2024-09-27 197 views
今日放工無無聊聊收工時間諗住去happy hour點知同事話OT返屋企途經一間咖啡店,見佢啲野唔喺咁貴又靚靚仔仔就入去la原來夜晚喺食串燒咁就試下,燒得香脆再加上佢哋自家製串燒汁,都幾好食。個串燒汁好特別都會令你好有印象,服務態度都好好。如果下次嚟堅尼地城,可以試下呢道嘅味道,肯定唔會失望!再配埋佢地d啤酒, d咁嘅天氣 真係無得頂!最緊要啤酒平平日買一送一一個人4杯先100蚊食埋野先200蚊~超底玩!
今日放工無無聊聊
收工時間諗住去happy hour
點知同事話OT
返屋企途經一間咖啡店,見佢啲野唔喺咁貴又靚靚仔仔就入去la
最緊要啤酒平
平日買一送一
一個人4杯先100蚊
食埋野先200蚊~超底玩!
2024-09-27
$100 (Dinner)
  • 啤酒+串燒
計尖沙咀結業後 重新選址西環堅尼地城整個裝修風格同設計都比以前唔同但不變嘅係依然都係咁寵物友善🥰連餐牌都特別係用狗狗嘅設計仲有𝚍𝚘𝚐 𝚙𝚊𝚛𝚔 位置🫶新店以朝咖啡店夕居酒屋嘅形式老闆係攞獎嘅咖啡師 當然咖啡有一定嘅質素保證👍咖啡有手沖同埋有幾款特調食物餐牌亦都全新設計 鹹食會較為多嚟緊仲會推出自家出品嘅巴斯克芝士蛋糕期待之後再到訪試試🥰ᥫ᭡今次試咗以下´ސު`𖧐明太子蟹肉煎蛋闊條麵𖧐北非烘蛋𖧐"𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚁𝚊𝚒𝚗 " 𝚂𝚎𝚜𝚊𝚖𝚎 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎𖧐𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊 (𝚂𝚒𝚗𝚐𝚕𝚎 𝙾𝚛𝚒𝚐𝚒𝚗 𝙳𝚊𝚛𝚔 𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎)
計尖沙咀結業後 重新選址西環堅尼地城

𖧐明太子蟹肉煎蛋闊條麵

𖧐北非烘蛋

𖧐"𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚁𝚊𝚒𝚗 " 𝚂𝚎𝚜𝚊𝚖𝚎 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎

2024-07-23 781 views
K- Town 近年風頭一時無兩尤其係爹核士街同科士街交界成為咗遊客嘅打卡熱點Oklm 由尖沙咀棉登徑白雪雪店面變咗去堅尼地城店入面保留咗上手部份嘅裝潢傢俱Shop Front 就搖身一變變咗個劇院Look可以話同隔離店襯到絕呢😆🔖 北非焗蛋Shasuka 肉醬同鷹嘴豆份量非常非常非常多!Sour Dough 食哂仲剩好多餡真係趴多碗飯都仲得!🍚🔖 Cream Brûlée 🍮面頭嘅焦糖香脆唔太厚細細樽、瞬間被KO🔖 咸檸啡🍋睇個名幾得意一於試吓咖啡除咗加入咸檸檬之外☕️上檯時店員會喺特飲上面「施魔法」噴啲檸檬汁上去特飲本身另外仲加咗山楂餅碎清爽怡人夏天最啱飲🧊🔖 Latte
K- Town 近年風頭一時無兩
店入面保留咗上手部份嘅裝潢傢俱
Shop Front 就搖身一變變咗個劇院Look
可以話同隔離店襯到絕呢😆

🔖 北非焗蛋Shasuka
肉醬同鷹嘴豆份量非常非常非常多!
Sour Dough 食哂仲剩好多餡
真係趴多碗飯都仲得!🍚

🔖 Cream Brûlée 🍮
面頭嘅焦糖香脆唔太厚
細細樽、瞬間被KO

🔖 咸檸啡🍋
睇個名幾得意一於試吓
咖啡除咗加入咸檸檬之外☕️
上檯時店員會喺特飲上面「施魔法」

噴啲檸檬汁上去
特飲本身另外仲加咗山楂餅碎
清爽怡人夏天最啱飲🧊

🔖 Latte
Type of Meal
Lunch
2024-07-13 590 views
同朋友行開堅尼地城,諗住搵間Cafe食個brunch,經過呢個餐廳,睇過佢嘅餐牌,同埋環境,都唔錯,就決定入去試吓。我哋一行四人,先後嗌咗一個明太子Baa Baa 意粉,一個all day Breakfast,一個Benedict,一個蛋餅。同埋一人一杯嘢飲。餐牌上,都有寫明,製作需時,大概20分鐘,特別係蛋餅,店員都有同我哋講話可能要等多耐少少,我哋都表示明白,同埋理解。最先嚟到嘅係明太子意粉,味道都唔錯,然之後到我朋友食完個明太子意粉,個all day Breakfast先到,我朋友食到個all day Breakfast一半,就有店員同我講話個Benedict原來冇晒,嗰陣時已經係落單後嘅半個小時,叫我轉其他食物,我即刻火都嚟埋,點解會係半個小時後,先知道嗰樣食物冇晒呢?最後我揀咗個明太子意粉,因為我估佢都應該會比較快,嗰陣時我同另外一個嗌咗蛋餅嘅朋友,已經極度肚餓。然後個店員,仲叫我哋補返個差價,心裏面係明白嘅,但係既然都遲咗咁多,老細又坐喺我哋隔籬,一句唔好意思都冇,亦都冇任何表示,心裡感覺非常差。最後我都有補到嗰30幾蚊嘅差價。最慘嘅係我朋友,都食完個明太子意粉,佢個蛋餅先
同朋友行開堅尼地城,
諗住搵間Cafe食個brunch,
經過呢個餐廳,
睇過佢嘅餐牌,
同埋環境,都唔錯,
就決定入去試吓。

我哋一行四人,
先後嗌咗一個明太子Baa Baa 意粉,
一個all day Breakfast,
一個Benedict,
一個蛋餅。
同埋一人一杯嘢飲。

餐牌上,
都有寫明,
製作需時,
大概20分鐘,
特別係蛋餅,
店員都有同我哋講話可能要等多耐少少,
我哋都表示明白,同埋理解。

最先嚟到嘅係明太子意粉,
味道都唔錯,
然之後到我朋友食完個明太子意粉,
個all day Breakfast先到,
我朋友食到個all day Breakfast一半,
就有店員同我講話個Benedict原來冇晒,
嗰陣時已經係落單後嘅半個小時,
叫我轉其他食物,
我即刻火都嚟埋,
點解會係半個小時後,
先知道嗰樣食物冇晒呢?

最後我揀咗個明太子意粉,
因為我估佢都應該會比較快,
嗰陣時我同另外一個嗌咗蛋餅嘅朋友,
已經極度肚餓。
然後個店員,仲叫我哋補返個差價,
心裏面係明白嘅,
但係既然都遲咗咁多,
老細又坐喺我哋隔籬,
一句唔好意思都冇,
亦都冇任何表示,
心裡感覺非常差。
最後我都有補到嗰30幾蚊嘅差價。

最慘嘅係我朋友,
都食完個明太子意粉,
佢個蛋餅先到,
而且味道普通。

朋友有order到咖啡,
咖啡係好飲嘅,
都聽到老闆應該係攞獎嘅咖啡師,
但係如果廚房係搞唔掂嘅,
就唔好咁貪心,
先專心做好一件事吧。