2022-04-14 797 views
之前聽朋友介紹隻糯米蛋糕好好食,所以就決定試晒佢所以口味嘅糯米蛋糕🙈(超為食,每次放工都走去睇下,一唔同味就買黎試)試晒佢曲奇橙皮,椰絲紅豆同抺茶紅豆( ´▽` )ノ覺得最好食係曲奇橙皮,佢外皮就脆脆地,裏面就軟糯,個質地係幾好食。而抺茶紅豆就好重抹茶味,仲有大大pat嘅紅豆餡。可能本人唔太鍾意椰絲味,就唔太好椰絲紅豆。但糯米蛋糕整體偏油,食完有啲漏🥲個麻薯波波就普通冇咩特別。但個提子鬆餅就有驚喜,好鬆而外脆!

2019-11-11 1489 views
Panash這家店鋪愈來愈多分店了 很久沒有食這次去了屯門市廣場的分店 環境不算太大的🧐空間感一般 人多的時間要買麵包會感到迫🤔自助形式買麵包再去收銀付款 是現在的做法😂·忌廉卷圈 HKD$12這個現在還有售😂 所以買來做下午茶吧😋😋味道依舊不變也是很好味道 裡面的忌廉不會太膩外皮挻酥脆的口感 麵包份量一般但做下午茶是不錯可惜店員服務只是一般 只會先讓熟客買單付款😭😭不是經常買的客人就要等 就算你先到收銀也沒有用
Panash這家店鋪愈來愈多分店了 很久沒有食

外皮挻酥脆的口感 麵包份量一般但做下午茶是不錯

可惜店員服務只是一般 只會先讓熟客買單付款😭😭
不是經常買的客人就要等 就算你先到收銀也沒有用

2019-11-01 645 views
忌廉卷佢嘅外皮嘅味道好似食緊蝴蝶餅咁嘅味道,😋佢嘅口感好脆,好鬆軟,唔會好乾,好硬,佢個皮係一層層嘅酥皮🥰🤤,入邊嘅忌廉cream好多,啲cream都唔會好甜,啲cream夾埋個酥皮真係好好味好夾🥰🤤👍🏻

忌廉卷
2019-06-20 723 views
突然好想食忌廉 就會諗起panash 既忌廉筒 其實panash 有好多款包都好好味 價錢同一般連鎖面包店差唔多 但就好味d 而且好多餡 唔會係空氣包 一口咬落去勁多忌廉 超正 而且個筒就算凍左都係好酥脆唔會淋哂 食哂成個會好飽 12蚊來講覺得幾抵食

2019-06-15
$12 (Breakfast)
2018-06-28 1133 views
係屯門市廣場見到以間麵包鋪排晒長龍,應該好好食,同埋下午茶時間,我地入去買左兩個包,睇下買咩包既時候,已經好多人。最後我地極速買左兩個包,藍莓芝士撻包同朱古力泡芙,點知一食,完全沒有芝士味道,沒有藍莓味道,只是覺得甜,太失望了,還有朱古力泡芙,泡芙外層是朱古力脆皮,點知又係失望,沒有朱古力味道,只是勁甜,泡芙裡的cream 口感像蛋糕的Cream ,食完好膩同好滯,食一半已經唔想食,仲以為好好味,點知勁失望。
麵包控又出沒原來葵芳新都會都開左新分店,但可能新得濟未update地址,所以打喺度先~新店比其他分店闊絡好多,揀起包黎舒服啲唔洗同人逼同排長龍。糯米蛋糕(曲奇橙皮)見到呢款糯米蛋糕賣相好吸引,顏色金黃均勻,加埋個名又糯米又曲奇又橙皮咁,另人不禁好奇究竟係咩味果然不負所望,外層係曲奇香脆既口感,裡面好似牛油方戟咁既鬆軟又綿密,未至於濕潤但又唔會覺得好dry,同時又帶啲糯米既煙韌,呢個配搭好新奇-裡面仲夾雜一粒粒既橙皮,入口啖啖都伴隨住蛋香同香橙既香氣,食多件都唔覺漏,正呀
麵包控又出沒

