沙灘海景加青馬大橋夜景晚飯 淨係咁樣都值回票價☺️德國烤豬腿配德國薯餅大件夾抵食🤣豬腿皮夠脆肉質唔會太鞋太乾 亦唔會過鹹加左$15轉配德國薯餅口感好特別!係薯絲加洋蔥絲味道都唔錯👌🏿香煎比目魚扒配牛油檸檬汁魚皮好香脆 魚肉又滑又juicy完全唔會有魚味~不過牛油檸檬汁唔夠酸、食唔出浸味..另外叫咗黑松露薯條黑松露沾左係薯條上面 再加埋沙律醬已經好好味🤭個景咁靚、嘢食又唔差埋單都係$500左右~性價比都唔錯👍👍
沙灘海景加青馬大橋夜景晚飯

口感好特別!係薯絲加洋蔥絲
味道都唔錯👌🏿

香煎比目魚扒配牛油檸檬汁
魚皮好香脆 魚肉又滑又juicy
完全唔會有魚味~不過牛油檸檬汁唔夠酸、食唔出浸味..

另外叫咗黑松露薯條
黑松露沾左係薯條上面 再加埋沙律醬已經好好味🤭
個景咁靚、嘢食又唔差
埋單都係$500左右~
性價比都唔錯👍👍
2023-11-07 84 views
今次介紹嘅oma's kitchen 係喺馬灣沙灘附近,可以對住海邊食飯,室內仲會有好有德色嘅木裝飾,真係有少少去咗歐洲嘅感覺🫶🏻香腸拼盤配德國豬手好有德國特色嘅食物🥘份量好多,夠兩個人食,上面有多種唔同種類嘅香腸,例如係脆皮嘅捲腸!鹹豬手都唔錯,皮燒到脆,肉質咸香,啖啖肉☺️另外仲配上德國薯餅,入面真係有一絲絲薯仔、薯條同酸菜,啱晒我呢啲想試好多唔嘢嘅人燒雞薯條燒雞燒到好靚,味道亦都好夠,雞肉肉質緊實~份量亦都好大,性價忽唔錯呢!另外再叫咗兩杯水果茶,個樣靚靚地,加埋海景午餐,咁就係一個perfect嘅holiday lunch la

香腸拼盤配德國豬手

燒雞薯條

2023-05-30 815 views
嗰日喺馬灣玩夜晚食咗呢間喺沙灘隔離嘅oma’s kitchen😳呢間餐廳要坐喺室內食先有feel 因為對住個景好靚😍但唔好嘅地方係有好多飛蟻 甚至會飛去你啲食物度😰😰▫️烤豬肋骨拼薯條豬肋骨燒得好味呀🥳🥳🥳同埋啲薯條都好夠香脆▫️烤雞配薯餅轉薯餅要另外加$15我覺得係好唔抵,因為薯餅得1塊 而且唔好味🥲但個烤雞我就覺得幾好 個皮好脆,夾埋啲肉食好香😍▫️黑松露雜菌拼蒜蓉包呢個係我嘅推介,因為我覺得蒜蓉包好好食,而且黑松露雜菌好重黑松露味❤️❤️❤️▫️ Diesel - Mixture of beer and Coke/Radler - Mixture of beer and sparkling lemonade貪得意,叫咗呢兩杯嘢嚟試吓 結論係可以叫返淨係啤酒或者淨係可樂😂😂😂😂因為溝埋冇特別好飲😂😂😂餐廳食物質素都叫唔錯嘅😋主要係個夜景好加分💕

▫️烤豬肋骨拼薯條
豬肋骨燒得好味呀🥳🥳🥳同埋啲薯條都好夠香脆

▫️烤雞配薯餅

▫️黑松露雜菌拼蒜蓉包

餐廳食物質素都叫唔錯嘅😋主要係個夜景好加分💕
2023-04-08 619 views
食物還可以,係薯條乾,魚柳又乾,而且有啲慢,等到恰眼瞓。可能全部等收工,歸心似箭,唔問唔會有餐具,唔會有碟,你當自助水吧就ok👌🏿職員們眼尾都唔想望你🥱🥱啲枱唔會執,等烏蠅光臨
食物還可以,係薯條乾,魚柳又乾,而且有啲慢,等到恰眼瞓。

啲枱唔會執,等烏蠅光臨
2023-04-08 565 views
復活節假期一連4日假期,想出走又唔想飛,留港搵一啲外遊嘅地方,馬灣係一個近市區而又方便出入嘅地方!臨沙灘有幾間餐廳都好chilled,試過兩間都好唔錯!當然平日就更加好,但假日嚟到都不失為一個好去處。呢間德國🇩🇪餐廳嘅豬手非常出色,皮好脆,肉又夠味,平時我都唔食豬皮,都忍唔住食咗3-4舊!炸魚薯條不過不失,新鮮炸出好味道。菜就好新鮮好爽脆😆!香腸併盤就令我回想德國🇩🇪啤酒節喇~味道唔錯,不過份量多啲就更加好喇!

