2023-09-06
🤎Ohayo by OCIO🤎最近喺海港城開左一間新嘅OCIO系列分店,就即刻book mark左要去潮一潮聖。新嘅Ohayo分店為於海港城海運大廈嘅地下,喺玩具反斗城隔離~今次勁好彩,可以坐到係大玻璃位,望住海景🌊我同老公最後都係決定叫一個lunch set再加多個waffle,因為佢個waffle係好大份,所以主食就唔食咁多,要留翻quota去食✨🤍日式咖喱雜錦海鮮燴飯 $118呢個lunch set好抵食,包左餐湯同飲品~ 而個雜菜湯係大推✨✨勁足料!如果咁岩個日係雜菜湯嘅話,建議大家要去嗌!燴飯份量十足,有青口、八爪魚🐙,個咖喱都好香口,但唔會係好濃郁嘅個款,加埋啲小豆苗同黃椒,食落係係light嘅。係cafe食到小清新嘅日本咖喱係有滿足的🍛 🤍綠茶紅豆麻糬窩夫 $98🍵🧇✨✨超級推薦大家黎到OCIO一定要叫嗌綠茶紅豆麻糬窩夫!🥺窩夫外皮十分脆,入面麻糬係煙韌,而佢個紅豆蓉係match個綠茶,唔係臭臭款。不過記住要早啲黎食,每日都只係得12份!📍 Ohayo by Ocio (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG19號舖#boombu尖沙咀#boombu文青c
🤍日式咖喱雜錦海鮮燴飯 $118
🤍綠茶紅豆麻糬窩夫 $98🍵🧇
📍 Ohayo by Ocio (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG19號舖
#boombu尖沙咀