原來葵芳新都會都開左新分店,
但可能新得濟未update地址,所以打喺度先~

新店比其他分店闊絡好多,
揀起包黎舒服啲唔洗同人逼同排長龍。

糯米蛋糕(曲奇橙皮)

見到呢款糯米蛋糕賣相好吸引,顏色金黃均勻
加埋個名又糯米又曲奇又橙皮咁,另人不禁好奇究竟係咩味

果然不負所望,
外層係曲奇香脆既口感
同時又帶啲糯米既煙韌,呢個配搭好新奇

裡面仲夾雜一粒粒既橙皮,
入口啖啖都伴隨住蛋香同香橙既香氣

食多件都唔覺漏,正呀

2018-03-09
2017-08-18 1056 views
/鬆餅幾時都咁逗人愛🤤<Panash>🍪提子鬆餅($6)逢星三有9折💓▪️🍞依間麵包舖,成日經過都好大陣麵包香大膽傳入我的鼻👃🏻真係唔怕我將佢地通通吃光光🤷‍♀️👉🏽最愛佢地嘅大麻糬,蕃薯同芒果味✌🏽同埋d英式吐司,超巨型鮮奶包🐮😻😋🍪新鮮出爐牛油香四散撲鼻,外層鬆化香脆,內裡軟綿綿,不死實,混了黑提,紅提乾,黑提口感富嚼勁,紅提稍較一點。/有d款式唔係日日有🤔🧀蔓越莓忌廉芝士甜酥角($12)自取名字✌🏽▪️依個同前一post嘅提子鬆餅差太遠了吧,都可能唔係新鮮出爐嘅關係🤦🏽‍♀️但以前食過明明不是這個味道,雖然都long long time ago...-🍒蔓越莓份量都算幾多,一路食都咬到d酸甜嘅莓味,成件酥角都幾厚身大件,但就好乾身囉😅👉🏽質地偏實,表面腍晒一點都不脆,佈滿脆糖的表面原本是又糖又脆的。👉🏽入面仲有d忌廉芝士粒,但少到無咁😓只能說從前的味道不再👋🏾....#wwhkfood #uhkfood #hkfoodies #wwhkfood #hkig #hkeat #hkfood #hkfoodie #foodie #foodies #foodiehk #foodi
/鬆餅幾時都咁逗人愛🤤
<Panash>

🍪提子鬆餅($6)
逢星三有9折💓
▪️

/有d款式唔係日日有🤔
🧀蔓越莓忌廉芝士甜酥角($12)自取名字✌🏽
▪️
👉🏽入面仲有d忌廉芝士粒,但少到無咁😓
只能說從前的味道不再👋🏾
#wwhkfood #uhkfood #hkfoodies #wwhkfood #hkig #hkeat #hkfood #hkfoodie #foodie #foodies #foodiehk #foodieshk #instafood #foodielife #scone #panash #panashbakery
2017-05-05 820 views
傷風、感冒、嚴重鼻塞足足三星期,晚晚睡不好,本以為生病沒甚胃口應該可以順便減肥,可惜事與願違,每次吃藥時都說要飽肚食,居然就是如次再吃胖,又累到不能做運動,感冒真討厭!! 已經很久沒吃過Panash的麵包,怎知因為生病,連續買了好幾條Panash的包,甚麼提子包、軟法包都吃過了,這次轉轉口味,試試黑米包. 11種雜谷粒+黑米包 忘記了是$17 還是$18,一共5片,也不算便宜,但好吃最重要. 每片麵包都幾鬆軟,味道清清淡淡,幾合我口味,尤其適合要戒口的病人. 內裡有沒有11種雜谷粒就不得而知,但Panash的出品就是有一定水準. 屯門屯隆街3號屯門市廣場一期1樓1106號舖

