蛋挞万岁😭遇到喜欢的店铺就是一直在回购决定老年给自己开家甜品店过新年时来也是正常营业🈺这真的很惊喜!!大家正值春节好多甜品店都休息啦呜呜正好嘴巴馋就买了一盒回家和家里人次ciaociao软的闪电泡芙!!这次换了两个口味~也是意外惊喜…水果款的口感丰富很多强推👍🏻树莓/牛奶朱古力。树莓的酸甜、蓝莓🫐微甜➕下面一层柠檬芝士🧀两重口味叠加 给味蕾的冲击可不是三句话就能概括的好吗!!!之前吃过Breakhouse家的蛋挞从此在爱吃美味蛋挞的路上一去不复返…ohlalagout也不相上下…层层分明的挞酥焦脆的口感咬一口就掉下渣渣…草莓的适合甜口爱好者不想太甜也不腻口的可以选择蓝莓口味还有其他的水果口味葡挞(也可以尝试!!不得不说我真的很喜欢花挞宛如太阳花一般~每个口味的造型还不一样想全部都购入嘎嘎塞嘴里ciao养眼都搭配多巴胺的配色也算是来到了甜品界这我尊嘟拿得出手酥脆外皮下裹着内陷厚厚的奶油酱omg再次唤醒我的味蕾
蛋挞万岁😭
遇到喜欢的店铺就是一直在回购
决定老年给自己开家甜品

过新年时来也是正常营业🈺
这真的很惊喜!!
大家正值春节好多甜品店都休息啦
呜呜正好嘴巴馋就买了一盒回家和家里人次

ciaociao软的闪电泡芙!!
这次换了两个口味~
也是意外惊喜…水果款的口感丰富很多
强推👍🏻树莓/牛奶朱古力。
树莓的酸甜、蓝莓🫐微甜➕下面一层柠檬芝士🧀
两重口味叠加 给味蕾的冲击可不是三句话就能概括的好吗!!!

ohlalagout也不相上下…
层层分明的挞酥焦脆的口感
咬一口就掉下渣渣…
草莓的适合甜口爱好者
不想太甜也不腻口的可以选择蓝莓口味
还有其他的水果口味葡挞
(也可以尝试!!

不得不说我真的很喜欢花挞
宛如太阳花一般~
每个口味的造型还不一样
再次唤醒我的味蕾
Dining Offer
Tasting Event
2025-02-25 542 views
係openrice search 到lee 間專食tart 同閃電泡芙既舖頭,難得去開上環決定要試一試。係門口已經見到有好多唔同款既葡撻同泡芙,如果有選擇困難既,真係要d 時間先諗到食咩諗左一輪,最後決定試下蒜味葡撻 加埋杏子朱古力閃電泡芙。泡芙有d 失望朱古力味唔太出,甜度唔夠,而且單價高。但葡撻好有驚喜 ,蒜頭味好香好夾,估唔到葡撻都有lee 種食法。推薦大家試下另外,舖頭雖然唔大,都有幾張枱可以比客人食野,買完直接同staff 講聲就會直接用tray 放好食物,pastry 類產品會建議現場食

諗左一輪,最後決定試下蒜味葡撻 加埋杏子朱古力閃電泡芙。

• 蒜味葡撻
店內每一款甜品都精緻美觀,口感豐富,款式超多😋當天就買了開心果白肉麻糬丹麥、栗子提米拉素閃電泡芙、芒果酥皮布丁撻、肉桂蘋果葡撻、藍莓葡撻、Ohlala 葡撻。最愛以下3款:1️⃣ 開心果白肉麻糬丹麥酥外酥裏嫩‌,外層酥皮經過烘烤後呈現金黃的光澤,層層交疊,咬下去酥脆可口‌😋2️⃣ Ohlala葡撻奶香濃郁、酥脆可口👍 內餡甜而不膩,滑嫩無比🥰3️⃣ 栗子提米拉素閃電泡芙泡芙一口咬下去入口即化,超軟的;栗子內餡潤滑,層次分明
店內每一款甜品都精緻美觀,口感豐富,款式超多😋

最愛以下3款:
1️⃣ 開心果白肉麻糬丹麥酥

2️⃣ Ohlala葡撻
奶香濃郁、酥脆可口👍 內餡甜而不膩,滑嫩無比🥰

3️⃣ 栗子提米拉素閃電泡芙
泡芙一口咬下去入口即化,超軟的;栗子內餡潤滑,層次分明

2025-01-21
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$50 (Other)
  • 栗子提米拉素閃電泡芙
  • 開心果白肉麻糬丹麥
  • Ohlala葡撻
每次經過上環,心念念的就係呢間位於九記附近嘅「閃電泡芙」,簡直係一吃難忘,這店位置超讚,搵起來一點都唔費勁。這甜品店,以其創意甜品同獨特風味聞名,店入面每一款甜品都精緻美觀,口感豐富,呢幾款甜點無論係作為手信定自己食,都係頂級選擇👍店入面有好多款式選擇,每一樣都令我有選擇困難症😅 哈哈,我每次必買嘅就係閃電泡芙、法式葡撻、開心果丹麥酥等等,百吃不厭😂😂。如果外賣葡撻建議放入微波爐加熱3-40秒,口感簡直絕了!

