2006-08-11 14 views
環境@ Pancake Colours其實不用多說﹐環境是一流的﹗無論是燈光﹐座位﹐餐具﹐以及衛生情況也是香港區名餐廳的質素。想找個可以拍照留念的地方的話﹐也是旺角鮮能找到的.. Orz服務@ Pancake Colours不可以話好﹐可以說是OK﹔要是跟名店來比較的話。頭一次去的時候﹐是兩個writress一起下單的。看得出是一個在train另一個﹐應該是新聘的吧﹖我不太介意﹐因為看得出很用心的去做~ 第二次的那個也不差﹐看來這店的員工管理做得不錯。盡管如此﹐也看到一兩個鼠在一角偷閒~ 但吊頸也抖氣﹐還好啦~食物@ Pancake Colours不要叫套餐﹗一定要自己選菜單上的小食/主菜/飲品。套餐頭湯不合格﹐甜品只屬美心質素。好吃推薦﹕蜜糖雞中翼﹐紫芋脆卷﹐茄汁肉醬意粉(請在菜單上找類似的﹐名字或有異)。另外﹐不太喜歡這裡的天使麵﹐太黏。天使麵最好配以多汁或比較油質的配料來吃﹐不然會太rich。價錢@ Pancake Colours合理﹐3個小食+ 1肉意+ 1特飲= $198總結@ Pancake Colours來這裡﹐不是要吃便宜貴格菜﹔是吃整體感覺。看得到廚師的心思﹐writ
環境@ Pancake Colours

服務@ Pancake Colours

食物@ Pancake Colours

價錢@ Pancake Colours
合理﹐3個小食+ 1肉意+ 1特飲= $198

總結@ Pancake Colours
來這裡﹐不是要吃便宜貴格菜﹔是吃整體感覺。看得到廚師的心思﹐writer/ress的努力﹐跟設計師的功力。另外要一讚在對外橋上派flyer的那位後生仔(比較瘦﹐黑黑地)。我經常經過那處﹐他的確能保持自然的笑容及誠懇的推介著~ 值得鼓勵﹗
2006-08-03 11 views
去到pancakes colourscwb個間係好迫人的而旺角li間,好闊落...好好坐的,waiter個方面就ma ma地都未叫埋單,無lala塞張單埋黎,ok無禮貌不過...d野食同野飲都ok下次再黎
去到pancakes colours
cwb個間係好迫人的
而旺角li間,好闊落...
好好坐的,waiter個方面就ma ma地
都未叫埋單,無lala塞張單埋黎,ok無禮貌
不過...d野食同野飲都ok
下次再黎
2006-08-03 1 views
7月29日晚同5個朋友黎到慶祝我既生日,見呢度開左冇耐,又好似見有雜誌報紙介紹過咪黎試試囉........我地叫左4個晚餐,有湯+飯/pasta+飲品+甜品/生果,咁多野都係$58 (另加一),好似好抵,相對mk 好多上樓cafe,選擇亦多湯: 好普通,睇落去好好,飲落去都係茶餐廳貨色主菜: 我揀左菠菜汁芝士焗海鮮飯,睇落去都係唔錯,食落都ok,但海鮮唔多,不過就好多椰菜絲,少少奇怪,但都ok既 有位遲來既朋友都係叫左呢個飯,點知就差好遠,佢話好難食,水汪汪咁,我都睇得出,佢話應該係d 海鮮烚完即放落去....另外,佢有好多粟米,不過冇椰菜,真係好奇怪... 一位朋友要左唔知咩汁三文魚天使麫,我食過一啖麫,算ok啦,不過賣相單調,得個三交魚花係面 一位朋友要左葡汁魚柳飯,佢冇話唔好食,應該ok 掛飲品: 選擇多,餐飲可以加錢轉menu 既飲品.. 係呢方便又出現左奇怪事... 兩位朋友都叫左薄荷朱古力咖啡,但兩個又係唔同,一個有cream,一個冇cream; 呢個情況又係因為一個係遲叫甜品: 兩粒puff水果:

湯: 好普通,睇落去好好,飲落去都係茶餐廳貨色

一位朋友要左葡汁魚柳飯,佢冇話唔好食,應該ok 掛

飲品: 選擇多,餐飲可以加錢轉menu 既飲品..
係呢方便又出現左奇怪事...

甜品: 兩粒puff

水果: 兩片薄薄的西瓜

除左晚餐,有兩個朋友都叫左兩種salad,唔記得咩名,但兩人都話d 菜苦苦地; 另外又叫左一客雞肝攘雞翼,味道一般,燒得黑左少少

不過呢個最抵既係切餅費,收$30,仲有4個waitress 唱生日歌,好熱鬧
但拎蛋糕出黎個陣又發生左段小插曲,個waiter 走到我個fd 耳邊話唔知邊個蛋糕係我地,之後入去再出黎又話搵唔到,搞到以為佢唔見左個蛋糕,好彩搵到啦....因為當晚多人生日,所以亂左少少....

我地最後係度坐左成4個鐘... 坐sofa 位,但就麻麻地舒服,埋單$4xx

2006-07-30 0 views
好大,裝修都OK好舒服的大梳化仲有party area,多人就可以book,有大電視又有好多棋玩下午茶hea下就最好開張果日就去捧場食dinner,o野食好一般好似有好多選擇其實只係意粉有幾個options汁有幾個options配菜有幾個options咁.....叫左墨魚餅pasta,配西西里汁,有d腥個pizza就OK仲有一杯香濃朱力同柚子蜜勁淡........ ><呢度,重點係坐,唔係食唔好太大期望
好大,裝修都OK
好舒服的大梳化
仲有party area,多人就可以book,有大電視
又有好多棋玩
下午茶hea下就最好
開張果日就去捧場
食dinner,o野食好一般
好似有好多選擇
其實只係意粉有幾個options
汁有幾個options
配菜有幾個options咁.....
叫左墨魚餅pasta,配西西里汁,有d腥
個pizza就OK
仲有一杯香濃朱力同柚子蜜
勁淡........ ><
呢度,重點係坐,唔係食
唔好太大期望
2006-07-29 0 views
等了近一小時, 本來下一張到我們五個, 但負責帶位的男職員忘記了在我們之前另有一張籌, 弄得空歡喜一場, 時為晚上9時正, 有位的都已入座, 不想再等的都已走了, 心知道再等上起碼個多小時都不會有人走, 所以, 我們都走了. 職員只懂說不好意思, 完全沒有盡辦法去解決問題. 那個想是老闆娘的人更是目無表情, 一副與她無尤的樣子, 算什麼態度啊?!