2011-09-07 15 views
178+10% 超值之選是日一行三人,女女85cm不佔坐位免費"讚"食物方面:1.叫了2nd round小的,一st round的海鮮拼盤(生蠔,青口等)"讚"讚2.有盒裝綠茶及罐裝lemon tea及汽水任飲3.燒波羅係新鮮的,好好食4.三文魚,甜蝦等好新鮮服務方面完全無漏單,只係中段開始多人,所以上菜慢一點.人手好足,招呼很好,waiter仲同我女女玩.環境方面一般啦.......咁的價錢想點.178+10%可以食2個半小時.真係超值!
178+10% 超值之選
是日一行三人,女女85cm不佔坐位免費"讚"
食物方面:
2.有盒裝綠茶及罐裝lemon tea及汽水任飲
3.燒波羅係新鮮的,好好食
4.三文魚,甜蝦等好新鮮

服務方面
完全無漏單,只係中段開始多人,所以上菜慢一點.
人手好足,招呼很好,waiter仲同我女女玩.
環境方面
一般啦.......咁的價錢想點.
178+10%可以食2個半小時.真係超值!
$196 (Dinner)
  • 燒波羅
2011-08-08 18 views
一行七人又去食野...今次去觀塘外野手. 有一次去新蒲崗個間唔多掂....book左7點鐘.6點45左右到已入得!- 蟹籽沙律大大碟.唔係差六冇驚喜! -刺身拼盤我地未吠就送2大個刺身拼盤來.都幾新鮮!不過太多食到尾都食唔完.有d浪費.一來就大大碟.放得耐又唔新鮮,有d款想食多d又叫唔到...希望改善下唔好太大碟 -海鮮拼盤有生蠔, 青口,海蝦及螺.幾鮮甜.係有部份有D沙.食完冇肚痛應該冇問題...-焗帶子酸酸地.沙律醬加芒果焗..GOOD-壽司火焰蝦. 和牛及三文魚壽司. 火焰和牛壽司正! -炸軟殼蟹油多D及"淋"左...-炸芝士年糕,炸魷魚,炸蠔芝士年糕好香好正! 炸魷魚及蠔普通D,...仲有天婦羅.拉麵. 炒牛肉粒. 炒雜菜. 串燒虎蝦...等等食物唔算突別出色.但唔係差個隻. 係D炸野油比較多及凍左唔脆. 份量多左D會浪費.可能見我地人多比大份D!
一行七人又去食野...
今次去觀塘外野手. 有一次去新蒲崗個間唔多掂....
book左7點鐘.6點45左右到已入得!

- 蟹籽沙律
大大碟.唔係差六冇驚喜!

-刺身拼盤

-海鮮拼盤

-焗帶子
酸酸地.沙律醬加芒果焗..GOOD

-壽司
火焰蝦. 和牛及三文魚壽司. 火焰和牛壽司正!

-炸軟殼蟹
油多D及"淋"左...

-炸芝士年糕,炸魷魚,炸蠔
芝士年糕好香好正! 炸魷魚及蠔普通D,...

可能見我地人多比大份D!

2011-08-05
  • 海鮮拼盤
  • 焗帶子
  • 火焰和牛壽司
放工同老婆訂位食, 其實佢係我公司樓下, 我地都有食開但多數散叫, 有半年無食佢既放題7:30打去訂8:00, 侍應話大把位... 我咁多年第一次聽佢講 8:00唔爆唔洗等侍應話多左兩款新野, 我地就試試海鮮拼盤 大 - 有蠔, 墨魚, 青口, 蝦各二 (我見佢應該係幾多人就比幾多隻, 一人一隻), 我好想知細既會係點...味道都OK啦, 當然無得同出面buffet比, 食左2轉.火燒壽司, 個個款都叫左2件, OK的, 不過飯好多 (係以前放題既一倍)燒物, D人話燒到黑曬, 我今次OK WOR, 大部份都OK, 雞翼唔得, 無味天婦羅, KEEP到水準, 同平時散叫差唔多, 係有一舊茄子太多粉..刺身, 明顯薄左細舊左, 都新鮮. 無左帶子, 味道都唔係咁好, 明顯同散叫既貨唔同, 唔係咁開心其他和食, 我地無食, 因為之前食過... 一來好普通 二來好大碟 三來平時散叫都有食甜品, 雪糕 紅豆涼粉, 後者賣相差...飲品, E家唔洗錢任叫了, 都係汽水過D...另外我發現身邊地下有張新既M巾... 夠竟侍應睇唔到, 定係唔好意思拾起佢... 有D影響我胃口留單情況 - 成餐留左一

侍應話多左兩款新野, 我地就試試

甜品, 雪糕 紅豆涼粉, 後者賣相差...

