2017-09-29 779 views
真糸未見過有甘差既服務態度 又爛口 又啤客 真糸好似行過都得罪佢地甘 個朱古力包又難食又離奇地硬睇幾個包都糸貴得黎五值又奇怪 綠茶方包又冇綠色味 做乜事姐 依家就糸為左個綠茶味而買 並五糸為個方包而買囉好冇?間舖仲要不斷有蚊飛既 五講五知 以為同緊啲蚊一齊食野?
間舖仲要不斷有蚊飛既 五講五知 以為同緊啲蚊一齊食野?
2017-09-13 1018 views
舅母生日我負責選購蛋糕,由於四大長老獨愛newyork cheese cake 類口味的蛋糕,每年4位長老生日的蛋糕選擇都是在尋覓不同款式的芝士蛋糕😂本想到灣仔預訂tony wong ,原來灣仔分店執左😞就在我苦腦時經過popcorn的paper stone看見有原個cheese cake,賣相不錯所以就決定試一試。cheese cake 軟滑中帶點口感,略甜因此不能吃很多,$198一個,寫名牌加$10,總括來說是值得一試。

藍梅芝士蛋糕

Type of Meal
Other
藍梅芝士蛋糕
2017-08-30 766 views
睇完戲經過paper stone 俾佢啲蛋糕嘅賣相吸引住, 賣相好精緻少女心如我梗係揀左士多啤梨慕絲蛋糕!粉紅粉紅好可愛!Mousse 好幼滑,甜到剛剛好內面夾著新鮮嘅士多啤梨肉加上脆脆餅底好食!下次一定去試埋其他款嘅蛋糕!
睇完戲經過paper stone
俾佢啲蛋糕嘅賣相吸引住, 賣相好精緻
少女心如我梗係揀左士多啤梨慕絲蛋糕!
粉紅粉紅好可愛!
Mousse 好幼滑,甜到剛剛好
內面夾著新鮮嘅士多啤梨肉
加上脆脆餅底
好食!
下次一定去試埋其他款嘅蛋糕!
2017-06-02 1251 views
尋日逛商場,無意間經過這間開在戲院對面的麵包店,即刻被店內鋪天蓋地的各式麵包吸引。仔細觀察,其實呢間算係 Mini Coffee Shop 先啱,除咗有外賣,仲有一個堂食區;除咗賣麵包,仲賣咖啡同其他飲品。除麵包外,呢度仲有多款"丹麥酥"吸引到我想試,於是即刻行動。"菠蘿椰子撻",上面係新鮮菠蘿片,嗰撻係"丹麥酥"配埋椰子醬,賣相已經贏曬,口感也不錯。😍"吞拿魚車厘茄丹麥酥杯",外型飽滿,色澤誘人,選材健康又好味。😍另外從雪櫃中選了一枝橙汁。

菠蘿椰子撻

吞拿魚車厘茄丹麥酥

另外從雪櫃中選了一枝橙汁。
凍橙汁

2017-06-01
$56 (Tea)
菠蘿椰子撻
吞拿魚車厘茄丹麥酥
2017-05-21 852 views
平時去pop corn都係特登去食荳子,但因為男朋友想睇戲,套戲又得返呢到一場,於是決定黎呢到睇戲食飯過一日~行過戲院就比呢間裝修好令既麵包店吸引左,一望佢地既款式,外形,都幾似我前排去日本麵包既咁令!真係一忍唔住就會想買多幾個!!最後都比男友制止左....結果買左個牛角酥♥️。牛角酥望落大大個都係15蚊!因為當時太飽冇食到,第二日返工帶左去食!估唔到隔日都咁好食,而且唔係空氣麵包,好結實!食落香味依然,但咬落就feel到有小小既油😰,不過整體都係好好食架 !會再想試下佢地其他既麵包♥️

牛角酥望落大大個都係15蚊!
牛角酥

2017-05-20
牛角酥
Paper Stone新出左兩款新麵包!分別係黑松露海鹽同紅菜頭藜麥海鹽口味 兩款都勁好食!!!紅菜頭嗰款紅菜頭味香濃!咸咸的完全無草青味 仲有啲藜麥增加口感但黑松露做麵包 我覺得更特別同吸引 所以今次揀左佢!黑松露海鹽牛油卷 $15推薦指數:10/10黑松露超足料吾係講笑 拎上手就聞到濃濃既黑松露味食落有少少牛角包feel 牛油味香濃 加上法國海鹽的味道 成個包咸咸的 很好味即日食完全係外脆內軟!外皮脆到好似食緊咸即黑松露餅乾但放到第二朝就會軟曬喇!依排新推出會有得試食 睇下邊款岩你!
Paper Stone新出左兩款新麵包!
分別係黑松露海鹽同紅菜頭藜麥海鹽口味 兩款都勁好食!!!

