2022-06-12 30 views
呢排成日落雨,無咩心機煮飯😝 收工咁岩經過呢間小店,買左幾份壽司返屋企慢慢嘆,好開心呀🥳$188 千の人氣壽司拼盤E🍱 呢個拼盤真係好抵食,有成15件壽司👍🏻 4件火炙黑椒三文魚、4件火炙芝士三文魚、4件火炙三文魚腩、3件三色花之卷👅 三文魚火炙後好香油脂味💛$50 火炙三文魚吉列蝦卷 呢個都好好味,火炙三文魚包住吉列蝦,好滋味🤩另外仲嗌左鰻魚忌廉芝士卷同鰻魚壽司,鰻魚都夠晒肥美👏🏻👏🏻

另外仲嗌左鰻魚忌廉芝士卷同鰻魚壽司,鰻魚都夠晒肥美👏🏻👏🏻

TakeAway
御品千の味刺身壽司專門店(海寶花園)我又食千の味喇🤪有follow開我嘅朋友都會知道。食外賣壽司首選,我一定會揀千の味。估唔到自己鍾意到連食兩日都唔厭🤣🤣三色花之戀🍣$72,一如往常,三色花之戀係必點item,同樣地海膽鮮甜。魚籽爽脆,而且粒粒分明。蟹籽有一絲絲甜味,相當清脆。藍鰭吞拿魚赤身壽司🍣$40,質感較腍,魚味🐟🐟超濃。特大赤蝦壽司🍣$32,口感鮮嫩,而且蝦身🦐🦐色澤呈現艷麗。玉子壽司🥚🥚🍣(自家製)$15,呢度嘅玉子🥚壽司標榜係自家製。玉子🥚帶有少少甜味,但又唔會做到過甜。而且厚度十足。除咗壽司之外都點咗少少熟食🍱🍱🍱炸餃子$38🥟🥟(4件),外皮酥脆,咬落去聲音清脆,配搭簡單嘅餡料,再加上點少少醋。好好食。芝麻雞翼$38🐥🐥(2件),外脆內綿,咬落去仲保留到大量肉汁係內面。我已經連續兩日都食千の味喇🤪,真心佢真係keep到水準而且價錢公道。絕對係我首選嘅壽司店🥡🥡。
御品千の味刺身壽司專門店(海寶花園)

藍鰭吞拿魚赤身壽司🍣$40,質感較腍,魚味🐟🐟超濃。

特大赤蝦壽司🍣$32,口感鮮嫩,而且蝦身🦐🦐色澤呈現艷麗。

除咗壽司之外都點咗少少熟食🍱🍱🍱

2022-05-06 36 views
朋友嚟我屋企作客,當然要買好西招待,經過門口、覺得餐牌都非常吸引,而且價錢合理👌地方都乾淨企理,由於時間都係六點左右,所以未有好多人,買外賣都特別快😆點餐會有飲品送,自行喺雪櫃攞,種類都算幾多,仲有神徒必定認識嘅OOHA飲品添🤣最欣賞店員會將冷熱食品分開兩個外賣袋,而且所有外賣用具都非常齊備,乾淨企理👍🏻三色吞拿魚蓉丼$93~帶子非常厚切大件,係頂級嘅size,吞拿魚蓉亦都非常香滑,分量唔算少👍🏻壽司餐$103~生熟壽司都齊備,當中最欣賞係赤蝦,非常大隻、新鮮,長度亦唔係一件壽司飯可以媲美😆燒汁牛肉飯定食$78~每一樣嘢都規劃好,非常企理,前菜同沙律份量亦都唔少,燒汁亦都係呢個飯嘅靈魂,非常惹味開胃👍🏻餃子$20(追加)~一睇個皮就知道非常酥脆,而餡料非常豐滿~抵食!

