店舖:Oliver's Super Sandwiches地點:沙田新城市廣場日期:2022年9月4日 星期日時間:上午11:56 “挪威煙三文魚·蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁“ 圖片與實物不相乎,實物沒有煙三文魚,也沒有磨菇,我誤以為出錯,即塲走向傳菜處詢問。 此公司穿黑色衫的男職員,當日企在傳菜位負責將食物放在機械人上的男職員,我拿著那碟所謂煙三文魚意粉,走向那男職員詢問,打算討回煙三文魚,誰不知那男職員極速地用食指近距離朝向我的意粉堆內的三文魚碎上,近距離指著並聲稱熟三文魚碎就是我要的煙三文魚,手指與食物的距離目測約一厘米,我當時反應將那碟意粉放底一點逃避他的手指,男職員並沒有放棄,繼續把手指追著三文魚碎指下去,並再回應煙三文魚放在熱的意粉上成了熟三文魚,見男職員窮追不捨的手指和這個煙三文魚遇熱變成熟三文魚的說法,我唯有表示請你的手指不要近距離朝向我的食物上,男職員再次快速地重演手指與食物距離約一厘米的精彩環節並聲稱剛才就時這樣,如果我再糾纏下去結果也是一樣,我唯有放棄這碟意粉。 煙三文魚遇熱成為熟三文魚碎這解釋太牽強!換句話說,會有三文魚生飯遇熱成為熟三文魚片飯的笑話嗎!畢竟現在疫情嚴
店舖:Oliver's Super Sandwiches
地點:沙田新城市廣場
日期:2022年9月4日 星期日
時間:上午11:56

“挪威煙三文魚·蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁“

煙三文魚遇熱成為熟三文魚碎這解釋太牽強!換句話說,會有三文魚生飯遇熱成為熟三文魚片飯的笑話嗎!畢竟現在疫情嚴峻,那男職員多次不注意衞生和不在乎客人的感受,近距離用食指朝向客人的食物上!此公司的食物圖片和實物不相乎外,請此公司把這男職員提供基本的衞生常識和待人接物的相關訓練吧!

附上照片參考
2022-09-04
Type of Meal
Lunch
2022-08-18 301 views
晚上係沙田新城市廣場3期3樓 嘅 Oliver's Super Sandwiches 吃飯,睇到佢地用機械人送餐,都幾有趣,而且堂食可以用QR code下單,成件事方便客人唔洗周圍走!平時呢度係人山人海,要等位。不過今次8點幾先入去,就散走咗好多人,唔洗等位就有得入去。佢哋嘅食物賣相係有,但味道就個人認為一般啦!黑松露忌廉蘑菇長通粉長通粉煮得有咬口,而且忌廉醬也有很多,入口唔會話好乾,但味道偏淡,唔係好食到黑松露嘅香濃味。烤雞芝士墨西哥薄餅惹味的烤雞,都幾Juice,配上經典墨西哥薄餅,整體來講都幾好味,不過味道對我來講都係偏淡,如果再落多啲調味料就更好!佢哋嘅餐,可以另加餐湯同沙律🥗,如果覺得唔夠食的話,就加一份比自己喇!唔好預非常好食,純為填飽個肚就可以。

黑松露忌廉蘑菇長通粉

烤雞芝士墨西哥薄餅

2022-08-07 277 views
挪威煙三文魚,蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁套餐$75配忌廉蘑菇湯熱檸檬水蜜糖雞翼(2件)$12扁意粉偏硬和乾身,忌廉汁係啱啱好,沾上每條意粉,蜆肉偏小,煙三文魚肉份量剛好,仲有不少的蘑菇片,整體不錯。忌廉蘑菇湯,熱度剛好,第一啖有好濃烈蘑菇味,裡面有各種不同的菇片,味道好濃好好飲。蜜糖雞翼,香口,雞翼肉軟滑,小朋友最鍾意。不過,假期真係勁多人,啲坐位好迫,仲有食客居然搭檯😓明明佢哋三個人都格硬要搭檯,未食完,就格硬搭檯,好離譜,真係好差!
挪威煙三文魚,蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁套餐$75
配忌廉蘑菇湯
熱檸檬水
蜜糖雞翼(2件)$12

