2018-04-08 740 views
第一次係旺角鬧市同朋友一齊自己燒烤! 個迷你燒烤爐放係檯上,旁邊有不少調味料(有好香的豉油,孜然粉,七味粉,蜜糖同沙爹)都唔會好烏糟!左邊果個椰汁糯米紫薯竹筒飯係一個熱食甜品,店員哥哥好貼心教我地點樣燒同燒幾耐,仲比埋計時器我地,燒完仲會幫手拿落來!凍椰汁是另上,加上剛燒好的竹筒飯,不會好燙,有椰汁的香同有糯米的咬口,好好食!呢個玉子燒有個好細鐵板仔,d菜圃又切到好細粒,成件事有少少似細個玩迷你版煮飯仔!好味又好玩!!海鹽牛肩胛超級好味!!非常新鮮,肉與脂肪的比例剛剛好!唯獨係58蚊先得4塊,好似有d貴,所以試一客就夠了!燒野興合合最岩飲啤酒,呢度都有少少手工啤酒比大家試!呢枝係Steamworks Killer Cucumber Ale,由於本人好喜歡海洋動物又喜歡試新野,就點左一枝啦!我覺得味道還可以,好輕微的青瓜味道幾特別~仲有點其他野的~但沒有什麼特別! 整體食物不錯,服務都非常好,好爽手!係少少偏貴同埋座位有d逼。

2018-04-04
$231 (Dinner)
2018-03-06 512 views
有日同男朋友難得走出新界食飯🤣佢話想食d重口味d既野🍢🍢🍢所以就揀左燒烤 行到去呢條街見到有2間燒烤痴埋左一齊 分別係安安燒同烏龍燒 原來2間都係同一個集團 但佢地既分別係佢幫你燒同自己燒 貪得意既情況底下我地揀左自己燒😂😂😂成餐飯最滿意就係個生蠔 本身隻蠔1d腥臭味都冇 仲要好厚肉 重點係都只係需要58/3隻 性價比非常高! 😋😋😋😋😋😋😋之後其他食材不過不失 好唔好食都好考你個人技巧😂😂😂
有日同男朋友難得走出新界食飯🤣
佢話想食d重口味d既野🍢🍢🍢
貪得意既情況底下我地揀左自己燒😂😂😂

之後其他食材不過不失
好唔好食都好考你個人技巧😂😂😂
  • 燒生蠔
2018-02-28 2876 views
之前去過一間好貴gei自己燒任食,價錢同食物質數完全唔成正比,但今次呢間就唔同曬啦~~呢度除左有自己燒之外,仲有好多特色小食,自己燒都有幾種玩法.呢度有幾款基本醬汁比你自己加,想要更多味道可以加錢~一開始我地叫左脆炸粒粒雞軟骨,鹽酥味道調得剛剛好,不過油膩感降低返D會開心D窩蛋菜甫玉子燒係我強烈推薦gei菜式~~佢有鐵板盛載D玉子,因為有菜脯所以玉子口感會大大提升,不過佢燒gei時間都幾耐,最好叫住其他野~我自己鐘意在玉子上加蜜糖,脆D sweet D~~~麻吉年糕燒裡面有好q gei麻糬,不過燒完之後我覺得普通餐蛋串串果然係推薦之選,原來餐肉加燒烤醬燒完係好夾,餐肉唔咸,正方粒gei形狀食起上黎好方便~粒蛋好甜,食10粒都得!!!燒大蘑菇好多汁,不過都要燒好耐,唔加醬料都ok~我係菠蘿控,當然要食燒甜美地門菠蘿!!!燒一陣已經好有風味~~咬落去熱辣辣gei菠蘿汁必曬出黎,作為Ending 都唔錯,不過我地依然好餓!!燒迷你茄子同燒清香翠玉瓜都係好出色gei蔬菜類,特別係燒茄子,加燒汁之後佢味道好強烈,好似食緊肉咁,而翠玉瓜就好爽好多汁,食完超開胃~雖然我對燒八爪魚鬚串寄予厚望,可惜佢
脆炸粒粒雞軟骨

窩蛋菜甫玉子燒係我強烈推薦gei菜式~~
窩蛋菜甫玉子燒

麻吉年糕燒裡面有好q gei麻糬,不過燒完之後我覺得普通
麻吉年糕燒

餐蛋串串
燒大蘑菇好多汁,不過都要燒好耐,唔加醬料都ok~

燒甜美地門菠蘿

燒迷你茄子

雖然我對燒八爪魚鬚串寄予厚望,可惜佢燒gei時間太耐,燒燒下又好快乾曬,好難調節到最佳進食水平,最後好似食香口膠咁
安格斯牛柳串燒一燒已經食得,因為整到正方粒,所以肉汁能夠緊緊鎖住,落燒汁燒,好香des!
安格斯牛柳串