但黑松露做麵包 我覺得更特別同吸引 所以今次揀左佢!
黑松露海鹽牛油卷
黑松露海鹽牛油卷 $15
推薦指數:10/10
黑松露超足料吾係講笑 拎上手就聞到濃濃既黑松露味

即日食完全係外脆內軟!外皮脆到好似食緊咸即黑松露餅乾
但放到第二朝就會軟曬喇!
依排新推出會有得試食 睇下邊款岩你!
黑松露海鹽牛油卷
2017-03-10 1028 views
Paper Stone Bakery Omg又係抹茶控出動時候佢地隻綠茶吐司評價好似麻麻地但未食過又吾可以亂評論既買黎試下係咪伏先綠茶英式方包 $21價錢吾平~~21蚊得三塊咋!但都好厚身既,塊麵包皮無計。一打開 嘩一陣酸澀味 心諗中喇中喇 一定伏黎ga⋯⋯用焗爐焗下先焗好之後都未開個爐已經聞到綠茶既香氣吐司皮出奇地好食(平時吾中意食皮)脆卜卜竟然有種食綠茶曲奇既感覺麵包鬆軟綿密,有淡淡既茶香***不是抹茶既個種回甘 係純粹綠茶既香氣本身無乜期望之食落又吾錯所以話口味依家野 都係要自己試過先知~Paper Stone Bakery (將軍澳)將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F27-28號舖
Paper Stone Bakery
Omg又係抹茶控出動時候
佢地隻綠茶吐司評價好似麻麻地
但未食過又吾可以亂評論既
買黎試下係咪伏先
綠茶英式方包 $21
價錢吾平~~21蚊得三塊咋!但都好厚身既,塊麵包皮無計。
一打開 嘩一陣酸澀味 心諗中喇中喇 一定伏黎ga
⋯⋯用焗爐焗下先
焗好之後都未開個爐已經聞到綠茶既香氣

吐司皮出奇地好食(平時吾中意食皮)
脆卜卜竟然有種食綠茶曲奇既感覺
麵包鬆軟綿密,有淡淡既茶香

***不是抹茶既個種回甘 係純粹綠茶既香氣
本身無乜期望之食落又吾錯
所以話口味依家野 都係要自己試過先知~
Paper Stone Bakery (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F27-28號舖
TakeAway
Paper stone bakery好多芝士系列~其中我認為麵包類既兩大代表月島軟心芝士米包 & 三重芝士米燒餅兩款都非常吸引佢地都係屬於純米系列姐係咩?我都吾知~不過試左就知!月島軟心芝士米包 $11淨係名都已經好吸引點解叫米包?就係你會食到一粒粒米!超得意既口感!而且成個麵包都非常鬆軟中間的芝士醬非常軟滑 份量亦不少 令人回味無窮!食完成個都吾會滯Very soft cheese流出來了!三重芝士米燒餅 $10哩個就比較乾身,帶點脆中間沒有餡料但芝士味比軟心芝士包更濃郁!兩個麵包的口感完全不同看看你喜歡鬆軟還是香脆總之芝士控不能錯過
Paper stone bakery好多芝士系列~
其中我認為麵包類既兩大代表
月島軟心芝士米包 & 三重芝士米燒餅
兩款都非常吸引

佢地都係屬於純米系列
姐係咩?我都吾知~不過試左就知!
月島軟心芝士米包 $11
淨係名都已經好吸引

點解叫米包?
就係你會食到一粒粒米!超得意既口感!而且成個麵包都非常鬆軟
Very soft cheese
流出來了!
三重芝士米燒餅 $10
哩個就比較乾身,帶點脆
中間沒有餡料
但芝士味比軟心芝士包更濃郁!
兩個麵包的口感完全不同
看看你喜歡鬆軟還是香脆

總之芝士控不能錯過
2017-02-13
Paper Stone Bakery d麵包款式全部都好吸引,真係想試曬佢地眼花繚亂 去到都吾知食乜好~行去入面見到。。咦、新出架?平時吾見既?一問之下 知道原來依兩款pizza係逢星期六、日同公眾假期先會供應~師傅一再強調係即叫即製,非常美味,叫我一定要試下師傅甘熱情,就一於試下~今次就揀左芝士松露蘑菇薄餅落單比錢後,師傅馬上準備材料開始製作餅皮係現成的 看似餅乾 但不是薄薄的 是有點厚度的等大約10-15分鐘 新鮮pizza出爐了可以堂食或帶走我今次是take away,師傅幫我切好放入盒子芝士松露蘑菇薄餅 $48黑松露的味道非常濃郁 打開就聞到了!芝士用的是雙色芝士(pizza專用的)但不大拉絲材料用上大量野菌,少量洋蔥和露筍加了點黑胡椒調味餅底吃的口感好像有點厚度的餅乾簡單但非常滿足!值得一試!下次要食埋另一款口味

