好耐之前係其他分店食過晚飯,今日經過,我點左3個外賣返去同屋企人一齊食。餐牌我覺得lunch Set 價錢好抵,最平只係$45就有一個魚生飯,而且仲有沙律和飲品,亦可+$28追加小食。角切魚生飯($45+$28追加赤蝦2隻)角切魚生好豐富,有三文魚、油甘魚、吞拿魚、魚籽、玉子、甜蝦、青瓜、刺身新鮮,味道鮮甜美味,另外加$28的赤蝦,意想不到,原來咁大隻,味道甘甜濃郁壽司餐(10件)($88加$28追加花之卷2件)壽司有三文魚2件、油甘魚、白身魚、赤蝦、吞拿魚、熟蝦、玉子、鰻魚,刺身新鮮,壽司飯唔會一夾就散,味道唔錯,另外花之卷夠大件,滿滿的蟹籽,口感脆卜卜又鮮味。燒汁牛肉飯($45)牛肉份量比我想像中多勁多,牛肉煮得好好,又不會柴口,而且飯又夠多,食晒成碗勁飽肚。散叫壽司北寄貝壽司2件($18)、八爪魚壽司2件($18)、油甘魚壽司($35)

角切魚生飯($45+$28追加赤蝦2隻)

壽司餐(10件)($88加$28追加花之卷2件)

燒汁牛肉飯($45)

散叫壽司

2021-11-17 31 views
一向多人提及呢間日式餐廳,今晚終於都有機會一探究竟,由於趕時間,買咗外賣返屋企慢慢嘆😌餐牌都好多選擇,比較抵食嘅當然會係套餐,生熟食物都會有,都幾細心👍🏻套餐提及嘅飲品、可以喺雪櫃自己選擇,款式都算幾多!店員非常細心地將冷熱食物分開裝,返到屋企該暖嘅仍然係暖,而且外賣包裝非常整潔,企理乾淨!燒汁牛肉飯~白飯灑上已炒白芝麻,味道更香,而牛肉肥瘦參半,醬汁濃郁,分量恰到好處,佐飯一流!吞拿魚蓉飯(加$28配飲品、螺肉、沙律、雞翼及餃子)~吞拿魚蓉既香滑口感亦豐富,份量亦都唔少,另外,絕對冇後悔升級,可以食到多款小食同前菜,值得highlight嘅係餃子,非常足料,而且餃子餡嘅調味非常出色!軟殼蟹反卷~依家落去係蟹籽嘅卜卜脆口感,加上沙律上微甜嘅口味一咬已經愛上,重點係夾在內嘅軟殼蟹非常鬆脆👍🏻亦有蔬菜配襯着,完全不覺得油膩蟹籽沙律~青瓜絲新鮮爽脆,配埋蟹柳、蟹籽同沙律醬,完全食出refresh嘅感覺😍

套餐提及嘅飲品、可以喺雪櫃自己選擇,款式都算幾多!

TakeAway
呢間間之前返工都成日用外賣app叫野食放假都要食好野嘆下去自取探朋友☺️☺️☺️Menu真係好多選擇睇到眼花撩亂想全部食曬雖然大部分都食過不過真係食唔厭喎無計價錢對得住份量同質素我呢次就要左有海膽既😆打開見到滿滿材料興奮到呢啖啖魚生🤤🤤🤤其實堂食環境位置都坐得相當唔錯不過同得朋友聚會我都外賣因為同朋友可以分開再多啲餐啊嘛🙈🙈魚生刺身件件有咁上下鮮度厚度飯同材料絕不手軟大埔食日本野我就先諗起千之味😎😎
呢間間之前返工都成日用外賣app叫野食