海鹽牛肩胛 上台gei時候就feel到佢與別不同,雖然只係薄薄gei 三兩片,但用燒燒鹽燒佢,的確肉汁豐腴,完全食到濃烈gei牛味!!!
海鹽牛肩胛
燒花枝丸肉質好彈牙,燒完都好好咬,咖哩醬最正

燒超鮮味海螺串係廚師推介,不過燒完之後我覺得太難o趙,味道唔係特別好食,可以skip
燒超鮮味海螺串
惹味黑松露墨魚滑都係留返打邊爐先食啦....
惹味黑松露墨魚滑

飲品方面如果唔係唔食豆腐的話,請鼓起勇氣叫腐竹糖水沙冰,聽落好似好伏咁,其實佢好清甜,特別係食一大輪極度油膩同熱氣gei食物之後飲返啖腐竹即刻解膩~~~絕對唔係hardsell呢~
腐竹湯水糖冰

餐蛋串串
燒甜美地門菠蘿
燒迷你茄子
腐竹湯水糖冰
  • 腐竹糖水沙冰
2018-02-01 217 views
天氣凍,今日去唔使等位仲可以隨便坐。呢個主打自己燒,個火爐都夠大火,食物好快熟所以亦都好快變黑,要不停反,不停反,都幾忙,一路食一路兩邊反啲食物。所以唔好同時放幾樣野上去燒。時。另外,爐下面有睇落用過既水,感覺上唔乾淨。食物種類不算太多,推介個鰻魚鐵板燒,墨魚餅同韮菜。 但個串燒骨就一般。係調味上,個孜然粉無乜味,個調味樽個口又細,啲粉出唔到泥,要倒幾下,又撞幾下。都幾麻煩。不過,由於人唔多叫左個菜芯,同店員講唔識燒,店員都會協助,態度都幾好。最後叫左個燒香蕉🍌做甜品。味道係可以,但唔建議叫,因為確實只係一條燒香蕉。叫左八樣野,同四枝啤酒,兩個人食左四百幾蚊。都唔算貴。
天氣凍,今日去唔使等位
仲可以隨便坐。
呢個主打自己燒,
個火爐都夠大火,食物好快熟

所以亦都好快變黑,要不停反,不停反,
都幾忙,一路食一路兩邊反啲食物。

所以唔好同時放幾樣野上去燒。
時。另外,爐下面有睇落用過既水,感覺上唔乾淨。

食物種類不算太多,推介個鰻魚鐵板燒,
墨魚餅同韮菜。 但個串燒骨就一般。

最後叫左個燒香蕉🍌做甜品
味道係可以,但唔建議叫,因為確實只係一條燒香蕉。

叫左八樣野,同四枝啤酒,兩個人食左四百幾蚊。都唔算貴。

• 燒鰻魚
2018-01-29 243 views
食物種類多,醬料充足而且可選擇自己燒 抑或是現成煮好的我個人黎講 比較中意鐵板燒鰻魚雞蛋菜甫唔係我中意既口味,金菇煲及肥牛卷偏鹹(但肥牛卷內的金菇味好淡),幾有特式既燒野方式,適合2-4個朋友坐埋一齊食吹水既地方由於訂左位既源故,都唔洗等就可以坐如果自己燒黎食黎講,價錢還是偏貴的而且感覺上好似食完要被叫走既感覺,因為店內位置不多,等候的緊接而來洗手間的地方是男女共用,相對上黎講也有不便。但整體食物質素可以接受。

食物種類多,醬料充足
而且可選擇自己燒 抑或是現成煮好的
我個人黎講 比較中意鐵板燒鰻魚
雞蛋菜甫唔係我中意既口味,
金菇煲及肥牛卷偏鹹(但肥牛卷內的金菇味好淡),
幾有特式既燒野方式,適合2-4個朋友坐埋一齊食吹水既地方
由於訂左位既源故,都唔洗等就可以坐
如果自己燒黎食黎講,價錢還是偏貴的
洗手間的地方是男女共用,相對上黎講也有不便。
但整體食物質素可以接受。

