2013-05-27 143 views
食物都可以,但服務太差.喇沙 OK, 但忘記放螄蚶.後來再上螄蚶,但喇沙己食完,有何用????落單時,叫了椰靑,食完嘢都未來,便叫經理 Emily,取消,但她說剛開了,當送給我們。後來結帳又算錢,只說俾八折,她說八折比free 椰靑更平,但後來我才知12:50分前都有八折.經理 Emily點解要騙人???????????????????
食物都可以,但服務太差.

2013-05-25
2013-05-11 91 views
唔記得訥實邊一日黎了,我估係呢間餐廳開既第二日就黎左。上到黎,成間餐廳一個人都冇,心諗,會唔會係唔好食呢…不過見價錢合理,環境唔錯,所以都走左入去試 我要左個肉骨茶餐,個肉骨茶味道唔錯,但係略嫌排骨太硬,份量又少…之後第二次黎,我要左個去骨海南雞飯,份量好多,大概有四份一隻雞,d 肉好滑,旁邊 d 豉油、辣漿全部都好好食…同事就要左"la沙,佢話超好味之後呢度就變左我飯堂了
唔記得訥實邊一日黎了,我估係呢間餐廳開既第二日就黎左。

同事就要左"la沙,佢話超好味
之後呢度就變左我飯堂了
2013-04-26
2013-05-10 111 views
說真的,上年到新加坡旅行,跟本沒有吃到甚麼出色的美食。海南雞飯?肉骨茶?其實呀,對於我來說,新加坡的美食,或者真的不合本人口味。但當中依然一道喇沙是比較突出的。聽朋友說這道喇沙是世界有名的名菜,名列前矛,甚至齊名法國的鵝肝,中國的片皮鴨。在誤打誤撞下,走進了中環這餐廳。午市有甚多款式,而我當然選了喇沙套餐。喇沙和新加波吃到的很相似,蝦湯及喇沙葉配合得完好無缺。當中還有三隻大蝦,數隻螄蚶,算是十分有誠意,湯底鮮香,濃郁,和新加坡很相似,而且配料比星加坡的豐富很多很多。附兩張相片給大家比較一下。這午餐算是十分滿足了,心想,要吃星加坡的美食,也不一定要去新加坡呢,哈哈。

附兩張相片給大家比較一下。

Other Info. : 套餐還送薏米水,這午餐飽了!
2013-05-06
$88 (Lunch)
  • 喇沙
2013-05-01 77 views
終於唔洗過上環食Laksa啦中環開左間星馬嘢,今日lunch去試試12.30到達,仲有2-3張吉枱,座位都算寬敞,坐得幾舒服。Menu設計好似號外咁,幾得意~又想食海南雞飯,又想食Laksa心大心細緊竟然見到有個雙併海南雞飯+Laksa set lunch,一次滿足兩個慾望,正!Laksa跟在Singapore吃的味道很相近! 椰香味濃帶點點辣,有蝦、豆卜、魚片絲、仲有獅奄! 感覺很正宗~海南雞飯的雞肉走骨兼好滑,雞油飯味香而唔太油仲跟三款配料: 薑蓉、 海南雞豉油、甜酸汁,是但點邊款都好味~跟餐送杯薏米水,帶點杰身,一飲就知係比心機煲而唔係求其沖,正!今次試新新嘢感覺很滿足,一定會encore!中環食lunch的朋友有福了~
終於唔洗過上環食Laksa啦
中環開左間星馬嘢,今日lunch去試試

Menu設計好似號外咁,幾得意~
又想食海南雞飯,又想食Laksa
Laksa跟在Singapore吃的味道很相近!
海南雞飯的雞肉走骨兼好滑,雞油飯味香而唔太油

今次試新新嘢感覺很滿足,一定會encore!
中環食lunch的朋友有福了~
2013-04-30
  • Laksa、海南雞飯