勁開心😁終於終於下午重開啦(疫後)👏仲有中東靚仔chef🤩唔幫襯對唔住自己.雖然平時下午外賣店唔見哂啲1,2 張枱椅(沿路)坐食?到週末才出現4個座位,但可叫外賣平台😉,你有生意我有著數他有賺win win win, 由疫情開始如沒有參予外賣平台的,沒有平,多不會叫外賣/幫襯!我必吃Must Try共約 $128-$178 😋👍印度🌶️🐓🍕紅辣雞比薩(細S size)Tikka Chicken Pizza+中東芒果乳酪特飲Mango Lassi+$50土耳其開心果甜酥Turkish Dessert (外賣take away)雖然不是正宗印度店(前身土耳其),但連呢個印度紅辣雞也烤得香辣誘人完全比得上正宗,棒👍.(唔知係唔係疫後加入新印巴partner?)現在很多中東食店也混合了土耳其,印,巴,泰,東南亞風,變得更加多款,你可以在土耳其店吃到小量印度菜,也可以在印巴店吃到嚐到土耳其風....甚至泰,馬來西亞滋味...對於我呢啲花心食客以言誠是好事🤗不過唯獨是中東甜品就對我以言太甜了😜俾面試吓,呢個開心果酥有啲似牛角酥切方塊釀入中國南棗糕,外面掃了一層蜜糖咁甜椰椰,但見唔到有開心果?可能已壓

雖然平時下午外賣店唔見哂啲1,2 張枱椅(沿路)坐食?
到週末才出現4個座位,

我必吃Must Try

甚至泰,馬來西亞滋味...
對於我呢啲花心食客以言誠是好事🤗

不過唯獨是中東甜品就對我以言太甜了😜俾面試吓,呢個開心果酥有啲似牛角酥切方塊釀入中國南棗糕,外面掃了一層蜜糖咁甜椰椰,但見唔到有開心果?可能已壓成容釀入了?咁你自己想像吓咩味啦?!😜

同時我也很喜歡my favourite
多美味的中東式羊肉漢堡啊Lamb Burger w/chips + chicken wing 。當然!中東招牌香料羊肉風格!羊肉又厚又好吃。裡面有生菜、番茄、煎蛋,沙拉醬料豐富,汁多肉嫩,鮮美滿口。漢堡麵包又鬆又軟!結合了中東和美國風格,太棒了! 套餐還有1個雞翅或薯條和飲料. 差點忘記提還有魚柳包也香脆肉嫩
原價$135-$145左右,這取決於你點什麼?額外追加?但我透過線上外賣平台,它會有折扣,所以為什麼通常點它?說實話,現在經濟這麼差誰會每天吃80-90元的漢堡?!

況且
我平時不太嗜好其它others漢堡burger,pizza總覺得太乾dry太heavy,
但不得不提呢度啲自家製麵糰😋Tasty hand made dough* different from others👍
所以才會喜歡吃😋

近期也試過
共約 $160-$190 😋印度紅辣雞跟薯條Tasty Spicy Tikka Chicken W/chips+中東烤芝士沙律Middle East halloumi Salad( take away 外賣)煎芝士咸香軟糯有啲似蝦乾味,我都係第一次試就喜愛😊
但話明沙律salad就太少蕃茄tomato?,青瓜cucumber?,紫洋蔥red onion? missing?!大多是生菜囉!
中東美式夏威Hawaii Pizza大+中東芒果乳酪奶昔$148-168 take away