2018-01-26
$480 (Dinner)
2018-01-26 250 views
每次走過這裡總會被它香噴噴的氣味深深吸引著,像我這樣路過的途人都會按耐不住往內看,然後就會看到裡面的人正興高采烈地吃著面前一串串一排排的重慶式料理,風味絕佳;而自己卻沒得吃,心理難免產生不平衡吧。回到家裡google這邊的燒烤食肆不知道為什麼卻找不到,花了半個小時還是找不到,惱羞成怒下上週就直接跑到這裡嘗試這種鬧市燒烤。原來叫做烏龍燒!店鋪位於街角,店的兩邊開放式向著外面,所以油煙味不算太重。面積不算大,開頭坐在裡面比較擠,但還好,不會有不舒服的感覺;加上這種略帶露天情愫的一流環境,擠一下又何妨?至於食物,除了很多一串串的食物可選擇之外,店家也為客人提供不太傳統的食物,裏面我點了鐵板鰻魚、竹筒飯、褒仔菇。鰻魚和外面買的差不多,鮮甜多汁,但在鐵板上烤又是別番風味;竹筒飯比較少吃,店員耐心的解釋要燒十分鐘,五分鐘反一次,味道不算太特別,但可口且志在過癮,小朋友的話會喜歡的。起初以為一串串的食物總吃不飽,定會一叫再叫,埋單會價格不菲。我和太太最後都吃得抱著肚子説飽,價錢相若,才三百多,其實跟大尾篤的燒烤場自助餐差不多。順帶一提,這裡附近有一家I Love You Dessert,如果還未飽它

順帶一提,這裡附近有一家I Love You Dessert,如果還未飽它們的甜品絕對推薦,值得一試。
2018-01-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2018-01-08 185 views
白布街呢頭有好多餐廳,特別係燒烤餐廳,更係要試下座位有點擠迫,冇計,旺角太多人了抵讚既係價錢便宜,而且侍應服務幾好,會教我地點燒哈哈肥牛金菇卷呢個燒烤一定要食! 其實佢本身已經熟架啦,不過放上爐燒一陣可以熱d芝士竹輪獅子狗係我的最愛,更係要食翻幾件燒蛋自己將蛋漿倒入盤內,再倒入菜脯,好好味!!而且好特別,我返屋都試下自己整哈哈焦糖香蕉好好味的甜品,香蕉上有層薄薄焦糖,可點埋朱古力漿下次再黎試多d野食先
白布街呢頭有好多餐廳,特別係燒烤餐廳,更係要試下

座位有點擠迫,冇計,旺角太多人了

抵讚既係價錢便宜,而且侍應服務幾好,會教我地點燒哈哈

肥牛金菇卷

芝士竹輪
獅子狗係我的最愛,更係要食翻幾件

燒蛋

焦糖香蕉
好好味的甜品,香蕉上有層薄薄焦糖,可點埋朱古力漿

下次再黎試多d野食先

2017-12-22 2578 views
桌上BBQ(迷你爐)菜單係功夫秘笈(好特别)煲仔燒(2款)迷你矮瓜$15(慢燒完,味道好香口)豚肉串$23(肥肉比例多,好香口)推介位~牛肩胛$58(肥瘦比例平均,肉質好鲜嫩)炸物紫芋甘薯餅$20(好香芋頭味,炸粉唔厚,炸得香口)炸丸子(好彈牙。香口)鹽燒鯖花魚$29(無魚骨,魚肉鲜甜)腐竹糖水冰沙$29杯(好sweet 好潤喉)手工啤酒(酒精濃度不高,易入口)迷你鐵板燒窩蛋菜甫玉子燒$34自己淋蛋漿(再加菜甫)火喉自己控制(蛋好鲜嫩,配上菜甫食,好香口)迷你煲仔蒜蓉牛油焗什菌$33(什菌吸收左牛油和蒜的味道,好惹味)必食~薑葱煲仔廣島蠔$48蠔好creamy肉厚特别位~原個竹筒燒冬菇咸蛋臘腸竹筒飯$46飯好香口(有陣陣竹的香味)甜品位~黑白糯米紫薯椰漿甜竹筒飯$42糯米好軟身,配上椰漿食(好sweet 好香)燒賣串$16(外皮脆卜卜)燒韮菜$19(好香口)翠肉瓜$14(好香脆)年糕燒串$28(内裡有流心芝士,可口)雞翼黑椒,蜜汁,蒜蓉雞翼$29(共3隻)雞翼以黑椒味最惹味整體食物新鲜~上菜時間快自己燒(可以控制時間)
桌上BBQ(迷你爐)
菜單係功夫秘笈(好特别)