蜜糖雞翼,香口,雞翼肉軟滑,小朋友最鍾意。

不過,假期真係勁多人,
啲坐位好迫,仲有食客居然搭檯😓
2022-08-06 197 views
今日自己一個無意之中經過,走咗入去試吓佢嘅沙律,糸一個大嘅紅菜頭羽衣甘藍沙律,入邊仲有蕃石榴,有啲藜麥,香橙同埋甘荀估唔到咁樣細細份都好飽,又健康又好味,跟餐重加左個蘑菇湯,蘑菇湯就比上中少,$89,最差反而係個女cashier,你問佢野,佢好似好唔願意答你咁
2022-05-24 550 views
今日難得早收工本來諗住行下松本清🏥🏥。見到門口嘅人龍即時決定食個下午茶算數。餐廳可以用自助點餐機,傳統櫃檯同手機點餐📱形式。今日就用左自助點餐機點餐。點左餐之後就會有一個感應器。只要將感應放係餐桌上嘅相應位置。送餐機械人就會送餐去到你嘅位置。午後公司三文治🥪(全麥方包)$56+熱鮮奶咖啡☕️$8。埋單$64。以係新城市廣場嚟講價錢算可接受。三文治有四舊。而且有勁多配料。麥包亦好香脆。配上雞蛋🥚,生菜🥬,蕃茄🍅,雞肉等食材。簡單但好食😋。而且份量足以飽到可以當埋晚餐。

2022-04-25 331 views
傻仔食薯仔🤭🤫🤫🤫🤫薯仔食薯仔🥔😆😆😆😆早兩日同爸爸出開去一田買野俾👶🏻👶🏻醒起附近有傻仔。。丫。。。。唔係,係有薯仔食🫣🥳🥳🤩🤩🤩😎😎😎又好耐無食 就買外賣番屋企食😋😋😋😋😋😋個人認為,最好食依然係煙肉芝士焗薯🥹🥹🥹🥹🥹🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤其實其他都唔差嘅 不過作為一個煙肉芝士控 焗薯面鋪滿曬 首選一定係佢🤤🤤🤤滿足曬😌🥰🥰🥰🥰只係價錢好似略嫌有少少貴
傻仔食薯仔🤭🤫🤫🤫🤫
薯仔食薯仔🥔😆😆😆😆
早兩日同爸爸出開去一田買野俾👶🏻👶🏻
又好耐無食 就買外賣番屋企食😋😋😋😋😋😋

個人認為,最好食依然係煙肉芝士焗薯🥹🥹🥹🥹🥹🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤

只係價錢好似略嫌有少少貴

2022-04-03 278 views
疫情關係,未能坐在店內享用一個午餐,只好選買了一個簡單的午餐外帶回家吧!這個餐包括了一個熱湯、一個意粉,已充夠令人感到滿足了。熱粟米湯非常creamy,入口順滑。最愛吃到粟米的纖維,啖啖滿足。白汁三文魚扁意粉的汁同樣順滑,味道適中。高蛋白質的三文魚塊煮得不會過火,既鮮美又健康。扁意粉煮得剛好,有咬口又不會硬。不要小看意粉面上的蕃茜,它成功地增添了鮮香味,亦豐富了賣相。總括而言,這個午餐的配搭,不錯呀!
這個餐包括了一個熱湯、一個意粉,已充夠令人感到滿足了。

總括而言,這個午餐的配搭,不錯呀!
TakeAway
2022-03-22 299 views
自從試過一次,我就鍾意左食佢既沙律,更加入成為會員,每次消費都有折扣優惠,仲不時有各種優惠卷送。🕰平日上午10:45,一半座位已有食客食緊早餐,櫥窗的沙律碗已盛滿。🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣<自選沙律 $69/大>以重量為單位,大的$69/600克、小的$47/300克,於櫥窗展示的沙律中自選 1至4款,每盒的底都會先鋪上一層薄薄的羅馬生菜。今次如常叫了我的例牌😎做下午茶及晚餐前菜。這些自選沙律好受歡迎,平時下午3-4點,只會剩下2-3款。(下圖左)「紅菜頭蜜柑沙律」𝘽𝙚𝙚𝙩𝙧𝙤𝙤𝙩 & 𝙢𝙖𝙣𝙙𝙖𝙧𝙞𝙣 𝙤𝙧𝙖𝙣𝙜𝙚 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙平時於超級市場買一包紅菜頭做沙律,都要近$30,仲要食唔晒,所以間中想食紅菜頭時,我就會嚟。呢個沙律有紅菜頭、啤梨、蜜柑,就咁靠蔬果味,無沙律醬,個人推測係低脂的一款。(下圖中)「刁草薯仔吞拿魚沙律」𝘿𝙞𝙡𝙡 𝙥𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤, 𝙩𝙪𝙣𝙖 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙平時好鍾意食薯仔沙律,尤其是舊茶餐廳式的薯仔沙律。少少粉粉質地的薯仔用沙律醬包裹著,明知沙律醬脂肪含量好高,但依然好想食🤤少少刁草灑左食物上是畫龍點睛。(下圖右)「燒甘筍藜麥羽衣甘藍沙律」𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙘𝙖𝙧
自從試過一次,
我就鍾意左食佢既沙律,
更加入成為會員,
每次消費都有折扣優惠,
仲不時有各種優惠卷送。
🕰
平日上午10:45,
一半座位已有食客食緊早餐,
櫥窗的沙律碗已盛滿。
🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣
<自選沙律 $69/大>
以重量為單位,
大的$69/600克、小的$47/300克,
於櫥窗展示的沙律中自選 1至4款,
每盒的底都會先鋪上一層薄薄的羅馬生菜。
今次如常叫了我的例牌😎
做下午茶及晚餐前菜。
這些自選沙律好受歡迎,
平時下午3-4點,只會剩下2-3款。