2022-04-27 1032 views
雖然家陣堂食真係會去少咗,但都會外賣自己嘅心水美食回家一齊享用,有時習慣咗都幾方便而且價錢仲有啲優惠一舉兩得,講番今晚晚餐有我最鍾意嘅日式料理去咗係屋企附近呢間御品千之味刺身壽司專門店,係餐牌上有多款刺身壽司之餘,仲有其他外賣特色套餐供應,我都點了兩款套餐已有飲品,再加啲小食再等一陣就攞得開餐前先影張美食大合照先,賣相十足有丼飯、刺身、壽司、炸物、烏冬、餃子,先品嚐呢款迷你吞拿魚蓉飯餐,附送刺身三文魚、北寄貝、甜蝦、帶子,拼埋壽司拼盤5件三文魚、白身魚、北寄貝、吞拿魚沙律同芥辣八爪魚,而且可以俾$20追加其中七款小食之一款先食啖鮮甜嘅吞拿魚蓉口感十足,再食件鮮嫩三文魚同爽彈帶子刺身當然食埋我喜愛各款壽司呀,另加了火炙芝士帶子壽司,入口香滑味濃食得特別滿足至於小食有香脆可口吉列炸蝦夠晒豐富,到另一款套餐係炸餃子手打烏冬湯底分開上,餃子肉汁飽滿,食啖烏冬份外滋味有沙律同螺肉開胃一下再食埋呢隻赤蝦刺身入口啖啖肉有驚喜,咁又享受完一餐豐富嘅日式料理美食。
開餐前先影張美食大合照先,賣相十足有丼飯、刺身壽司、炸物、烏冬、餃子,先品嚐呢款迷你吞拿魚蓉飯餐,附送刺身三文魚、北寄貝、甜蝦、帶子,拼埋壽司拼盤5件三文魚、白身魚、北寄貝、吞拿魚沙律同芥辣八爪魚,而且可以俾$20追加其中七款小食之一款
湯底分開上,餃子肉汁飽滿,食啖烏冬份外滋味
有沙律同螺肉開胃一下
  • 迷你吞拿魚蓉飯
  • 火炙芝士帶子壽司
  • 炸餃子手打烏冬
  • 赤蝦刺身
1K
2022-04-24 31 views
雖然晚市堂食放寬了,但近排出街食飯嘅都係人多,唔想迫於是都係買外賣回家食,而這裡都真係一個唔錯嘅選擇,價錢質素都係有保證!有飯有烏冬選擇,配搭組合多,還有小食可以追加😘而今晚就點了燒汁牛肉飯定食、日式豬軟骨飯定、迷你火灸三文魚腩丼三個套餐。落單後在店外等了一陣就有得取,而跟餐有飲品可入去飲品櫃自取,而包裝亦細心分開冷熱餐合袋好,讚!餐盒大小基本一樣只是食物擺放位置有些不同,日式豬軟骨飯定食主角有煮得超軟熟入味嘅豬軟骨,放滿了個餐盒絕對比個飯多,入口夠晒肥美之餘軟骨已經可以咬開,而個汁加埋啲飯,真係十分美味!而個定食就已經有蟹籽沙律同日式螺肉嘅配菜😘燒汁牛肉飯定食,配菜基本同日式豬軟骨飯定食一樣,唯日式豬軟骨就換了燒汁牛肉,份量十足,牛肉吸收了燒汁,入口肥美軟熟配埋個飯,又真係感覺十分滿足!本身兩個套餐其實都夠,但多點了這個迷你火灸三文腩丼原因係內有刺身,同火炙壽司,兩樣夾埋都差不多呢個價錢,但還有個迷你火灸三文魚腩丼,件火炙三文魚腩真係入口即溶,超級肥味,加埋個醋飯入口非常配合!而五件火炙都有三文魚腩、三文魚、鰻魚、左口魚邊、熟蝦五款口味,加上還三文魚、北寄貝、甜蝦、帶子刺身,一個價錢

