2024-11-10 25 views
珍珠奶茶平時就飲得多,蜜桃冰茶和牛油果甘露你又試過未?品嚐過one 0 one鮮果茶專門店推介的這兩款飲品,充滿驚喜,喜愛鮮果茶的朋友必試!蜜桃冰茶採用新鮮蜜桃,清新香味加上凍冰冰的口感,飲落口好舒服。蜜桃味好香濃,甜度適中,新鮮蜜桃果肉肉質結實,潤滑多汁,毫無酸味,清爽又香甜,夠晒清新解渴。牛油果甘露芒果與牛油果完美邂逅,滿滿果香,口感絲滑,相當治癒。軟綿香甜的芒果粒浸在底部,濃郁順滑,牛油果泥加上芒果肉的口感很豐富和特別,還帶點蔬果香,感覺清新,寧舍醒神。而且不係廢水,健康少甜,唔會變肥,飲完冇罪惡感I usually drink a lot of bubble tea, but have you tried the Peach Iced Tea and Avocado Delight? I had the pleasure of tasting these two drinks recommended by one 0 one Fresh Fruit Tea Specialty Store, and they were full of surprises. If you love

牛油果甘露
而且不係廢水,健康少甜,唔會變肥,飲完冇罪惡感

I usually drink a lot of bubble tea, but have you tried the Peach Iced Tea and Avocado Delight? I had the pleasure of tasting these two drinks recommended by one 0 one Fresh Fruit Tea Specialty Store, and they were full of surprises. If you love fresh fruit teas, these are a must-try!

Peach Iced Tea
Made with fresh peaches, this drink has a refreshing aroma combined with a chilled, icy texture, making it incredibly pleasant to drink. The peach flavor is rich and aromatic, with just the right amount of sweetness. The fresh peach flesh is firm, smooth, and juicy, with no sourness at all—just a delightful, refreshing sweetness that perfectly quenches your thirst.

Avocado Delight
The Avocado Delight is a perfect encounter between mango and avocado, full of fruity fragrance and a silky texture that is quite soothing. Soft and sweet mango chunks rest at the bottom, creating a rich and smooth experience. The combination of avocado puree and mango flesh offers a unique and abundant mouthfeel, with a hint of vegetable-fruit fragrance that feels refreshing and invigorating.

These drinks not only showcase unique flavors, but they’re also perfect for anyone who enjoys fresh fruit teas!
1K
壹檸壹鮮果茶黎到觀塘啦!上次見佢地就係中環街市,一試難忘,今次係觀塘見到佢地新分店,二話不說就黎買兩杯先啦。**蜜桃冰茶 $30**佢地話晒都係叫水果茶,當然要飲佢地既水果冰茶啦。蜜桃冰茶甜中帶清,飲落清爽又夠甜味,行街行到咁上下整返杯就最啱啦。呢款蜜桃冰茶不僅味道好,仲令你感受到夏日的清新。蜜桃香氣濃郁,配合冰茶的爽口,確實係解暑良品。**牛油果甘露 $36**楊枝甘露大家就飲得多,其他水果做既甘露就未必啦。壹檸壹鮮果茶既水果甘露就保留左甘露既西柚酸甜味,轉左用其他水果。而牛油果甘露就係健康之中,保留左飽腹感。牛油果既潤滑口感同酸甜既西柚完美結合,帶來新嘅味覺享受。除此之外,牛油果甘露仲可以補充豐富嘅營養,既有健康又有飽腹感,真係非常值得一試。

**蜜桃冰茶 $30**

**牛油果甘露 $36**
觀塘旺區新開茶飲店🥳 收工成日經過都好想試吓飲,今日同朋友旺角食完飯就試吓😋 有好多款清涼飲品,店員推介冰茶系列同埋甘露系列~叫咗兩杯質素都好唔錯,仲有環保杯帶,好貼心🥰蜜桃冰茶 $34入口冰涼清爽,好啱依家天氣熱飲😍 半糖剛剛好!融合清新的茶香加蜜桃的自然甜味,唔會苦澀又帶有淡淡的香氣,令人感到清新舒爽~楊枝甘露 $33口感超豐富😚 新鮮的芒果果肉、啫喱加濃郁的椰漿,令人一試愛上😍 每一啖都感受到芒果的香甜和椰漿的滑順,啫喱的Q彈令整體的享受更加立體。清爽香甜,十分推薦半糖!