(下圖左)「紅菜頭蜜柑沙律」
平時於超級市場買一包紅菜頭做沙律,
都要近$30,仲要食唔晒,
所以間中想食紅菜頭時,我就會嚟。
呢個沙律有紅菜頭、啤梨、蜜柑,
就咁靠蔬果味,無沙律醬,
個人推測係低脂的一款。
(下圖中)「刁草薯仔吞拿魚沙律」
𝘿𝙞𝙡𝙡 𝙥𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤, 𝙩𝙪𝙣𝙖 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙
平時好鍾意食薯仔沙律,
尤其是舊茶餐廳式的薯仔沙律。
少少粉粉質地的薯仔用沙律醬包裹著,
明知沙律醬脂肪含量好高,
但依然好想食🤤
少少刁草灑左食物上是畫龍點睛。
(下圖右)「燒甘筍藜麥羽衣甘藍沙律」
𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙘𝙖𝙧𝙧𝙤𝙩 𝙦𝙪𝙞𝙣𝙤𝙖 𝙠𝙖𝙡𝙚 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙
羽衣甘藍又是一種的超級食物,
平時買一棵的材料價都要$30-40,
而家這即食沙律價錢尚算合理。
羽衣甘藍本身葉質較厚和硬,
切成小片,
再加入甜甜的甘筍、藜麥、粟米,
輕盈的醬汁把鮮味提升。
自選沙律
TakeAway
自選沙律
2022-01-02 410 views
經過沙田分店,立即諗起他們的焗薯,畢竟連鎖快餐裏邊有焗薯嘅嘢選擇不多,三文魚蛋沙律混合起來10分美味,焗薯美味的關鍵是焗好之後不能存放太久,正常來說一小時內享用先有軟綿的效果,今次做到的。唯一在惠顧不愉快的地方是看到分店管理層對員工呼呼喝喝態度惡劣,完全不尊重員工的態度作為顧客的我亦是人哋的下屬,自己的公司若有這類型的上司真的心寒,見到員工愁眉苦臉的樣子看來並不是偶然,員工是人不是狗,管理層亦不是馴獸師,經常惠顧觀塘分店都沒有如果這種情況,相信是個別分店的問題。
2022-01-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)
沙田 超級三文治餐廳😳價錢經濟 食物樸實⚠️沙田A3 出口1. 煙肉醬意粉配卡邦汁$53- 新鮮嘅煙肉醬✌🏻配上卡邦汁嘅意粉配搭非常一流😜今日食返啲清啲嘅嘢食✅平淡也是福👍🏻2. 碎蛋沙律🥗$47- 呢一個係用左碎蛋沙律加埋薯仔🥔比較中和😄加上新鮮嘅生菜⚠️夜晚食真係可以減肥🤭餐廳:Oliver’s Super Sandwiches地址:沙田正街2-8號新城市廣場三期3樓A 334及A 364號舖好去評分🎖(5個👍🏻為最好)- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
沙田 超級三文治餐廳😳
價錢經濟 食物樸實⚠️

沙田A3 出口

1. 煙肉醬意粉配卡邦汁$53

2. 碎蛋沙律🥗$47

餐廳:Oliver’s Super Sandwiches

好去評分🎖(5個👍🏻為最好)
- 環境:👍🏻👍🏻👍🏻
- 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
- 推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-12-12 188 views
好耐未食過super sandwiches ,因為記得之前食意粉🍝覺得退步左,所以一直都無揀佢嚟食點知前幾日同媽咪行街,想食小小野,就諗起佢既焗薯我揀左蛋沙律焗薯加沙律,配多杯咖啡食左又唔錯喎,個焗薯幾香同夠熱啊,份量加埋沙律🥗啱啱好,不過男仔一定唔夠飽我諗要加多個牛角包🥐先得價錢$6x一份,我覺得都唔算太貴,得閒食下都唔錯
點知前幾日同媽咪行街,想食小小野,就諗起佢既焗薯

