係觀塘做完FACIAL 💁🏻‍♀️落樓就見到壹檸壹鮮果茶🌟一於買返兩杯茶飲返屋企慢慢嘆😆😆🔹楊梅冰茶色澤紅潤既楊梅冰茶滿滿新鮮楊梅,賣相吸引👏🏻冰茶飲落茶味濃郁,完全無苦澀味,入口滑順,夾雜楊梅酸甜味❤️每一啖都好清新,味道層次分明,解渴得黎好REFRESH🥳🔹牛油果甘露牛油果打得非常幼滑,質地綿密,入口即化👍🏻牛油果蓉散發天然奶香味,加入椰奶,令整體味道更加豐富‼️飲落每啖都有濃郁嘅果香,夾雜細碎嘅冰沙,口感清爽,飲落透心涼😋再加埋香甜芒果粒,增添咗更多層次,視覺又好吸引💖而且我揀咗走甜,健康又滋味💡壹檸壹鮮果茶✨📍觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖
係觀塘做完FACIAL 💁🏻‍♀️
落樓就見到壹檸壹鮮果茶🌟
一於買返兩杯茶飲返屋企慢慢嘆😆😆

🔹楊梅冰茶
🔹牛油果甘露
牛油果打得非常幼滑,質地綿密,入口即化👍🏻
牛油果蓉散發天然奶香味,加入椰奶,令整體味道更加豐富‼️
壹檸壹鮮果茶✨
📍觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖
2024-12-03 38 views
🇭🇰壹檸壹水果茶觀塘 Kwun Tong.每次行過都有人幫襯 好奇睇吓係咩嚟原來係主打健康嘅水果茶呢兩日天氣又熱返 好想似凍嘢 就忍唔住試咗🤣.- 楊梅冰茶店員推薦5分糖 少冰 如果唔係就會好稀好淡飲落酸酸甜甜 好清新解渴仲有啲果肉 大大杯 飲落都幾飽肚 滿足.- 榴槤甘露榴槤味都幾香 似牛奶嘅質地 唔係好杰嗰啲有啲爆珠珠 呢個配搭都好得意可惜榴連蓉唔係好多 唔太滿足.呢排做緊推廣 買嘢飲有得送杯托 而且係可以重用嘅 夠晒環保呀☺️
🇭🇰
可惜榴連蓉唔係好多 唔太滿足
呢排做緊推廣 買嘢飲有得送杯托
而且係可以重用嘅 夠晒環保呀☺️
2024-12-03 48 views
某日見到有人拎住見到杯畫風好搞笑😳既野飲好奇一問之下,原來係新開既茶飲店🤩咁我梗係唔輸蝕啦,即將去咗幫襯🥰🥰❇️壹檸壹主打新鮮又健康既鮮果茶飲例如有最出名既🍹鮮果茶同手打檸茶🍋系列另外仲有拿鐵🥛輕乳茶🫗系列😍😍【好飲推薦】🥭楊枝甘露🍹鮮甜芒果肉➕西柚粒粒酸甜清爽~仲好有咬嚼感😚😚糖分適中,飲落去唔會太甜~清新又解渴🥰🥰🍑蜜桃冰茶🍹口感好正,酸酸甜甜好清爽而且茶都濃,令甜度中和到啱啱好😍