蜜桃冰茶 $34

楊枝甘露 $33
2024-11-05 58 views
最近係觀塘行街,行到累又有啲口渴,試咗間壹檸壹鮮果茶外賣店,標榜唔係廢水,健康少甜,飲完唔會變肥,冇罪惡感,而且採用新鮮生果即場手打,健康美味又有益。蜜桃冰茶$34真正的手打鮮果飲品,芳香怡人的茉莉花綠茶底,蜜桃香甜滑順,加了原粒青檸,酸甜清爽,解渴消暑。牛油果甘露$36鮮甜多汁的芒果肉,底層有口感綿密順滑的牛油果肉,混合香濃厚椰乳和厚鮮奶,底層仲有果凍,一粒粒好有咬口,一杯口感豐富又非常美味飲品。
蜜桃冰茶$34
牛油果甘露$36
2024-11-02
2024-11-04 70 views
相約好友去咗觀塘,行下口渴買野飲是常識吧🍹呢邊既茶飲店又有新推薦!今次叫左兩杯,好滿足🔸 榴槤甘露 $38 - 作為榴槤控嘅我真係難以抗拒,佢擁有濃郁嘅榴槤果香,榴槤蓉喺杯底,加埋椰奶,同埋有口感嘅啫喱同爽脆珠,絕對係口感豐富,味道極佳😎🔸楊梅冰茶 $33 - 市面上好少見到有楊梅製成嘅飲品,清甜嘅楊梅混入檸檬茶飲,果肉滿滿,入口充滿咀嚼感,爽脆果肉,飲落酸酸甜甜,唔係普通廢水咁簡單🤣健康少甜,飲左都唔會肥👍🏻飲完冇罪惡感係觀塘位置好岩同朋友行完街一齊分享👍🏻☺️地理位置方便,下午茶都可以揀佢

2024-11-02
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$35 (Tea)
2024-11-02 31 views
One 🍋 One (壹檸壹鮮果茶飲)觀塘第二分店主打新鮮製作既鮮果茶飲,即叫即切,即捶即搖。每款茶飲都拼配黃金比例,可選擇甜度和冰度配合自己的口味,我地揀左招牌必點既蜜桃冰茶同同好邪惡既榴蓮甘露,蜜桃味清甜加埋啲茶好幫助消化,啱哂食完野飲;榴蓮甘露既榴蓮味好濃郁,加埋椰奶感覺更加濃烈。#手搖 #茶飲 #吃喝玩樂 #食玩訓 #鮮果茶專門台 #foodie #hkgirl #hkig #reels #reelsinstagram #instafood #hkfoodie @oneoonehk
One 🍋 One (壹檸壹鮮果茶飲)觀塘第二分店

@oneoonehk
2024-10-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Other)
  • 蜜桃冰茶
2024-11-01 22 views
是日放工去駱駝漆行街,經過呢間叫壹檸壹既鮮果茶店,見到果甘露系列好吸引!😊啲飲品杯仲好有特色😀甜度同冰度都有得揀😀榴槤甘露 (5⭐️⭐️)- 好好味,我特別推介! 有好香濃既榴槤肉,店員好細心有提醒攪均先好飲😃😃蜜桃冰茶(5⭐️⭐️)- 有驚喜😆😆估唔到有青𦆭同檸檬肉👍🏻唔似普通果茶咁單調😃呢間鮮果茶店唔錯,位置方便,好味又唔貴😆😆壹檸壹鮮果茶 (觀塘)觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖

啲飲品杯仲好有特色😀甜度同冰度都有得揀😀

榴槤甘露 (5⭐️⭐️)