飲品, E家唔洗錢任叫了, 都係汽水過D...

留單情況 - 成餐留左一樣野一次, 唔似其他人講到咁... 可能假期先會
2011-04-28
  • 炸雞軟骨
  • 炸蝦
  • 燒雞腎
2011-04-05 2 views
我本來打電話去訂位,但都唔知點解打左2日個電話都唔通,無位都唔洗掛起電話掛,於是當天我同d同學親身到店內,d店員又話無位,又好話我地唔預約,打得通先得架,之後個店員又話叫我地等30/min便有位,點知等左個鍾,真激死人等左3個鐘有位後,坐都未住定,d店員又吹我地落單,又話已list order,唔叫都要收錢先,下...我都未叫野食,就要比錢,唔係掛,到我地叫落單後,又呢樣無,果樣無,又唔講比我地知,到我地問店員,d店員態度勁差,話野無黎,姐係無晒啦,之後又走左去。結果咩都無得食又要受氣情況下,仲有...有d熱食既食物仲凍tim,我都有4個人,都要每人比$一百九十幾蚊。真係以後都唔鬼去tim....諗到都後悔。
2011-02-11
Waiting Time
180 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
今次去呢間因為係同朋友一大班人黎~朋友「聲稱」呢度比出面平少少開頭睇張單, 無為意要加一(工廠區地鋪真係令我無呢個諗法), 應該每人168不過食果陣就真係受氣囉!D野永世都遲好多(每ITEM遲5分鐘以上), 令到我地呢班「80後」出現老人痴呆(唔記得叫左果D野食)漏單情況頗算嚴重, 例如剌身同壽司一齊叫的話就一定會其中一張單會失蹤左!野食就都好一般, 壽司飯都頗為大舊(相比出面旺區一D有名氣GE放題...呢度真係大足1/3), 但新鮮度就唔錯另外爐端燒就10件有8件係燶, 其中我朋友一舊燒菠蘿, 半個面係黑的(留意重點...係全黑)證明睇火上好不足野飲就包裝或罐裝或包裝, 好普通記得LAST ORDER的刺身...兩盤只係黎左一盤...唉...!到賣單果陣, 原來先知要加一(原來我有FRIEND講左, 我無為意), 即係每人大約185蚊呢個價, 我諗好多旺區都可以好過佢...

不過食果陣就真係受氣囉!

), 但新鮮度就唔錯
另外爐端燒就10件有8件係燶, 其中我朋友一舊燒菠蘿
, 半個面係黑的(留意重點...係全黑)證明睇火上好不足
野飲就包裝或罐裝或包裝, 好普通

呢個價, 我諗好多旺區都可以好過佢...
2011-03-10
$185 (Dinner)
(Non-member)
2011-03-11 9 views
同朋友聚會諗住近就呢間,BOOK左位所以唔洗等,上次食過一次,對佢冇深刻印象,因為一般,第一ROUND食物OK,但數量係勁錯,佢D ORDER紙好複雜,有D用兩件計,有D就一件計,有D就一碟計,係客就覺得好煩,一係全部一件就一件,又做咩兩件計?寫幾多件,佢唔係黎咁多件。第二ROUND比左ORDER紙等左勁耐,催下D野食,都係等,態度認真麻麻,最嬲既係ORDER蜂蜜綠茶,個STAFF話得返一盒,但後尾比我見到佢有比第二張枱,我本身以為會唔會岩岩先返貨?但個陣夜晚8點,之後我再問個STAFF要綠茶(今次係問第二個STAFF),我見佢走左入廚房,之後又出返黎問個應該係大粒D既人,之後佢先同我講話冇,咁冇第二枱又有既,一盒綠茶值幾錢?我見佢牆貼住午市$5一盒,我地全枱都唔夠5個人,佢咁做實在太過分,我食咁多野放題未試過咁LOW,冇就唔好比我見到比第二枱LA。此外,佢留單好勁,我見隔離枱都係咁話留單,今日佢冇咩客,冇限時,如果限時留單咁嚴重,咪唔夠時間食LOW,第二ROUND食物等左半個鐘。食物方面,唔特別,唔會有一樣令你深刻印象,係個薯餅OK。海膽甜蝦手卷勁腥,好難食。其他真係唔特別,有軟殼蟹