煲仔燒(2款)
迷你矮瓜$15(慢燒完,味道好香口)
豚肉串$23(肥肉比例多,好香口)
推介位~
牛肩胛$58(肥瘦比例平均,肉質好鲜嫩)

炸物
紫芋甘薯餅$20(好香芋頭味,炸粉唔厚,炸得香口)
炸丸子(好彈牙。香口)
鹽燒鯖花魚$29(無魚骨,魚肉鲜甜)
腐竹糖水冰沙$29杯(好sweet 好潤喉)
手工啤酒(酒精濃度不高,易入口)

迷你鐵板燒
窩蛋菜甫玉子燒$34
自己淋蛋漿(再加菜甫)
火喉自己控制(蛋好鲜嫩,配上菜甫食,好香口)

迷你煲仔
蒜蓉牛油焗什菌$33(什菌吸收左牛油和蒜的味道,好惹味)
必食~
薑葱煲仔廣島蠔$48
蠔好creamy肉厚

特别位~原個竹筒燒
冬菇咸蛋臘腸竹筒飯$46
飯好香口(有陣陣竹的香味)
甜品位~
黑白糯米紫薯椰漿甜竹筒飯$42
糯米好軟身,配上椰漿食(好sweet 好香)

燒賣串$16(外皮脆卜卜)

燒韮菜$19(好香口)
翠肉瓜$14(好香脆)
年糕燒串$28(内裡有流心芝士,可口)
雞翼
黑椒,蜜汁,蒜蓉雞翼$29(共3隻)
雞翼以黑椒味最惹味

整體食物新鲜~
上菜時間快
自己燒(可以控制時間)
2017-12-11 1507 views
這幾天的冷冽得似乎可以把骨頭吹散、把肌肉凍傷。在這種寒風凜凜的天氣,叫人忍不住懷念起燒烤和火鍋等吃後讓身體回暖的食物。記得較早前逛街經過這間名稱有趣的燒烤店-“烏龍燒”, 和男友來了個不一樣的燒烤體驗。 一坐下,就被放在桌上的烏龍秘笈吸引了,打開發現居然是Menu。店員把醬料,咖哩醬,蜜糖,燒汁,孜然粉和七味粉放在爐頭邊,原來這裏是自己塗醬料來燒的,非常特別。 首先上來的是窩蛋菜脯玉子燒。店員細心地解釋DIY做玉子燒的方法。 首先把切成粒粒的玉子均匀鋪在鐵板上燒熟,待玉子兩面燒至金黃色以後,倒進滑溜蛋漿覆蓋著玉子,再把菜脯隨意放上,最後待蛋漿凝固,便可以大快朵頤了。 在鐵板上切開小塊,筷子夾起正冒著熱霧的玉子燒,小口咬下去,蛋漿香甜、菜脯爽口,加起來的口感很有趣,第一次自己動手燒的,所以覺得分外好吃!除了窩蛋菜脯玉子燒,還點了其餘5款食材,食材新鮮,輕輕掃上醬汁,就已經風味十足了!  雞軟骨和叉燒排骨粒以燒汁、蜜糖燒烤,非常惹味;灑上孜然粉就變成新疆燒烤。 海鹽牛肩胛的牛肩胛與海鹽分開上,鹹味多寡自然隨君選擇,我在旁觀賞著男友「Chef Lemon大廚」上身般,樣樣瀟灑地
海鹽牛肩胛
海鹽牛肩胛的牛肩胛與海鹽分開上,鹹味多寡自然隨君選擇,我在旁觀賞著男友「Chef Lemon大廚」上身般,樣樣瀟灑地把鹽巴從高空撒下,微微煎熟至兩面開始變色和牛身卷起便可。牛肩胛簿身質地爽口。但要注意鹽巴的分量,親蜓點水便可,下太多的話鹹味會蓋過牛的鮮甜,破壞口感。
脆皮滑雞片滑嫩。
食物燒烤需時,所以就點了個熟食-吉列手打炸蝦丸,先填報肚子。炸蝦丸炸得香脆、肉身彈牙。
燒菜心意外地好吃,燒過的菜心葉脆卜卜,像在吃紫菜一樣,非常過癮!
冬瓜檸檬沙冰和腐竹糖水沙冰
冬瓜檸檬沙冰和腐竹糖水沙冰,冰涼解喝。
2017-10-30
$200 (Dinner)
冬瓜檸檬沙冰和腐竹糖水沙冰
成日都好想試呢一間烏龍燒,但係每次都好多人排隊,就算book檯都好full,所以一直都試唔到, 今日終於有機會啦!佢同一般串燒店唔同,因為佢係要自己落手落腳燒嘅,好適合嗰啲鍾意親力親為嘅人。平均每款嘢食係$19至到$39不等,我覺得都好合理嘅,佢連扇貝都係$39兩隻, 我覺得真係好抵。而且仲要個質素都唔差,係全消店來講算幾合宜。講下有啲咩好食啦😍我哋都叫咗好多款唔同嘅嘢食,有台灣腸,冬菇,牛肩,韭菜,菠蘿,墨魚丸,鮑魚,,雞腎,竹筒飯,雞翼,鐵板玉子,燒魷魚乾(其實已經燒好左,貪得意先再燒下😂), 仲有紫色嘅鮮淮山。特別想讚嘅幾樣嘢:1. 竹筒飯,只要放想去燒15分鐘,入邊啲飯就會好脆口,口感好特別2. 韭菜,燒完之後好香,再加上啲秘制醬油,好好味,完全係會令你愛上3. 菠蘿,佢真係用啲靚嘅菠蘿,大大嚿,燒完之後好甜4. 煲仔麻辣牛骨髓,其實我哋就冇叫, 因為我個friend唔識得辣,但係隔離枱請我食咗一條,真心推介,好好味5. 鐵板系列,自己原塊鐵板燒,好得意 總括嚟講,絕對係:兩個人一邊燒嘢食,一邊傾計嘅好選擇!而且燒完唔會太大陣味,服員仲要勁細心體貼👍🏼