因為同朋友可以分開再多啲餐啊嘛🙈🙈

魚生刺身件件有咁上下鮮度厚度
飯同材料絕不手軟

大埔食日本野我就先諗起千之味😎😎
大埔食壽司無論外賣堂食我首選千之味😋次次同朋友gathering成日都會叫千之味,除左因為壽司係相對健康既party food亦都因為呢間壽司性價比真心高,食過幾次水準都好穩定👍🏻落單又方便,送貨又快,朋友介紹俾我之就係咁encore😆今日放工又掛住千之味啲壽司,特登搭巴士🚌黎買外賣番去同屋企人食去到都差唔多八點,入面仲係滿座😳我落左order等左一陣,唔算耐就可以拎👍🏻😆蟹籽沙律🥗沙律醬超級多巴蟹籽😆😆😆份量多到唔洗就住就住食,啖啖都有蟹籽,蟹籽卜卜脆,有啲鮮味👍🏻配埋蟹柳、青瓜絲非常經典好食😍我鐘意呢到既沙律醬分開上,唔洗驚浸淋左啲青瓜青瓜本身都好爽脆,唔係出晒水軟淋淋個種,所以食落好refreshing口感亦好好😋🐟火炙左口魚邊壽司開始凍左口魚係旺季,呢個季節既左口魚特別肥美果然食落滿口魚香,入口即溶😍左口魚既份量都唔細件!而且燒過既左口魚有淡淡炙燒香味,點少少醬油提鮮,超好食😋😋😋😋🍣三文魚腩壽司油脂分布平均,入口口感既鮮又嫩三文魚獨有既魚脂味突出,鮮同埋香油充斥口腔三文魚腩同樣份量夠,食落好滿足🥰🦐特大赤蝦壽司赤蝦真心好大隻😍😍😍隔住張相都見到好新鮮色澤好吸引,唔會啞晒色😋😋
大埔食壽司無論外賣堂食我首選千之味😋
亦都因為呢間壽司性價比真心高,食過幾次水準都好穩定👍🏻
落單又方便,送貨又快,朋友介紹俾我之就係咁encore😆

蟹籽沙律🥗沙律醬
我鐘意呢到既沙律醬分開上,唔洗驚浸淋左啲青瓜

🐟火炙左口魚邊壽司
開始凍左口魚係旺季,呢個季節既左口魚特別肥美
果然食落滿口魚香,入口即溶😍
🍣三文魚腩壽司
油脂分布平均,入口口感既鮮又嫩
三文魚獨有既魚脂味突出,鮮同埋香油充斥口腔
三文魚腩同樣份量夠,食落好滿足🥰
🦐特大赤蝦壽司
赤蝦真心好大隻😍😍😍隔住張相都見到好新鮮
色澤好吸引,唔會啞晒色😋😋😋
食落果然非常新鮮,赤蝦本身都幾濃鮮蝦味,口感糯稠,帶淡淡甜味,非常有驚喜👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

芝麻雞翼🍗
本身都驚外賣會淋左,但屋企人好想食所以照叫
但無失望到,入口都仲係脆口,但唔會油膩
炸完既色澤金黃,咬落去幾香口,微微辣令整體味道更豐富🥰
肉質夠嫩而且都幾多肉汁,好食👍🏻

蒜香三文魚帶子炒飯🧄
一打開個盒已經聞到好香牛油蒜蒸味😍😍😍
而且係壓滿晒成個飯盒,好有份量!
炒飯粒粒分明,而且粒粒都有醬汁包住,入口係好香既蒜油香
三文魚唔係一絲絲而係一舊舊仲要份量都好多😆
帶子同樣係好大方一整粒拎落去一齊炒仲要好多粒😍

帶子同三文魚鮮味同炒飯溶合埋一齊
食落既有海鮮既鮮味又有蒜蓉既香口,加上蟹籽卜卜脆增添口感😋😋😋

食到超飽都唔洗$300
服務同質素都好好,會繼續推介俾朋友👍🏻😋
2021-11-06 40 views
常常在fb ig看到千之味的推介,這一次終於輪到我吃啦!因為疫情關係,餐廳推出了防疫外賣的優惠。當中包括了很多人點外賣都會點的火炙,喜歡火炙的我當然要點火炙飯試一試!1. 火炙丼$78火炙丼的配料有3片火炙三文魚、2片火炙左口魚、2片玉子燒跟2隻珍寶蝦刺身。首先是火炙左口魚,左口魚油香味濃郁,魚邊微焦,還入口即融。而三文魚火炙後半生半熟,上半部分焦香,而下半部則保留了刺身的鮮美,搭配蛋黃醬簡直完美。而火炙丼最好吃又最抵吃的是那兩隻珍寶蝦!兩隻蝦果然是珍寶,單單是蝦肉就幾乎佔了碗面的1/3。蝦頭藏有極多蝦膏,多到滿溢要用來拌飯吃。這款蝦平日叫套餐也能加錢加點,喜歡吃蝦的絕對絕對要試這款蝦!2. 生薑汁豚肉飯$70第一次看到配菜比飯還要多的外賣,哈哈!豚肉是豚腩肉片,入口不黏牙。生薑汁味度濃郁,超適合配飯吃,但拌飯時不建議下太多,不然會太咸。3. 三文魚粒粒海膽丼$88會點這款丼飯是因為想吃海膽。雖然是外賣自取,但海膽跟三文魚刺身在吃的時候還十分新鮮,喜歡吃刺身的應該會很喜歡!
常常在fb ig看到千之味的推介,這一次終於輪到我吃啦!