加上還三文魚、北寄貝、甜蝦、帶子刺身,一個價錢多重享受,真係夠晒起值!
還可以加錢追加小食,今次沒有追加,下次可以加埋小食!
兩人點了三個定食,感覺真係十分滿足,絕對抵食!
Type of Meal
Dinner
2022-04-23 27 views
今日做完運動消耗咗大量卡路里,所以就俾個藉口獎勵吓自己 😋 再次幫襯千之味外賣,因為呢度壽司嘅質素有保證。除咗有壽司,仲有丼飯套餐同烏冬套餐提供。三色花之戀 ($72/3件) : 三款花之戀用上不同的配料,有蟹籽、魚籽同海膽,每樣配料都多到瀉 😋 海膽花之戀 ($58/2件) : 食得一件海膽唔夠喉,所以叫多份海膽花之戀。🥰三文魚腩,左口魚,赤貝($20/2件) : 三文魚腩超肥美,油香滿溢 ; 左口魚同赤貝相當新鮮,非常高質 😍 火炙芝士鰻魚 ($22/2件) : 鰻魚非常大件,而且醬油味同芝士味都相當濃郁,呢個配搭十分出色。吉列炸蝦卷 ($68/8件) : 炸蝦卷大大件,而且拎到返屋企先食都仍然好脆口。👍🏻
除咗有壽司,仲有丼飯套餐同烏冬套餐提供。
2022-04-22 433 views
大家為咗慶祝有返晚飯堂食,一窩蜂擁晒出嚟!周圍都要排隊,我就唯有下個禮拜先至出街慶祝!最後揀咗御品·千之味 買返份靚靚外賣壽司返屋企慢慢嘆!疫情期間每個月都會幫襯一兩次,佢地嘅壽司、刺身全部都唔錯呀!拎到返屋企仲好新鮮。自選魚生飯餐迷你火灸三文腩丼 $118上次食咗芝麻雞翼、小食拼盤好味到不得了,今次喺門口見到套餐勁抵食,食咗返尋味!刺身:三文魚2件、北寄貝2件、甜蝦1隻、帶子1片。鮮甜好味,口感柔滑,入口即溶,沾上一點點豉油和Wasabi,更能提升鮮味。迷你火灸三文腩丼,份量也不少啊!火灸把肥美的三文腩油份逼出來,更加惹味,滿口魚油香。壽司拼盤5件:三文魚、白身魚、北寄貝、吞拿魚沙律、芥辣八爪魚;值得一讚!一次過試到幾款唔同口味,新鮮好味道。$8 追加了辣味螺肉,蟹子沙律,性價比超高!$20 追加了吉烈炸蝦🍤大大隻有3件,炸得熱辣辣,口感脆卜卜,再加埋啲沙律醬真係 yummy 😋 餐飲仲可以揀教主代言的 柚子、荔枝飲品,超滿足勁開心,冰凍好爽呀!迷你吞拿魚蓉丼 $128另一個迷你吞拿魚蓉丼係滋味無窮,鮮甜粉嫩,入口即化,加上壽司醋飯,越食越開胃。火灸壽司5件火灸壽司啱晒唔食刺身嘅朋友

疫情期間每個月都會幫襯一兩次,佢地嘅壽司刺身全部都唔錯呀!拎到返屋企仲好新鮮。

自選魚生飯餐
迷你火灸三文腩丼 $118

壽司拼盤5件:三文魚、白身魚、

$8 追加了辣味螺肉,蟹子沙律,性價比超高!

迷你吞拿魚蓉丼 $128

火灸壽司5件
火灸壽司啱晒唔食刺身嘅朋友,三文魚腩、三文魚、鰻魚、左口魚邊、熟蝦,全部都不能錯過啊!

$20 追加了花之卷,肥美嘅三文魚,粒粒飽滿,堂食外賣一樣好得啊!
TakeAway
$150 (Dinner)
2022-04-22 29 views
第2次回訪呢間小店,佢地既壽司即叫即整,所有材料都好新鮮,好值得大家去幫襯😋份量十足既花之戀好吸睛😍 分別有海膽、三文魚籽、蟹籽🍣 大大塊一啖食吾晒啊👏🏻👏🏻 最鐘意海膽果款,好鮮甜正呀😍三文魚控仲嗌左火炙芝士三文魚、火炙三文魚腩同火炙黑椒三文魚🥳火炙左口魚油脂好香,好好味💋火炙芝士鰻魚既鰻魚size算大,加埋半融芝士,吾錯👅最後仲有一盒大蝦卷,每卷都好足料,好味之餘仲好有飽足感🐽

