收五點,一行二人因為7:00要睇戲嘅關係又想食薯條🍟途經山林道就去咗呢一間試一試。最終除咗叫咗薯條之外仲一打生蠔😋!可惜嘅可能因為時令嘅關係揀十款有一半係冇嘅😅唯有食佢有嗰啲~~都不錯至於薯條佢哋有嘅係粗大形薯條,配上黑松露醬,好味,而可以進步嘅空間係醬汁好像不夠,如果想再加嘅話係需要加錢嘅(餐牌上有寫明) 😅 PS附近有一間唔使㗎🤫可能因天雨關係,不用定等位。至於上菜速度也不用等太久,大概6:45埋單,都係得一台客😊⋯⋯就這麼

2019-09-02
$300 (Tea)
  • 薯條配黑松露醬
想有feel咁慶祝生日紀念日又唔想太貴可以揀呢間☝🏻二人dinner set最平$368起🤩今次小編同朋友叫左3隻生蠔、2個main dish、1個小食同2杯野飲,人均消費都係$240到🍽〰️👉🏻芝士煙肉卡邦尼意粉 $98🧀👉🏻焗肉醬千層麵 $108🍅👉🏻單骨雞翼 (6pcs) $58🍗👉🏻生蠔 x3隻 $32-$128/1都有 🐚👉🏻蘆薈蜜 $28🍯👉🏻白酒 (1 glass) $58 🍸佢地除左食物質素高,種類都有好多,淨係生蠔都已經有30款來自唔同國家同品種嘅💁🏻‍♀️不過小編同朋友對生蠔無咩研究,所以由店員拍板幫我地揀左3款佢推薦嘅🤣生蠔好鮮甜,2款意粉都整得好好食🤤個單骨雞翼係炸嘅,配泰式辣醬,個味似m記嘅脆香雞翼好香口🤪而且白杯同蘆薈蜜都好飲啊😋小編最欣賞嘅係侍應伯伯好專業,服務態度一流👍🏻
〰️
👉🏻芝士煙肉卡邦尼意粉 $98🧀

👉🏻焗肉醬千層麵 $108🍅

👉🏻單骨雞翼 (6pcs) $58🍗

👉🏻生蠔 x3隻 $32-$128/1都有 🐚

👉🏻蘆薈蜜 $28🍯
👉🏻白酒 (1 glass) $58 🍸

2019-07-11 239 views
Complete inability to serve mains at a similar time. For three people dining when entire crowd in the whole restaurant was 5 people at the time of ordering, one main only arrived well after everyone else finished, even after eating at a painfully slow pace to the extent the food was cold on the plate. Worse, another table of 4 people arrived after we ordered and they received appetizers and soup during the time after 2 of us received our mains and we were hopelessly waiting for the 3rd person's main. Requests to check on the item were met with "have patience". Might be excusable in a fast service place but at $500 per head absurd. Not even a sorry. For some reason Open Rice App only allows me to give 2 stars, not 1 or zero. Will never return.
2019-07-11
2019-05-21 482 views
同朋友補祝生日,主角 1 話想食生蠔,主角 2即刻提議嚟呢度,我呢個大配角就負責訂位 🤣坐底叫一 set 生蠔套餐,我哋叫佢哋發辦,佢哋無問喜好,又無問會唔會補錢,後來睇單先知要多加 $150,感覺有點揾笨 ☹牡丹蝦刺身唔算 creamy 同甜,帶子刺身好味,元貝一般般。凱撒沙律菜算得上新鮮。黑毛豬主要靠跟碟那黑松露醬先有味,而且比一般我食的硬身,唔算好味!肉醬千層麵因有牛肉所以我無食,但兩位主角都話比較硬身,唔合格!黑松露蟹肉意粉都唔算入味,好似夾硬將所有配料放在一碟意粉上!