食物方面,唔特別,唔會有一樣令你深刻印象,係個薯餅OK。海膽甜蝦手卷勁腥,好難食。其他真係唔特別,有軟殼蟹,但切到勁細,同埋佢D炸物留單冇黎過,所以只係食左一次,總括黎講呢間野唔算平,食過咁多間放題,真係算差。旺角尖咀既放題留單都冇咁多,但今日冇咩人,佢留單留咁多,真係不可接受。加上服務態度真係要改下
2011-03-10
2011-02-08 20 views
朋友就知道我愛吃而且固執,我是那種吃過元氣、田中覺得好吃又划算,便會一而再地光顧的人。朋友不忿我圈子狹窄,於是不動聲息地計劃往外野手午飯。到達時已差不多兩點,店內仍座滿人,生意不錯啊!朋友想要的帶子三文魚刺身飯已售完,只好失望地改為三文魚刺身飯,我則選了海膽三文魚飯。只見鄰座的OL枱面的帶子刺身確實是圓潤肥美,朋友恨得咬牙切齒,而我的海膽略嫌件頭不夠,但新鮮味甘,三文魚厚切肥美,較之元氣有過之而無不及。朋友就是能開闊彼此的眼界及生活這點好。朋友說外野手的放題質素亦示俗,有機會下次要試一試。

朋友說外野手的放題質素亦示俗,有機會下次要試一試。
海膽三文魚刺身飯
2011-01-31
海膽三文魚刺身飯
  • 刺身
今天約了一個很久沒有見面的朋友,心想一別也有兩年吧。剛好在附近辦好了一點事宜,便想起這家「日式放題」。吃完了,也很讚同之前幾位朋友的說法(「雞肋說」、「不過不失說」)。先講一下它的賣點: 晚上6:30pm-10:10pm(last call)是「放題時間」(無限時),收費星期一至四,168加一,五、六、日178加一。汽水任飲。單看一面以為舖面很小,原來內有乾坤。7:45pm到達,舖面已坐滿人客,我們三人入場時是要經過他們的廚房,才去到「內廳」。而我們三人更被安排到「類似」vip房的板間房。「坐」得蠻舒適的。他們舖頭還有一個特色,就是每個角落都看到電視機。好,坐下,點菜。- 刺身- 質數一般,醋青魚很肥味,但其他麻麻地。就是沒有「帶子刺身」。炸物、天婦羅,算是標準。炸軟殼蟹好味道。壽司size剛好,不會是那些大大件,想食「飽」你讓你不要叫其他的那種。燒物麻麻,燒雞翼很乾、很韌,咬不開。「可樂骨」沒有做了。汽水任飲,但一開始便沒有蜂蜜綠茶,去到九時正連檸檬茶也沒有了。牛舌超正,超肥美,但兩塊便夠,多吃會肥膩。那在這裡怎樣衡量「抵食」與「唔抵食」呢?可能答案就在於你吃得多與少的關係。在這裡,
今天約了一個很久沒有見面的朋友,心想一別也有兩年吧。

剛好在附近辦好了一點事宜,便想起這家「日式放題」。

汽水任飲。

好,坐下,點菜。

炸物、天婦羅,算是標準。炸軟殼蟹好味道。
燒物麻麻,燒雞翼很乾、很韌,咬不開
「可樂骨」沒有做了。

牛舌超正,超肥美,但兩塊便夠,多吃會肥膩。

在這裡,你一定會吃得飽。但如果,你是吃4塊三文魚就會飽的人,你不要來這裡,因為這裡你會覺得「唔抵」。但如果你是「小林尊」弟子,你會喜歡來這裡。

順帶一提,我朋友叫這裡做「細路場」因為這裡沒酒賣的; 有燒物、炸物,沒酒賣,實在失色「萬分」。
中場休息。
2011-01-19
2010-10-12
終於一試哩間餐廳,,就咁睇鋪面以為好細..原來入面重有間大廳,,不過最好都係訂定位!!放題形式夜晚6:30開始,,一開始叫左D刺身同埋好多煎炸物!!都唔錯,,炸物即叫即炸,,種類都多,.有炸蠔..炸蝦另外刺身種類唔算多..但新鮮..有主打三文魚,,油甘魚..甜蝦~不過冇帶子就非常可惜..今次得兩個人,,雖然樣樣都已經就住咁叫,,但可惜都係試唔哂,,個人覺得可樂骨唔太好味,,
個人覺得可樂骨唔太好味,,
2010-10-11
$175 (Other)
2010-08-29 15 views
今晚去左觀塘~男友提議食放題<外野手>, 即日訂位,但係要2小時交檯~$178 + 10% 一位.我地嗌左d刺身.壽司先~waiter同我地講今日冇帶子刺身其實唔係太新鮮..壽司-火焰三文魚唔錯~其他就一般水準~之後嗌左d熟食~炸天婦羅,可樂骨,燒菠籮,粟米都幾好食~任飲項目中我地飲左維他蜂蜜綠茶~總括食物質素麻麻,熟食比較好~
$178 + 10% 一位.
我地嗌左d刺身.壽司先~waiter同我地講今日冇帶子

