2024-04-14 99 views
樂天經典價錢💲: $668好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.3/5-樂天皇朝就多人知,個個都去食小籠包。樂天經典又唔知有幾多人知呢。佢哋只有係奧海城同康城有分店,食小小中菜mix星馬菜咁,價錢實惠。第一次去試左個有🦀️食的二人餐,估唔到好食的竟然唔係道蟹🙈而家為左慶祝開業一週年夜晚六點後入座,凡消費滿$350,即可加$1換購新加玻海南雞一隻!-✅✅星馬金磚豆腐。估唔到呢個有10件咁多😱豆腐滑嫩,配個薄薄的脆漿,外脆內軟滑,食到豆味,好好食😋 同埋唔算油膩,又有小小椒鹽味😎-✅脆脆咕嚕肉。咕嚕肉份量幾多,炸得硬脆,唔會皮肉分離🤓 粉漿厚薄恰當,具肉味。咕嚕汁味道酸甜,啱啱好夠包晒每一粒脆肉😌另外有d洋蔥菠蘿彩椒等配菜。-🆗星洲黑胡椒蟹。蟹肉唔算多,但胡椒味道特別香濃。食落仲幾辣幾辛香🤤 調味唔錯。可惜隻肉蟹的肉比較削,唔夠實在。-✅蝦味魚子蝦球炒飯。炒飯炒得乾爽,有粒粒蟹子,食落卜下卜下咁。調味都係啲豉油老抽基本調味。蝦球彈牙,但無咩味道,建議用d鹽/胡椒粉醃下先。-✅清心丸綠豆爽/ 招牌酸柑香茅凍。綠豆爽杰杰地,有清香的
樂天經典
價錢💲: $668
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.3/5

✅清心丸綠豆爽/ 招牌酸柑香茅凍。綠豆爽杰杰地,有清香的馬蹄味!入面仲有片片馬蹄,口感好爽。清心丸就韌韌地😬 香茅凍食落好清涼,但香茅的味道未必人人接受。

二人餐來講幾多野食,三人份都夠了。如果下次去我會選擇冇蟹的set🤭 經過呢兩個商場不妨試試。
去咗參觀朋友嘅新居喺佢樓下商場食埋個飯先走人😌揀咗個二人套餐😍有蟹食😋套餐包括前菜、螃蟹🦀熱炒、飯/粉麵同甜品飲品🥢前菜-蒜香紅海蜇頭醬汁酸甜清爽,紅海蜇頭食落清脆開胃🥢螃蟹🦀有四款選擇,揀咗黃金焗螃蟹熱辣辣🔥香氣四溢,蟹殼沾滿咸蛋黃,好邪惡😍蟹肉肥美鮮甜,啖啖肉🤤🥢熱炒-脆脆咕嚕肉咕嚕肉肉質外脆肉軟又多汁,加上醬汁酸甜開胃,同朋友仔好快就清晒😋🥢飯/粉麵-蝦味魚子蝦球炒飯炒飯夠鑊氣,而且粒粒分明,蝦球大粒,入口彈牙爽滑ღ甜品有招牌酸柑香茅凍同清心丸綠豆爽ღ飲品無糖豆漿,豆味香濃💡慶祝樂天經典康城店開業1週年,夜晚6點後入座,食滿$350+$1就可以換隻新加坡海南雞,咁抵!唔怪得咁多枱都有食😍做到月尾咋,我下次都要去食
去咗參觀朋友嘅新居
喺佢樓下商場食埋個飯先走人😌