蜜桃冰茶(5⭐️⭐️)
- 有驚喜😆😆估唔到有青𦆭同檸檬肉👍🏻唔似普通果茶咁單調😃

呢間鮮果茶店唔錯,位置方便,好味又唔貴😆😆

壹檸壹鮮果茶 (觀塘)
觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖
Type of Meal
Tea
One O One 壹檸壹創辦人創立品牌的初心希望以最新鮮的食材製造最健康的鮮果茶飲予顧客。壹檸壹提供一系列不同口味的健康鮮果茶飲,從自家香水檸檬種植地嚴選天然食材,配合獨家的調制手法,重新定義新鮮及健康的鮮果茶飲。🌟推薦🌟🥑牛油果甘露 (Top 3)鮮甜多汁嘅芒果,搭配脂香豐富口感綿密嘅牛油果肉,再混合香濃厚椰乳、厚鮮奶。味道豐富,有甜甜芒果肉、有濃郁牛油果肉、仲有醇香嘅椰乳鮮奶。真生果,零負擔,飽肚又健康。👍🏻👍🏻👍🏻🍑蜜桃冰茶 (Top 1)呢度嘅冰爽茶飲,絕對唔需要少冰少甜,都可以做到香甜滑順,甜度剛剛好,仲加咗新鮮青檸檬,味道清爽。📍 壹檸壹鮮果茶 (觀塘)香港九龍觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號鋪

🌟推薦🌟
🥑牛油果甘露 (Top 3)
真生果,零負擔,飽肚又健康。👍🏻👍🏻👍🏻

🍑蜜桃冰茶 (Top 1)

📍 壹檸壹鮮果茶 (觀塘)
香港九龍觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號鋪
2024-10-29
Type of Meal
Lunch
2024-10-28 60 views
今天下午,我和朋友相約到觀塘的壹檸壹鮮果茶。這家茶飲店以新鮮的果茶聞名,讓人感到十分期待。店門外,清新的氛圍立刻吸引了我們的注意。裝潢簡約明亮,牆上懸掛著各種水果的圖片,讓人心情愉悅。我們迅速選擇了蜜桃冰茶和牛油果甘露,期待著這些美味的飲品。蜜桃冰茶端上來後,清新的香氣撲鼻而來,冰涼的口感在炎熱的午後特別爽口,讓人心情瞬間舒展。而牛油果甘露則是一種獨特的選擇,濃郁的牛油果與甘甜的飲品完美結合,讓人忍不住一口接一口。在享受美味的同時,我們還聊了很多,分享了彼此的近況。這樣的時光讓我們更加珍惜友誼,讓整個下午的氛圍變得更加輕鬆愉快。整體而言,這次茶像經歷令人難忘,壹檸壹鮮果茶的果茶飲品讓我留下了深刻的印象,期待下次再來嘗試其他的飲品!

TakeAway
2024-10-28 55 views
今日收工終於試左公司附近新開嘅茶飲😍返左一個星期工咁辛苦🙂‍↕️緊係要獎勵下自己,飲返杯手搖啦😎今次就同同事黎飲呢間壹檸壹啦🙌🏻*****🥑🧋牛油果甘露 $36係楊枝甘露嘅牛油果版本🤩一聽就知道滋潤又解渴啦😋入面仲有超多牛油果肉,超足料~都幾飽肚~🍑🧊蜜桃冰茶 $34同事叫左杯蜜桃冰茶,入面真係有好多桃肉😍另外仲有啲青檸🍋‍🟩,飲落又清新又消暑架💖*****更多食評資訊:IG🔎litcloud_

*****

🥑🧋牛油果甘露 $36

🍑🧊蜜桃冰茶 $34

*****

更多食評資訊:IG🔎litcloud_
2024-10-27
TakeAway
$30 (Tea)
  • 蜜桃冰茶
  • 牛油果甘露
2024-10-23 89 views
公司樓下近水樓台 梗係會成日幫襯😏近排食得比較重口味多 腸胃有少少濟 非常需要一杯冰茶嚟解膩解膩✨一諗就諗到樓下嘅呢間鮮果茶🍹蜜桃冰茶 ($34)一如既往嘅好 桃味濃郁 唔係桃味沖劑開嘅味道放耐少少面層仲有些少桃肉浮上面似係純果肉整嘅冰茶👍🏻🍹牛油果甘露 ($36)3層清新顏色 椰奶味道唔會過重芒果肉鮮甜多汁 加埋牛油果 口感豐富又健康呢間成日幫襯 鮮果茶 檸檬茶 唔係廢水少甜健康 唔會變肥 清新Fresh 飲完完全無罪惡感😊
公司樓下近水樓台 梗係會成日幫襯😏

