2025-01-22 9 views
完全唔記得寫返個食評,因為以前食過呢間嘅刺身生蠔外賣,知道老闆喺呢個唔起眼嘅商場開咗呢間門市,所以特登過嚟支持,只可以話水準非常之高,老土啲講啲嘢新鮮已經冇得輸咁呢度已經做到,食乜都冇所謂,因為全部都係老闆推介,我哋冇嘢唔食. 價錢你可以同老闆自己傾,夠晒彈性, 因為為食嗰陣時毛蟹當造,所以老闆就問我哋參加毛蟹,另外生蠔都有唔少選擇就同老細講想要邊一款就可以.其實老闆每晚只係做一輪最多都係坐到三至四個人,所以有興趣都要早啲預約

2024-07-25
$850 (Dinner)
2024-11-28 165 views
值得一去的隱世壽司店,不一樣的體驗。不一樣的廚師發辦,令人10分驚喜。而且唔可以用金錢嚟衡量,呢一間真係好親民嘅壽司店。估唔到係一個咁唔起碼個商場都會有咁嘅驚喜。值得一試。佢哋啲魚生真係好新鮮,而且會根據你個喜好嚟揀選。預約之前可以同廚師多多溝通。記得提早預約,場地同埋座位有限。一晚只招呼一台客。但係確實係一個好專享嘅服務。食物質素10分超班。廚師知道我鍾意食貝類,特別準備咗一隻極大北寄貝,真係好驚喜。

2024-11-28
$1000 (Dinner)
  • 極大北寄貝
2024-10-06 275 views
點咗外賣刺身做晚餐,真係好正。朝早落order,當晚有得拎。每樣都好新鮮,唔係普通急凍貨。叫咗厚岸蠔,笠子,龍蝦,象拔,原個海膽,帆立貝,北寄貝,赤貝同秋刀魚。生蠔好Creamy,海膽,秋刀魚,笠子同赤貝鮮甜,龍蝦刺身非常新鮮,蝦頭仲識郁,小朋友見到好開心,北寄貝刺身唔係度度有,帆立貝好厚肉,象拔勁爽口。睇得出老細好有心機整,整得好乾淨,切完仲擺得好靚。大人細路都食到lam lam脷,有驚喜,下次一定再幫襯。
點咗外賣刺身做晚餐,真係好正。
2024-10-05
TakeAway
Type of Meal
Dinner
Celebration
Anniversary
2024-03-26 431 views
今次第一次寫食評,因為23/3叫咗呢間嘅壽司刺身生蠔外賣速遞,試完都覺得真係幾好食,所以想借位出個post讚賞一下。叫咗個二人壽司刺身set,加多3隻赤崎蠔,2隻氣仙町蠔。先試生蠔,自己開蠔,蠔身好爽口,味道鮮甜兼海水味重,好啱我口味。跟住食刺身,北寄貝赤貝真係好新鮮,肉質大爽脆,其他刺身都好正,同其他店比較,質素都高得多,有啲店舖賣嘅刺身肉又霉又無味,呢間比起上嚟係好得多。最後壽司啲飯我最鐘意,佢用自己調較嘅赤醋做壽司飯,好有誠意,令我有啲覺得個飯比起其他壽司店好食好多總括黎講整體都高質,另外係送到嚟都仲好靚,唔會話亂晒龍,希望大家睇完呢篇不妨order 嚟試下呢間壽司店。
叫咗個二人壽司刺身set,加多3隻赤崎蠔,2隻氣仙町蠔。

2024-03-23
Delivery
2024-03-19 268 views
呢間之前都有叫開到會,都幫襯好多年,每次叫都冇失望,佢係屯門開左間,當然即興去搵食,叫左壽司和刺身盤 少少蠔,佢地個醋飯味道好好,用赤醋,食物都超有水準,價錢都合理,唔係搵個c9整比你,食得出好有心的味道刺身選擇都多款,因為係即開所以都要等左一陣先可以,當然即場食左幾隻蠔邊等邊食好爽.有保溫袋有冰包,配料酸汁都有,包裝都唔錯,好快會有下次,因為附近除左大集團都冇壽司小店,最欣賞係個醋飯和原條魚刺身。
呢間之前都有叫開到會,都幫襯好多年,每次叫都冇失望,佢係屯門開左間,當然即興去搵食,叫左壽司刺身盤 少少蠔,佢地個醋飯味道好好,用赤醋,食物都超有水準,價錢都合理,唔係搵個c9整比你,食得出好有心的味道