揀咗個二人套餐😍有蟹食😋
套餐包括前菜、螃蟹🦀熱炒、飯/粉麵同甜品飲品

🥢前菜-蒜香紅海蜇頭
醬汁酸甜清爽,紅海蜇頭食落清脆開胃

🥢螃蟹🦀
有四款選擇,揀咗黃金焗螃蟹

🥢熱炒-脆脆咕嚕肉

🥢飯/粉麵-蝦味魚子蝦球炒飯

炒飯夠鑊氣,而且粒粒分明,蝦球大粒,入口彈牙爽滑

甜品
有招牌酸柑香茅凍同清心丸綠豆爽

ღ飲品
無糖豆漿,豆味香濃

康城站雖然得一個商場 但餐廳種類都幾多 今晚同媽咪去食新加坡菜🇸🇬特別選擇了餐廳抵食之選二人套餐包括一款前菜、一款螃蟹、一款熱炒、一款粉麵飯 每人有一杯飲品跟甜品 性價比很高!⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🔸前菜小吃(四選一)《黃金魚皮》滿滿鹹蛋黃沾滿脆魚皮咸香味很濃 很香口一口接一口 邪惡之極重點是份量很多 吃不完🔸螃蟹 (四選一)🦀有四款風味選擇 有星州黑胡椒螃蟹、辣椒螃蟹、黃金焗螃蟹、花雕雞油蒸螃蟹 款款都好吸引選擇了《黃金焗螃蟹》主要是太愛咸蛋黃 咸香與海鮮香融為一體基本整隻螃蟹都沾滿了蛋黃 份量十足蟹肉很多 吃得過癮🔸熱炒(八選一)《脆脆咕嚕肉》咕嚕肉炸很脆口 😋酸酸甜甜醬汁 很開胃🔸飯與粉麵(四選一)🍲《古早魚香老鼠粉煲》用砂鍋呈上 熱辣辣老鼠粉即銀針炒 質地偏滑溜配上一隻生雞蛋 攪勻 配料很多 蝦仁 椰菜花 🥦冬菇絲 菜圃等等味道層次豐富😋🔸甜品(二選一)🫕《清心綠豆爽》清心丸煙靭 質感比較清爽配少少馬蹄 添加層次消膩一流 🔸飲品(每位一杯)五款飲品可選🥤《檸檬薏米水》酸酸甜甜咁🍋可以袪濕清熱氣👍🏻《豆漿〉無糖豆漿 豆味香濃🥛 健康之選
康城站雖然得一個商場
但餐廳種類都幾多 今晚同媽咪去食新加坡菜🇸🇬
特別選擇了餐廳抵食之選二人套餐
性價比很高!

⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆
🔸前菜小吃(四選一)
《黃金魚皮》
滿滿鹹蛋黃沾滿脆魚皮
咸香味很濃 很香口
一口接一口 邪惡之極
重點是份量很多 吃不完

🔸螃蟹 (四選一)
🦀有四款風味選擇
選擇了《黃金焗螃蟹》
主要是太愛咸蛋黃 咸香與海鮮香融為一體
基本整隻螃蟹都沾滿了蛋黃 份量十足
蟹肉很多 吃得過癮

🔸熱炒(八選一)
《脆脆咕嚕肉》
咕嚕肉炸很脆口 😋酸酸甜甜醬汁 很開胃

🔸飯與粉麵(四選一)
🍲《古早魚香老鼠粉煲》
用砂鍋呈上 熱辣辣
老鼠粉即銀針炒 質地偏滑溜
配上一隻生雞蛋 攪勻
配料很多 蝦仁 椰菜花 🥦冬菇絲 菜圃等等
味道層次豐富😋

🔸甜品(二選一)
🫕《清心綠豆爽》
清心丸煙靭 質感比較清爽
配少少馬蹄 添加層次
消膩一流

🔸飲品(每位一杯)
五款飲品可選🥤
《檸檬薏米水》酸酸甜甜咁🍋
可以袪濕清熱氣👍🏻
《豆漿〉
無糖豆漿 豆味香濃🥛 健康之選

2024-03-13 108 views
第一次去康城,原來呢到有個商場,幾多嘢行,仲有好多餐廳。當日我都係專登入去為咗食蟹~餐廳好寬敞,當日好早食晚飯,所以入座果陣只得幾枱客。係門口見到有大大個牌寫住 : 晚上6pm後入座,凡消費滿$350即可加$1換購新加坡海南雞乙隻。原來係因為慶祝樂天經典康城店開業1周年所以先有呢個優惠~二人套餐B(包括螃蟹) $668小食一款、螃蟹一款、熱炒一款、飯粉麵一款、甜品x2,飲品x2星馬金磚豆腐呢個真心好好食😋金黃色外皮又薄又脆又香口,一啲都唔油。入邊豆腐好滑捊捊。推介👍🏻星州黑胡椒螃蟹最經典緊係用黑胡椒炒啦。黑胡椒香氣撲鼻,食落辣辣地又惹味,蟹鉗大大隻。我一個人食晒一隻都無問題😛薑蔥爆生魚片一上枱聞到好香薑蔥味,有好多嚿嫩滑魚片,新鮮又唔腥,連啲紫洋蔥都係甜架。蝦味魚子蝦球炒飯蝦隻隻都好彈牙,個飯炒得粒粒分明幾有鑊氣。清心丸綠豆爽綠豆夠爽,清心丸就煙煙韌韌。檸檬薏米水無糖豆漿