生蠔套餐
牡丹蝦,帶子,赤貝刺身
凱撒沙律
西班牙黑毛豬
肉醬千層麵
生蠔套餐
2019-04-14 426 views
呢間位於山林道嘅西餐廳, 好像有蠻多生蠔種類供選擇。價錢算適中, 但品質卻幾高。可以話係近期食過最有驚喜嘅生蠔餐廳。佢嘅生蠔真係值得一讚, 又大隻又新鮮, 雖然有些法國產地蠔價格會比一般市面高, 但味道也成正比。今次專程跟朋友黎試下佢嘅生蠔, 嘆下白酒。果然有驚喜同非常愉快經驗!二人order左一個Oyster Set Oyster Set $398包括12pcs oysters + 2杯house wine (自選十二隻 但超過$32嘅生蠔要補貼)加拿大Malpeque bay oysters × 2非常有驚喜, 平時一向食開法國澳洲蠔, 估唔到加拿大嘅蠔除左口感獨特, 仲好有鮮甜。佢海水味唔太重, 但仍然保留到海水鮮味。肉身比較圓, 食落有啲似凡立蜆, 又好味又有別一般生蠔口感。愛爾蘭Irish Premium oysters × 2帶有海水味, 非常大隻, 配sparkling wine好匹配。 值得點!法國Normande oyster × 2法國蠔帶有重海水味, 適合喜歡海洋鮮味嘅朋友, 我本人就十分喜歡。基本上食親都會點, 配白酒一流。法國Fine de Claire oy
House Wine

二人order左一個Oyster Set
Oyster Set $398
(自選十二隻 但超過$32嘅生蠔要補貼)
Oyster Set (12pcs)

加拿大Malpeque bay oysters × 2

愛爾蘭Irish Premium oysters × 2

法國Normande oyster × 2

法國Fine de Claire oyster × 2
呢隻法國蠔身修長, 肥度剛剛好, 味道先咸後甜, 有啲榛果香甜, 好有層次感。

法國Marenne oyster × 2
因為都係鍾情法國蠔, 所以都係選了呢款法國出產嘅蠔。呢款也是海水味重的一種, 非常鮮味。

法國White Pearl oyster × 2
白珍珠蠔也是常點一種, 海水味適中, 易入口, 肉身又爽又滑。
2019-04-12
$200 (Dinner)
House Wine
Oyster Set (12pcs)
2019-04-13 276 views
好耐無喺山林道食晚飯(or 宵夜),咁啱在附近,已經夜喇,想簡簡單單食西餐,所以選了呢間。經 openrice 訂位有折添。週五晚上10:30,入到去,居然一個客都無。好處係夠晒清淨。叫了簡單 pasta,雞翼。樣樣都係正常啦。雖然話只係想食簡餐,來到oyster bar 點都食幾隻啦。好多選擇都無,最後隨意挑了幾款。是日又係開車,無飲酒,只飲可樂。埋單人均200幾(真係食好少嘢),不過不失啦。在高手如雲、強敵環伺的山林道,要突圍而出,看來老闆要加多把勁。

叫了簡單 pasta,雞翼。樣樣都係正常啦。

是日又係開車,無飲酒,只飲可樂。

$200 (Last Night Supper)
2019-03-30 312 views
工作日忙夜忙,夜晚係要食返d好野平衡下心理。由於好想食好食既生蠔,就係openrice搵呀搵,搵呀搵⋯⋯皇天不負有心人,俾我搵到呢閒服務周到,食物質素優良既餐廳——Oyster to go!一坐底,我同友人都衝住佢既生蠔而來。成幾十款,法國、澳洲、美國、蘇格蘭......多不勝數。因為我地都想食好西,即刻就決定要個oyster set。揀好之後,餐酒隨即奉上。我比較中意fruity d 既,而呢杯有少少dry。我以為我會唔鍾意,但點知偏dry嘅白酒襯生蠔更好!而我地揀曬心水生蠔後都仲有兩款quota剩,店員就好好咁問我地口味偏好,推薦左兩款俾我地。而我地揀既款有:⋯⋯我只記得最大最肥美既一款,來自法國既Gillardeau。🙈除左食蠔,我地都揀左d熱食,暖下個胃。要左碗湯,菇菌味濃郁,食落依然有粒粒口感,不過黑松露係松露醬,就唔係鮮磨,大家唔好咁高期望。對比價錢,好合理。由於我地以為自己仲食得落,再嗌多個意粉。媽呀⋯⋯好飽!,意粉芝味香濃,醬汁濃稠,飽到再三叫聲:媽呀!話明食好西,幾飽都要有甜品作結。睇佢賣相,估佢同街外既同款甜品味道差唔多,果不其然。唯一唔同既係佢係布丁,比岀面既口感

house  wine

Osyter  set

除左食蠔,我地都揀左d熱食,暖下個胃。

芝士煙肉卡邦尼

話明食好西,幾飽都要有甜品作結。睇佢賣相,估佢同街外既同款甜品味道差唔多,果不其然。唯一唔同既係佢係布丁,比岀面既口感厚實d,岀面製作既我覺得比較似奶凍。
牛奶布丁