之後嗌左d熟食~
炸天婦羅,可樂骨,燒菠籮,粟米都幾好食~
任飲項目中我地飲左維他蜂蜜綠茶~
總括食物質素麻麻,熟食比較好~
刺身
炸天婦羅
可樂骨
2010-08-27
$196 (Dinner)
2010-08-16 1 views
雞肋 - 食之無味 棄之可惜和男友食量一向也算是不少,但這次放題卻帶給我們有「蝕本」的感覺。不是很難吃,只是吃了這麼多東西沒有那一樣是特別好的,老實說,我也不太記得自己吃過什麼,因為實在太普通,選擇也不算多,而且大多都是很heavy的食物,教人無法選擇;其中芝士年糕實在有點奇怪,怎麼會加巧克力醬在上面呢?!刺生方面,男友愛油甘魚,我較喜歡榮螺,其他不值一題,至少其他天婦羅,小食之類...只好說它有應份的味道,只是沒驚喜。環境方面是扣分的,太擠迫,只好跟背包share一個座位,最嚴重的問題是冷氣機的溫度,簡直是shake shake放題,凍到呢....對我而言,外野手是名過於實。
雞肋 - 食之無味 棄之可惜

和男友食量一向也算是不少,
但這次放題卻帶給我們有「蝕本」的感覺。

不是很難吃,只是吃了這麼多東西沒有那一樣是特別好的,
老實說,我也不太記得自己吃過什麼,因為實在太普通,
其中芝士年糕實在有點奇怪,怎麼會加巧克力醬在上面呢?!
刺生方面,男友愛油甘魚,我較喜歡榮螺,其他不值一題,

環境方面是扣分的,
太擠迫,只好跟背包share一個座位,
最嚴重的問題是冷氣機的溫度,
簡直是shake shake放題,凍到呢....

對我而言,外野手是名過於實。

2010-08-15
$199 (Dinner)
  • 油甘魚
  • 榮螺
2010-07-16 2 views
上次食唔到太多刺身 決定要再來食刺身幾抵食!而且選擇都有返咁上下最好食都係甜蝦同三文魚同8爪魚,蟹棒都唔錯其他就有d唔錯有d麻麻天婦羅仲係咁好食 特別係海老之後牛柳粒個d都好食其他串燒同螺肉就一般啦正常!整體來講如果係來食刺身都算唔錯!
上次食唔到太多刺身 決定要再來食

刺身
幾抵食!而且選擇都有返咁上下
最好食都係甜蝦同三文魚同8爪魚,蟹棒都唔錯
其他就有d唔錯有d麻麻

天婦羅
仲係咁好食 特別係海老

之後牛柳粒個d都好食
其他串燒同螺肉就一般啦正常!

整體來講如果係來食刺身都算唔錯!
2010-06-14
$170 (Dinner)
2010-07-16 5 views
同你第一次食外野手! 不過間o野都幾細最好都係bk定位好dd刺身都幾抵特別係三文魚同甜蝦幾好食! 不過鮑片就一般刺身選擇都有大約十款之後炸天婦羅個d都幾好食!可惜"某人"叫得太多壽司食得太飽 再食唔落多轉刺身同天婦羅d壽司就一般 不過都幾多新款至於螺肉,8爪魚就真係差d
同你第一次食外野手! 不過間o野都幾細
最好都係bk定位好d
d刺身都幾抵