2024-11-20
$50 (Other)
超前的圣诞节限定🎅🏻🇭🇰在上环!!!甜品店!!超大颗的圣诞树也已就位‼️店内店外都好有圣诞节氛围太期待香港的圣诞节了🎄「柠檬芝士泡芙 」➕ 「栗子提拉米苏」氛围感满满。真不敢想这一口下去我会有多幸福满满的馅料 入口还会爆浆。整体不会很甜腻每款的颜值都hin高啦口感软软的..这就是松松软软的小点心🤤蛋挞爱好者不能错过✅八个蛋挞每一款都是不同味道超厚一个!肉眼可见的层次不得不说口感尊嘟好丰富。一口下去挞皮酥脆掉渣🉑挞皮不硬。咬下去又类似空气酥脆
超前的圣诞节限定🎅🏻
🇭🇰在上环!!!甜品店!!
超大颗的圣诞树也已就位‼️
店内店外都好有圣诞节氛围
太期待香港的圣诞节了🎄

「柠檬芝士泡芙 」➕ 「栗子提拉米苏」
氛围感满满。真不敢想这一口下去我会有多幸福
满满的馅料 入口还会爆浆。整体不会很甜腻
每款的颜值都hin高啦
口感软软的..这就是松松软软的小点心🤤

蛋挞爱好者不能错过✅
八个蛋挞每一款都是不同味道
超厚一个!肉眼可见的层次
不得不说口感尊嘟好丰富。一口下去挞皮酥脆掉渣
🉑挞皮不硬。咬下去又类似空气酥脆
🌟這次因為是買的伴手禮,所以基本上把所有口味都試了一遍,還是一如既往的高品質,讓人超滿意!👍-🍰首先要推薦的是他們家的閃電泡芙,口感軟軟的,搭上任何口味都很好吃,簡直是甜品控的福音!😋 我特別喜歡他們新出的聖誕限定——香茅檸檬芝士口味,酸甜可口,清新不膩。-🥧法式葡撻也是他們家的招牌之一,油酥撻皮層層分明,肉眼可見,酥脆可口,每一口都是滿滿的幸福感。🥰-🍰除了這些經典款式,他們家還推出了兩款聖誕限定新品——香茅檸檬芝士閃電泡芙和栗子提拉米蘇閃電泡芙。兩款都超級好吃,但閃電泡芙依然是我的最愛,酥脆的外殼包裹著濃郁的芝士內餡,每一口都讓人陶醉。😍
去不了法国🤔来香港也能吃到同款啦甜品脑袋都在哪呢..?来香港旅游可不容错过这家呀拍照出片..甜品更出圈🤩上环地铁站一出站步行五分钟就能到..整家装修偏向法式厨房的设计 葡挞我选了三种口味「蓝莓、苹果、草莓」咬了一口下去…!!咔嚓咔嚓那被烤的酥脆的蛋挞皮还有duangduang的内陷用量很足呀🍯实在是大个🍩🤗完全不输bakehouse“皮薄馅大”蛋挞奶芯有种冰淇淋的口感花挞蛋挞轻轻一咬 酥得掉渣 很有层次感诶超高颜值的闪电泡芙它还有一个新出的开心果白玉麻糬丹麦近期很热门开心果,表层是满满的开心果碎,内是麻糬超好吃,很推荐大家试一试 ‍店里有很多水果做的甜品点心..每一种都想尝试在这家店里享受一顿下午茶🫖
去不了法国🤔来香港也能吃到同款啦
甜品脑袋都在哪呢..?来香港旅游可不容错过这家呀
拍照出片..甜品更出圈🤩
上环地铁站一出站步行五分钟就能到..
整家装修偏向法式厨房的设计

葡挞我选了三种口味「蓝莓、苹果、草莓」
咬了一口下去…!!咔嚓咔嚓那被烤的酥脆的蛋挞皮
还有duangduang的内陷
用量很足呀🍯实在是大个🍩
🤗完全不输bakehouse
“皮薄馅大”蛋挞奶芯有种冰淇淋的口感
花挞蛋挞轻轻一咬 酥得掉渣 很有层次感诶
超高颜值的闪电泡芙