成晚真係滿足到爆啊!🤤
2019-03-08
$500 (Dinner)
house  wine
Osyter  set
芝士煙肉卡邦尼
牛奶布丁
2019-03-28 219 views
入嚟冇咩招呼,到點餐要白酒冇白酒,好啦,算啦!點生蠔,新鮮係新鮮,但隻隻都有碎殼又有沙,想點吖?預先點埋熟食同店員講明,食完生蠔先起,話就話好,轉頭一陣上埋枱,唉…費事你加料算!黑毛豬2百幾連加一,差唔多3百,錢唔係問題,但買相差仲差過街邊茶餐廳,邊有餐廳會就咁用隻早餐碟咁細嘅碟出西餐㗎,冇擺盤冇賣相,入嚟嘅原因係未試過,同俾你個門面呃咗,我唔係要R你着數R折扣,最多下次唔嚟,留言係想提醒其他人
入嚟冇咩招呼
,到點餐要白酒冇白酒
,好啦,算啦!
點生蠔,新鮮係新鮮,但隻隻都有碎殼又有沙,想點吖?

,唉…費事你加料算!

2019-03-26
Type of Meal
Dinner
臨近聖誕都有聖誕氣氛既佈置,餐廳燈光柔和,氣氛浪漫~餐廳環境舒適。頭盤緊係食生蠔啦,呢到個MENU 生蠔種類勁多價格都係$32-$58之間,職員先推介左生蠔,先來3隻蘇格蘭(SCOTTISH ROCK – SCOTLAND) 及3隻美國珍寶大蠔(ASTORIA JUMBO –USA),真係大開眼界 竟然係成隻手掌咁大,職員教先食細蠔再食大蠔仲教埋切左蠔先沾上醬。(SCOTTISH ROCK – SCOTLAND) $38海水味十分濃郁,食左一口有回味蠔質既鮮甜(ASTORIA JUMBO –USA) $58 珍寶蠔大隻得來仲要勁肥美,先咸後甜,放落口都仲感受到蠔既爽脆。2種生蠔都超新鮮,必食之選~很好既對比口感~之後再追加左半打蘇格蘭生蠔(SCOTTISH ROCK – SCOTLAND)另外都點左刺身類,加拿大頂級牡丹蝦$128/客(2隻),一點都不腥而且仲肥美爽滑新鮮度十分。松露野菌忌廉湯 $58 一放到上枱,一陣陣既松露味飄出來,湯不會好稀,口感順滑十分creamy,野菌蓉都好多好有口感。足料 (相片飲左先記得影)再黎個主菜14OZ 頂級安格斯肉眼牛扒配薯條 $398 (必點之選
3隻蘇格蘭及3隻美國珍寶大蠔

美國珍寶大蠔(ASTORIA JUMBO –USA)

(SCOTTISH ROCK – SCOTLAND)

加拿大頂級牡丹蝦

松露野菌忌廉湯

再黎個主菜14OZ 頂級安格斯肉眼牛扒配薯條 $398 (必點之選)推介,鐘意食牛嘅朋友一定要試,唔會話煮到乾晒同埋韌晒,肉質幼嫩~牛味香濃~非常多汁~ 配角既薯條非一般出面西餐一樣,皮簿薯厚再配2個醬~正~
頂級安格斯肉眼牛扒配薯條

鵝肝配黑醋汁 $168 鵝肝外層煎得香脆,滿滿油脂香氣,入口溶化 配埋法包多士 減輕鵝肝的油膩感
鵝肝配黑醋汁

黑松露蟹肉意粉 $168意粉索晒每一口醬汁味,味道帶一點松露香味,加上蟹肉、絕對係perfect。

之後再追加嘗下美國生蠔( BLUE POINT)$32
蠔肉肥美爽甜
美國生蠔( BLUE POINT)