炸魚薯條不過不失,新鮮炸出好味道。菜就好新鮮好爽脆😆!

香腸併盤
德國豬手
炸魚薯條
香腸併盤
德國豬手
炸魚薯條
  • 德國烤豬腿
打電話book位啫,個位女同事態度可以差到噉。問佢有冇位,唔搭,跟住就cut你線。佢其實係咪唔想做,不如唔好做啦。無謂影響食客心情!!!!!!!!!!!!!!!其實呢位女同事之前都成日見嘅啦,做咗一段時間,冇諗過佢啲態度可以越嚟越差!佢係咪以為餐廳自己?阿老闆點解要繼續縱容呢啲同事喺度???????
2023-03-17 432 views
平日晚去到Oma’s Kitchen 食德國菜🤭睇相見到可以望到海同青馬大橋兩個人靜靜地Chill 住食個晚飯💜環境一流~ 揀左坐室外,角度正對條橋👍🏻👍🏻平日晚無乜人😊食物方面🇩🇪叫左德國烤豬腿🤤蜜糖雞翼🤤同埋德式焗飯烤豬腿啲肉夠嫩😋略嫌邊邊位太乾~如果配酒食可能會更好~蜜糖雞翼意外地好食😋啲蜜糖可以掛上去雞翼度雞翼咬落去啖啖都係蜜糖而且肉質啱啱好,有汁個焗飯就正正常常~申利唔係好記得啲菜名
平日晚去到Oma’s Kitchen 食德國菜🤭
睇相見到可以望到海同青馬大橋
兩個人靜靜地Chill 住食個晚飯💜
環境一流~

揀左坐室外,角度正對條橋👍🏻👍🏻
平日晚無乜人😊

食物方面🇩🇪
叫左德國烤豬腿🤤蜜糖雞翼🤤同埋德式焗飯
烤豬腿啲肉夠嫩😋略嫌邊邊位太乾~
如果配酒食可能會更好~

蜜糖雞翼意外地好食😋
啲蜜糖可以掛上去雞翼度
雞翼咬落去啖啖都係蜜糖
而且肉質啱啱好,有汁

個焗飯就正正常常~

申利唔係好記得啲菜名
德國烤豬腿
德國烤豬腿
2023-02-08 356 views
最後一日放假family time去做運動 行下~屋企話今餐比之前食過嗰次好食德國烤雞配薯條($67)烤雞個脆皮真係好薄 好味👏🏼入面就普通,啲肉較梅同粉香煎龍利柳配白飯($72)龍脷柳就麻麻地。我哋叫嘅呢個配搭 飯好奇怪通常都係喺個碗度倒出嚟靚靚哋,今次係連碗上😧🍚所以造型麻麻地😅 唔推薦香煎豬扒配薯條($72)呢個都唔錯,薯條正路,有D麥當勞feel Ⓜ️榛子Latte(+$25)加25蚊都ok👌🏻爸爸話好似甜品飲品,甜🤏我就覺得榛子味較淡,但飲頭半杯都滋味嘅
最後一日放假family time去做運動 行下~
屋企話今餐比之前食過嗰次好食

德國烤雞配薯條($67)
烤雞個脆皮真係好薄 好味👏🏼
入面就普通,啲肉較梅同粉

香煎龍利柳配白飯($72)
龍脷柳就麻麻地。
我哋叫嘅呢個配搭 飯好奇怪

香煎豬扒配薯條($72)
呢個都唔錯,薯條正路,有D麥當勞feel Ⓜ️

榛子Latte(+$25)
加25蚊都ok👌🏻
爸爸話好似甜品飲品,甜🤏
我就覺得榛子味較淡,但飲頭半杯都滋味嘅
2023-01-30
$99 (Lunch)
2023-01-20 320 views
係香港要搵到真正德國風味餐廳真係有點難度,但係馬灣呢間餐廳真係食完又食。雖然餐廳有點舊,但係就好有德國風味,用木頭設計,有點温暖感。豬手就香脆好味,加杯黑啤同德國腸,好似去左德國咁!個蜜糖雞翼仲好有驚喜添 !