餐廳好寬敞,當日好早食晚飯,所以入座果陣只得幾枱客。

二人套餐B(包括螃蟹) $668

星馬金磚豆腐

星州黑胡椒螃蟹

薑蔥爆生魚片

蝦味魚子蝦球炒飯
蝦隻隻都好彈牙,個飯炒得粒粒分明幾有鑊氣。

清心丸綠豆爽
綠豆夠爽,清心丸就煙煙韌韌。

檸檬薏米水
無糖豆漿
淘小姐心血來潮好想食蟹聽朋友講樂天經典嘅星洲胡椒蟹好正就即興去試試二人套餐除咗螃蟹仲包含前菜、熱炒、炒飯炒麵、甜品、飲品都幾豐富⭐️黃金魚皮呢度前菜絕對係淘小姐嘅至愛滿滿嘅鹹蛋黃包住新鮮勁脆魚皮忍唔住食都食多幾執⭐️沙拉排骨比想像中嘅份量多好多而且啖啖肉冇骨食一兩塊都飽飽地⭐️星洲黑胡椒螃蟹重頭戲星洲黑胡椒螃蟹黑胡椒味道極之香濃隻蟹都好新鮮蟹鉗啖啖肉⭐️蝦味魚子蝦球炒飯炒飯粒粒分明幾有咬口蝦球嘅份量都好多⭐️清心丸綠豆爽口感比較糊口馬蹄同埋綠豆爽嘅份量偏多所以口感比較傑身⭐️檸檬薏米水⭐️無糖豆漿淘小姐就比較鍾意檸檬薏米水感覺好似好足料而冇無糖豆漿就比較健康臨走經理仲同我講嚟緊會樂天經典康城店開業1周年優惠: 晚上6pm後入座凡消費滿$350即可加$1換購新加坡海南雞一隻淘小姐下次又再嚟先🍽️樂天經典📍將軍澳康城路1號 The LOHAS 4樓415A號舖
淘小姐心血來潮好想食蟹
聽朋友講樂天經典嘅星洲胡椒蟹好正
就即興去試試

二人套餐除咗螃蟹
仲包含前菜、熱炒、炒飯炒麵、甜品、飲品
都幾豐富

凡消費滿$350即可加$1換購新加坡海南雞一隻

淘小姐下次又再嚟先

🍽️樂天經典
📍將軍澳康城路1號 The LOHAS 4樓415A號舖
以前去過樂天皇朝食小籠包🥢原來佢哋有間食新加坡菜嘅副線餐廳,仲有新加坡最出名嘅炒蟹食🦀呢間分店位於康城嘅商場入面,有少少隱蔽,窗邊位置可以隱約見到溜冰場⛸️原來呢排為慶祝樂天經典康城店開業1周年,仲有一蚊雞優惠🤩晚上6pm後入座,消費滿$350就可以加$1換一隻新加坡海南雞🐔而佢哋晚市亦都有兩款二人套餐,菜式可以自由配搭自選二人套餐B $668黃金魚皮邪惡度爆燈!每塊魚皮都非常香脆🐟外層包滿咗鹹蛋黃🤤同埋落咗少少辣椒一齊炒,入口會有輕微嘅辣味🌶️花雕雞油蒸螃蟹呢隻係細size嘅螃蟹🦀原來都唔算好細隻,兩個人好夠食,一上枱已經聞到好香嘅花雕酒味🥃蛋白下面上面有一層沙沙地嘅蛋黃,口感幾特別😛隻蟹幾新鮮,酒香味都滲到入蟹肉😌沙拉排骨另一款邪惡之選😈沙律醬份量落得毫不手軟,排骨就比較似豬扒🐷每一嚿都切得幾大塊,完全冇骨,炸得都幾酥脆,加埋甜甜地嘅沙律醬好夾😎蝦味魚子蝦球炒飯呢個炒飯會加入蝦湯煮一煮啲飯再炒🦐細心品嚐下會識到淡淡嘅蝦味,味道比較清淡😌蝦球質感爽口,而且加入咗爽脆嘅飛魚子增加口感🍚清心丸綠豆爽呢個甜品幾有驚喜😆綠豆糖水底同平時嘅綠豆沙唔同,質感比較清爽,清心丸係透明一粒粒咁,入口幾煙靭

