2024-03-22 59 views
雲吞雞好食,話梅排骨、四季豆味道好,炒飯、小籠包分量剛剛好。不肥不油膩,而且服務員態度非常好,茶具非常特別,周圍環境非常舒適和乾淨。值得一贊👍👍我會再與朋友一起過來食飯🥰🥰
2024-03-22
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
食物一般,職員不斷叫你幫佢寫好評,特別有一位女職員叫Jenny,全餐飯冇任何幫手,但係只會叫你寫佢做得有幾好。大家可以忽略呢間舖頭嘅好評。全部都係打手。Staff constantly asks for positive reviews, especially Jenny, who doesn't help with anything but insists on receiving praise. Ignore the positive reviews for this establishment. All fake.

一向我都係❣︎樂天皇朝❣︎嘅忠粉😋今次我去左啟德AIRSIDE分店,呢間裝修舒服到不得了😍落地玻璃設計,地方好大好寬敞👍🏻服務都非常好,侍應好有禮貌👍🏻真心讚。呢到嘅茶會有小蠟燭熱住架👍🏻超貼心,茶真係要夠熱先好飲。佢地而家做梗10週年活動🎉,推出$10優惠菜色💁🏻‍♀️第一階段:3月11日至3月24日$10京醬肉絲(原價$108)第二階段:3月25日至4月7日$10原味小籠包6粒原價($78)第三階段:4月8日至4月30日$10週年限定口味小籠包6粒(原價$88)真係超抵呀🤩唔食就走寶啦🏃🏻‍♀️❣︎A1特式皇朝小籠包❣︎$148八種唔同口味嘅小籠包😍重有埋張紙教你由原味食到川味🤟🏻超貼心🩵我妹最鍾意食黑松露味,馥郁芬芳嘅黑松露,齒夾留香。我就隻隻味都鍾意😋因為唔同口味,各有特色🤟🏻全部湯汁滿滿👍🏻大家記得襯熱食呀。❣︎揚州炒飯❣︎$95即叫即炒😋鑊氣十足,超足料份量多,香潤乾爽,蝦仁同义燒冇雪味👍🏻❣︎蒜香排骨豬骨湯拉麵❣︎$88上海幼麵纖細爽滑👍🏻湯底香濃鮮味😋蒜香排骨即叫即炸,香酥得來唔會油淋淋,啖啖肉。

❣︎A1特式皇朝小籠包❣︎$148

❣︎揚州炒飯❣︎$95

❣︎蒜香排骨豬骨湯拉麵❣︎$88

2024-03-18
$195 (Tea)
  • A1特式皇朝小籠包
  • 揚州炒飯
2024-03-19 42 views
🍱餐廳:樂天皇朝薈萃(AIRSIDE)🏫地址:九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖 ☎️電話:21770002很耐沒有見這位舊朋友,一於喺佢工作地點附近,啟德站AIRSIDE靚靚商場食上海菜,以下食物均有水準兼服務一流👍~特式皇朝八色小籠包:有八款獨特的口味梗係食得開心啦,小籠包外皮薄透明,湯汁美味,內餡豐富多樣,我自己就最鍾意食鵝肝同蟹粉呢兩款,鮮味十足❤️~蘿蔔絲酥餅:餅皮酥脆,內裏的蘿蔔絲非常清爽可口,香氣四溢👍~上海清炒蝦仁:蝦仁肉質鮮嫩,火候恰到好處,味道鮮美,典型美味的上海菜😋~京醬肉絲配薄餅:原來餐廳有一系列10週年活動,推出$10優惠菜色,今期3月11日至3月24日有京醬肉絲配薄餅 (原價$108),咁抵一定要試啦!肉絲肉質柔嫩,醬料濃郁,調味適宜,搭配薄餅一齊吃十分匹配😁~酒釀芋圓:芋圓Q彈有嚼勁,酒釀甜而不膩,口感豐富,一向是我很愛吃的甜品😊~宮廷驢打滾:口感綿密軟滑,甜度適中,餡料豐富,食起來有豐富的層次感,美味可口🥰
🍱餐廳:樂天皇朝薈萃(AIRSIDE)
☎️電話:21770002

~特式皇朝八色小籠包:

~蘿蔔絲酥餅:
餅皮酥脆,內裏的蘿蔔絲非常清爽可口,香氣四溢👍

~上海清炒蝦仁:
蝦仁肉質鮮嫩,火候恰到好處,味道鮮美,典型美味的上海菜😋

~京醬肉絲配薄餅:

~酒釀芋圓:

~宮廷驢打滾:

2024-03-18 50 views
啟德Airside呢個商場好多特色商鋪,食肆。喺4樓呢間「樂天皇朝會萃」幾好食。🔸 特色皇朝小籠包 $148小籠包有八款獨特口味(原味、絲瓜、鵝肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香、川味),每款都各有特色,熱辣辣又juicy,好味呀!🔸黃鱔炒飯 $128炒飯吸收咗黃鱔同其他配料嘅香味,正。🔸燕窩腰果露 $68第一啖入口覺得好香滑,背後應該花咗唔少心思,值得一試。🔸 宮廷驢打滾 $50口感有啲似雷沙湯丸,糯米捲住紅豆蓉,口感柔軟綿密,正!