1. 火炙丼$78

2. 生薑汁豚肉飯$70
第一次看到配菜比飯還要多的外賣,哈哈!

3. 三文魚粒粒海膽丼$88
2021-11-05 40 views
今晚家母偷懶唔煮飯,於是乎我就提議不如食壽司。大埔外賣壽司選擇不嬲都算多。之前聽朋友講過點解做書店外賣同堂食都唔錯。反正路經食店。就買返屋企試吓。千之味壽司盛盒B,$258,有五件三文魚壽司,四件甜蝦壽司,四件蟹子壽司,四件北寄貝壽司,熟蝦壽司八爪魚壽司各兩件。同埋四件加州卷。刺身厚度適中。而且食得出食材新鮮。壽司飯醋味適中。另外因為我好鍾意食加州卷嘅關係,自己叫多咗四件加州卷,$38。蟹子咬落去質感脹卜卜。好治癒嘅感覺。另外值得一提嘅係,餐廳只要叫滿$300食物,就可以免費外送全港,啱晒一班叫壽司係屋企開party嘅朋友。而且食物質素非常之高。絕對值得大家試吓。

2021-11-03 27 views
這陣子工作煩忙又要追更班所以懶得煮飯於是買了便當和老公吃打算買四個作為今晚晚餐和明天午餐♥️燒汁牛肉飯$60老公最愛吃牛而日式牛丼是吃日本菜必點的項目這個便當十分大飯量很多而牛肉的數量更多😱😱😱這有點反成本效益🤣🤣🤣但對於消費者來說就十分滿意肥牛十分易咬每一片都吸滿牛肉汁非常juicy而且一點都不柴不乾就算是明天午餐翻熱也十分美味新鮮🧡迷你吞拿魚蓉丼$118這是我們的晚餐雖然是迷你飯但飯量卻沒有減少而家每個便當有附上魚生和五件壽司小胃的朋友可以分兩餐享用吞拿魚魚蓉十分滑!完全沒有渣味道鮮甜一點都不腥配的魚生亦十分鮮甜味美三文魚和帶子都是厚切一點都沒有馬虎💛迷你火炙三文魚腩丼$108這個也是晚餐小食同樣配上魚生和五件壽司所以一定夠飽火炙三文魚數量有點少只有兩小片可能飯量多的緣故所以覺得配菜偏少不過吃了一半的飯其實也很飽肚重點是火炙三文魚腩非常是肥美入口即溶而且油滋豐富🥰🥰🥰🥰💛四色丼$78分別有魷魚、三文魚、甜蝦、油甘魚、蟹籽等內容豐盛同樣大大份非常抵食魚生新鮮怎樣配搭都是滿足的每個餐都配有飲品而且晚餐外賣都不用加一非常抵食📍 御品千の味刺身壽司專門店 (海寶花園) (大埔)大埔安慈路1號

這陣子工作煩忙又要追更班

雖然是迷你飯
但飯量卻沒有減少
而家每個便當有附上魚生和五件壽司
小胃的朋友可以分兩餐享用
吞拿魚魚蓉十分滑!
完全沒有渣

重點是火炙三文魚腩非常是肥美
入口即溶而且油滋豐富
🥰🥰🥰🥰

💛四色丼$78
分別有魷魚、三文魚、甜蝦、油甘魚、蟹籽等
內容豐盛
同樣大大份非常抵食
魚生新鮮怎樣配搭都是滿足的

每個餐都配有飲品
而且晚餐外賣都不用加一
非常抵食

📍 御品千の味刺身壽司專門店 (海寶花園) (大埔)
大埔安慈路1號海寶花園地下15號舖
2021-10-29 31 views
想食刺身飯,就諗起大埔呢間良心日本餐廳!叫左佢的雙色三文魚丼同四色丼,一如以往,都係咁足料同豐富,佢配埋前菜小食野飲,仲有大大碗大大片魚生刺身,呢個價錢性價比真係超超超高。大家睇相都見到佢D刺魚係幾咁足料同新鮮!打到呢到自己諗返都忍唔住吞口水。我去到果次仲咁岩佢做緊PROMO,LIKE佢地個FB PAGE加UPLOAD一張相上去TAG返佢地就有小食送,可以揀八爪魚 / 中華沙律/ 螺肉,豐富上豐富呀救命!肚餓又想食新鮮魚生的,一定一定要來!行過路過唔好錯過!
想食刺身飯,就諗起大埔呢間良心日本餐廳!

