2024-07-27 112 views
天氣甘熱☀️經過手搖店梗係要即叫返杯啦😆手搖之鬼既我點會唔試一下🧋見到呢間自家製珍珠🧋天然食材新鮮製造~無防腐劑👍🏻買俾梓幸飲更加安心🫶🏻🧋宇治抹茶白玉淨係綠白相間既顏色組合已經感覺好靚🍵軟糯綿密白玉團子🍡清新爽口既抹茶形成鮮明對比✨口感多層次之餘🧋又唔會過於甜膩👅而且有抺茶既苦香🧋鳳梨茶鳳梨茶顏色呈現金黃色🌟有種清爽甜美既感覺😋茶既醇厚感與鳳梨果肉絲滑感🍍一款涼爽解渴既手搖

🧋宇治抹茶白玉

🧋鳳梨茶

2024-07-16 165 views
黑芝麻珍珠黑洞拿鐵(M)- $36未攪勻之前有漸變色效果🖤🤍黑芝麻珍珠Q彈煙靭唔會太硬🧋飲落去會食到一粒粒黑芝麻令到成杯嘢飲更有層次宇治抹茶白玉(M)- $36嗌咗半糖 甜到就啱啱好 啱晒女士們過下口癮🥰飲晒成杯都唔會覺得好有罪惡感😋抹茶濃郁得來又唔會太苦喼🍵同白玉珍珠好夾📍中環分店:中環擺花街 54 號新豐樓 2 號舖📍銅鑼灣分店:銅鑼灣禮頓道 138 號希雲大廈地舖📍大圍分店:沙田大圍村南道 41 號泰安樓地下 E 號舖📍石門分店:沙田安群街 3 號京瑞廣場 1 期地下 G01C 地舖
黑芝麻珍珠黑洞拿鐵(M)- $36

📍銅鑼灣分店:銅鑼灣禮頓道 138 號希雲大廈地舖
📍大圍分店:沙田大圍村南道 41 號泰安樓地下 E 號舖
TakeAway
2024-06-19 133 views
天氣又開始熱啦,食完lunch同朋友行咗一條街,就覺得口渴!咁啱見到就喺擺花街!即刻叫返杯~紫薯燒牛奶朋友鍾意紫色番薯燒牛奶,裏邊有一款珍珠!就咁睇已經好打卡!朋友話入口好香滑濃濃嘅牛奶味,食到紫薯嘅薯蓉,揀咗微甜,唔會太甜仲好飽肚㖭啊宇治抹茶白玉我就揀咗宇治抹茶白玉,一樣係微糖,飲落去就冇咁罪惡感!抹茶味香濃,入口好香滑裏便仲有白玉,煙韌韌韌韌韌韌韌韌韌!#中環美食 #中環特飲 #happyhour #中環手搖店

紫薯燒牛奶

宇治抹茶白玉

#中環美食 #中環特飲 #happyhour #中環手搖店
2024-06-06 78 views
.今日去完中環做野..咁岩經過丸作食茶見到有水果🥭茶賣就入去試下🥤買多杯返去俾豆飲🙌🏻佢同我一樣都好鍾意飲有珍珠既野🥰🍉丸作水果茶(紅茶底,微糖)水果茶底可選紅茶❤️或綠茶💚水果🍎有晒粒粒生果係入面👍🏻飲晒我仲食埋裏面嘅生果💓d生果都好fresh幾新鮮水蜜桃🍑系列-珍感凍蜜桃🍑果茶 (微糖)🧋呢個珍感凍蜜桃🍑果茶可以揀綠茶或者烏龍嘅茶底!佢既珍珠唔止顏色吸引,新鮮製作嘅珍珠仲特別煙韌!🥤丸作食茶🧋📍中環擺花街54號新豐樓地下2號舖其他分店📍銅鑼灣禮頓道138號希雲大廈地舖大圍村南道41-51號泰安樓地下E號舖沙田石門安群街3號京瑞廣場1期地下GO1C號舖
🍉丸作水果茶(紅茶底,微糖)
水蜜桃🍑系列-珍感凍蜜桃🍑果茶 (微糖)
🥤丸作食茶🧋
📍中環擺花街54號新豐樓地下2號舖
其他分店📍
銅鑼灣禮頓道138號希雲大廈地舖
大圍村南道41-51號泰安樓地下E號舖
沙田石門安群街3號京瑞廣場1期地下GO1C號舖
2024-05-26 79 views
🔥天氣咁熱✅見到有茶店真係忍唔住叫番杯降下溫先😛🥤黑芝麻珍珠黑凍拿鐵🌈好少見到有黑芝麻嘅珍珠拿鐵手搖✅所以我哋就叫左杯試吓😍珍珠黑洞拿鐵有漸變層嘅效果😍啱曬我地鍾意打卡📸濃厚嘅黑芝麻撈埋鮮牛奶🥛口感特別順滑呀✅可惜黑芝麻珍珠已經賣晒❤️今次只可以食到普通嘅珍珠😛為有下次再試啦🥳🧋珍感凍蜜桃果茶🌈呢個珍感凍蜜桃果茶可以揀綠茶或者烏龍嘅茶底🍵我就揀咗烏龍茶底☕️甜蜜嘅水蜜桃珍珠🧋啖啖都充滿住好香嘅水果味道👅加埋甜蜜嘅水蜜桃珍珠❤️飲落口有陣陣獨特嘅口感🥳
🔥天氣咁熱✅見到有茶店真係忍唔住叫番杯降下溫先😛