它还有一个新出的开心果白玉麻糬丹麦
近期很热门开心果,表层是满满的开心果碎,内是麻糬
超好吃,很推荐大家试一试

‍店里有很多水果做的甜品点心..每一种都想尝试
在这家店里享受一顿下午茶🫖
2024-10-09 1659 views
我喺網上見到呢款散水餅 蛋撻味好特別 喺出邊好少見 所以今次就想買嚟做散水餅 而且價錢又唔係好貴 大家食完之後都覺得幾好味❤️❤️- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -我買左21件 葡撻套餐 $750🙈🙈2件 Ohlala葡撻❤️2件 肉桂蘋果❤️2件 朱古力榛子❤️2件 大蒜葡撻❤️2件 忌廉芝士葡撻❤️2件 士多啤梨❤️2件 藍莓❤️1件 草莓大黃 泡芙❤️我自己最鍾意士多啤梨蛋撻 唔會好甜 而且個醬酸酸甜甜咁 無唸過同個蛋撻本身都幾夾🙈
我買左21件 葡撻套餐 $750🙈🙈
2件 忌廉芝士葡撻❤️
2件 士多啤梨❤️
2件 藍莓❤️
1件 草莓大黃 泡芙❤️

經朋友介紹之下,去咗呢度買葡撻試吓,品質確實不錯👍在衆多的烘焙店中,這店以其獨特的魅力和出色的品質脫穎而出😋 它的口感和風味上更勝一籌。這家的甜品,每一口都唔錯,出品佳😋✅法式葡撻~外皮酥脆可口,金黃色澤睇起來令人垂涎,切開後內餡爽滑細膩,絲滑馥郁的奶香撲鼻而來,在口中慢慢融化,好味道😋✅閃電泡芺~外表松軟蓬松,入口即化,綿密的口感與甜而不膩的味道完美結合,令人回味無窮🤤這兩款糕點制作精湛👍 口感豐富 ,無疑是這家店的明星單品💯💥溫馨提醒~葡撻可以打包帶回家用微波爐加熱3-40秒,口感會更佳哦!
經朋友介紹之下,去咗呢度買葡撻試吓,品質確實不錯👍

這兩款糕點制作精湛👍 口感豐富 ,無疑是這家店的明星單品💯

2024-08-02
$50 (Tea)
2024-08-27 1733 views
公司萬歲請食撻,揀了Ohlalagout,創新法式甜點,亦係散水餅之選,因為數量太多每個同事都食幾件,趁今次可一試。店子同公司算近同經過順便影下相。草莓丹麥,$38,賣相吸引,口感酥脆,吉士香甜軟滑,士多啤梨微酸中和左其甜漏味。 草莓葡撻,$20,酥皮賣相層層分明,口感酥脆香牛油味,草莓醬味道酸酸甜甜十分清新,內餡吉士香甜軟滑,味道不俗。朱古力榛子葡撻,$20,酥皮賣相層層分明,口感酥脆香牛油味,朱古力榛子味道濃郁,內餡吉士香甜軟滑,味道不俗。都幾美味的甜品。

店子同公司算近同經過順便影下相。
草莓丹麥

朱古力榛子葡撻

都幾美味的甜品
Type of Meal
Tea
2024-08-23 1455 views
經whatsapp落單時確認可以4pm送到,但4:15pm都未見到物流通知,打電話去問,才發現職員原來完全忘記安排送貨。結果當刻才安排物流送貨,遲到接近1小時。完全不負責任的服務態度。
2024-08-23
Delivery
係搵緊上次講緊茶痴嘅沿路,因為好想食蛋撻又咁啱俾我搵到有間專賣pastry嘅舖頭😆😆諗都冇諗就入咗去本身以為佢好似Bakehouse咁剩係得一款蛋撻,但係點知淨係彈得都有好多唔同味,今次就揀咗一個原味同一個忌廉芝士味😛😋。佢啲蛋撻嘅酥皮超級多層咬落去勁鬆脆本身以為好似KFC嗰啲葡撻咁但係咬落去一啲都唔會油 對我嚟講其實是一葡撻係KFC但係佢真係好有呢一個蛋漿都有一樣咁好食之餘個皮一啲都唔油!又好脆 常溫食都好正😆😆😆。忌廉芝士味反而冇乜特別蛋漿只有淡淡嘅芝士味其他方面都係一模一樣如果佢係個餡入邊有啲忌廉芝士應該會幾正🤪🤪🤪。見到佢舖頭其他嘅Eclaire同埋牛角包都好吸引,下次經過應該都會買來試吓🤣🤣