眼花繚亂 去到都吾知食乜好~
行去入面見到。。咦、新出架?平時吾見既?
師傅一再強調係即叫即製,非常美味,叫我一定要試下

師傅甘熱情,就一於試下~
今次就揀左芝士松露蘑菇薄餅
落單比錢後,師傅馬上準備材料開始製作
餅皮係現成的 看似餅乾 但不是薄薄的 是有點厚度的
等大約10-15分鐘 新鮮pizza出爐了
可以堂食或帶走
我今次是take away,師傅幫我切好放入盒子
芝士松露蘑菇薄餅 $48
黑松露的味道非常濃郁 打開就聞到了!

芝士用的是雙色芝士(pizza專用的)但不大拉絲
材料用上大量野菌,少量洋蔥和露筍
加了點黑胡椒調味
餅底吃的口感好像有點厚度的餅乾
簡單但非常滿足!
值得一試!
下次要食埋另一款口味

TakeAway
麵包店都有買pizza?Paper Stone Bakery 每日新鮮製作麵包 連pizza都有呢另外開放式廚房仲可以見到師傅當場做麵包 新鮮出爐真係非常吸引講下今次個pizza先賣相非常吸引,芝士非常澎湃Chef Recommendation $34入面有番茄 洋蔥 車打芝士 水牛芝士等配上番茄醬 想熱食仲可以請師傅幫你加熱~餅底係意式香草包 包身較厚 淡淡香草味 入面沒有肉類 適合素食者食呢~另外,麵包師傅前面擺放好多新鮮既法包,種類非常多,而且每款都有得試食身為芝士控最得我心既就係紅菜頭芝士法包 $28法包淡淡紅菜頭的草味外脆內軟!芝士creamy,估吾到兩者甘match另外,仲有一個又係非常推薦!雜苺南瓜子黑麥法包 $20黑麥味非常香濃 無額外添加 配合雜苺本身的甜 南瓜子的香 健康升級真係愈食愈滿足
麵包店都有買pizza

講下今次個pizza先
賣相非常吸引,芝士非常澎湃
Chef Recommendation $34
入面有番茄 洋蔥 車打芝士 水牛芝士等配上番茄醬
想熱食仲可以請師傅幫你加熱~
身為芝士控最得我心既就係
紅菜頭芝士法包 $28
法包淡淡紅菜頭的草味
外脆內軟!芝士creamy,估吾到兩者甘match

另外,仲有一個又係非常推薦!
雜苺南瓜子黑麥法包 $20

真係愈食愈滿足
2017-02-10 697 views
Paper Stone 既設計比我既感覺好新鮮同健康入面仲有師傅即場做麵包,成日經過都會有新鮮出爐,香噴噴,凍左既麵包都可以請師傅幫你焗返熱仲可以坐底堂食添~ 果度有餐可以點嫁,有pizza,sandwiches等等,pizza即叫即做,要等15-20分鐘。我就未食過喇,反而對佢地d法包muffin好感興趣Blueberry Muffin $16這個muffin不是用牛油做的 因此會少了一份牛油香 但也相對無甘油膩可以食到純真的麵粉香而且藍苺都好新鮮,我個人而言 係幾鍾意喇香蕉合桃muffin $16我個人馬馬地香蕉製成既甜品,不過合桃分量都多,鍾意香蕉甜品既朋友可以試下~紅苺南瓜子黑麥包 $20感覺好健康 而且不難吃!雖然外表吾靚 但其實外脆內軟 好有麥味紅菜頭芝士法包 $28麵包一定要有芝士才完美外脆內煙un 配上芝士即場食仲可以請師傅幫你焗熱~圖上只係半條 整體來說,paper stone麵包款式特別,絕對值得一試
Paper Stone 既設計比我既感覺好新鮮同健康
我就未食過喇,反而對佢地d法包muffin好感興趣
Blueberry Muffin $16
可以食到純真的麵粉香
而且藍苺都好新鮮,我個人而言 係幾鍾意喇
香蕉合桃muffin $16
紅苺南瓜子黑麥包 $20
紅菜頭芝士法包 $28
麵包一定要有芝士才完美

