2023-03-26
好耐冇食自助餐,近排好想食,咁啱老師約我地去呢度食,真係啱晒☺️老師係酒店既常客,以前食過中菜廳果邊,都好味,今次食buffet充滿期待😋餐廳雖然無華麗嘅裝潢或者吸引眼球嘅風景,不過勝在受歡迎嘅海鮮可以自己挪、食物refill都快,加上食物都放得好集中,方便食客挪同時又唔會disturb 其他食客蟹腳有蟹味,解凍適中,肉質新鮮有彈性,encore左兩次😋刺身、籌司選擇唔多,不過都係大路款式,都好新鮮煎物當中羊扒同大蝦係最搶手,大蝦見廚師煎左2-3 round,但一出好快畀人挪曬🥲羊扒肉質鮮嫩香口燒豬炒飯係餐廳既名物,全晚都refill左2次,可能我挪既時候已經開始涼,冇左食燒味趁熱香口嘅感覺,所以如果座位坐近食物區好處係可以趁食物一出就挪,趁熱食沙律、熟食、凍食選擇都係常見嘅款式,味道唔錯甜品首推芒果蛋糕&藍莓芝士蛋糕,都係夠奶油香但唔會死甜,當然仲有Movenpick雪糕🥳整體黎講,食物整體水準平均,如果再食都會想各類食品食一round😏
蟹腳有蟹味,解凍適中,肉質新鮮有彈性,encore左兩次😋
刺身、籌司選擇唔多,不過都係大路款式,都好新鮮
羊扒肉質鮮嫩香口
沙律、熟食、凍食選擇都係常見嘅款式,味道唔錯