火炙左口魚油脂好香,好好味💋

火炙芝士鰻魚既鰻魚size算大,加埋半融芝士,吾錯👅

最後仲有一盒大蝦卷,每卷都好足料,好味之餘仲好有飽足感🐽
2022-04-22 30 views
千之味喺多區都見過分店,今日咁岩上朋友屋企作客,決定點個壽司盛盒一齊食,開到咁多分店,相信實力非凡。坐低咗等外賣,發覺環境都唔差,遲啲約埋朋友嚟同我堂食都唔錯☺️套餐更嘅飲品選擇都非常多,可以喺雪櫃自己選擇,好似放題咁,好搞笑😆餐牌有極多選擇,除咗單點、套餐、壽司盛盒之外,亦都有多款小食⋯⋯可以講係「諗得到都叫得到」😊覺得係最貼心嘅係竟然有咁大個冰種,包保係熱嘅天氣都可以保持壽司嘅溫度。上到朋友屋企,一打開已經覺得好靚,非常企理魚生嘅油脂均勻,非常順喉,口感豐盈貝類亦都非常新鮮,既爽口又帶有鮮味當中我最鍾意中間嘅吞拿魚蓉卷,吞拿魚蓉鬆軟綿密,加上蔥嘅獨有香味,yummy😋😋

上到朋友屋企,一打開已經覺得好靚,非常企理

魚生嘅油脂均勻,非常順喉,口感豐盈

貝類亦都非常新鮮,既爽口又帶有鮮味

TakeAway
而家成日都食外賣有時候日本嘢都係一個唔錯嘅選擇話晒夜晚都食得豐富啲唔好虧待自己呀嘛魚生飯餐套餐好抵食呀,仲有沙律🥗跟迷你三文魚粒粒海膽丼!唔好睇好似套餐好平海膽好鮮甜一啲都唔苦,而且份量仲好足夠壽司拼盤5件,豐富多選擇北寄貝夠爽口好鮮甜,十分新鮮沙律&螺肉係跟埋餐五品刺身仲有甜蝦一啲都唔梅,非常正呀仲有油甘魚都非常唔錯~三文魚🍣超級厚切,而且真係真材實料食物質素高 ,性價比亦都好高,好多人都會幫襯
而家成日都食外賣有時候日本嘢
都係一個唔錯嘅選擇
話晒夜晚都食得豐富啲
唔好虧待自己呀嘛
魚生飯餐套餐好抵食呀,仲有沙律🥗跟
迷你三文魚粒粒海膽丼!
唔好睇好似套餐好平海膽好鮮甜
一啲都唔苦,而且份量仲好足夠
壽司拼盤5件,豐富多選擇
北寄貝夠爽口好鮮甜,十分新鮮
沙律&螺肉係跟埋餐
五品刺身
仲有甜蝦一啲都唔梅,非常正呀
仲有油甘魚都非常唔錯~
三文魚🍣超級厚切,而且真係真材實料
食物質素高 ,性價比亦都好高,好多人都會幫襯
2022-03-22 58 views
屋企人買返嚟嘅魚生飯餐要咗個套餐就真係乜都有🤣👍🏻迷你厚切鰻魚丼兩舊大大塊嘅鰻魚😆配飯返真係好夾呀同埋感覺上飯都食得多咗~唔會話好多因為仲有留返啲胃口食壽司🥳火炙壽司拼盤5件,最鍾意就係壽司🍣因為真係好香呀,而且即刻整!佢哋上面有醬料,味道啱啱好仲會配埋嘢飲添可以自己揀唔同嘅嘢飲當然仲有健康嘅沙律🥗👍🏻五品刺身呢個真係有驚喜因為三文魚好新鮮又肥美北極貝好鮮甜可口大肚甜蝦都唔會發霉啊💕

屋企人買返嚟嘅魚生飯餐
要咗個套餐就真係乜都有🤣
👍🏻迷你厚切鰻魚丼
兩舊大大塊嘅鰻魚😆
配飯返真係好夾呀
同埋感覺上飯都食得多咗~
唔會話好多因為仲有留返啲胃口食壽司🥳