極度滿足,價格合理,新鮮美味,環境清靜,聊天好地方,加杯美酒完美啦。一定會再黎吃美食。
2018-12-10
$450 (Dinner)
3隻蘇格蘭及3隻美國珍寶大蠔
美國珍寶大蠔(ASTORIA JUMBO –USA)
(SCOTTISH ROCK – SCOTLAND)
加拿大頂級牡丹蝦
頂級安格斯肉眼牛扒配薯條
鵝肝配黑醋汁
黑松露蟹肉意粉
美國生蠔( BLUE POINT)
  • 頂級安格斯肉眼牛扒
  • 生蠔
2018-11-04 620 views
Fd生日簡左呢間Oyster To Go 西餐廳,價錢合理,環境又好似唔錯,於是就去左食啦🙈D蠔好多款,店員唔至會推介邊款蠔岩你口味,上左菜之後仲會同你講由邊款食起係最好😳好多都好大隻tim😍唔錯唔錯 另外佢嘅牛扒都值得推介 大大塊 又Juicy 鐘意食牛嘅朋友一定要試👍🏻👍🏻不過我最鐘意都係佢個煙肉意粉 好食過我係高高高級餐廳食個d 個人愛好蒜香又乾身少少嘅意粉 呢碟菜式真係出色我同朋友係到坐左4個鐘都無人趕😂店員好好服務 想吹水叫個薯條或者無骨雞翼又係好chill 結論係我會再幫襯✌🏻
結論係我會再幫襯✌🏻
2018-11-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2018-10-05 602 views
在網上見到呢間新開蠔吧﹐地點在尖沙咀山林道幾方便﹐因為6位而且星期六晚餐時段﹐於是提早幾日Book﹐好彩預先訂了台﹐星期六差不多都滿了 。生蠔有好多選擇有30款﹐我們6位總共吃了2打半﹐每人5隻﹐每隻都不同款。第一輪﹐店員首先介紹了3款生蠔﹐南非的Namibia﹐澳洲的Coffin Bay及法國的White Pearl﹐味道由淡到濃﹐非常新鮮。第二輪﹐店員向我們推介了另外兩款味道比較濃郁的法國蠔﹐Black Pearl和蠔王Gillardeau﹐Gillardeau好大隻﹐超新鮮﹐果然沒有介紹錯。個人比軟喜歡海水味濃的生蠔﹐中價之選推介White Pearl﹐先鹹後甜﹐齒頰留香。另外我們還開了支白酒配生蠔﹐吃生蠔怎能缺少白酒。除了生蠔﹐主菜方面另外叫了安格斯肉眼牛扒和炭燒西班牙黑毛豬﹐兩個都很好﹐特別是牛扒重點推薦!!!我們6人叫了大份的﹐確實很大塊﹐還配上沙津和薯條﹐五成熟剛剛好﹐一點都不軔﹐牛味香濃﹐拍得上大酒店的水準﹐喜歡吃牛的必試!!!另外還點了意大利風乾火腿蘑菇意粉和意大利風乾火腿蘑菇意粉都不錯。

2018-09-08
$350 (Dinner)
  • 安格斯肉眼牛扒﹐炭燒西班牙黑毛豬﹐黑松露蟹肉意粉﹐法國生蠔White Pearl
2018-08-27 570 views
每個月既食蠔大餐又到啦,今次選擇呢間有不下三十款蠔,來自不同國家。今次我同朋友就嘗試由餐廳推薦既蠔款,分別來自法國、美國既三款蠔,三款蠔味道濃郁,有重重的海水味,肉質爽口,可見新鮮非常。 另外,我地仲左一塊肉眼扒,熟成度剛好,肉味香濃,完美配搭著隨餐附送既酒。

2018-05-28 890 views
同老公行經山林道🤨諗緊食咩時就見到尼間西餐廳試業中,環境唔錯,乾淨衛生,店員又好有禮貌我哋散叫無叫套餐,頭盤沙律嘅醬汁酸酸甜甜生蠔紐西蘭龍蝦仔帶子新鮮清甜,牛扒多汁唔un🥩意粉好味道,下次會再黎食!又有個新食店可以選擇
,店員又好有禮貌
我哋散叫無叫套餐,頭盤沙律嘅醬汁酸酸甜甜
生蠔紐西蘭龍蝦仔帶子新鮮清甜

2018-05-27