🔸 特色皇朝小籠包 $148

🔸黃鱔炒飯 $128
炒飯吸收咗黃鱔同其他配料嘅香味,正。

🔸燕窩腰果露 $68
第一啖入口覺得好香滑,背後應該花咗唔少心思,值得一試。

🔸 宮廷驢打滾 $50
口感有啲似雷沙湯丸,糯米捲住紅豆蓉,口感柔軟綿密,正!

鮑魚炒飯!最抵讚嘅就係鮑魚炒飯係以熱鍋上菜,真正熱辣辣🤗炒飯粒粒分明又有口感,調味仲好惹味香濃,主角鮑魚仲爽口又彈牙,食落口帶鮮甜味🩷🙋🏻‍♀️好好味紅油黑豚肉抄手拌麵🍜麻麻香香帶點微辣,好香口夠惹味😬拌麵香氣撲鼻🤗皮薄餡靚,拌麵份量都好足夠👍🏻真係唔錯李白醉雞🐔食落口食到雞肉嘅肉汁,同時散發出香濃嘅酒香味😬😋雞肉肉質好滑嫩,而且富有彈性,幾好味黃橋燒餅件件都香酥可口,食落口都唔覺得太油膩😊餡料足夠,有豬肉同埋椰菜🥬味道層次都豐富餐廳舒適寬敞😊上菜速度都好快!店員Joanne服務態度好nice,抵讚👍🏻樂天皇朝仲開始左會有一系列10週年活動將會分三階段推出$10優惠菜色第一階段: 3月11日至3月24日-$10 京醬肉絲 (原價$108)第二階段: 3月25日至4月7日- $10 原味小籠包 (6粒) (原價: HKD$78)第三階段: 4月8日至4月30日- $10 週年限定口味小籠包 (6粒) (原價: HKD$88)🌟 樂天皇朝薈萃(AIRSIDE) 📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖

樂天皇朝仲開始左會有一系列10週年活動
將會分三階段推出$10優惠菜色

鮑魚炒飯🤩最抵讚嘅就係鮑魚炒飯係以熱鍋上菜,真正熱辣辣🤗炒飯粒粒分明又有口感,調味仲好惹味香濃,主角鮑魚仲爽口又彈牙,食落口帶鮮甜味🩷🙋🏻‍♀️好好味紅油黑豚肉抄手拌麵🍜麻麻香香帶點微辣,好香口夠惹味😬拌麵香氣撲鼻🤗皮薄餡靚,拌麵份量都好足夠👍🏻真係唔錯李白醉雞🐔食落口食到雞肉嘅肉汁,同時散發出香濃嘅酒香味😬雞肉肉質好滑嫩,而且富有彈性,幾好味黃橋燒餅(3個)件件都香酥可口,食落口都唔覺得太油膩😊餡料足夠,有豬肉同埋椰菜🥬味道層次都豐富🎀餐廳舒適寬敞😊上菜速度都好快!店員Joanne服務態度好nice,抵讚👍🏻樂天皇朝仲開始左會有一系列10週年活動🎀將會分三階段推出$10優惠菜色👇🏻第一階段: 3月11日至3月24日-$10 京醬肉絲 (原價$108)第二階段: 3月25日至4月7日- $10 原味小籠包 (6粒) (原價: HKD$78)第三階段: 4月8日至4月30日- $10 週年限定口味小籠包 (6粒) (原價: HKD$88)🌟 樂天皇朝薈萃(AIRSIDE) 📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖

樂天皇朝仲開始左會有一系列10週年活動
🎀將會分三階段推出$10優惠菜色👇🏻

人均$100起|啟德|小籠包|樂天皇朝薈萃又是來吃小籠包的好日子了!今天來到位於啟德的Airside,這裏開設了來自新加坡的樂天皇朝!與一般的樂天皇朝不同,這裏提供更加多元化的中餐選擇!這次我們兩個人點了主打的八色小籠包!只有原味需要點上紅醋,其他就這樣吃已經可以了我特別推介黑松露味,真的很香口上海炒飯也是很好吃的!儘管是醬油風味,但不會太鹹口,而且不會過分油膩,感覺為香港人調節過口味飯粒非常乾身,小弟很喜歡!生煎牛肉餅,也是值得一試喔!一盒有三件,每一件都充滿了肉汁和鮮香外面的麵餅非常乾爽香脆是不錯的配搭——————為食分界線——————📍樂天皇朝薈萃九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖人均消費: $100#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處
人均$100起|啟德|小籠包|樂天皇朝薈萃
又是來吃小籠包的好日子了!
與一般的樂天皇朝不同,這裏提供更加多元化的中餐選擇!
這次我們兩個人點了主打的八色小籠包!
只有原味需要點上紅醋,其他就這樣吃已經可以了
我特別推介黑松露味,真的很香口
上海炒飯也是很好吃的!
飯粒非常乾身,小弟很喜歡!
生煎牛肉餅,也是值得一試喔!
一盒有三件,每一件都充滿了肉汁和鮮香
外面的麵餅非常乾爽香脆
是不錯的配搭
——————為食分界線——————
📍樂天皇朝薈萃
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖
人均消費: $100
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店 @paradisegrouphk
#樂天皇朝 #八色小籠包
2024-03-10 58 views
好耐無食樂天了~原來係啟德Airside都開左新分店,呢間餐廳更大,座位都幾多,黎食晚餐都full曬檯😆🔸招牌原味小籠包(HK$80)​當然要食小籠包啦,遠遠地見到師傅製作嘅過程,肉汁都幾多,一咬就流出黎👅🔸上海黑豚肉生煎包(HK$52)煎過嘅外皮入面包住鮮嫩嘅黑豚肉,都唔錯呢🤭🔸成都口水雞(HK$92)雞肉好嫩滑,香辣嘅味道好入味,開胃菜之選🔸上海炒飯(HK$95)份量十足,飯粒炒得幾有穫氣,就咁食都好味~🔸擔擔拉麵(HK$75)麵條可以選擇軟硬程度,湯底有少少微辣,食落都幾惹味

