑順,令人忍唔住一口接一口。醬汁同薯蓉一齊食味道更加豐富,松露香味同野菌鮮味交融,好好食😋

火焰橙酒可麗餅
先將橙酒點著火焰再即刻淋上可麗餅,未食已經聞到濃郁橙酒香氣
可麗餅外皮薄薄的,但食落非常煙靭,兩邊都煎得金黃酥脆,口感柔軟又有嚼勁
咬落去既時候,橙酒香氣瞬間撲鼻而來
橙酒既甜味同可麗餅完美結合,既唔會太膩口,又不會掩蓋可麗餅本身既風味。

另外值得一提係呢到既mocktails都非常唔錯😌
第一次留言🥳,店舖環境有如置身小巴黎🗼,寸金尺土,座位稍迫,但尚可接受👌🏽服務態度良好,斯文有禮👍🏽麵包、餐湯、前菜、配菜、飲品、龍蝦🦞肉都彈牙,牛扒🥩餐廳建議5成熟,效果剛剛好,味道老人家接受,整體味道不錯,套餐不會失禮,價錢亦可接受👌🏽甜品在於心思同心意,沒想到只是OpenRice 留言「生日」,竟然一間細細餐廳,意外地同媽咪講生日快樂🎂,多謝餐廳帶給我們一個愉快的晚上🌃
第一次留言🥳,

服務態度良好,斯文有禮👍🏽

• 原隻烤龍蝦
  • 阿根廷安格斯肉眼牛排
2025-05-19 0 views
喺沙田睇完戲,行下附近睇吓有咩食,估唔到晚市 Odelice! 做緊 600g Steak Platter 嘅優惠,今晚就嚟做食肉獸啦😈 可以一次過試晒澳洲牛胸腹扒、安格斯肉眼及和牛牛脊肉,仲可以搭配三款特色醬汁,分別係法式芥末、巴黎牛油汁和鴨肝白蘭地醬汁。除咗主菜之外,小食同甜點都同樣吸引,下次都要再嚟食呀!和牛牛脊肉肉質軟腍,沾上鴨肝白蘭地醬汁同牛肉完美融合。澳洲牛胸腹扒肉味香濃,切開之後仲依然保持肉汁。而阿根廷安格斯肉眼牛扒味道濃郁,鮮嫩得嚟仲有嚼勁,配埋香脆嘅炸薯條,大滿足!法式點心拼盤賣相仲好精緻呢!可以一次過試晒五款小食😋 炸辣蟹肉球外皮香脆,內餡滿滿嘅蟹肉鮮美無比。煙三文魚帶有濃郁的煙薰香氣,口感細膩,仲有迷你蛋批同香草芝士撻,蛋味濃郁又creamy。而甜品嘅法式可麗餅餅皮軟糯煙韌,加埋朱古力醬同海鹽焦糖,甜中帶鹹,仲有杏仁的香脆,口感豐富不膩,兩個人happy share 最開心🥳✨ 600g Steak Platter 600克牛扒拼盤✨ Canapés Platter 法式點心拼盤 ✨ Watermelon frozen mocktail✨ Tropicolada

✨ 600g Steak Platter 600克牛扒拼盤
✨ Canapés Platter 法式點心拼盤
✨ Watermelon frozen mocktail
✨ Tropicolada Frozen Mocktail
✨ Chocolate Caramel Almond Crepe
2025-05-18 0 views
早幾日同朋友嚟呢一間餐廳食法國餐😘呢間由法國人主理既餐廳裝潢呈現法式風情,好有氣氛💓我地叫左個二人餐同埋叫左野飲✨二人餐$538 for 2 有餐湯 小食 主菜,可以揀兩個小碟同兩個主菜1️⃣ 餐包及餐湯餐湯屬於較淡口味既湯,但有好香蘑菇味,而餐包暖笠笠2️⃣ 小碟 - 法式點心拼盤(加$35)呢個拼盤好豐富,有炸辣蟹肉球、煙三文魚、迷你蛋批、香草芝士撻、雅枝竹蘸醬😆每款點心都好好味,雅枝竹比較少接觸,食落帶少少甘,配埋醬食味道好夾😙3️⃣ 主菜 - 煎鴨肝,油封鴨腿意粉(加$30)鴨肝煎得好甘香,油封鴨腿會拆埋肉,肉質鮮嫩,食得出意粉帶有鴨油既香氣,好欣賞💓4️⃣ 主菜 - 黑豚帶骨豬鞍(加$65)豬鞍用左蜜糖芥未醬燒,所以食落唔會好膩😙伴碟既有法邊豆同埋蕃薯蓉,夠晒清新,蕃薯蓉帶有少少酸酸地既調味,夠晒開胃🙆🏻‍♀️5️⃣ 小碟 - 士多啤梨蛋糕朋友好鐘意食士多人啤梨蛋糕,所以就以呢個甜品作結☺️呢個蛋糕都好好食,仲有層士多人啤梨啫喱,作為甜品好滿足😝✨飲品1️⃣ Strawberry Cucumber Cooler ($65)呢杯mocktail好refreshing😽有士多啤梨、青瓜、檸檬同梳打水,而且唔

