2017-11-21
藤野美子♡第三篇食評細個嗰陣,我成日嗲老豆買老夫子比我睇我諗個陣既我得7到8歲點解對老夫子情有獨鍾?到而加我都未搵到標準答案比自己,可能系有時八格漫畫又冇字,當時我細細個又睇得明啲漫畫想表達咩就比佢吸引左。如果你地有睇過老夫子,一定知道最後會有小朋友既畫畫,我當時系成日畫畫就系為左寄信上去,可以系上面見到自己既畫,果然,真系有日比我等到有我既大名同自我感覺非常良好既畫。對於老夫子,我只可以講有種非常親切既感覺,吾通。。。。佢系我前世既老豆吾好意思,廢話多左正題黎啦~上星期有日同家姐day off ,諗緊去邊食好西,我就醒起曾經搭車經過見到老夫子餐館,個陣同男朋友講想黎,黎到2046都未去到😒🙄🙄🙄🙄終於同家姐去左,當日我地揀左lunch time 時間去,因為近地鐵站又系門口位又系地鋪,所以非常易搵重點系大大個老夫子企系門口,想搵吾到都難一入到去原來要上一層先到,但我已經企門口企左十分鐘先系上去因為太興奮!!沿住樓梯都有老夫子既佈置,真系好吸引,上到去見到老夫子,秦先生,大蕃薯!系咁影相!重點平日中午時間吾太多人,所以慢慢影迷妹影完之後就入餐廳。點解咁靚架?!不無天花板,櫈,牆,連餐具
細個嗰陣,我成日嗲老豆買老夫子比我睇
吾好意思,廢話多左
正題黎啦~
點解咁靚架?!
不無天花板,櫈,牆,連餐具都有老夫子,主題餐廳真系好吸引
餐牌都好得意,用四字詞黎形容食物
我同家姐叫咗五樣野,有炒飯,意粉,一杯凍飲,一杯熱飲最後仲點咗個得意忘形( 梳乎厘 )
我仲想點幾個cake 架,但比經理制止左😌😌😌佢話會食吾哂,不過又系既,人通常都眼闊肚窄。服務都吾錯,起碼吾系包青天,環境都舒適,炒飯同意粉都好食。
咸🐟🐓粒炒飯,粒粒分明,又吾濕,火喉控制都幾好,味精又吾重,吾會太咸
南瓜汁意粉,意外中好食,味道吾會好怪,都好夾,有海鮮系入面GOOD
點左杯凍紫薯奶,紫薯味好重,我鐘意,唯獨系飲品入面既紫薯片好難食
家姐點左杯熱抺茶珍珠,吾太甜,反而有少少淡
可能都冇點到其他好飲既飲品下次再試
最後主角大大大 梳乎厘
好大個!但香橙味吾重,吾可以講好難食,但就未系去到理想仲既好食講左好似等於冇講😪😪味道淡,一定要趁熱食,一凍就好濕出哂水
最後埋單300幾,我同家姐都覺得吾算過份貴,價錢合理
下次一定再試其他新野