四色丼
2021-06-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
四色丼
2021-09-17 1030 views
係大埔行下,順便食埋晚飯,諗返好耐冇食過日本野了,Yan推介了御品千の味,黃店又抵食,一於支持下,大約7點去到,不太多人,越夜就越多人了。店子面積尚算大,裝潢簡約,牆上的木架擺放了日本酒及日式精品的佈置,帶點和風,我們二人坐的是卡位,坐位寬敞,加上的梳化椅,感覺舒適。餐牌,十分多選擇,每款都好吸引,而且都幾平,$28追加沙律、螺肉及五選一小食。套餐飲品可選麵豉湯或凍櫃裡的飲品,太熱之下揀了可樂。雙色三文魚丼套餐,$60,+$28追加沙律、螺肉及雙色刺身(三文魚2件、甘蝦2隻),十分吸引的定食,雙色三文魚刺身厚薄適中,尚算新鮮,味道正常水準。追加的甘蝦及三文魚大件,味道不俗,未到超好食,但呢個價食到呢個份量同水準堅抵食呢。沙律清新。食物正常水準,好抵食,坐得舒服,服務態度親切,下次有機再來,支持小店。
套餐飲品可選麵豉湯或凍櫃裡的飲品,太熱之下揀了可樂。
甘蝦及三文魚
沙律
沙律清新。

Dinner
2021-08-26 286 views
本身一早諗住出去九龍慶祝,不過想不到,意外之下搞到只可以留在大埔😂於是行吓行吓,才想起有這間千之味日式刺身壽司店。原來它的套餐都幾抵,可以自己點一個當飯,然之後配其他各款刺身,然之後再決定要不要麵豉湯及其他小食。☺️那來的托盤,上面琳琅滿目,好像上次在紅磡吃過那間遺棄日式食店一般,托盤上邊很多小碟子。我的丼飯,雖然感覺上兩片三文魚腩太過細塊,不過油分夠,都香,加點是豉油芥末,配合飯吃來相當可口。多款刺身,例如三文魚,夠厚身,夠新鮮,不會吃到有雪氣,或是有種冰粒的狀態,吃起上來,感覺非常新鮮,雖然只是普通屋苑樓下的日式小店,不過比起那些大型連鎖放題店的質素,這裏好像優勝得多。帶子夠大顆,完全不會吃到有雪氣,或是雪到中間實心,呈一絲絲的那個質感。兩款蝦,細隻的蝦都夠鮮甜,不過蝦肉比較細,對比起另外那隻大隻的牡丹蝦,雖然未必可以說是極其鮮甜,不過由於帶子夠大,因此起上來夠鮮甜,香味濃郁。另外的貝類食品,大大塊蓋着飯團,壽司吃起上來也相當可口。還有兩件花之戀壽司,雖然不算太大,沒有我印象中那麼大件,不過三文魚包着蟹子及沙律醬當然很好吃。價廉物美,一整個托盤上面有個款大小食品,例如是刺身,當飯以及
千之味日式刺身壽司店。