✨二人餐$538 for 2
有餐湯 小食 主菜,可以揀兩個小碟同兩個主菜
1️⃣ 餐包及餐湯
餐湯屬於較淡口味既湯,但有好香蘑菇味,而餐包暖笠笠

2️⃣ 小碟 - 法式點心拼盤(加$35)

3️⃣ 主菜 - 煎鴨肝,油封鴨腿意粉(加$30)

4️⃣ 主菜 - 黑豚帶骨豬鞍(加$65)

5️⃣ 小碟 - 士多啤梨蛋糕

✨飲品
呢杯mocktail好refreshing😽有士多啤梨、青瓜、檸檬同梳打水,而且唔會太甜,好好飲

2️⃣ Matcha Apple Zest ($65)
朋友就叫左杯熱飲,有抹茶,青蘋果,檸檬,蜜糖,估唔到呢個配搭都好夾👍🏻👍🏻

2025-05-17 0 views
Lunch Set都好抵食, $85起 有頭盤+主菜+飲品我哋叫咗三個餐🍽️⭐️頭盤揀咗湯🥣, 炸辣蟹肉球🦀, 湯唔會好稀, 不過如果再結身少少口感會更加正(但係會好飽😂), 蟹肉球有啲似日式薯餅, 入邊好Creamy🩷主菜我哋叫咗以下三樣⬇️⭐️阿根廷安格斯肉眼牛扒有契爺呢啲明燈💡我哋梗係有叫到佢話好好食嘅牛扒啦!!😋 超大塊仲有勁多薯條on side, 煎得好香之餘入邊肉汁豐富, 唔怪之契爺要encore😎⭐️澳洲牛胸腹扒呢個會比肉眼牛扒牛肉味更加豐富, 但係一啲都唔會韌, 配埋番薯粒同火箭菜, 媽媽一個人食應該都啱啱好👍🏻⭐️香草蝦青醬意粉第一眼見到啲蝦大大隻已經好吸引😍 而且啲醬汁都黐實條意粉咁樣, 每啖都食到青醬嘅味道, yum yum yum😋另外我哋仲叫咗兩個小食🥘⭐️蟹肉香草醬他他入邊加埋酸豆同蕃茄乾, 感覺好開胃☺️⭐️地中海大蜆鍋呢個蜆係用茴香酒醬汁煮, 係媽媽第一次品嚐到嘅味道, 幾特別, 仲幾惹味😙餐廳成個風格係充滿法國風情小酒館嘅感覺🇫🇷我身後見到吧枱仲有超多酒杯, 大家食晚餐仲可以一齊小酌一杯🍻
Lunch Set都好抵食, $85起 有頭盤+主菜+飲品