火炙壽司拼盤5件,最鍾意就係壽司🍣
因為真係好香呀,而且即刻整!
佢哋上面有醬料,味道啱啱好
仲會配埋嘢飲添可以自己揀唔同嘅嘢飲
當然仲有健康嘅沙律🥗

👍🏻五品刺身
呢個真係有驚喜因為三文魚好新鮮又肥美
北極貝好鮮甜可口
大肚甜蝦都唔會發霉啊💕
2022-03-02 73 views
依家晚餐多數都係外賣🥡屋企附近呢間【御品千の味】我成日都去!好多款嘅日式料理選擇~迷你三文魚粒粒海膽丼 ➖ $138呢個魚生飯餐好豐富!包咗刺身、丼飯、壽司同餐飲。刺身有4款,有三文魚、北寄貝、甜蝦、帶子,北寄貝鮮味,肉質彈牙。迷你丼飯份量大約有一碗飯,三文魚粒粒口感滑嫩,拌埋芥末豉油好好味。壽司就是火灸壽司5件拼,三文魚腩、三文魚、鰻魚、左口魚邊、熟蝦。火灸過嘅左口魚邊滿滿油脂👍🏻辣味雞翼(3件)➕ $20我地再追加辣味雞翼。微辣,外皮好香脆,肉嫩。壽司手打烏冬 ➖ $88又有壽司又有烏冬,滿足兩個願望🤣壽司有三文魚、白身魚、北寄貝、蟹子、芥辣八爪魚。蟹子咬落卜卜脆,唔會腥。烏冬分湯,擺返入湯碗到先見到原來好大碗,口感彈牙。三文魚忌廉芝士卷(4件)➖ $48忌廉芝士香滑,加咗青瓜好清新。【御品千の味刺身壽司專門店】📌大埔安慈路1號海寶花園地下15號舖

依家晚餐多數都係外賣🥡
屋企附近呢間【御品千の味】我成日都去!
好多款嘅日式料理選擇~

迷你三文魚粒粒海膽丼 ➖ $138
呢個魚生飯餐好豐富!包咗刺身、丼飯、壽司同餐飲。

辣味雞翼(3件)➕ $20
我地再追加辣味雞翼。微辣,外皮好香脆,肉嫩。

壽司手打烏冬 ➖ $88

三文魚忌廉芝士卷(4件)➖ $48
忌廉芝士香滑,加咗青瓜好清新。

【御品千の味刺身壽司專門店】
📌大埔安慈路1號海寶花園地下15號舖

2022-02-28 390 views
突然好想食外賣壽司,我第一個諗到嘅唔係壽司郎,而係御品千之味,因為呢度抵食又好味之外,款式選擇又多。▪️角切魚生飯 $55 我鍾意食角切魚生飯,可以同時試到好多唔同嘅魚生,有三文魚、三文魚籽、玉子、甜蝦、青瓜、鯛魚⋯⋯呢度全部用料都係新鮮㗎。+$20 可以多個小食,我就揀咗兩件花之卷+$8 仲有埋螺肉、沙律。好抵食。▪️鰻魚忌廉芝士卷 $58 4件鰻魚同忌廉芝士味道都幾夾,令人食完一口接一口。▪️吉列炸蝦卷 $38 4件入面嘅炸蝦炸得脆口,連埋啲沙律醬壽司飯一齊食可以減低油膩感。▪️吉列炸蠔 $58 4件我好鍾意食炸蠔,但平時好怕食到腥味,但呢度嘅蠔外賣返到屋企食都唔覺得腥。▪️蟹柳玉子燒 $38 4件玉子燒上面鋪滿一層蟹籽沙律,仲有蟹柳、食落口感更豐富。▪️蟹籽沙律 $35 我幾鍾意食蟹籽沙律,有蟹籽、蟹柳、咬落爽脆嘅青瓜,全部都係我鍾意食嘅嘢😆總結:平時食開壽司,好多豉油都係偏向鹹嘅,但呢度嘅豉油甜甜哋幾好㗎,食完都唔會口乾,食物質素都唔錯。買外賣期間,店內當時唔多人,店員都會主動邀請你入去慢慢坐低睇食乜嘢,慢慢等外賣,餐廳服務態度都幾好;另外餐廳冷氣都好夠,啱晒怕熱嘅我。