自選二人套餐B $668
黃金魚皮

花雕雞油蒸螃蟹

沙拉排骨

清心丸綠豆爽
呢個甜品幾有驚喜😆綠豆糖水底同平時嘅綠豆沙唔同,質感比較清爽,清心丸係透明一粒粒咁,入口幾煙靭😋入面亦都有啲爽甜嘅馬蹄片

檸檬薏米水
酸酸甜甜咁🍋可以袪濕清熱氣👍🏻

豆漿
呢度嘅豆漿係無糖,豆味香濃🥛
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🦀 𝐄𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐨𝐫𝐬 𝐨𝐟 𝐒𝐢𝐧𝐠𝐚𝐩𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐮𝐢𝐬𝐢𝐧𝐞 @ 🌟 樂天經典《👽食神大媽食星馬菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:二人套餐B HKD 668- 星馬金磚豆腐- 辣椒螃蟹(伴炸刀切小饅頭)- 薑蔥爆生魚片- 蝦味魚子蝦球炒飯- 招牌酸柑香茅凍- 清心丸綠豆爽- 檸檬薏米水- 無糖豆漿.🇸🇬 最鍾意食呢度嘅二人餐,性價比超高,仲要好好味!.🔥 前菜揀咗「星馬金磚豆腐」,炸得外脆內嫩,卻完全唔油,椒鹽調味好惹味。.🐟 熱炒就揀咗「薑蔥爆生魚片」,魚肉非常之嫩滑,用薑蔥爆開特別香口!.🦀 主角就當然係星洲蟹呀!四種味道選擇,我地揀咗辣椒味,非常濃郁,唔會太辣,甚至有少少甜。最正係配上炸刀切小饅頭,點醬汁食一流。.🦐 主食就最愛呢個「蝦味魚子蝦球炒飯」,炒得好乾身,蝦夠大粒又彈牙!.🍧 甜品揀咗「招牌酸甘香茅凍」,好清新酸甜,食完咁夜魅嘅嘢食用嚟清味蕾一流!另外係「清心丸綠豆爽」,綠豆好爽口,清心丸夠彈牙,甜而不膩,暖胃。.🍋 個套餐仲跟兩杯嘢飲,「檸檬薏米水」同「無糖豆漿」係健康之選,唔會過甜,可以幫助消
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
二人套餐B HKD 668
- 星馬金磚豆腐
- 辣椒螃蟹(伴炸刀切小饅頭)
- 薑蔥爆生魚片
- 蝦味魚子蝦球炒飯
- 招牌酸柑香茅凍
- 清心丸綠豆爽
- 檸檬薏米水
- 無糖豆漿
🇸🇬 最鍾意食呢度嘅二人餐,性價比超高,仲要好好味!

二人套餐B

🍋 個套餐仲跟兩杯嘢飲,「檸檬薏米水」同「無糖豆漿」係健康之選,唔會過甜,可以幫助消化。

二人套餐B

😇 呢個套餐性價比超高,同埋每一款嘅份量都好足,仲要好味,一定要試吓!

.⠀
📍 將軍澳康城路1號The LOHAS康城4樓415A號舖
☎️ +(852)2322-3122
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$368 (Dinner)
2024-03-03 42 views
嚟到康城唔知食咩好 見到呢間樂天經典幾多人食咁啱又想食蟹 叫咗個二人套餐唔使煩😚 兩人套餐B (HKD$668) ♡ 星馬金磚豆腐上到黎熱辣辣 外面既椒鹽粉好香口裡面既豆腐入口即溶好似啫喱咁 ♡ 星洲黑胡椒螃蟹🦀相當有重量既蟹 啖啖肉 蟹鉗肉好扎實黑胡椒味最為突出 但唔會搶左蟹既鮮甜味  ♡ 泰式炭燒豬頸肉味道正宗既豬頸肉 燒得有少少脆口同帶有豬頸肉既油份💖配埋泰式酸辣汁 好有泰式風味~ ♡ 蝦味魚子蝦球炒飯炒飯炒得有穫氣 米飯粒粒分明大大粒蝦球 加入魚籽更加有口感 ♡ 招牌酸柑香茅凍甜品好解膩 酸酸甜甜 食落好清爽有埋奇亞籽 幫助消化✨ ♡ 無糖豆漿 & 檸檬薏米水
嚟到康城唔知食咩好 見到呢間樂天經典幾多人食
咁啱又想食蟹 叫咗個二人套餐唔使煩😚