11種雜谷粒+黑米包

屯門屯隆街3號屯門市廣場一期1樓1106號舖
2016-07-05 1420 views
經常行過呢間麵包店, 感覺都係貴價既麵包, 所以都無乜衝動入去今日去完銀行又再經過, 今次終於比櫥窗既麵包吸引左入去 佢地所有麵包around 都係$1x, 雖然偏貴, 但係又確實幾吸引既最吸引我既"佢" 出現啦 見到"佢"即刻拎起托盤同夾帶佢去收銀度滿滿既朱古力外層已經非常吸引, 忍唔住即刻咬佢一啖, wah. . 牛角包好蘇脆, 朱古力就略為甜左少少, 不過$12 黎計, 絕對物超所值呀!
今日去完銀行又再經過, 今次終於比櫥窗既麵包吸引左入去

最吸引我既"佢" 出現啦
見到"佢"即刻拎起托盤同夾帶佢去收銀度

2016-07-05
2016-05-04 1021 views
話說星期三經過這間麵包店見到有9折,這間麵包店是貴價麵包,賣13元左右價錢,在屯門開了咁耐好少買 ,我好少經過這裡,因為午餐少來這邊,放工更加不會行來,,剛巧上星期三走來附近吃午餐,吃完午餐之後經過這間見有折,決定買下做第二日早餐,我揀了黒米包,好似好健康,它的味道有些小似麥包,又比麥包淡味些小,黒米包尚算鬆軟,我覺得麵包口感稍為硬咗些小,味道就不過不失,16元有4片的確貴咗些小,就算有9折亦不是好平,點都好過冇,應該未必再買了味道黑米包,口感尚算鬆軟 ,整體一般服務我覺得都OK環境地方尚算適中種類款式都幾多選擇價錢約16元左右,的確比其他麵包店貴些小
黑米包,口感尚算鬆軟 ,整體一般

我覺得都OK

地方尚算適中

種類
款式都幾多選擇

價錢
約16元左右,的確比其他麵包店貴些小
2016-04-27
TakeAway
$14 (Breakfast)
Dining Offer
Voucher
2016-04-07 787 views
曾幾何時,我好鍾意食某間連鎖麵包店的綠茶紅豆忌廉包,自從果間麵包店執左之後,我好耐無食過啦,今日比我係屯門市廣場的Panash搵到同一款包,即刻買返個黎懷念下先呢個包我見證佢由$6漲價到而家$9,而且Size係縮細左好多!不過無辦法啦,而家百物騰貴,有咩係唔加價 講返個麵包先,一撕開就見到滿滿的甜忌廉同紅豆蓉,我覺得麵包唔夠綠茶味,反而紅豆味好突出,好似食緊紅豆包咁,不過都好好味!甜忌廉份量好多,好軟滑,仲入口即溶以後得閒肚餓買個黎醫肚都好

以後得閒肚餓買個黎醫肚都好
  • 綠茶紅豆忌廉包
2016-02-20 534 views
之前Panash出完聖誕系列既包今次農曆新年都要應下節 新年糕包!!!新年糕包(吉士&忌廉芝士) $10新年限定出品 包上真係有個福字包既大小跟平時既包差唔多另外仲有綠茶紅豆年糕一開始咬一口 覺得有小小芝士味另有少少cream cheese酸味忌廉芝士量好足之後試下叮下佢內裡芝士同年糕香噴噴 芝士香十分濃郁咬下可以拉出長長既芝士絲 感覺可源源不絕拉出嘅感覺味道有吉士甜 同少少芝士鹹釣味值得一試
之前Panash出完聖誕系列既包