某日見到有人拎住見到杯畫風好搞笑😳既野飲
好奇一問之下,原來係新開既茶飲店🤩
咁我梗係唔輸蝕啦,即將去咗幫襯🥰🥰

❇️壹檸壹主打新鮮又健康既鮮果茶飲
例如有最出名既🍹鮮果茶同手打檸茶🍋系列
另外仲有拿鐵🥛輕乳茶🫗系列😍😍

【好飲推薦】

🥭楊枝甘露🍹
鮮甜芒果肉➕西柚粒粒
酸甜清爽~仲好有咬嚼感😚😚
糖分適中,飲落去唔會太甜~清新又解渴🥰🥰

🍑蜜桃冰茶🍹

口感好正,酸酸甜甜好清爽
而且茶都濃,令甜度中和到啱啱好😍
2024-12-01 40 views
今日相約老公去觀塘海濱花園野餐,係一個新體驗。已準備了pizza、沙律和甜品,還欠飲品…途經見到這間飲品店,主打鮮果茶,岩晒我!除咗有鮮果茶系列,仲有清爽冰茶、爆打檸檬茶、鮮果甘露、茶香奶茶和咖啡。每款飲品都可揀甜度和冰度,仲可加配料。兩款杯子的設計都很搶眼,又有趣,見到就開心!牛油果甘露($38/500ml) 很少見,選了微糖去冰。內有香滑嘅牛油果蓉外,仲有脆波波和芒果粒,相當豐富!係杯又飽肚又健康之選。3分甜度最適合,能嚐到牛油果味香味。蜜桃冰茶($36/700ml) 係半糖去冰,啖啖茶嘅甘香,亦有蜜桃嘅甜美,好夾!店子服務和飲品都有101分,好!
兩款杯子的設計都很搶眼,又有趣,見到就開心!
蜜桃冰茶
店子服務和飲品都有101分,好!
2024-11-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$37 (Dinner)
2024-11-27 51 views
✨101 鮮果茶專門店✨🥤楊梅冰茶一喝進口就驚豔了!冰涼的茶底裡面飄著超多鮮麗的楊梅果肉,每一口都像在吃鮮楊梅果!味道酸甜適中,超級解渴,還帶有淡淡的茶香,完全不會覺得膩。而且楊梅的清甜完全融入了茶裡,真的超級好喝!🥭牛油果甘露顏值爆表,綠色的牛油果搭配著鮮黃的芒果粒,簡直就是視覺盛宴!牛油果的香濃與芒果的鮮甜完美結合,喝起來不會覺得膩,反而很順口。口感更加豐富。每次去都能看到他們在現場製作,真的超放心💖

✨101 鮮果茶專門店✨

🥤楊梅冰茶

🥭牛油果甘露

每次去都能看到他們在現場製作,真的超放心💖
2024-11-27 39 views
現在「廢水」流行,點一杯搖搖飲品都會覺得罪惡感滿滿!這個時候來這間壹檸壹鮮果茶就最適合不過了,它的果茶健康少甜,不會變胖,喝完罪惡感low low low!鳳梨冰茶 $34點了半糖,鳳梨不酸,帶有甜味,茶底亦十分清新,兩者混在一起,清甜開胃,是解渴之選。D24榴槤甘露 $39榴連甘露裡有原味果凍,所以喝起上來有口感,雖然裡面榴連果肉不多,但卻有淡淡的榴槤香味,下次點雙倍榴連應該會更美味。用來盛飲料的杯子也很特別、很漂亮,雖然是凍飲,但是店員會套一個膠套,拿起上來就不會太冰凍了,十分貼心。夏天來喝一杯冰飲料,消暑解渴。

鳳梨冰茶 $34

D24榴槤甘露 $39

夏天來喝一杯冰飲料,消暑解渴。
2024-11-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Dinner)
2024-11-26 35 views
前幾日經過「壹檸壹」的觀塘店,又忍唔住入咗去買野飲😆😆小店主打以新鮮食材製造的健康鮮果茶飲,包括鮮果茶、冰茶、甘露、手打檸茶等系列選擇!之前試過已覺得唔錯,值得推介❤️❤️🍹蜜桃冰茶 $34✨呢個係佢地的人氣No.1飲品,必點!!冰茶味道酸酸甜甜,每啖充滿蜜桃同青檸的果香🍑!口感好清爽😋😋🍹楊枝甘露 $33✨佢地的甘露系列都好受歡迎,今次就試下楊枝甘露!!選用新鮮芒果🥭同西柚粒,加上醇厚鮮奶同厚椰乳~味道鮮甜,而且奶香濃郁!唔錯呢👍🏻👍🏻
前幾日經過「壹檸壹」的觀塘店,又忍唔住入咗去買野飲😆😆

🍹蜜桃冰茶 $34✨
呢個係佢地的人氣No.1飲品,必點!!

🍹楊枝甘露 $33✨
佢地的甘露系列都好受歡迎,今次就試下楊枝甘露!!
2024-11-19 63 views
是日放學見到間新手搖店呀🤩手搖控既我又點會放過唔試一下先🧋呢間店既手搖飲品用既杯既設計都幾得意呀🍋好有設計感呀🖌️🧋牛油果甘露🥑飲品既味道非常獨特👅有充滿牛油果既creamy 質感又有甘露既甜美味✨既有牛油果濃郁亦又有甘露清甜~中層仲有好多芒粒同脆波波🫧口感幾豐富🧋蜜桃冰茶冰茶味道好清新🍃蜜桃既濃郁香氣搭上冰茶既清涼感🧊蜜桃🍑自然既甜味與冰茶既微苦味道互相平衡🍑真系解渴之選呀