▪️角切魚生飯 $55
+$20 可以多個小食,我就揀咗兩件花之卷
+$8 仲有埋螺肉、沙律。
好抵食。
角切魚生飯

▪️鰻魚忌廉芝士卷 $58 4件
鰻魚同忌廉芝士味道都幾夾,令人食完一口接一口。

▪️吉列炸蝦卷 $38 4件

▪️吉列炸蠔 $58 4件
吉列炸蠔  4件

▪️蟹柳玉子燒 $38 4件
玉子燒上面鋪滿一層蟹籽沙律,仲有蟹柳、食落口感更豐富。
蟹柳玉子燒  4件

▪️蟹籽沙律 $35
蟹籽沙律

角切魚生飯
吉列炸蠔  4件
蟹柳玉子燒  4件
2022-02-28 32 views
最近晚市無堂食,當想食壽司既時候我都會揀千之味之前聚會試過,質素唔錯,落單方便又送到樓下今晚想食壽司,就去左千之味叫外賣,前面都有幾張單不過都只係等左一陣,幾鐘意佢地會一盒整整齊齊放晒醬油、山葵同埋醬油碟我地叫左蟹籽沙律🥗店家幾細心沙律醬分開,因為有時撈埋一齊耐左會出水沙律醬份量超多 完全足夠撈晒沙律有餘蟹籽份量同沙律醬一樣都係好多,食落卜卜脆,幾新鮮👍🏻青瓜絲切到好細,口感爽口唔會軟淋淋蟹柳、蟹籽、青瓜、沙律醬呢個組合無得輸👍🏻食落清甜爽口,夠refreshing軟殼蟹手卷紫菜店家同樣貼心地同個團分開,到我地番到去食先好卷埋一齊食軍艦紫菜林左都冇計,但手卷如果紫菜唔係脆卜卜,咬落去果下其實真係差好遠紫菜脆口,軟殼蟹都幾大隻,食落都脆卜卜, 咬到肉既位蟹既鮮味突出,又香口又有鮮味而且餡既量唔少,有醬又唔會乾,食到尾都覺得唔錯三文魚忌廉芝士卷香港比較少見呢個配搭既卷物,之前食過一次有被驚艷到!三文魚獨有既魚香配上奶滑既忌廉芝士出奇地夾魚鮮同埋奶香混埋味道好協調,兩種味道相輔相成,令整體味道更上一層樓👍🏻唯一係如果三文魚魚味更重會更好食👍🏻另外我地仲叫左十件壽司🍣劍魚腩壽司唔算大件,但入口
最近晚市無堂食,當想食壽司既時候我都會揀千之味
之前聚會試過,質素唔錯,落單方便又送到樓下
今晚想食壽司,就去左千之味叫外賣,前面都有幾張單

沙律醬份量超多 完全足夠撈晒沙律有餘
蟹籽份量同沙律醬一樣都係好多,食落卜卜脆,幾新鮮👍🏻

青瓜絲切到好細,口感爽口唔會軟淋淋
蟹柳、蟹籽、青瓜、沙律醬呢個組合無得輸👍🏻
食落清甜爽口,夠refreshing

軟殼蟹手卷
紫菜店家同樣貼心地同個團分開,到我地番到去食先好卷埋一齊
而且餡既量唔少,有醬又唔會乾,食到尾都覺得唔錯

三文魚忌廉芝士卷
香港比較少見呢個配搭既卷物,之前食過一次有被驚艷到!
三文魚獨有既魚香配上奶滑既忌廉芝士出奇地夾
唯一係如果三文魚魚味更重會更好食👍🏻

另外我地仲叫左十件壽司🍣
劍魚腩壽司唔算大件,但入口肉質柔軟,有劍魚既香同埋腩位既油脂,食落係唔錯👍🏻

海膽壽司,份量超級足!而且一望就知好新鮮!一啖食晒真心好滿足,滿滿海膽塞滿口腔,海膽獨有既鮮同埋甜非常濃郁,口感亦好creamy
絕對係食完會回味既海膽壽司👍🏻可以話係呢個價錢,外賣壽司,有呢個質素