特別係三文魚同甜蝦幾好食! 不過鮑片就一般
刺身選擇都有大約十款
之後炸天婦羅個d都幾好食!
可惜"某人"叫得太多壽司
食得太飽 再食唔落多轉刺身同天婦羅

d壽司就一般 不過都幾多新款
至於螺肉,8爪魚就真係差d
三文魚同甜蝦好味!
2010-04-01
$185 (Dinner)
三文魚同甜蝦好味!
  • 甜蝦刺身
2010-07-02 15 views
五年前巳開始去外野手食放題,佢當時D食物、價錢同服務都令我好滿意, 刺身會用刺身船上,見到就好開心一D都唔似係食放題,所以雖然位置唔係咁就我,都會成日同家人或朋友去食不過兩年前開始覺得佢D水準下降,除左刺身外,爐端燒、炸物同料理D選擇越嚟越少,而且品質同服務亦差了,所以就算舊年搬左嚟觀塘都無幫襯過。最近知道佢地有假日午市放題,$128一位,食物同晚市一樣,可以由12點食到3點,所以一於舊地重遊約埋朋友再試一次。一行四人早了約8分鐘到,但見到門口掛住營業中的牌,於是行入去,原來係未開市的,好彩可以係入口的長櫈坐住等。(我以前試過食6PM,早左15分鐘佢地都會安排入座同奉上熱茶,仲可以俾我早D落單添)夠鐘入坐喇,只有我地一枱,好似包場咁,都幾好喎!見時間都好足夠,所以落左刺身同壽司先,雖然得我地一枱,但都要等左差不多15分鐘先有刺身嚟,係用碟上的,賣相當然無以前刺身船咁吸引,但份量都好足夠,好新鮮唔會好有雪味!朋友話佢地出菜咁慢,都係落埋其他熟食先!再過幾分鐘先有壽司到,都幾耐吓喎!仲要係我地2張壽司單夾埋落左10款,只係嚟左5樣,以為其他後上,點知再坐一會,熟食D食物都出了(相比刺身同壽
夠鐘入坐喇,只有我地一枱,好似包場咁,都幾好喎!見時間都好足夠,所以落左刺身壽司先,雖然得我地一枱,但都要等左差不多15分鐘先有刺身嚟,係用碟上的,賣相當然無以前刺身船咁吸引,但份量都好足夠,好新鮮唔會好有雪味!朋友話佢地出菜咁慢,都係落埋其他熟食先!再過幾分鐘先有壽司到,都幾耐吓喎!仲要係我地2張壽司單夾埋落左10款,只係嚟左5樣,以為其他後上,點知再坐一會,熟食D食物都出了(相比刺身壽司算好快),一問之下原本無左張單,只係做我地一枱都咁真係要扣分
之後都先後落過四次壽司,但每次都會漏,包括直接同侍應落單(咁做係想做個測試),一客風之谷、一客火焰天使。15分鐘巳過,我地不停討論那位壽司師傅仔係咪唔知點整呢?終於等到風之谷到了,但火焰天使唔知去左邊!於是揾人跟吓,聽到背後師傅仔話點解咁多野漏架,哈哈!我地都想知喎!總括而言,除左壽司成日漏單之外,其他落的食物都算跟足,食物方面,用呢個價錢食到咁多刺身壽司款都係滿意的,但熟食就真係太少選擇,亦沒有甚麼特色。任飲只有三款罐庒美連達汽水(橙汁、提子汁同青蘋果),呢方面同松屋比似乎小家左D。
而人客方面,我地入座後大概半小時候才開始有其他人入坐,但都只係得三、四枱,而且都係食散餐的,去到大槪1:15PM先有另一枱一家三口入座(坐我地隔離枱)食放題
可推介的食物︰
刺身︰三文魚、油甘魚、甜蝦、
壽司︰火焰三文魚
爐端燒︰燒箥籮、燒粟米、汁燒牛舌
食左大半先記得影相
打左個五折出單的壽司
可樂骨(俾一口牛好食好多)
唔知係乜魚嘅燒魚(唔係三文魚,D肉係白色的)
燒箥籮好清甜
一口牛
D粟米好甜
後︰火焰和牛(OK)、火焰天使(唔得)前︰火焰三文魚(唔錯)北海帶子(OK)
2010-07-01
$140 (Lunch)
食左大半先記得影相
可樂骨(俾一口牛好食好多)
燒箥籮好清甜
D粟米好甜
2010-07-02 1 views
外野手晚市出名平價放題,不過午市只有一般的定食。午餐時間到這裡,就叫個刺身飯啦!帶子刺身飯定食 $56 - 刺身份量都不少!有小粒的帶子、三文魚、甜蝦和蟹子。三文魚十分大件厚肉,甜蝦都算新鮮,帶子反而有點失色,不夠鮮甜。五十幾蚊一個刺身定食,以其份量來說算不錯,不過新鮮程度就普通啦~
外野手晚市出名平價放題,不過午市只有一般的定食。
午餐時間到這裡,就叫個刺身飯啦!

帶子刺身飯定食
2010-06-19
$56 (Lunch)