兩人套餐B (HKD$668)

♡ 星馬金磚豆腐
上到黎熱辣辣 外面既椒鹽粉好香口
裡面既豆腐入口即溶好似啫喱咁

♡ 星洲黑胡椒螃蟹🦀
相當有重量既蟹 啖啖肉 蟹鉗肉好扎實
黑胡椒味最為突出 但唔會搶左蟹既鮮甜味

♡ 泰式炭燒豬頸肉
味道正宗既豬頸肉 燒得有少少脆口同帶有豬頸肉既油份💖
配埋泰式酸辣汁 好有泰式風味~

♡ 蝦味魚子蝦球炒飯
炒飯炒得有穫氣 米飯粒粒分明
大大粒蝦球 加入魚籽更加有口感

♡ 招牌酸柑香茅凍
甜品好解膩 酸酸甜甜 食落好清爽
有埋奇亞籽 幫助消化✨

♡ 無糖豆漿 & 檸檬薏米水

2024-02-26 50 views
🉐豐富兩人套餐🉐惹味星洲蟹二人套餐包括一款前菜、一款螃蟹、一款熱炒、一款粉麵飯,每人亦有一杯飲品同甜品,性價比超高!〈蒜香紅海頭〉🪸紅海頭即係海蜇頭,所以更加爽脆同有口感,醬汁少少辣同酸酸地,越食越開胃!〈星洲黑胡椒螃蟹〉🦀呢個醬汁超級惹味,黑椒味好濃,但唔會太嗆口,亦都唔會蓋過咗螃蟹嘅鮮味。螃蟹好大隻啖啖肉,而且啲鉗亦都已經剝碎咗,所以都容易食!〈古早魚香老鼠粉煲〉🍲老鼠粉質地夠滑夠濕潤,亦都有少少鹹魚肉碎令整體味道更加濃郁,材料有冬菇、肉碎、菜圃等等,整體份量夠多,食到停唔到口😆〈金銀蛋時蔬〉🥗菜湯底好鮮味,是日時蔬係菠菜,新鮮得黎份量一啲都唔吝嗇,肉碎、皮蛋同鹹蛋份量都唔少,食得好滿足!〈清心綠豆爽〉🍵清心丸好大粒,好煙靭口感特別,另外加咗少少馬蹄落去口感更加豐富,食完濃味菜式之後食埋呢個清爽甜品結尾啱啱好!
🉐豐富兩人套餐
🉐惹味星洲蟹

〈蒜香紅海頭〉🪸

〈星洲黑胡椒螃蟹〉🦀

〈古早魚香老鼠粉煲〉🍲

〈金銀蛋時蔬〉🥗

〈清心綠豆爽〉🍵
2024-02-05 132 views
就黎過年啦🧧 又係時候同親朋好友食團年飯。 今晚選擇位於將軍澳康城的<樂天經典> 與好朋友食團年飯😋 -🎏二人套餐🎊 $668❤️前菜(四選一)🔸星馬金磚豆腐最重要是皮脆內嫩! 賣相漂亮如金磚! 金黃酥香的外皮裹著豆味濃郁的滑嫩豆腐!剛剛炸起熱騰騰香噴噴,特別咸香鬆脆!-❤️螃蟹 (四選一)🦀有四款風味選擇,款款都好吸引。 有星州黑胡椒螃蟹、辣椒螃蟹、黃金焗螃蟹、花雕雞油蒸螃蟹。 最後我選擇了<黃金焗螃蟹>。最令人回味是蛋黃的咸香與鮮香的蟹膏融為一體的滋味! 磅蟹相當有份量,蟹肉很多,吃得過癮😋-❤️熱炒 (八選一)🔸薑蔥爆生魚片薑蔥是最佳的天然香料去配搭魚片的鮮香-❤️飯與粉麵 (四選一)🔸臘味炒飯冬天份外想吃臘味飯。 一上枱就香氣撲鼻,足料香口-❤️甜品🔸招牌酸柑香茅凍甜度適中,帶有陣陣香茅清香,幾特別-❤️飲品檸檬薏米水(温/冷)