原來它的

那來的托盤,上面琳琅滿目,

我的

多款
這裏好像優勝得多。

帶子夠大顆,完全不會吃到有雪氣,或是雪到中間實心
,呈一絲絲的那個質感。

香味濃郁。

另外的
貝類食品,大大塊蓋着飯團,壽司吃起上來也相當可口。

還有兩件
當然很好吃。

價廉物美,一整個托盤上面有個款大小食品,例如是
刺身,當飯以及其他小食,好像每人也只不過是約$100 ,質素比放題店卓越得多,值得再來。
Tea
2021-07-09 1073 views
早前在超市買了瓶清酒,因此和妹妹決定外賣刺身回家跟爸慶生,那就可以一併嘆嘆清酒!!妹提議在御品千の味買外賣~~~千の味在美豐花園那邊營業時,我曾試過一次堂食,覺得都幾好味,所以對妹的提議也沒反對啊!!由於是次有6人一起吃晚餐,除了點了一款精選刺身盛盒外,還追加10件雪花三文魚腩刺身 ($118)﹑油甘魚刺身 ($88) 與劍魚腩刺身 ($78) 各5件及海膽刺身!那就人人都可嚐到油甘魚及劍魚腩之味美!!我們見爸不愛吃甜食,也點了個5吋海膽三文魚蛋糕丫精選刺身盛盒,各款刺身均有5件,包括三文魚﹑吞拿魚赤身﹑油甘魚﹑劍魚腩﹑甜蝦及八爪魚。厚切劍魚腩,好肥美~~較三文魚清淡的一種鮮甜,多吃也不覺太膩!油甘魚甘香鮮甜而不油膩!赤身色澤紅潤,魚肉軟嫩無筋,味道算濃!甜蝦大大隻夠爽甜~~~三文魚及八爪魚都不錯。雪花三文魚腩同樣厚身~~~質感柔潤得來又帶點腩位的爽脆口感,魚油香而不膩,好味~~海膽刺身 ($238/5格),海膽大大片,味道甘甜,略帶海水味,新鮮不會腥!!海膽三文魚蛋糕,面層以三文魚及吞拿魚刺身卷成花形作裝飾,還有另一品種的海膽及三文魚子!海膽質感滑溜,鮮甜味亦不遜色!鋪在「蛋糕」底層

精選刺身盛盒
海膽刺身
5吋海膽三文魚蛋糕
海膽三文魚蛋糕,面層以三文魚及吞拿魚刺身卷成花形作裝飾,還有另一品種的海膽及三文魚子!海膽質感滑溜,鮮甜味亦不遜色!鋪在「蛋糕」底層的醋飯香而不酸,惟質感偏實以造出蛋糕效果~~配上刺身及三文魚子,口感豐富度增之餘,亦加添了三文魚子的鮮美魚油香~~

大家對於這頓外賣刺身都感到滿足丫~~~
2021-06-19
TakeAway
$230 (Dinner)
精選刺身盛盒
海膽刺身
2021-04-15 1340 views
去朋友屋企玩 所以最簡單緊係叫外賣😜一致認同幫襯黃店👏🏻👏🏻之前食過大角咀同深水埗都覺得麻麻🤦🏻‍♂️但想比多次機會🥰最後就決定叫大埔呢間😜我地5個人order左4盤外賣今次食覺得有驚喜wo 😍水準高左☺️我中意佢個三文魚蟹籽沙律 因為有超多三文魚😂另外甜蝦壽司 好大隻 好甜👏🏻值得一讚火炙既壽司都燒得唔錯😍😍另外三文魚反卷個汁都好食😂食左好多舊 下次都會再食佢🤪因為方便😂不過又未去到好好食😂😂希望大角咀同深水埗鋪會做得好啲☺️
去朋友屋企玩 所以最簡單緊係叫外賣😜

食左好多舊
下次都會再食佢🤪因為方便😂不過又未去到好好食😂😂
希望大角咀同深水埗鋪會做得好啲☺️
Delivery
想講今日真係勁唔好意思,本身早一晚落咗單,但原來自己手誤根本冇成功落到份order!本身係叫外賣6:30送過嚟嘅(btw$300基本上已經全港九新界都送,真係D打所有壽司外賣🔥🔥🔥)係屋企等到差唔多夠鐘時,發現未有消息,未有司機打嚟,就拿拿臨問吓CS幫幫手。嗰陣先發覺自己柒咗,根本冇落到🤦🏻🤦🏻🤦🏻於是搵CS,又msg又打去問,中間仲改咗電話登記,搞到好亂,真係十萬個唔好意思😭但CS一路勁有禮貌好積極又秒回咁幫我,仲安慰咗我兩句,明明係我自己衰🥲搞完一大輪重新落咗order,嗰陣已經6:50左右,痴線架7:18就收到司機電話🔥🔥🔥司機仲勁nice勁friendly,全程交收同約地點都勁開心同好客氣🐽🐽🐽真係好耐冇試過交收都可以咁開心,司機同副駕姐姐都超好人,笑住講電話,笑住拎食物,癲架呢間千之味真係!又好食(已經同不少親友無限翻焯過)又有heart又好人,多謝你哋送我愉快晚上❤️❤️❤️❤️仲有每次外送除咗包運費,仲包埋保溫袋同冰袋,癲架點做到咁抵,求下你加價🐽🐽🐽