🍹蜜桃冰茶 ($34)
一如既往嘅好 桃味濃郁 唔係桃味沖劑開嘅味道
放耐少少面層仲有些少桃肉浮上面
似係純果肉整嘅冰茶👍🏻

🍹牛油果甘露 ($36)
3層清新顏色 椰奶味道唔會過重
芒果肉鮮甜多汁 加埋牛油果 口感豐富又健康

呢間成日幫襯 鮮果茶 檸檬茶 唔係廢水
少甜健康 唔會變肥 清新Fresh 飲完完全無罪惡感😊
2024-10-23 31 views
行街嘅時候見到呢間鮮果茶好多人排隊🤣所以就買咗兩杯試吓,估唔到又幾好飲,而且每杯都好足料‼️牛油果甘露($36)牛油果味道好出眾!令到成杯嘢飲好creamy 😝喺口感方面層次都好豐富!除咗軟腍腍嘅牛油果粒之外,仲有芒果果粒同埋波波!如果你都鍾意食牛油果嘅話,呢款你都一定鍾意榴槤甘露($38)呢杯同樣都係好出色,我就嗌咗3分甜,對於少甜人嚟講非常友好😳榴槤味都好濃郁,如果你鍾意食榴槤嘅話呢一杯一定要嗌呀👍🏻

牛油果甘露($36)

榴槤甘露($38)
2024-10-21 57 views
平時我都喺健身室或者運動場訓練,最近就試吓新嘢出去街跑🏃🏻‍♀️🎯 好多障礙又多上落車,好有挑戰性😆🙌🏻🍑 蜜桃冰茶 ($34)跑完步㷫烚烚,最啱飲返杯冰茶,我就喺觀塘壹檸壹買咗蜜桃冰茶飲🍑,我揀咗半糖少冰,飲落超清爽,好舒服🥳 蜜桃味好香,甜度適中,幫我補充返啲energy🥰🍹榴槤甘露($38)朋友揀咗好特別嘅榴槤甘露,裏面有好多榴槤肉㗎😍 而且仲有清爽嘅珠珠,飲落唔會濟,反而好清甜😚📍 壹檸壹鮮果茶 觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖

🍑 蜜桃冰茶 ($34)

🍹榴槤甘露($38)

📍 壹檸壹鮮果茶
觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖
2024-10-18 115 views
今日去觀塘行街, 見到呢間鮮果茶專門店~餐牌上仲有牛油果嘅飲品, 感覺好健康! 蜜桃冰茶加椰果味道唔係好甜, 感覺好天然~ 入面真係有啲蜜桃果肉添, 加埋椰果口感好有層次感, 幾好飲! 牛油果甘露牛油果一向都係減肥嘅恩物, 想減肥又口痕呢個飲品就啱晒~ 感覺有啲似楊枝甘露,但呢個飲落去唔係好甜同埋入面真係有牛油果蓉! 入邊仲加咗芒果肉, 甜甜酸酸好開胃~ 蒟蒻粒都算係低卡路里嘅配料, 感覺都幾健康~又有咬口, 成個配搭都好夾! 感覺呢間舖頭啲飲品好健康同天然!

蜜桃冰茶加椰果

牛油果甘露

感覺呢間舖頭啲飲品好健康同天然!
2024-10-18 75 views
舊公司附近好多茶飲舖,經過又見到間之前未見過嘅,飲返杯先😌呢間係鮮果茶專門店,主打健康少甜,唔會變肥,飲落冇咁罪惡😆有牛乳、冰茶、檸茶、鮮果茶、甘露系列,全部都好啱我,因為係鮮果,冇咁易肥😋🍑蜜桃冰茶 $34好清新,桃味茶味清甜,要咗少甜,簡單好飲😋🥭楊枝甘露 $33好濃稠,真材實料又多料,一樣要咗少甜更啱飲,有芒果、柚子😍🚩壹檸壹鮮果茶 (觀塘)📍觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖
舊公司附近好多茶飲舖,經過又見到間之前未見過嘅,飲返杯先😌

呢間係鮮果茶專門店,主打健康少甜,唔會變肥,飲落冇咁罪惡😆

🍑蜜桃冰茶 $34
好清新,桃味茶味清甜,要咗少甜,簡單好飲😋

🥭楊枝甘露 $33
好濃稠,真材實料又多料,一樣要咗少甜更啱飲,有芒果、柚子😍

🚩壹檸壹鮮果茶 (觀塘)
📍觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