🎏二人套餐🎊 $668
❤️前菜(四選一)
🔸星馬金磚豆腐

❤️螃蟹 (四選一)

❤️熱炒 (八選一)
🔸薑蔥爆生魚片
薑蔥是最佳的天然香料去配搭魚片的鮮香

❤️飯與粉麵 (四選一)
🔸臘味炒飯
冬天份外想吃臘味飯。 一上枱就香氣撲鼻,足料香口

❤️甜品
🔸招牌酸柑香茅凍
甜度適中,帶有陣陣香茅清香,幾特別

❤️飲品
檸檬薏米水(温/冷)

前幾天久違地到康城探望朋友,朋友介紹「樂天經典」的二人套餐質素不俗,小編亦順道試試套餐B $668/2 pax星馬金磚豆腐豆腐有驚喜~外皮脆口薄身,內裏豆腐嫩滑,口感外脆內軟星洲黑胡椒螃蟹很大隻的螃蟹,上採時已經剪開幾份方便食用,黑胡椒香辣美味,醬汁入味薑蔥爆生魚片生魚片薄薄一片,沒有碎骨易入口,薑蔥不會蓋過魚片鮮味,洋蔥吸收醬汁蝦味魚子蝦球炒飯蝦球藏在炒飯內入面,炒飯乾身,飯粒粒分明招牌酸柑香茅凍香茅凍略帶酸味,表面灑上奇亞籽,清爽解膩無糖豆漿可以選擇汽水、豆漿、薏米水等飲品,豆漿確實無糖且充滿豆香

套餐B $668/2 pax

星馬金磚豆腐
豆腐有驚喜~外皮脆口薄身,內裏豆腐嫩滑,口感外脆內軟

星洲黑胡椒螃蟹

薑蔥爆生魚片

蝦味魚子蝦球炒飯
蝦球藏在炒飯內入面,炒飯乾身,飯粒粒分明

招牌酸柑香茅凍
香茅凍略帶酸味,表面灑上奇亞籽,清爽解膩

無糖豆漿
可以選擇汽水、豆漿、薏米水等飲品,豆漿確實無糖且充滿豆香
  • 星馬金磚豆腐
  • 蝦味魚子蝦球炒飯
  • 星洲黑胡椒蟹
康城嘅🌟樂天經典🌟係一家中菜館,以🇸🇬南洋風味作為主打!因應季節推出嘅🦀星洲蟹二人套餐,包含巨型青蟹🦀,仲有多款口味選擇🤪!🦀星洲黑胡椒螃蟹超大隻嘅青蟹,蟹鉗蟹身都好好肉,蟹蓋仲有大量蟹膏,正!黑胡椒口味以辛香為主,配配青蟹嘅鮮味真係不得了,勁惹味!💛星馬金磚豆腐香脆而薄嘅外層,入面係超水嫩嘅豆腐,完美演繹外脆內嫩,推介!🥬金銀蛋浸時蔬經典嘅蔬菜菜式,鹹蛋同埋皮蛋帶來意想不到鹹鮮菜味!🍚蝦味魚子蝦球炒飯炒到香口,充滿蝦精華嘅炒飯!🍸招牌酸柑香茅凍少少酸同埋夠冰涼,好解辣同埋解膩!🥛豆漿|可樂餐飲可選罐裝汽水、豆漿、薏米水等!

🦀星洲黑胡椒螃蟹

💛星馬金磚豆腐

🥬金銀蛋浸時蔬

經典嘅蔬菜菜式,鹹蛋同埋皮蛋帶來意想不到鹹鮮菜味!

🍚蝦味魚子蝦球炒飯

炒到香口,充滿蝦精華嘅炒飯!

🍸招牌酸柑香茅凍

少少酸同埋夠冰涼,好解辣同埋解膩!