三文魚籽壽司同埋都係好足料,每一粒都脹卜卜望落好新鮮
同埋一啖食晒,三文魚籽係有餣過,所以唔需要醬油都夠味
咬落去滿滿三文魚籽汁充斥口腔,鮮味十足,而且睇落脹卜卜,食落都脆卜卜,冇失望

火炙三文魚腩壽司燒得唔錯,食落有微微火炙過既香
食落三文魚腩都幾肥,肉質軟嫩,尤其火炙過將油脂迫左出黎令口感接近入口即化
點少少醬油更加提鮮,好食!

火炙左口魚邊壽司一向係我至愛,冬天係旺季所以係必點
果然不出所料入口充滿左口魚油脂,魚肉嫩滑,配上火炙既香氣,係食完想要encore既壽司

總結千之味外賣,無論價錢同味道都非常唔錯,符合預期
食過兩次水準都一致,無論自己一個晚餐定有機會一大班人食,叫幾兜黎食都係好選擇
2022-02-27 551 views
大埔千之味呢間日本刺身壽司店, 平時都有來食, 因為大件夾抵食, 而且質素有返咁上下. 疫情關係, 今次晚上去買外賣. 種類及價錢同平時一樣都有供應。這裡的壽司刺身是有質素, 比大集團更有誠意, 絕對值得去幫襯. 套餐選擇很多, 各式各樣, 每日食一款都唔會悶. 今日點左以下幾樣: 店員都好細心 將幾盒外賣包好,而家當然安全至上。生熟食物分開放好。壽司餐 $103 10件壽司: 質素不比大集團的差, 有誠意, 採用的食材是新鮮. 油甘魚魚油豐富, 很喜歡的一款, 新鮮味甜. 赤蝦晶瑩剔透, 甜燸爽口, 好鮮甜. 白身魚: 質地較爽口, 魚味鮮香. 吞拿魚: 獨特肥美, 肉不會”梅”, 是新鮮貨色. 三文魚肥美有油澤, 入口即溶香滑無比. 熟蝦, 蟹籽, 鰻魚, 玉子都是好大件, 滿足豐富. 而外賣來說, 是即叫即整, 所以唔會怕放左好耐. 鰻魚飯定食(套餐)$105鰻魚是厚肉的, 肉嫩及鮮, 不會腥, 調味鰻魚汁好入味, 套餐仲有日式和風醬沙律及螺肉, 豐富又滿足, 啖啖肉, 質素不是一般快餐, 是物有所值. 餐飲包一盒紙包飲品,另外跟餐加小

壽司餐 $103

油甘魚魚油豐富, 很喜歡的一款, 新鮮味甜.
赤蝦晶瑩剔透, 甜燸爽口, 好鮮甜.
白身魚: 質地較爽口, 魚味鮮香.
吞拿魚: 獨特肥美, 肉不會”梅”, 是新鮮貨色.
三文魚肥美有油澤, 入口即溶香滑無比.
熟蝦, 蟹籽, 鰻魚, 玉子都是好大件, 滿足豐富.
而外賣來說, 是即叫即整, 所以唔會怕放左好耐.

鰻魚飯定食(套餐)$105

另外跟餐加小食$20, 炸餃子(3件) ,餃子外層脆卜卜, 皮唔厚,餡料豐富, 保持肉汁, 不錯的小食.

火龍卷(8件)$78
好吸晴, 因為被厚厚的橙黃色的蟹子舖面, 火龍卷用紫菜碎包著飯卷, 餡料有紫菜天婦羅炸大蝦, 天婦羅外脆, 蝦肉爽彈, 加上蟹子卜卜脆, 一咬幾重口感. 而且每件都大大件, 夠飽肚.

總括來說, 這是大埔一間有heart的小店, 希望疫情下大家橕住, 會再支持幫襯.

$150 (Dinner)