我哋叫咗三個餐🍽️

主菜我哋叫咗以下三樣⬇️
⭐️阿根廷安格斯肉眼牛扒

⭐️澳洲牛胸腹扒

⭐️香草蝦青醬意粉

另外我哋仲叫咗兩個小食🥘
⭐️蟹肉香草醬他他
入邊加埋酸豆同蕃茄乾, 感覺好開胃☺️

⭐️地中海大蜆鍋

餐廳成個風格係充滿法國風情小酒館嘅感覺🇫🇷

2025-04-28
  • 阿根廷安格斯肉眼牛扒
1K
2025-05-17 0 views
因為之前食過,所以有信心今次直接點 Dinner set for 2有餐湯、兩小碟、兩主菜餐湯是南瓜湯,夠晒Creamy麵包口感鬆軟,塗抹海鹽牛油,送湯一流法式點心拼盤拼盤好精緻打卡一流入面包括左炸辣蟹肉球,煙三文魚,迷你蛋批香草芝士撻,雅枝竹蘸醬迷你蛋批質感軟綿,蛋味濃郁香草芝士撻很精緻,口感幼滑炸辣蟹肉球,真係有一絲絲蟹肉喺入邊香煎三文魚大蜆,燒茴香,海鮮汁燴飯三文魚外皮酥脆、内裡嫩滑燴飯結合了海鮮的鮮甜法式烤黃雞半隻配松露野菌醬汁烤雞外脆內軟 雞肉勁juicy調味都剛好 沾上松露蘑菇醬果然沒有失望Watermelon Frappe西瓜同檸檬汁混合,微酸微酸,沙冰口感,味道清新自然Honey Ginger MOCKTAIL朋友表示不錯,幾特別最後食返個法式蘋果撻滿足啊!
因為之前食過,所以有信心

今次直接點 Dinner set for 2
有餐湯、兩小碟、兩主菜

餐湯是南瓜湯,夠晒Creamy
麵包口感鬆軟,塗抹海鹽牛油,送湯一流

法式點心拼盤
拼盤好精緻打卡一流
入面包括左炸辣蟹肉球,煙三文魚,迷你蛋批
香草芝士撻,雅枝竹蘸醬

迷你蛋批質感軟綿,蛋味濃郁
香草芝士撻很精緻,口感幼滑

炸辣蟹肉球,真係有一絲絲蟹肉喺入邊

香煎三文魚
大蜆,燒茴香,海鮮汁燴飯

三文魚外皮酥脆、内裡嫩滑
燴飯結合了海鮮的鮮甜

法式烤黃雞半隻配松露野菌醬汁
烤雞外脆內軟 雞肉勁juicy
調味都剛好 沾上松露蘑菇醬
果然沒有失望

Watermelon Frappe
西瓜同檸檬汁混合,微酸微酸,沙冰口感,味道清新自然

Honey Ginger MOCKTAIL
朋友表示不錯,幾特別

最後食返個法式蘋果撻
滿足啊!

• 法式點心拼盤
  • 南瓜湯
2025-05-16 0 views
今個五一長週末悠閑地食個brunch set 🇫🇷 🍽️Starter + Main + Drink $95起 另加一🥗Caesar Salad估唔倒頭盤都咁大碗🥬蔬菜新鮮🍅蕃茄仔🍞麵包粒爽脆 仲有熟雞蛋🥚🦀Spiced Crab Croquettes1碟2件炸到金黃外脆內軟🌶️帶微辣嘅香蟹肉絲球🍳Serrano Ham & Eggs Cocotte $138西班牙式火腿煎蛋鍋有2隻太陽蛋 🐽幾塊鹹香巴馬風乾火腿底下整盤都係蕃茄紅甜椒醬汁嘅燒薯粒🥔🥩Argentinian Angus Ribeye $205
阿根廷安格斯肉眼牛扒配巴黎牛油汁最吸引Medium rare煎得剛剛好🐮肉質腍又juicy 原本跟薯條🥗想健康啲可轉沙律菜Extra Bites 優惠追加2款小食 🥘Clams Cocotte Mediterranean Pastis sauce $85地中海蜆鍋每隻都肥肥白白 🌿加上特式茴香酒醬汁幾開胃🍟Black Truffle Fries $68店員提示過份量大 全籃上檯時真驚喜🤣 黑松露香濃加芝士刨絲🧀薯肉滿滿嘅粗切薯條Dessert🍌 Nutella & Pan-Fried
今個五一長週末悠閑地食個brunch set 🇫🇷

🍟Black Truffle Fries $68
店員提示過份量大 全籃上檯時真驚喜🤣
黑松露香濃加芝士刨絲🧀薯肉滿滿嘅粗切薯條

Dessert
🍌 Nutella & Pan-Fried Banana Crêpe $48
傳統法式可麗餅 1/3塊塗滿榛子醬🌰
🍮最欣賞每塊煎香蕉上脆脆焦糖片