我揀左蛋沙律焗薯加沙律,配多杯咖啡
食左又唔錯喎,個焗薯幾香同夠熱啊,
份量加埋沙律🥗啱啱好,
不過男仔一定唔夠飽我諗要加多個牛角包🥐先得

價錢$6x一份,我覺得都唔算太貴,得閒食下都唔錯

2021-11-01 343 views
呢一日做完嘢喺沙田食諗緊食啲乜嘢好,由於而家減緊肥所以唔想食白飯,見到有焗薯就走過去睇吓,都有好耐冇食過啦,依家啲焗薯花款冇以前咁多,同埋可能因為午市關係所以佢就將款式定係其中幾款,另外仲有意粉同埋三文治可以選擇,對於唔鍾意食飯嘅人來講食焗薯呢啲優質澱粉質都唔錯,飽肚得來又唔會太肥,午市套餐揀咗一個焗薯本身已經有沙律,另外我再加多左兩隻蜜糖雞翼,嘢飲就揀咗餐湯蘑菇忌廉湯,見今日天氣幾好 室內冷氣都幾凍,於是就揀咗外賣拎出去公園慢慢食,攞咗外賣之後行去中央公園大概5分鐘路程,搵到個位坐低就慢慢食,覺得咁樣比起喺商場食更加好,因為人流更加少,至於外賣嘅份量比起我同平時堂食都係差唔多。
2021-11-01
Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
$92 (Lunch)
  • 煙肉芝士焗薯
2021-10-16 250 views
今日我哋買咗兩份早餐,兩份都係吞拿魚多士乳酪餐,個多士上邊有吞拿魚醬同烚蛋,但係唔係熱嘅,都好好味,我哋都覺得OK,另外叫左兩杯莫卡 味道濃郁,朝頭早唔算太多人,坐喺嗰度食早餐都幾舒服
2021-08-23 551 views
想不到這間Oliver super sandwiches超級三文治的分店,竟然只有一個讚好,但往往多人流甚多。這天本身想去大家樂不過原來大家樂現在很間搞,下午5:45就已經將下午茶下架,全部都變成燒味飯或是晚餐客飯。於是我就下午來這邊,看到奧利華超級三文治還有下午茶,而且是炸雞他他醬漢堡配薯條,於是便試一下。拿了嘟嘟機,坐在座位上,店員會端餐給你。看到那次在旁邊的那間台式食店,只是一塊玻璃之隔。薯條不夠熱燙,即使是方形的粗薯條,但是由於不夠熱,也吃到有少少乾涸的感覺。漢堡的麵包,不算烤到太脆,至少打開看看那一邊,只見到少許他他醬汁,沒有怎麼塗過牛油或是放在爐上烤過的感覺,幸好還有生菜以及蕃茄,有點兒汁醬,而且這塊炸雞,都算是夠厚身,亦都不太乾身,可能有現在麥當勞脆辣雞腿包那塊雞扒的兩倍那麼厚身而且的確富有不少肉汁,以炸雞漢堡來說,質素是相當不錯的。雖然下午茶價格都要將近$60 ,不過它的質素卻確實比麥當勞高出不少,而且又便宜過shake shack漢堡,因此這個下午茶其實也不算太差吧。佢最好係因為17:57仲比你落單叫下午茶,均真!
想不到這間

於是我就下午來這邊,看到
奧利華超級三文治還有下午茶,而且是

看到那次在旁邊的那間台式食店,只是一塊玻璃之隔。

Oliver’s    Super  Sandwiches  炸雞他他醬漢堡

漢堡的麵包,不算烤到太脆,至少打開看看那一邊,只見到少許
他他醬汁,
沒有怎麼塗過牛油或是放在爐上烤過的感覺,幸好還有
生菜以及蕃茄,有點兒汁醬,而且這塊炸雞,都算是夠厚身,
而且的確富有不少肉汁,以炸雞漢堡來說,質素是相當不錯的。

佢最好係因為17:57仲比你落單叫下午茶,均真!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2021-08-08 287 views
🔸午後公司三文治(全麥方包) $56可能因為係全麥方包,所以食落覺得好難食。每件三文治好似好似格硬塞咗好多材料喺入邊咁樣,加上麵包皮唔夠硬,啲餡一路食一路跌出嚟,所以食落有啲論盡。中間啲薯片有一啲脆有一啲腍咗。🔹炸魚薯條 $60個炸魚都幾脆,而啲魚都幾嫩滑。啲薯條好普通好似快餐店嗰啲薯條咁。🔸嫩雞胸香蒜忌廉汁長通粉 $77碟意粉完全唔熱,食咗幾條已經唔係幾想食,雖然有啲忌廉汁,但係食落去都覺得有啲乾。
🔸午後公司三文治(全麥方包) $56

🔹炸魚薯條 $60