原味葡撻🍮 忌廉芝士味葡撻🥧
2024-07-07 2039 views
路過呢間舖俾佢嘅裝修同埋食物外表吸引咗。買咗三個葡撻及一個杏仁朱古力Danish。杏仁朱古力Danish係當晚即刻食嘅, 唔酥脆,冇牛油味,唔係好食嘅danish pastry 。B牌好食好多,應該唔會再試其他了。或者自己焗M&?嘅急凍pastries都好食啲😅酥皮撻個皮一啲都唔酥脆,可能我隔咗一日先食,但係sales話可以擺兩日食都得🙈本來我仲想買8個試曬不同口味的,好在冇,同埋佢嗰日冇8款口味咁多🤣Anyways, 我試咗三隻味,全部都冇乜特別,我情願食番原味嘅葡撻,其實有間連鎖式嘅葡撻都唔錯🤪。可能新鮮熱辣食會好啲😅
路過呢間舖俾佢嘅裝修同埋食物外表吸引咗。
買咗三個葡撻及一個杏仁朱古力Danish。

杏仁朱古力danish
葡撻
2024-07-05
TakeAway
Type of Meal
Tea
2024-06-04 2620 views
點品控必去‼️千祈唔好錯過Ohlalagout喇‼️Bookmark 左上環呢間甜品烘焙店好耐了🧁!絕對值得一試 簡直就係甜品控的天堂🥹💓離店遠遠已經聞到剛出爐香氣飄出來~~~一走進店入面 已經被玻璃櫃內色彩繽紛既甜品葡撻吸引住🤩法式蛋撻、閃電泡芙、丹麥酥咩都有顏值和口感都超讚!每一款都令人忍唔住咬一啖😛-尤其係法式葡撻!!!!!比bakehouse好食好多!唔好再成日去排隊喇!真係每一款都好睇又好食🤤推薦✅蒜香✅藍莓✅草莓✅肉桂蘋果口味葡撻油酥塔皮 層次分明 鬆脆又酥香👍🏻真心超好食!黃油味好濃郁好香😭咬一啖就感受到層層分明的口感一食係成地碎 好脆~另外佢地既閃電泡芙都俾一絕!顏值100分👍🏻每款小編都買左一個了1個 ,係手信禮盒set $380推薦✅巧克力✅檸檬卡士達 ✅抹茶✅雜果牛奶口味🍋泡芙底食起黎口感軟乎乎的🥹🥹中間有🈵🈵的醬 味道剛好唔會太甜膩卡士達醬味道微甜和果酸 酸酸甜甜 好好味‼️溫馨tips‼️驚買多左 拎返屋企唔好食? 唔洗驚~😎拎左返去用氣炸鍋用160度翻熱4-5分鐘或用微波爐加熱3-40秒就得😎我覺得翻熱左仲好食過現場食😆口感會更佳!唔需要擔心放好耐 會影響口感~
點品控必去‼️千祈唔好錯過Ohlalagout喇‼️
Bookmark 左上環呢間甜品烘焙店好耐了🧁!
絕對值得一試 簡直就係甜品控的天堂🥹💓

離店遠遠已經聞到剛出爐香氣飄出來~~~
一走進店入面 已經被玻璃櫃內色彩繽紛既甜品葡撻吸引住🤩
法式蛋撻、閃電泡芙、丹麥酥咩都有
顏值和口感都超讚!每一款都令人忍唔住咬一啖😛
尤其係法式葡撻!!!!!
比bakehouse好食好多!唔好再成日去排隊喇!
真係每一款都好睇又好食🤤
推薦✅蒜香✅藍莓✅草莓✅肉桂蘋果口味
葡撻油酥塔皮 層次分明 鬆脆又酥香👍🏻真心超好食!
黃油味好濃郁好香😭
咬一啖就感受到層層分明的口感
一食係成地碎 好脆~

另外佢地既閃電泡芙都俾一絕!顏值100分👍🏻

‼️溫馨tips‼️
驚買多左 拎返屋企唔好食? 唔洗驚~😎
拎左返去用氣炸鍋用160度翻熱4-5分鐘或
用微波爐加熱3-40秒就得😎
我覺得翻熱左仲好食過現場食😆口感會更佳!
唔需要擔心放好耐 會影響口感~

真係好多人升職,又有餅食啦,今次同事請大家食呢間嘅tarts,又係我未食過嘅鋪頭。佢出名成閃電泡芙/法式葡撻/三文治牛角包。全部都係酥皮撻,由細到大都鐘意酥皮多過曲奇撻,鬆鬆脆脆,好吸引。我揀咗士多啤梨葡撻,面頭鋪滿士多啤梨醬,果肉滿滿,仲灑上雪花咁嘅糖粉,睇到都流口水。撻皮鬆脆香甜,士多啤梨醬酸甜可口,個味道好夾。缺點係得一件唔多够喉咁囉。其實佢嗰肉桂蘋果撻都好吸引,下次可能自己買來食下,當時都心大心細,士多啤梨好定蘋果好呢?最終都係揀咗靚靚士多啤梨撻。