千之味壽司盛盒H
千之味壽司盛盒E
特大三文魚蟹子沙律
2021-04-02
Waiting Time
15 Minutes (Delivery)
Dinner
千之味壽司盛盒H
千之味壽司盛盒E
特大三文魚蟹子沙律
2021-04-02 570 views
專登揸車去大埔,就係為咗支持呢間良心小店。今次試咗午市套餐,好抵食呀!一坐低侍應就遞上兩杯熱茶,好細心!我想講呢樣嘢雖然好普通,但我發現越來越少餐廳每一坐低就比杯茶你飲,所以好抵讚!角切魚生飯嘅魚生份量非常多,反而飯就比較少。起碼有五至六種魚生喺入邊,雖然全部都係頭頭美味,但係絕對鮮味同埋好肥美,唔會比魚生飯失色㗎。加錢可以配兩款小食,我揀咗櫻花卷同埋味螺肉,櫻花卷啲飛魚籽多到必晒出嚟,味螺肉正常水準。仲有沙律都唔錯,又係有我最愛嘅飛魚子喺入邊。老公食嘅魚生飯,佢話魚生非常之新鮮,尤其是蝦刺身,蝦頭入邊完全冇苦味。

2021-03-29 539 views
又一間出名既💛店Set lunch免加一~星期一至日5點前都供應🤪刺身愛好者要注意⚠️大埔/大圍/深水埗/大角咀/長沙灣千之味都有分店~🍱迷你角切魚生飯刺生壽司餐 $98😋:7.2/10好似我咁有選擇困難症就可以揀呢個有齊魚生飯、壽司同刺身!魚生飯主要係三文魚多其次就係有少量油甘魚正正常常~角切都唔會預係靚位黎壽司都有5舊🤪三文魚、吞拿魚沙律、八爪魚是日卷物x2而入面都係三文魚黎~全部都係正常水準🤓而刺身就有三文魚x2、北寄貝x2、帶子x2、甜蝦x1~都幾好冇咩雪藏味特別想提下三文魚😂雖然係切得幾厚身不過就比較瘦😂如果對佢既肥美程度有要求就建議你叫下面果個餐🤣不過勝在咩都有 幾滿足下🥴🍱四色丼 配是日卷物x2 $78😋:7.3/10分別有三文魚x2、油甘魚x2、甘蝦x2、蟹子同墨魚~呢個餐既三文魚肥美好多🤪全部都幾新鮮~配餐既有沙律正正常常小菜(魚翅海哲)又幾有味同有咬口味增湯同飲品就要二揀一味增湯飲過係比較一般😂飲品就自己出去拎都係啲汽水同紙包飲品咁食完仲有個甜品~今次就送左芝麻味雪米糍🥴都幾香濃不過未必次次同一款味🌼順帶一提係Fb打卡送小食🤪仲有4款揀我就揀左螺肉🌞估唔到份量仲多過個
又一間出名既💛店
Set lunch免加一~
星期一至日5點前都供應🤪
刺身愛好者要注意⚠️
大埔/大圍/深水埗/大角咀/長沙灣
千之味都有分店~
迷你角切魚生飯刺生壽司餐

🍱迷你角切魚生飯刺生壽司餐 $98
😋:7.2/10
好似我咁有選擇困難症
就可以揀呢個有齊魚生飯、壽司刺身
魚生飯主要係三文魚多
其次就係有少量油甘魚
正正常常~角切都唔會預係靚位黎
壽司都有5舊🤪
三文魚、吞拿魚沙律、八爪魚
是日卷物x2而入面都係三文魚黎~
全部都係正常水準🤓
不過勝在咩都有 幾滿足下🥴
四色丼 配是日卷物x2 $78

🍱四色丼 配是日卷物x2 $78
😋:7.3/10
分別有三文魚x2、油甘魚x2、甘蝦x2、蟹子同墨魚~
呢個餐既三文魚肥美好多🤪

🌼順帶一提係Fb打卡送小食🤪
仲有4款揀
我就揀左螺肉🌞
估唔到份量仲多過個海哲🌝
💛同埋佢有兩款豉油~
魚生飯果款係比較淡味
重口味人士請用刺身豉油🤓

💛btw唔食生嘢都會有熟食定食揀🤪

🍣🍙🍣🍙🍣
御品·千之味

💸價錢:人均約$60-$100(lunch)

📍地點:大埔安慈路1號海寶花園地下15號舖
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
迷你角切魚生飯刺生壽司餐
四色丼 配是日卷物x2 $78