🍫 French Dark Chocolate Mousse $48
奶香忌廉加上脆口杏仁片
76%黑朱古力超濃 順滑入口🍫推介朱古力控必點

☕️飲品
嘆埋杯伯爵茶好滿足😌
而奶茶係茶包 奶 熱水分開上沖返啱自己口味

2025-05-15 0 views
成個5月頭超級忙,今晚終於可以同Hubby 出去撐枱腳。屋企附近新城市見呢間法國菜未試過,OpenRice 又多哈笑笑,價錢仲好親民,2人set $538,已經有湯,2個starter 同2 個main course ,就簡左呢間。入到去平日都滿座,甘筍湯好creamyStarter黑松露水牛芝士水牛芝士好似一舊雲好滑嫩,有奶香味,搭配番茄的酸甜同黑松露香味,好開胃。法國田螺法國田螺肉質軟嫩充滿蒜香奶油,鮮美多汁。紅酒燉牛面頰意粉牛面頰肉燉得入味,充滿骨膠原,汁掛滿每一條意粉👍法式烤黃雞半隻外皮金黃卜卜脆,肉質鮮嫩多汁,加埋底層既香滑薯蓉,perfect飲品簡左Strawberry Cucumber Cooler青瓜味加埋梳打水中和左strawberry 既甜味,好freshHubby 簡左Frozen Tropicolada啱晒鍾意菠蘿同香蕉既佢Overall 呢餐好滿意好Relax, 又快义左😂

入到去平日都滿座,甘筍湯好creamy

Starter
黑松露水牛芝士

法國田螺

法國田螺肉質軟嫩充滿蒜香奶油,鮮美多汁。

紅酒燉牛面頰意粉

牛面頰肉燉得入味,充滿骨膠原,汁掛滿每一條意粉👍

法式烤黃雞半隻

Overall 呢餐好滿意好Relax, 又快义左😂
2025-05-15
Type of Meal
Dinner
French dining does not have to be formal or pricey.像在巴黎街頭隨意走進的小餐館晚市二人套餐連加一約$600食過幾次都覺得唔錯🇫🇷 Green apple mojito 幾特別平時鍾意飲mojito 呢杯多了一份泰國味☺️最鍾意食蝸牛,下面既薯蓉係精華所在食哂成碟🤤🤤🤤牛排推薦Tenderloin 加$85都抵!Seafood Risotto 味道不錯 飯粒口感唔會過硬,海鮮有幾款都算鮮味
像在巴黎街頭隨意走進的小餐館
晚市二人套餐連加一約$600
食過幾次都覺得唔錯🇫🇷

Green apple mojito 幾特別
平時鍾意飲mojito 呢杯多了一份泰國味☺️

最鍾意食蝸牛,下面既薯蓉係精華所在
食哂成碟🤤🤤🤤

牛排推薦Tenderloin 加$85都抵!

Seafood Risotto 味道不錯
飯粒口感唔會過硬,海鮮有幾款都算鮮味
2025-05-14 0 views
💐 裝橫係法式小餐廳感覺,舒適同令人放鬆🐟 煙三文魚拼盤 雅校竹煎醬,酸種麵包:個醬有淡淡香味,作為前菜幾清新,放在麵包加埋煙三文魚一齊食,清新可口🦀 炸辣蟹肉球:新鮮熱辣,味道辣辣哋幾醒胃🥩阿根廷安格斯肉眼牛扒As chef recommended medium rare, 牛扒真係煎到啱啱好,有牛香之餘又唔會韌。配菜就有新鮮熱辣嘅薯條薯條,香脆美味🐓 法式烤黃雞半隻半雞份量麵幾多,啖啖肉,配埋蘑菇🍄‍🟫汁一齊食,非常滿足🐚 地中海大蜆鍋 茴香酒醬汁蜆大大隻,每隻都掛汁,味道剛好🍌🍫 榛子朱古力醬,煎香蕉可麗餅香蕉片上有微微燒過嘅糖脆,配上Nutella on crepes, 完美了整頓brunch 🥰🥤 跟餐飲品凍檸茶係手打檸檬🍋茶底好香熱咖啡配甜品一流
💐 裝橫係法式小餐廳感覺,舒適同令人放鬆

🦀 炸辣蟹肉球:新鮮熱辣,味道辣辣哋幾醒胃

🥩阿根廷安格斯肉眼牛扒

🐓 法式烤黃雞半隻
半雞份量麵幾多,啖啖肉,配埋蘑菇🍄‍🟫汁一齊食,非常滿足

🐚 地中海大蜆鍋 茴香酒醬汁
蜆大大隻,每隻都掛汁,味道剛好

🍌🍫 榛子朱古力醬,煎香蕉可麗餅

🥤 跟餐飲品
凍檸茶