2022-08-29 1167 views
近日有啲開心🥳事,去咗outback 食晚餐黃埔分店唔洗點等位,所以就坐去試下!順便行下Aeon 同Donki1. 特製洋葱花球 Bloomin' Onion 🧅 $96好有outback 特色,我每次去outback 都會必點2. 香辣炸雞搥 $82 Spicy Fried Wings呢道菜就比較普通,正正常常的炸雞搥🍗3. 燒雞肉甘藍沙律 $156 Grilled Chicken Harvest Salad叫番個健康沙律,中和一下叫咗既炸野4. 美國頂級肉眼牛扒12oz USDA Prime Ribeye $498去扒房梗係要食扒啦5. 燒加拿大龍蝦尾signature Grilled Canadian Lobster Tails $398一向都鐘意食龍蝦🦞,所以叫黎試下,不過就性價比唔高喇,得好少龍蝦肉6. 雪糕朱古力軟餅Chocolate Thunder From Down Under $76再叫咗個chocolate thunder cake 總結完滿的一天
近日有啲開心🥳事,去咗outback 食晚餐

好有outback 特色,我每次去outback 都會必點

呢道菜就比較普通,正正常常的炸雞搥🍗

叫番個健康沙律,中和一下叫咗既炸野

去扒房梗係要食扒啦

2022-08-27 776 views
今日透過網上點餐自取外賣,响黃埔分店點咗六樣食物,其中一樣係烤帶子煙肉白汁燴飯,D飯生米,咬落D飯粒起沙,超難食,食咗入口都要吐番出嚟,完全食唔落肚。另外有兩份燒肉醬味豬肋骨,D肉好大陣雪味,肉又霉爛,好似將煲完湯嘅骨焗番香口比客人食,完全唔掂。六樣食物,其中三樣品質差劣,價錢都唔平,明明開心嘅飯聚,攪到大家都食得唔開心。之前經常都幫襯堂食和外賣,食物都OK嘅,但今次真係超級差,短期內都一定唔會再回頭幫襯,希望管理層可以有效改善和監管食物質數,不再有同類事情發生。
2022-08-27
TakeAway
2022-06-28 1161 views
Outback好耐都冇食過啦,自從讀書出黎做野後,都好小食!估唔到佢啲set lunch咁抵!會員仲免加一!😋😋😋難得放假經過見到,又冇咩人,唔洗等位既情況下,緊係要入去坐下回味下中學時代既感覺。我同朋友一人叫左一個Lunch Set, 例牌黑糖麵包係任食,但我地都係食左一個咋🤣⭐️$128 燒肉醬味豬仔骨豬仔骨少少甜,香口而且非常入味,邊邊有少少焦香,薯條新鮮即炸,又香又脆🤭⭐️$98 香辣燒蝦飯呢個有驚喜,蝦唔會太老啱啱好熟肉又爽,飯上面有d脆卜卜既一條條,原來係炸紅蘿蔔🥕絲,撈埋一齊食口感實在太正😊#outback #setlunch #hunghom #醬燒骨 #香辣燒蝦飯 #cutiekitfoodie #抵食之選😋 #紅磡美食 #西式餐廳
估唔到佢啲set lunch咁抵!會員仲免加一!😋😋😋

#香辣燒蝦飯 #cutiekitfoodie
#抵食之選😋 #紅磡美食 #西式餐廳
2022-06-23
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$105 (Lunch)
燒肉醬豬仔骨
辣鮮蝦炒飯
晚餐時段最早的一批客人,6:45pm入座。由落單至每一次召喚侍應生,都是舉手幾分鐘都沒有人應,甚至大聲叫人,都係冇人應。整間餐廳,入坐一半枱左右。明明後一行一整行枱都沒有人,但卻安排2枱並排坐,奇怪!疫情不是應該盡量提高食客之間的距離嗎?食物質素是ok的,唯上菜速度較慢,主菜釜頭扒都已食完,但雞肉夾餅同意粉卻遲遲仍未上菜,最後也要打包。整體餐廳感覺是一班暑期間工在上班,很年輕,卻大部分人都不專心工作。門口那位由我們入座到離開都是一直跟另一位在談話,是私事還是工事,不得而知。除了一男侍應生服務較好,其他的都是不專心、散漫的。以往印象Outback的侍應,一枱客人由一個侍應負責,落單時還會自我介紹一下,估唔到服務差左咁多….
晚餐時段最早的一批客人,6:45pm入座。