外脆內煙un 配上芝士
即場食仲可以請師傅幫你焗熱~
圖上只係半條

整體來說,paper stone麵包款式特別,絕對值得一試
將軍澳站附近大部分既面包舖都係屬於大集團旗下,啲包來來去去都係個幾味,真係你唔悶我都悶。不過總有例外,例如呢間主打法國面包既Paper Stone。Paper Stone 係Popcorn 開左幾個月, 以工業風作為舖頭入面既裝修風格。店入面唔單止有面包賣,仲有蛋榚,咖啡可以食到,所以舖頭入面都專登間左個位黎俾客人堂食。佢地既法包有分用唔同食材,唔同硬度,重量等等,啲資料有齊哂係價錢牌上面。客人可以因應自己既口味去選擇適合自己既法包。唔識點揀都唔緊要,因為呢度係可以試食架,有幾款切定擺係度俾人試,冇個款試的話問下店員可唔可以試就得。當然除左法包Paper Stone都仲有唔少既面包任君選擇個人覺得啲面包係幾新鮮既,食過係比breadxalk 等等既包來得好食(以同等價錢黎講)今次去買左芝士法包,外表上感覺份量唔係好多,但係切開一睇,入面係軟熟而厚實既面包,仲有足料既芝士粒,本身諗住當小食咁食小小一陣再食正餐,但係食食下連正餐都可以唔駛食,飽到我呢(^-^),雖然價錢偏貴但偶爾豪一次都ok 既下次可以買幾款面包返屋企,實行玩面包放提都好喎
當然除左法包Paper Stone都仲有唔少既面包任君選擇

下次可以買幾款面包返屋企,實行玩面包放提都好喎
2017-01-26
TakeAway
$25 (Tea)
2016-11-02 1117 views
到舅父家家訪順便來黐餐。雖有點即興意味但舅仔還是很努力地在有限時間內弄了幾道好菜給我們一家三口品嚐,真是太謝謝了....更讓人驚喜的是,他還買來了甜食呢....四大一小的組合,當然一人一件餅就合理。而再攤分出來等大家一同共享,就更是眾樂樂之事....五件之中,號稱招牌之作的Rich Chocolate Rasberry cake便獨佔其二。而事實上,於我個人而言這亦是一眾口味中最出色最令人回味的 ---- 口惑的確一如名稱所言非常豐厚,朱古力的甘味與香甚濃郁,滑度亦夠足,而且最重要的是它比正常的cake來得更高身更大件,值吃度絕對是攞足滿分....抹茶口味的層次甚見豐富,除了抹茶外還滲入了少許像柚子般的清爽啫喱。批底亦夠甘香鬆化....Popcorn caramel mousse cake少了一般焦糖蛋糕的膩滯 (儘管它仍是十分的甜)。對於我這個不喜歡食太甜嘢的人來講,這絕對是一個挑戰....反而我挺喜愛她的Blueberry New York cheese cake,沒有想像的飽膩之餘芝味又夠濃,質感亦不會死實實.... 更叫人歡呼喝釆的是每件餅都只是劃一賣二十八大洋而已。當想到相類

更讓人驚喜的是,他還買來了甜食呢....

更叫人歡呼喝釆的是每件餅都只是劃一賣二十八大洋而已。當想到相類似風格的餅店每件閒閒哋都要索價三四十大洋之時,您便能體會到可謂"性價比高"了....
2016-10-26 683 views
第一間店在上環時已經常常幫襯😊好開心宜家係屋企附近都開了分店🤗 可以成日買返屋企食喇🤗每件$28咋,外賣的餐具又靚🙊所有cake我都已經試過晒😂最愛特濃朱古力紅苺蛋糕 係朱古力迷必食!用的係dark chocolate!再加少少紅苺醬係中間😆 正👍🏼不過自己食晒一件都有啲漏,兩個人開心share食就啱。而媽媽就比較鍾意柚子抹茶蛋糕,清清地,柚子味較重,酸酸甜甜👍🏼
第一間店在上環時已經常常幫襯😊
好開心宜家係屋企附近都開了分店🤗 可以成日買返屋企食喇🤗
每件$28咋,外賣的餐具又靚🙊

所有cake我都已經試過晒😂
不過自己食晒一件都有啲漏,兩個人開心share食就啱。

TakeAway
在將軍澳新開的Paperstone bakery,裝修都係依家一般大圍見到木系加 industrial design,感覺不錯。再睇飽的種類繁多,仲有好多creative 嘗試。今次試mango and fig 法包和 beetroot cheese baugette。是昨天買的,今天做早餐,都仲係好soft,超級好味。芒果加無花果呢個配搭真係好新鮮,見到包入面都有好多料,一D都唔hea,值得推介。另外紅菜頭芝士包又係要激贊,soft cheese 好creamy,配beetroot味道好特別,一再encore。