有點温暖感。豬手就香脆好味,
加杯黑啤同德國腸,好似去左德國咁!
個蜜糖雞翼仲好有驚喜添 !
蜜糖雞翼
烤雞套餐
$200 (Lunch)
Celebration
Christmas
烤雞套餐
2023-01-06 313 views
好味靓景德國菜居民朋友推介靓景一流日落坐滿!德國豬手香口肥廋適中!卷腸美味!正宗一流!配黑麥啤酒地道食法!二人約五佰多中等價位!正!浪漫美味!有外國風情的珀丽湾打咭一流值得推介!海灘美景!
  • 德國咸豬手
  • 黑啤
2022-12-14 352 views
📍馬灣 Oma’s Kitchen#羊羊在馬灣#羊羊在新界個日book咗去挪亞方舟住,唔包晚餐,就出去食晚飯了🥣特登揀係沙灘邊食,對正青馬大橋(好似係),呢間係風景最好冇咩樹檔住🌴坐出面嘅代價係真食物易凍同有啲昆蟲,但可接受😊另外因為呢間係食德國菜,所以通常都係配薯仔🥔❌🧅酥皮洋蔥湯 $72酥皮係好香,但係飲落真係災難🤮見到洋蔥,但好重冬菇味,明明冇落菇,同埋好淡味,即係飲落好似浸菇嘅水😰🥔酥皮薯蓉湯 $72呢個比較正常,但都比較稀😕薯仔味都出,都滑身唔會話打唔均,有粒粒😚題外話,個到啲侍應有啲搞笑,問佢哋係咩湯,都係估估下咁🙃👑🍗香草煎鴨髀配紫心番薯蓉 $168其實呢到主菜都係幾好,係飲品失色啲😂呢碟係monthly special,好在鴨皮好脆,調味唔算多,不過仲食到鴨味,正評👍🏻好少地方配紫薯泥,所以呢個真係幾特別😄🐟鱸魚配蒸薯 $176魚係煎嘅,不過煎爛咗都俾返忽肉我,算係咁🤣魚本身冇咩味,都係靠啲汁吊味😝剛剛上係熱同香脆,但慢慢就凍,啲汁應該係檸檬牛油,係會凝回咗🧈蒸薯真係好raw原個上,唔切自己咬落去都幾滿足其實🥰🍫凍朱古力 $39有啲淡,但觀賞性頗高😛
📍馬灣 Oma’s Kitchen

#羊羊在馬灣
#羊羊在新界

❌🧅酥皮洋蔥湯 $72

🥔酥皮薯蓉湯 $72

題外話,個到啲侍應有啲搞笑,問佢哋係咩湯,都係估估下咁🙃

👑🍗香草煎鴨髀配紫心番薯蓉 $168

🐟鱸魚配蒸薯 $176

🍫凍朱古力 $39
有啲淡,但觀賞性頗高😛
————————————————————————OMA‘s Kitchen地址:馬灣珀麗灣沙灘商場1樓1/F, Beach Commercial Complex, Park Island, Ma Wan入到馬灣一定不可錯過這間餐廳,推薦黃昏去,就可以看齊白天,落日,夜晚的青馬大橋了!🌉坐在室外,晚風徐徐,食物質素也不錯~裝潢也滿俱德國感!🇩🇪🟠推薦食物🔹德國烤豬腿配薯蓉🇩🇪🐖($209):這家店的signature,基本上每桌必點!份量十足,足夠2人享用,誠意十足,烤豬腿外皮焦脆,肉質很是嫩滑,搭配一杯啤酒再好不過了,伴碟的薯蓉很是驚艷!性價比很高!🔸酥皮洋蔥湯🥣($61):酥皮湯新鮮熱辣辣上場,非常美味,酥皮十分酥脆🔹1664🍺($42/300ml $64/500ml):入口微甜帶有麥芽香的一款啤酒,藍色微透的杯子加上啤酒和美景十分IGable🟡不推薦食物🔹無🟠員工職員態度很好,盡力服務,坐在室外很容易找到職員💪🏻🟡環境室內和室外可以隨便坐,想欣賞青馬大橋當然是選擇室外,景色美不勝收🌉😍🟠總評分(10/10)💰$150/person #ezukokofood #ezukokomawa
————————————————————————
OMA‘s Kitchen
地址:馬灣珀麗灣沙灘商場1樓

🟠推薦食物

🟡不推薦食物
🔹無

🟠員工
職員態度很好,盡力服務,坐在室外很容易找到職員💪🏻

🟡環境

🟠總評分(10/10)