2022-06-18 471 views
昨晚放工去 outback 食飯,叫了 sirloin steak, ribs, crab cake 同 desert. 除咗 ribs, 其他可以吧!Ribs 好乾好硬好唔好吃。牛扒可以但我自己煎會加少少 鹽吊味,似乎我煎牛扒更好吃😋。
2022-06-17
$350 (Dinner)
2022-01-20 995 views
自covid 而黎經常會買outback 外賣自取,貪佢可以喺app嗌定唔洗等咁耐平時早十五至二十分鐘就一定ready,今日等左超過三十分鐘等都唔緊要,都明白晚飯時段多單等到頸都長終於有得攞,叫定屋企人開定枱一返到屋企拿拿臨有得食一攞出嚟唔對路,凍嘅嗰吓真係好嬲等左咁耐但好明顯啲野食一早已經整好曬我屋企同餐廳只係五分鐘路程真係講唔通點解係凍嘅,可能睇相唔明顯,但啲飯係凍到硬左同變咗一舊舊另外個份量都細過以前好多個burger 都係凍嘅仲要勁乾真係好失望以前真係唔係咁
平時早十五至二十分鐘就一定ready,今日等左超過三十分鐘
等都唔緊要,都明白晚飯時段多單
一攞出嚟唔對路,凍嘅
嗰吓真係好嬲

等左咁耐但好明顯啲野食一早已經整好曬
另外個份量都細過以前好多
個burger 都係凍嘅仲要勁乾
真係好失望
以前真係唔係咁
TakeAway
2021-11-19 1058 views
第一次系黃埔店叫外賣,無論味道及portion 都比沙田店差別很大。burger d牛肉未味及”鞋“道佢腳皮。比McDonald's 更差以後也不会再來。但冇expect 這個brand 甘差
第一次系黃埔店叫外賣,無論味道及portion
以後也不会再來。但冇expect 這個brand 甘差
2021-10-09 1122 views
久違了的Outback,間中都會掛念佢嘅黑糖包,今次嚟到紅磡呢間分店,質素多年冇變,仲多咗好多新野食,唔錯🍞黑糖飽-水準依舊廿年不變,加埋佢嘅Cream cheese,真心好食嘅🌽Nachos -呢個有驚喜💜墨西哥肉醬加超多芝士,我鍾意,味道好好,肉醬有少少辣,我好鍾意🥪芝士雞肉餡餅-呢個夠晒飽肚,餡料包住超多芝士同埋雞肉,好味🥩牛扒好有炭香味,呢個價錢質素算係唔錯,生熟程度都剛好,同埋都幾大塊

• 黑糖包
2021-08-31 903 views
⭐️Outback Steakhouse ⭐️紅磡黃埔天地享膳坊地下G11號舖一直都對outback有信心,今次都果然冇令我失望!牛扒依然保持好高水準,而且呢度嘅沙律都係好大份好好食!!今次叫咗一份肉眼扒,呢個肉眼扒我哋叫七成熟!肉質非常啱,而且有少少血,咬落去好林!!❤️🤩
⭐️Outback Steakhouse
⭐️紅磡黃埔天地享膳坊地下G11號舖

2021-07-13 1451 views
一行四人,來個一個Happy Lunch,我想起許久沒吃過的「OUTBACK」。貫徹美式餐廳風格,午餐提供牛扒、意粉、漢堡、沙律等等,標準的鬼佬食物。我點了【燒盲槽魚柳】,原本是有些後悔,結果是牛扒店一樣能烹調出有水準的魚柳。魚皮香脆、魚肉保持多汁、而且魚味香濃,在魚肉上灑上烤過帶焦香味的檸檬汁,酸香味外多了個層次,令魚肉更美味。招牌菜【特製洋蔥花球】,想信是最人氣食品,整個洋蔥沾脆醬,炸至金黃,洋蔥經已炸至香甜軟身,真正外脆內軟。另一前菜【炸磨菇】,異曲同工,多了飽滿的咬感、和香氣滿溢的磨菇汁,這個更合我心意。午市套餐價錢$98-$128,有濃濃忌廉湯、有可以添加的黑糖餐包、附餐飲,份量十足,真正物有所值。

2021-06-30
$120 (Lunch)
2021-06-07 998 views
感覺啲牛扒唔係特別好食。價錢合理,不過肉質差少少,煮嘅手法可能需要改善。好似都幾硬,感覺唔係太好食。你如果俾多啲錢可能肉質會好啲,而且有啲太乾,伴碟可以加多啲濕潤嘅嘢,令到食肉嗰陣唔好咁乾。
好似都幾硬,感覺唔係太好食。
2021-05-06 1209 views
公眾假期最怕就係周圍都係人, 但估唔到呢日 51 落到去黃埔反而又唔係咁多人, 行左陣想据下扒,  咁首選就梗係呢一度架喇, 起碼水準一般都唔會太差先啦 唔知係唔係人手不足, 服務員都比較忙, 睇完餐牌, 揀左個二人餐就算, 有是日餐湯, 沙律, 龍蝦配牛扒, 同埋一份意粉, 飲品就另外再叫點完餐, 就先來一客最好食既黑糖麵包, 之後就係是日餐湯 - 粟米湯, 個湯比較甜, 跟住就係凱撒沙律, 主菜好快都上埋, 龍蝦肉好爽好新鮮, 牛扒 5成熟, 岩岩好, 一邊切一邊有少少血水, 入口淋淋地又 juicy ! 最後係海鮮意粉,  幾濃既海鮮味,  意粉好入味, 飲品就好似差左少少, 比較淡, 薄荷蓋哂杧果味, 士多啤利就真係得個色, 味道都一樣係淡左 D