🥛豆漿|可樂

餐飲可選罐裝汽水、豆漿、薏米水等!
2024-01-19 49 views
朋友,揸緊呢啲集味道同口感於一身嘅樂天經典美食之旅,真係一趟惹味之極嘅深探啊!👅🍲🥢 我試咗啲菜,每樣都令人嗌好味到停唔到口!嚟呢家食點心,有啲咁精彩嘅食物真係要同大家分享。第一啖嗌落去嘅星洲胡椒蟹,迷死人!啖啖蟹肉,每一啖都係咁鮮甜,跟住胡椒嗰股微辣挑逗緊我嘅味蕾。🌶️ 金磚豆腐外脆內嫩,又有啲豆香味,啖啖全是綿滑,配上點酒一流。話哂,唔得唔提馬來海鮮麵同咕嚕肉,兩樣都正到彈起!海鮮麵入口微辣,跳嘅口感同香濃醬汁真係絕配。而咕嚕肉酥脆得嚟唔會太甜,充滿咗傳統中式風味。金銀蛋時菜都幾鮮美,肉碎嘅咸香帶起左時菜嘅清新。食完仲有清心丸綠豆爽,甜而不膩,幫你消消食,真係諗起都覺得開心!食嘅時候仲有得賞悠閒嘅溜冰場景致,環境舒服得滯,真係值得一試!

2024-01-06 69 views
入咗康城食咗個豐富嘅二人套餐😍一個套餐已經包咗前菜、螃蟹🦀熱炒、飯或粉麵同甜品飲品ღ前菜星馬金磚豆腐,份量十足!有十嚿咁多,炸至金黃色,入口香脆,外脆內嫩ღ螃蟹🦀有四款選擇,揀咗星洲黑胡椒螃蟹蟹殼沾滿醬汁,微辣帶黑胡椒香氣,味道又唔會濃得掩過肉蟹嘅味道,蟹肉爽口又厚實,香濃惹味ღ熱炒蒜蓉炒西蘭花🥦,新鮮翠綠,入口清脆爽口帶蒜香ღ飯/粉麵家鄉炒麵線,炒得好夠鑊氣,麵條又爽彈ღ甜品有招牌酸柑香茅凍同清心丸綠豆爽ღ飲品無糖豆漿,好香豆味除咗二人餐,仲有8-10人餐,可以約埋三五知己一齊飯聚或者同屋企人食晚飯❤️
入咗康城食咗個豐富嘅

二人套餐😍
一個套餐已經包咗前菜、螃蟹🦀熱炒、飯或粉麵同甜品飲品

ღ前菜

ღ螃蟹🦀
有四款選擇,揀咗星洲黑胡椒螃蟹

ღ熱炒
蒜蓉炒西蘭花🥦,新鮮翠綠,入口清脆爽口帶蒜香

ღ飯/粉麵
家鄉炒麵線,炒得好夠鑊氣,麵條又爽彈

甜品
有招牌酸柑香茅凍同清心丸綠豆爽

ღ飲品
無糖豆漿,好香豆味

2024-01-06 75 views
聽住喺康城嘅朋友講樂天經典喺 The Lohas 係最好食嘅餐廳一於就去試下佢哋嘅二人套餐二人套餐包含前菜、熱炒、炒飯炒麵、甜品、飲品同埋主角:螃蟹前菜我哋揀咗💫蒜香紅海蜇頭份量都幾多用咗甜醋加辣椒酸酸甜甜辣辣咁樣都好惹味而且仲有大量青瓜絲都幾清甜唔錯唔錯熱炒我哋揀咗💫薑蔥爆生魚片魚片都幾厚肉用薑蔥爆好有鑊氣萬眾期待嘅💫星洲黑胡椒蟹 終於上枱蟹鉗好多肉肉質都好結實而黑胡椒味道好濃微微蓋過咗蟹肉嘅鮮味💫蝦味魚子蝦球炒飯炒飯粒粒乾身分明蝦球爽口彈牙甜品我地揀左💫招牌酸柑香茅凍呢款果凍帶微微果香吱埋傍邊嘅青檸落去味道就更加突出💫檸檬薏米水去濕嘅檸檬薏米水都落幾重料去煮樂天經典將軍澳康城路1號 The LOHAS 4樓415A號舖
聽住喺康城嘅朋友講
樂天經典喺 The Lohas 係最好食嘅餐廳
一於就去試下佢哋嘅二人套餐
二人套餐包含前菜、熱炒、炒飯炒麵、甜品、飲品
同埋主角:螃蟹

前菜我哋揀咗💫蒜香紅海蜇頭