🧋牛油果甘露🥑

🧋蜜桃冰茶
TakeAway
喵仔尋日同喵女去咗觀塘行街街,梗係要飲返杯嘢解吓渴啦!行過開源道,見到間「壹檸壹鮮果茶」,個名咁得意,就試吓啦!聽講主打健康低糖,啱晒想Keep Fit嘅喵女!今次試咗兩款人氣Top飲品,真係好驚喜呀!😻ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ……… ᗦ↞◃ ………✨1) 蜜桃冰茶 (5分甜)嘩!一飲落去,陣陣清新嘅蜜桃香撲鼻而來!🍑🍑🍑 唔似出面啲假甜味,呢杯真係用新鮮蜜桃沖泡,仲有香水檸檬🍋提鮮,酸酸甜甜咁,真係透心涼呀!5分甜啱啱好,唔會太甜膩,飲完都唔會有罪惡感!正呀!👍🏻✨2) 牛油果甘露 (3分甜)喵女就揀咗呢杯牛油果甘露🥑,佢話係牛油果控嘅至愛!一啖飲落去,口感Creamy到暈,真係啖啖都充滿濃郁嘅牛油果香!🥑🥑🥑 入面仲有粒粒芒果肉🥭同埋寒天,口感豐富又有層次!3分甜更加突出咗牛油果嘅天然香味,真係好正!😋飲完呢兩杯嘢,真係覺得好Fresh好舒服!同出面啲廢水真係好唔同!唔會死甜,又唔會飲完個人好滯!真心推介俾各位想健康啲嘅朋友仔!💪🏻😻吸喵指數:9/10🤍低糖健康,唔怕飲完變肥豬!🐷🤍真材實料,啖啖都係新鮮水果!🍓🍇🍊🤍杯身設計得意又吸睛,打卡一流!📸🤍店員服

✨1) 蜜桃冰茶 (5分甜)

✨2) 牛油果甘露 (3分甜)

😻吸喵指數:9/10

🤍低糖健康,唔怕飲完變肥豬!🐷
🤍真材實料,啖啖都係新鮮水果!🍓🍇🍊
🤍杯身設計得意又吸睛,打卡一流!📸
🤍店員服務態度好好,仲會細心解釋糖分含量添!💯

📍壹檸壹鮮果茶

地址:觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖

#hkfoodie #HongKong #homekong #hongkongfoodie #美食 #妙妙喵 #mealmealmeow #openrice #食評 #壹檸壹鮮果茶 #鮮果茶 #觀塘 #台式飲品 #健康飲品
2024-11-14
TakeAway
$30 (Other)
2024-11-16 48 views
難得休閒梗係要買返杯飲品啦而且由於接近雙十一,所以飲品佢推出咗雙十一優惠,只要買飲品就可以免費加少料,無論珍珠定芋圓,都有得揀。而且路過嘅時候,店員仲派發緊一小杯嘅蜜桃冰茶!所以我就買咗一杯蜜桃冰茶同埋牛油果甘露蜜桃冰茶有甜甜地嘅蜜桃味,再加埋佢自己嘅手打檸檬喺入邊,酸酸甜甜幾好飲而且有得要半糖。而牛油果甘露就飲落去好似楊枝甘露咁,但充滿咗牛油果味,唔錯。而且買杯飲品,佢仲會送個自提帶,咁樣拎住行街都唔使驚啦。
難得休閒梗係要買返杯飲品啦
而且路過嘅時候,店員仲派發緊一小杯嘅蜜桃冰茶!
所以我就買咗一杯蜜桃冰茶同埋牛油果甘露
而且有得要半糖。
而且買杯飲品,佢仲會送個自提帶,咁樣拎住行街都唔使驚啦。
2024-11-16 36 views
係觀塘行街,想食甜品,見到呢間茶飲店有得飲楊枝甘露,即刻試試佢。佢地主打健康少甜,推薦嘅甜度都較低,會健康啲。▪️ 葡萄冰茶 (推薦甜度: 五分甜)▪️ $33 清新淡雅,少量嘅葡萄果肉帶來微微嘅口感,唔會覺得heavy,葡萄味唔算太重,令整體感覺輕盈,飲完冇咩罪惡感。▫️楊枝甘露 (推薦甜度: 走甜)▫️ $33 呢杯楊枝甘露與眾不同,特別清爽低甜,冇一般楊枝甘露嗰種甜膩感。好啱想享受楊枝甘露但又想控制糖分攝取嘅人。壹檸壹鮮果茶 (觀塘) 📍觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖

▪️ 葡萄冰茶 (推薦甜度: 五分甜)▪️ $33

▫️楊枝甘露 (推薦甜度: 走甜)▫️ $33

壹檸壹鮮果茶 (觀塘)
📍觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖
今日嚟到觀塘,見有啲口渴。見到呢間手搖飲品店 @oneoonehk ,大大個banner寫住冇香精,應該就係主打天然同真材實料🙌🏻,一於就試吓。😼飲品整好嘅時候有啲意外,本身以為佢係好平實嘅一杯飲品。但係佢飲品嘅杯裝非常精美,畫風搞笑得來帶點可愛,非常適合打卡。😳😳😳另外佢亦都會俾條橡膠嘅飲品杯帶,方便手提,而且可以重用,已經覺得物超所值。🤣🤣🤣蜜桃冰茶 $34佢係香水檸檬茶底,紅茶茶底有微微嘅甘味,香水檸檬嘅獨特香味清香。🍋蜜桃係打蓉混入茶底,會飲到沙沙地嘅口感,蜜桃味非常之香,但唔會好人工feel,完全感受到佢主打真材實料,冇香精嘅宗旨。🥹不過可能因為加咗蜜桃,所以即使小編叫咗半糖味道都係偏甜,建議大家可以揀微糖。🙂‍↕️味道:8/10牛油果甘露 $36呢杯嘢真係足料到嚇親,超甜芒果搭配綿密順滑嘅牛油果肉,再加埋椰奶同厚鮮奶。😳整體嘅感覺就係味道口感嘅層次都好豐富,口感濃稠之餘,又會有粒粒口感,味道上就先飲到芒果嘅香味,再品嚐到牛油果同奶嘅醇香。呢杯真係非常滿足。😌味道:8.2/10中環地址:中環皇后大道中93號中環街市242C號舖營業時間:12:00-21:00觀塘地址:觀塘開源道

蜜桃冰茶 $34

味道:8/10

牛油果甘露 $36

味道:8.2/10

中環地址:中環皇后大道中93號中環街市242C號舖
營業時間:12:00-21:00

觀塘地址:觀塘開源道63號福昌大廈地下A9號舖
營業時間:11:15-22:00

#香港必食 #香港美食 #食評 #香港食評 #香港生活 #小紅書 #hkig #hkfood #hkfoodie #hkeat #foodiehk #drink #fruittea #tea #中環 #中環美食 #central #觀塘 #觀塘美食 #kwuntong #果茶 #手搖飲料 #手搖 #手搖飲 #台式飲品 #lemontea #手打檸檬茶 #檸茶 #健康 #茶
2024-11-14 17 views
最近駱駝漆對出好多各式各樣嘅台式飲品店,最吸引我嘅莫過係橙色招牌嘅呢間壹檸壹,事關佢係好健康,一啲都唔係珍珠奶茶嗰類廢水😯⭐️蜜桃冰茶 $30揀咗走冰同埋少甜🙈呢杯飲料的份量比楊枝甘露大,最驚喜嘅係佢茶底有啲鴨屎香,然後淡淡帶出蜜桃嘅甜味,層次分明😙讚嘅位就算走冰,杯嘢都keep到好凍⭐️楊枝甘露 $33楊枝甘露變做飲品已經好搞鬼,入面真係有金柚同芒果肉㗎🤣加上椰奶嘅味道真係冇得輸!天然果香飲落開心又無負擔😝題外話:店員服務都係好好,因為佢有主動俾人試飲🥰-*此乃自費食評

⭐️蜜桃冰茶 $30

⭐️楊枝甘露 $33

題外話:店員服務都係好好,因為佢有主動俾人試飲🥰
*此乃自費食評
2024-11-12 66 views
11月天氣依然有點熱! happy Friday 又點可以錯過 手搖觀塘開源道有幾家 我選擇了 @oneoonehk主打不同口味的健康鮮果. ⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆ 🍹蜜桃冰茶冰茶有3款口味楊梅 葡萄 蜜桃選擇了人氣Top 1蜜桃口味口感清新 茶味香濃入口帶蜜桃🍑甜香 味道酸酸甜甜 很清爽.🍹楊枝甘露甘露同樣有3款口味 想喝的牛油果🥑沒有貨🥲 要下次喝選擇了楊枝甘露芒果加入鮮奶等製成口感綿密 有芒果果肉 甜而不膩亦有加入寒天 口感層次豐富=============================
11月天氣依然有點熱!
happy Friday 又點可以錯過 手搖

口感綿密 有芒果果肉 甜而不膩
亦有加入寒天 口感層次豐富
=============================
2024-11-11 31 views
之前係中環街市已經飲過呢間手搖店,當日同朋友都覺得好好飲,所以今日經過觀塘分店都要去買多杯飲下。今日我帶埋朋友去,朋友見到杯子盒都話好得意。呢度嘅Menu有好多選擇,朋友睇咗好耐,最後先決定要蜜桃冰茶,朋友話鍾意呢到嘅蜜桃味夠清新,加埋有檸檬所以好refreshing,冇話太假嘅味道或者太甜,感覺好天然。朋友飲完都話不同於一般廢水,飲左都唔會變肥,絕對係少甜,好健康。而我自己就係要返上次叫過覺得好好飲嘅牛油果甘露。呢間牛油果好creamy,芒果亦都好鮮甜,呢個配搭真係一流好正!