講下有啲咩好食啦😍

特別想讚嘅幾樣嘢:
3. 菠蘿,佢真係用啲靚嘅菠蘿,大大嚿,燒完之後好甜
5. 鐵板系列,自己原塊鐵板燒,好得意

總括嚟講,絕對係:兩個人一邊燒嘢食,一邊傾計嘅好選擇!
而且燒完唔會太大陣味,服員仲要勁細心體貼👍🏼

2017-11-15
2017-11-17 191 views
呢間係自己燒既!如果鐘意玩下又食下就岩晒啦!地方唔算大既,但係店員都好 nice,每一樣上黎都會講點燒,見我地唔識,又會主動幫忙!價錢唔係平,唔係大件夾抵食個種,但係食物食物味道唔錯,重點係佢既迷你麻辣骨髓,必食!!!!!坊間食骨髓既地方唔多,佢呢個真係做得幾好!個麻辣汁好正!個骨髓勁入味!!佢份量唔多,所以我地叫左兩次!我地仲食左迷你蠔煲仔,燒波羅,帶子牛肩肉,墨魚滑,竹筒飯等等。。。竹筒飯都幾特别,份量我覺得有差唔多一碗飯左右,佢教你點燒熟佢之餘,仲貼心地俾埋計時器你計住幾時食得!另外佢既焦糖番茄都好好味,食完一輪,食番個番茄清下個膩既感覺,正呀不過因爲地方唔係大,佢個抽氣就一般,所以食食下都熱
呢間係自己燒既!如果鐘意玩下又食下就岩晒啦!