黑糖餐包
是日餐湯 - 粟米湯
凱撒沙律
芒果薄荷特飲
士多啤利特飲
龍蝦配牛扒
2021-05-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$430 (Dinner)
黑糖餐包
是日餐湯 - 粟米湯
凱撒沙律
士多啤利特飲
龍蝦配牛扒
2021-05-02 944 views
Outback 只係得番黑糖麵包好食?!Lunch叫左個燒加拿大帶骨黑毛豬扒 $148侍應表示可選全熟或七成熟,我叫七成,同事叫全熟,結果我唔覺得兩塊扒有咩分別,切開都係全白,無粉紅色!塊燒豬扒賣相唔錯,外表金黃色,夠厚身,但切開都知中伏,肉質又柴皮又鞋口,好似𡁻紙皮咁!非常難啃!本身無諗住寫一篇黎講,但越食越唔順氣,比成$150食劣食!真心吐嘈!黑糖麵包係好食,好難得食西餐要添食麵包。個湯正正常常幾Creamy,墊底個炒飯有點油膩但都可接受,凍檸茶都好大杯,但塊黑毛豬扒真係食到我黑面!望返以前自己寫既食評,我都講過唔好再食Outback豬扒!係我無記性...要罰抄一百次千祈唔好食Outback豬扒!
Outback 只係得番黑糖麵包好食?!
燒加拿大帶骨黑毛豬扒

黑糖麵包係好食,好難得食西餐要添食麵包。

2021-04-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$148 (Lunch)
2021-03-29 1078 views
2人餐: 紐約牛扒配龍蝦尾 $675+1#公司沙律 🥗 的醬好好食,惹味#龍蝦 🦞 鮮甜彈牙|ूơωơ。)鐵板 #紐約牛扒 沒什麼牛味,肉質較粗,建議撒多點鹽調味(或者自備玫瑰鹽更加好食)海鮮意粉的青口幾好食,意粉好淋都好夠味,蝦🦐就一般———————用匯豐信用卡買指定套餐星期一至四有7折,無信用卡可以join 會員🤣$488 兩年會籍,堂食外賣都有八五折,可以即時使用另外,會送兩張美國精選肉眼8安士牛排券(一年可用一張價值$212)消費$300就可以用一張。除了肉眼牛排🥩配薯條🍟還有迷你炒飯或意粉~還有8張$100現金卷(消費$400可以使用,一台只能用一張)*所有會員優惠/優惠券不適用於 公眾假期/節日 使用*

2人餐: 紐約牛扒配龍蝦尾 $675+1

#公司沙律 🥗 的醬好好食,惹味

#龍蝦 🦞 鮮甜彈牙|ूơωơ。)

海鮮意粉

海鮮意粉的青口幾好食,意粉好淋都好夠味,蝦🦐就一般

———————

$488 兩年會籍,堂食外賣都有八五折,可以即時使用

*所有會員優惠/優惠券不適用於 公眾假期/節日 使用*

$500 (Dinner)
2021-03-10 868 views
本來想食壽司郎但係實在太多人排隊啦所以就行咗隔離食Outback佢個lunch又幾抵食喎全部都係大約70幾蚊至90幾蚊仲要有埋餐湯,飲品,任食黑糖包1.燒豬肋骨2.雞肉大蝦扁意粉😋😋😋其實佢好多雞肉絲,同埋扁意粉好多汁3.cheese burger 牛肉都唔會煎得太乾入邊仲會有汁但係個sauce唔夠味薯條剛剛炸起,熱辣辣😝😝4.香辣大蝦炒飯本身以為佢係乾身似泰式嘅炒飯但係黎到發覺佢炒飯好濕有啲似risotto ,所以有啲奇怪
本來想食壽司
但係實在太多人排隊啦

所以就行咗隔離食Outback
佢個lunch又幾抵食喎
全部都係大約70幾蚊至90幾蚊
仲要有埋餐湯,飲品,任食黑糖包
1.燒豬肋骨
2.雞肉大蝦扁意粉😋😋😋
其實佢好多雞肉絲,同埋扁意粉好多汁
3.cheese burger
牛肉都唔會煎得太乾
入邊仲會有汁
但係個sauce唔夠味
薯條剛剛炸起,熱辣辣😝😝
4.香辣大蝦炒飯
本身以為佢係乾身
似泰式嘅炒飯
但係黎到發覺佢炒飯好濕
有啲似risotto ,所以有啲奇怪