💰$150/person

#ezukokofood #ezukokomawan #ezukoko馬灣 #ezukokoisland #ezukoko離島
#ezukokowestern #ezukokogerman #ezukoko西式 #ezukoko德國
#foodiehk #foodie #hkfood #mawan #美食 #食好西 #隱世美食 #入秋美食 #馬灣美食 #馬灣
2022-10-25 338 views
去完挪亞方舟梗係嚟馬灣海邊Cafe chill下啦黑松露薯條($68)即叫即炸松露醬都幾好味叫咗4杯飲品~1664 Draught($64)、Cappuccino($37)、Iced hazelnut coffee($39)、Ginger Ale($32)炸雞加薯條($152)~燒春雞份量細冇乜肉~不過炸得幾香口~配沙律、燒汁同茄汁Fish & chips($106)即叫即炸差唔多等咗半個鐘~份量比較少兩細塊炸魚~魚肉香口唔會乾連10% $548傾吓計坐得都幾舒服
去完挪亞方舟梗係嚟馬灣海邊Cafe chill下啦

黑松露薯條($68)即叫即炸松露醬都幾好味

炸雞加薯條

Fish  &  chips
連10% $548傾吓計坐得都幾舒服
2022-09-05
Fish  &  chips
2022-10-07 401 views
🇩🇪德國烤豬腿配薯蓉 豬皮燒到脆卜卜,但係唔會硬💁🏼‍♀️連埋肥既位食都完全唔油膩😌伴碟既薯蓉、酸菜、沙律份量都好多😰建議2-3個人share就差唔多🧅炸洋蔥圈 呢個麻麻地,佢炸得太乾,而且入面舊洋蔥size偏細,搞到好似齋食出面層炸粉🥹🍹Sex On The Beach 🍸Snowball Sex on the beach👌🏻Snowball就唔建議🙅🏻‍♀️其實大部分檯都叫啤酒,只係我同frd唔鐘意啤酒🍻 我lum九成客都係沖住個靚景黎😍望住青馬大橋,睇住日落都幾chill🌄個豬手真係幾正架,而且價錢一d都唔貴🤩黎緊秋涼,又係時候周圍去,馬灣都係一個幾悠閒既地方,推薦大家黎個半日遊☺️
🇩🇪德國烤豬腿配薯蓉

🧅炸洋蔥圈

🍹Sex On The Beach
🍸Snowball
其實大部分檯都叫啤酒,只係我同frd唔鐘意啤酒🍻

• 德國烤豬腿配薯蓉
2022-07-31 1491 views
一年兩星期好天氣☀️☀️,都想出外走走,發現自己原來好耐冇去過馬灣🌁🌉,決定入去吹下海風,欣賞下美麗嘅青馬橋景🌉🌁交通🚅🚍,是次由青衣地鐵站C出口坐330號巴士🚍直達馬灣,留意地鐵站A出口都是巴士總站,千祈唔好去錯站頭!我都搵左十分鐘先搵到個車站,站內指示不足!好多人去馬灣,食好西,最好訂位,假日經常滿坐🈵選擇呢間餐廳嘅原因,因為沙灘唯一餐廳, 可以無遮擋欣賞大橋美景由於酷熱警告關係,都係涼住冷氣欣賞大橋境比較好,德國餐廳,已經唔係第一次食🍺Diesel 1500ml $62 (啤酒加可樂)酷熱警告下,飲品唔夠凍亦唔夠氣!🌈德國烤豬腿🍗加薯蓉🥔$209呢個烤豬腿🍗,香脆到不得了,佢比平時食開嘅德國烤豬腿🍗,冇咁鹹,食到有肉香味,唔錯,薯蓉味道亦調教得相當好,食到好香甜嘅薯仔味!🌈烤鱸魚🐟配蒸薯🥔$176鱸魚皮烤得好香脆,皮脆肉嫩,魚肉🐟好滑,有魚鮮味,個蒸薯雖然好普通,但好香薯仔味,有一兜香菇🍄跟魚一同上餐,但好菇味好重!食得出食材相當新鮮!總結💝:呢間德國餐廳,係我喺香港暫時食過最好味嘅! 下次試食其他食物!

好多人去馬灣,食好西,最好訂位,假日經常滿坐🈵

由於酷熱警告關係,都係涼住冷氣欣賞大橋境比較好,

德國餐廳,已經唔係第一次食

🍺Diesel 1500ml $62 (啤酒加可樂)
酷熱警告下,飲品唔夠凍亦唔夠氣!

🌈德國烤豬腿🍗加薯蓉🥔$209

🌈烤鱸魚🐟配蒸薯🥔$176

2022-07-24
$250 (Dinner)