土耳其開心果甜酥Turkish Dessert
Other Info. : 自從新冠大流行以來,我不經常從沒有折扣的商店購買外賣?!除了關係非常好之外.
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$140 (Tea)
  • Tikka Chicken Pizza
  • 羊肉漢堡
  • halloumi
2023-08-15 451 views
order咗個羊肉kebab, 見圖個樣好飽滿,滿心期待,點知真實係完全相反,餡小又濕淋淋,食到半份先得幾粒肉仔。。。中伏。。。涼薄的kebab.The kebab from this shop is bad, soaked with watery sauce, and only a few pieces of meat inside. If they must call this a kebab, they should name it a stingy kebab.
2022-10-09 729 views
一刀切落個beef kebab 度時,真係以為比錯咗個vegetarian我,果pat 沙律醬好出色,所以有咁大pat 就咁大pat, 生菜都好脆,所以都要比多d😅,咦咁啲牛肉呢?哦,原來佢好細心咁樣放係頭同尾度,佢無落錯單呀,真係有beef,而點解d 肉會剩係放係頭同尾,而中間完全無呢?咁你保證你食第一口,就一定有,之後就關人啦🤫個kebab 又卷到鬆泡泡,可能要就番d 醬,怕卷得實,d 醬咪唧晒出黎囉,絕對唔會再有下次
2022-10-09
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
為何美好的事物總在角落裏?大街小巷尋尋覓覓美味異國風味!There are always the hidden Gem at the end of corner!精緻外賣小店!外藉店主親切友善very nice!主要這裏是土耳其烤肉卷,burger,pizza,還有素食,咖哩等,小小外賣店前也設有2枱2人高椅座位,本身就己經附合4人限聚令,所以我就點了烤羊肉卷堂食:新鮮熱呼呼烤肉卷juice醬汁多,可辣也可不辣(司下單時告知),混合了香嫩羊肉,完全沒有羊腥味,加上生菜小小蕃茄和洋蔥,小瓜,通通被香軟卷皮包裹,味道豐碩!初看比平時吃開的卷略薄,但吃下也很有內涵,視乎你喜歡食平D?:那些多菜小肉看來大點的卷?!還是食好D?:小菜多肉看來薄點的卷?!當然世上兩者皆有就最好!!也可附上汽水(午市套餐)或額外單叫特飲就更搭配,但我就剛剛夠吃非常回味perfect!因為新鮮即時煎煮,總也需時,邊吃邊等待,看看餐單,我還叫多烤雞肉卷和希臘沙律外賣,如外賣只是回寫字樓或野餐或沒有刀,可以下單預先請把烤卷分開一半,相返如歸家或稍長途建議保留原條原汁原味,當然立即食最好味!一打開外賣袋己經香氣四溢,至於烤
烤羊肉捲
烤雞捲外賣
希臘沙拉外賣

為何美好的事物總在角落裏?
大街小巷尋尋覓覓美味異國風味!
外藉店主親切友善very nice!
小小外賣店前也設有2枱2人高椅座位,
本身就己經附合4人限聚令,

所以我就點了烤羊肉卷堂食:
通通被香軟卷皮包裹,味道豐碩!
初看比平時吃開的卷略薄,但吃下也很有內涵,

視乎你喜歡食平D?:
那些多菜小肉看來大點的卷?!

還是食好D?:
小菜多肉看來薄點的卷?!
當然世上兩者皆有就最好!!

也可附上汽水(午市套餐)
或額外單叫特飲就更搭配,

但我就剛剛夠吃非常回味perfect!

因為新鮮即時煎煮,
總也需時,
邊吃邊等待,
看看餐單,
我還叫多烤雞肉卷和希臘沙律外賣,

相返如歸家或稍長途建議保留原條原汁原味,
當然立即食最好味!

一打開外賣袋己經香氣四溢,
至於烤雞卷外賣,
也是嫩滑香口帶有蔬菜配料混合獨有醬汁和餅香卷皮一起吃,別有異國風味!

我相信即時熱食會更好味!或者先略翻熱一下,
(請留意微波爐不能用錫紙可能會擦出火花?!
相反如在pan翻熱就不要除去錫紙包裝易弄爛卷皮,始終我們不是廚師?!)
我也希望你吃得滋味又安全!

次外希臘沙律外賣包裝也企企理理高檔透明膠盒,
有典型希臘乳酪芝士,爽脆生菜,即使回去吃仍爽口,紫椰菜絲,洋蔥,蕃茄等,這種沙律本身是不會淋上汁醬.

未有疫情前各大小餐店枱上均放置醬汁讓客人自行加潻,
自疫情後可能基於公共衛生大多收埋,或者下單前預先額外要求加醬?!或自備?!
希望疫情快結束多番D醬料.

慨抬以言這小小店就如角落裏的珍珠!
尋尋覓覓好不容易才找到,
very tasty!
2021-09-18
$214 (Tea)
烤羊肉捲
烤雞捲外賣