🥤黑芝麻珍珠黑凍拿鐵

🧋珍感凍蜜桃果茶

2024-05-13 68 views
而家大熱天時,行街都會好想買杯手搖,早幾日行開中環街市接老公收工,見到丸作食茶,之前都聽聞過呢間好飲,就試下!買咗佢地最新推出嘅特調草莓茶同埋蜜桃果茶,兩杯都有加心型椰果❤️staff仲好好人,建議我用綠茶做茶底,就唔會搶咗香濃嘅水果味🥰呢個配搭果然好好飲好fresh!椰果既份量十足,而且好有咬口!好好食!我老公見到心型仲好驚喜添🥰除咗中環,佢地喺銅鑼灣、大圍、石門都有分店!如果經過都可以試試!

2024-05-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
平時買野飲,好少飲珍珠奶茶,好怕啲珍珠有塑化劑唔健康。間唔時會想飲下珍珠既話,我就會去"丸作"買。佢地既珍珠每天自家製,天然食材色素,有好多唔同款,不含防腐劑,比較健康!俾小朋友飲都飲得放心d。今日終於經開中環,記得就兜一兜咗去買"丸作"。店舖入面仲有少量嘅位置可以坐。🧋黑糖珍珠奶茶可以選甜度同冰度。少糖少冰對我黎講啱啱好,d珍珠真係感覺新鮮彈牙好味d!🥤🍹丸作水果茶小朋友主要飲水果茶,入面有蘋果、橙、檸檬、青檸、話梅,水果好足料清甜!我覺得揀半糖都夠。店員提醒等10分鐘再飲,等d水果香再濃d,果然好味!如果天氣熱d,呢個好清甜生津止渴!健康好飲!💕👍⚠️🛎Follow @onezo.hk, 可享全單減 $3 優惠!✨️👉 全線分店適用👉 每筆消費只可使用優惠一次
平時買野飲,
好少飲珍珠奶茶,
好怕啲珍珠有塑化劑唔健康。

間唔時會想飲下珍珠既話,
我就會去"丸作"買。
佢地既珍珠每天自家製,
天然食材色素,有好多唔同款,
不含防腐劑,比較健康!
俾小朋友飲都飲得放心d。

今日終於經開中環,
記得就兜一兜咗去買"丸作"。
店舖入面仲有少量嘅位置可以坐。

🧋黑糖珍珠奶茶
可以選甜度同冰度。
少糖少冰對我黎講啱啱好,
d珍珠真係感覺新鮮彈牙好味d!

🥤🍹丸作水果茶
小朋友主要飲水果茶,
入面有蘋果、橙、檸檬、青檸、話梅,
水果好足料清甜!
我覺得揀半糖都夠。
店員提醒等10分鐘再飲,等d水果香再濃d,果然好味!
如果天氣熱d,呢個好清甜生津止渴!
健康好飲!💕👍

👉 全線分店適用
👉 每筆消費只可使用優惠一次

2023-04-02 416 views
茶味非常濃郁平時都鍾意飲呢一間嘅珍珠奶茶,基本上幫襯過無數次,但係中環呢一間分店就第一次幫襯。上網落咗單之後等10分鐘左右就有得拎~~今次叫咗白玉珍珠紅茶拿鐵,紅茶味太濃,濃到有點苦澀⋯⋯第一次水準比之前差。其他分店嘅茶一般水準都可以保持到,因為都係飲開。唯一要稱讚嘅就真係熱飲相當之夠熱~~讚!呢一款奶味太淡,白玉珍珠煙韌度比其他分店低⋯⋯⋯一直都飲開其他分店,希望呢一間分店可以注意下飲品質素~~

茶味非常濃郁

2023-03-24 198 views
口痕痕想飲返杯野飲,咁啱見到間丸作食茶🤩宇治抹茶白玉(半糖,少冰)😙Matcha bubble tea🍵🧋$34 中 size半糖係店舖員工建議㗎,飲落好舒服唔會好甜,飲到陣抹茶味好濃郁,但唔會苦,睇返佢地ig原來用咗靜岡抹茶同鮮牛奶🥺🥺唔怪得好飲啲現場でタピオカ作り。 (/^▽^)/ 意思指啲珍珠係現場整㗎🙈🙈🙈白玉真係好煙韌,嚼勁十足,好有口感😄份量又好足(∩▽∩)TOTAL 🧡🧡🧡🧡
口痕痕想飲返杯野飲,咁啱見到間丸作食茶🤩

宇治抹茶白玉(半糖,少冰)😙
Matcha bubble tea🍵🧋
$34 中 size
睇返佢地ig原來用咗靜岡抹茶同鮮牛奶
🥺🥺唔怪得好飲啲

現場でタピオカ作り。 (/^▽^)/
意思指啲珍珠係現場整㗎🙈🙈🙈
白玉真係好煙韌,嚼勁十足,好有口感😄
份量又好足(∩▽∩)

TOTAL 🧡🧡🧡🧡