今次農曆新年都要應下節 新年糕包!!!
新年糕包(吉士&忌廉芝士) $10

內裡芝士同年糕香噴噴 芝士香十分濃郁

咬下可以拉出長長既芝士絲 感覺可源源不絕拉出嘅感覺

味道有吉士甜 同少少芝士鹹釣味

值得一試
Other Info. : 之前新年過後經過都仲有 只是沒有了個"福"字
2016-02-06
TakeAway
$10 (Tea)
2016-01-26 464 views
除了A-1, 山崎麵包之外,Panash也是一間我們常會幫襯的麵包店. 差不多每次到來,店內都相當多人,排隊買包客人多達十幾人也是常見的事. 雖然款式眾多,但買來買去是軟法包、提子直燒等比較簡單口味的麵包居多. 這天晚上家中沒有煮飯,就簡單的吃麵包、零食等就當晚餐了軟法包Panash麵包很鬆軟的,而且很軟滑,相信是麵粉質素高的原因. 這款軟法包保守估計吃過二十多次,每次都覺得軟滑可口,清淡中滲出少少甜味,是個人特別喜歡的一款麵包.提子直燒這款提子直燒,內裡有不少香甜的提子,再加上鬆軟卻實在的麵包,吃半條已經相當飽肚.2款麵包買了$3x,雖然不算便宜,但質素不俗,也難怪每次都來,都相當多客人的. 屯門屯隆街3號屯門市廣場1期1樓1106號舖

軟法包

提子直燒

屯門屯隆街3號屯門市廣場1期1樓1106號舖

2016-01-07 366 views
又到星期三嘅特價日,所有麪包都係九折,有唔少人都襯九折大手買包綠茶紅豆白忌廉 $9外表有個擠cream嘅窿,成個包黃黃地青青地,圓圓脹卜卜咁,聞落有綠茶甘香味流岀入口都有綠茶甘香, 麪包少少實有實在感,紅豆餡香甜軟滑, 同甘香綠茶味互相唔蓋過相方味道,白忌廉只帶淡淡甜味但為咀嚼增加滑口感覺,三種材料完全唔係競逐味覺嘅濃度,而係互相配合,可以話係perfect match當我付款時,一個職員負責入袋,一個負責入單,當我放低個包時,負責入袋的小姐話: 一個六我當時諗: $1.6咁平?幾秒後,我終於由幻想中番黎,其實係同入單嘅小姐講"一個綠(包)"...
又到星期三嘅特價日,所有麪包都係九折,
有唔少人都襯九折大手買包
綠茶紅豆白忌廉 $9
外表有個擠cream嘅窿,
成個包黃黃地青青地,圓圓脹卜卜咁,

聞落有綠茶甘香味流岀
綠茶紅豆白忌廉
入口都有綠茶甘香, 麪包少少實有實在感,

紅豆餡香甜軟滑, 同甘香綠茶味互相唔蓋過相方味道,

白忌廉只帶淡淡甜味但為咀嚼增加滑口感覺,

當我付款時,
一個職員負責入袋,一個負責入單,
當我放低個包時,
負責入袋的小姐話: 一個六
我當時諗: $1.6咁平?

幾秒後,我終於由幻想中番黎,
其實係同入單嘅小姐講"一個綠(包)"...
2016-01-06
TakeAway
$9 (Tea)
2016-01-04 493 views
聖誕前既星期三 panash9折 聖誕既朱古力號角變成聖誕樹今年仲有新出品 白色聖誕樹!!! 一棵一棵聖誕樹排著 賣相挺吸引的 聖誕樹(白) $9 只是賣相都十分給力 朱古力可可口味既麪包 鋪著白朱古力 上有朱古力彩針 色彩繽紛 咬到落去下面 原來係朱古力吉士 甜甜的帶有少少可可味 甜味在少少苦既可可麪包中突出 外層白朱古力硬硬地少少脆 口感跟麪包有對比甜甜聖誕樹 試過真係回味無窮 香草三文魚&火腿牛角酥 $10名字有點長跟奇怪 酥皮不算太油 唔會油膩 一層層感覺唔算多 不過重點係餡料三文魚偏在一邊 但十分出味 可能係明太子三文魚醬 三文魚似醬多過似肉但只要出味就行了 不過此終都係火腿主導味道
聖誕前既星期三 panash9折

聖誕既朱古力號角變成聖誕樹
今年仲有新出品 白色聖誕樹!!!
一棵一棵聖誕樹排著 賣相挺吸引的

但只要出味就行了

不過此終都係火腿主導味道
2015-12-23
TakeAway
$9 (Tea)