不過因爲地方唔係大,佢個抽氣就一般,所以食食下都熱
  • 麻辣骨髓
2017-11-16 152 views
朋友介紹依間燒烤,不得了呀!我依啲廚藝了得嘅!顯身手嘅時候喇!哈哈!得食又有得玩!我最喜歡!呢度啲員工都幾好架!每一款食物到,佢會教你點樣燒會教你燒或者幫你燒架!你燒到差唔多又會提你!服務態度一流呀!抵讚!!唔使講燒烤係飲啤酒啦!呢個牛骨,不得了!今晚麻辣好好味啲骨髓有好入味!我哋忍唔住帶咗兩兜!同煲仔一齊上!烤到剛剛好啊!中間時間要搞下佢!好好味嘅燒鵝肝!呢個扇貝$39兩隻非常抵!三味雞翼你睇燒得幾靚!不得了!燒雞軟骨同埋台灣香腸焦糖番茄不得了呢個沉着應戰簡直係一個美麗嘅ending!食咗好多野啊都只係五百幾蚊姐!一定要再嚟食呀因為好多野都想食但係太飽!要下次再嚟
!唔使講燒烤係飲啤酒啦!
同煲仔一齊上!烤到剛剛好啊!中間時間要搞下佢!
好好味嘅燒鵝肝!
呢個扇貝$39兩隻非常抵!
三味雞翼
你睇燒得幾靚!不得了!
燒雞軟骨同埋台灣香腸
焦糖番茄不得了
呢個沉着應戰簡直係一個美麗嘅ending!
2017-10-31 195 views
天氣開始凉凉地啦,最啱去食啲熱辣辣又可以自己落手落腳嘅嘢ga la。今日經過旺角一條好多野食揀ge街,見到呢間個名幾有趣就走埋去坐低試吓啦,門面裝修走日式路線。一坐低見到本烏龍秘笈喺枱面就好似睇緊金庸入邊啲小說咁,打開一睇原來就係Menu。我哋揀咗個靜小小嘅角落位來坐,點左幾款燒物諗住先試試。店員很好,一落單已經將不同的醬料放上燒烤爐旁邊作準備。分別有咖哩醬,蜜糖,燒汁,孜然粉和七味粉。然後第一份來的是窩蛋菜譜玉子燒。賣相有趣精緻,店員還簡單介紹給我們知要點燒,燒熟玉子至金黃色以後,再將滑脫脫的蛋漿和菜甫放上上邊,一起燒一會便就食得,玉子夠香甜配上菜甫和旦漿口感很特別有趣。之後還點了香脆彈牙的吉列手打炸蝦丸,夠彈牙,好好味。叉燒排骨粒配上燒烤汁的話味道出眾。海鹽牛肩胛是簿身的,咸左小小。脆皮滑雞片還真的頗滑,我們分別點上咖哩汁和蜜糖,感覺都幾好。雞軟骨和菜心也過得去。冬瓜檸檬沙冰和腐竹糖水沙冰夠新意又解渴。雖點了不算多,但也吃得我倆都飽飽的是間有創意的燒烤點,推介!👍🏻也順道慶祝了我倆的一個小小紀念日☺️🤙🏻
我哋揀咗個靜小小嘅角落位來坐,點左幾款燒物諗住先試試。
之後還點了香脆彈牙的吉列手打炸蝦丸,夠彈牙,好好味。
叉燒排骨粒配上燒烤汁的話味道出眾。
海鹽牛肩胛是簿身的,咸左小小。
雞軟骨和菜心也過得去。
冬瓜檸檬沙冰和腐竹糖水沙冰夠新意又解渴。
也順道慶祝了我倆的一個小小紀念日☺️🤙🏻
吉列手打蝦丸
2017-10-30
Celebration
Anniversary
吉列手打蝦丸
2017-10-22 131 views
走到這一個地方感到煥然一新⋯⋯這裏的街頭已經大大轉變了,都好有旅遊特色,有很多地鋪的開放式美食,感覺驚喜!唯一點是地方環境較細座位不夠寬闊,有點狹窄!算感覺幾新鮮,有風味。去到食物方面,樣樣都係由自己去再落個爐道燒,如果有三四知己或者一對情侶來到這裏吃感覺都不錯,而且有多款酒精類飲品,不過價錢未算大眾化,平均消費大概都起碼要$300左右。不過食物方面都尚算吸引而且很新鮮!我大食的就可能會超出預算。
走到這一個地方感到煥然一新
⋯⋯這裏的街頭已經大大轉變了,
都好有旅遊特色,
有很多地鋪的開放式美食,感覺驚喜!唯一點是地方環境較細
座位不夠寬闊,有點狹窄!
算感覺幾新鮮,有風味。

去到食物方面,

牛舌
2017-10-06 119 views
之前見到Instagram好多朋友都標記咗呢間烏龍燒 收工後一於約朋友黎食吓啦宵夜特價八八折喔已經準備好晒嘅燒烤爐 同埋醬油 七味粉 蜜糖 孜然粉等 窩蛋菜甫肉子燒店員細心講解首先將玉子燒到2面金黃色 落菜甫 然後落蛋液 呢個又係好好食 三樣一齊好夾野惹黑松露墨魚滑墨魚滑一定要燒到底面金黃色先至反去另一面 才吾會散晒 原本大大塊墨魚滑 燒好之後 縮咗水 燒完嘅墨魚滑 好彈牙 黑松露吾會遮蓋墨魚嘅鮮味蝦米菜甫肉鬆竹筒飯店員會被計時器 2面燒7分鐘 蝦米菜甫比較多 飯吾會好硬 好惹味 好有口感

宵夜特價八八折喔

已經準備好晒嘅燒烤爐 同埋醬油 七味粉 蜜糖 孜然粉等