🔸招牌原味小籠包(HK$80)

🔸上海黑豚肉生煎包(HK$52)
煎過嘅外皮入面包住鮮嫩嘅黑豚肉,都唔錯呢🤭

🔸成都口水雞(HK$92)
雞肉好嫩滑,香辣嘅味道好入味,開胃菜之選

🔸上海炒飯(HK$95)
份量十足,飯粒炒得幾有穫氣,就咁食都好味~

🔸擔擔拉麵(HK$75)
麵條可以選擇軟硬程度,湯底有少少微辣,食落都幾惹味
2024-03-05 58 views
認真製作,一直都幫襯開!由其係新個間Airside 分店,味道一流⋯⋯環境適合一家大細聚餐!員工Pong服務態度好好,今次帶老人家或者小朋友黎佢會為我地安排適合位置,重可以睇到風景!!!食物一如既往咁出色!小籠包,口水雞同蝦仁酸辣湯, 正!!!

食物一如既往咁出色!小籠包,口水雞同蝦仁酸辣湯, 正!!!
2024-03-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 蟹粉小籠包
  • 酸辣湯
  • 生煎包
  • 紅燒肉
2024-03-04 40 views
服務一流,食物都好啱胃口,服務態度好好尤其是男服務員Pong, 介紹咗好多啱我哋胃口嘅美食,小籠包同埋小菜都好好食!環境一流,出邊望到啟德靚景👍👍👍👍👍👍👍👍😍😍
2024-02-29 81 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯放工嘅時候去到啟德Airside行下街,行到攰嘅時候就想搵個地方食飯。西餐好似又有啲油膩,所以就去左主打中菜嘅「樂天皇朝」。中菜廳佔地都好廣,就算一大班人一齊食都可以坐得哂。紅油鮮蝦黑豚肉抄手拌麵平時食開抄手都會放鮮蝦,今次呢間都唔例外。入面可以見到有大大隻嘅鮮蝦,蝦身夠橙紅又彈牙。除咗蝦肉之外,最特別嘅係配搭黑豚肉,會令到炒手更加多肉汁,食落就更加滋味。雖然有放咗紅油,但係唔係好食得辣嘅我都覺得恰到好處。皇朝話梅骨依款菜式預先用咗話梅醃製豬肋骨,微微酸式可以軟化豬肉表面,從而帶出更有彈性嘅口感。而話梅骨表面亦都煎香,所以同時保留香脆嘅口感。李白醉雞酒香浸晒入雞肉入邊,雞肉連雞皮都夠晒嫩滑。酒釀丸子入面有唔同顏色嘅丸子,有嚼勁又有酒香。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯樂天皇朝薈萃 (九龍城)九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

紅油鮮蝦黑豚肉抄手拌麵

皇朝話梅骨

李白醉雞
酒香浸晒入雞肉入邊,雞肉連雞皮都夠晒嫩滑。

酒釀丸子
入面有唔同顏色嘅丸子,有嚼勁又有酒香。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

樂天皇朝薈萃 (九龍城)
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 4樓L418號舖

2024-02-26 60 views
特色皇朝小籠包🐲148呢間餐廳打開名堂之作,有比較創新嘅口味,顏色鮮艷。有原味,川味,蒜香,芝士,絲瓜,蟹粉,鵝肝,黑松露🧀🧄一定一定要依呢一個次序食❗️又淡至濃,每個味道味都好突出。湯汁飽滿,口感Q彈生煎牛肉餅🐮48 有三件,煎得都唔錯火候幾平均,脹卜卜好厚實,一定要小心食❗️一咬爆汁中間都幾多餡,但係食咗一件都有少少飽上海炒年糕🥢95上海菜最鍾意食嘅主食之一,年糕煙靭比醬油覆蓋,有菜同肉絲,最緊要加埋豆瓣醬落個香氣更香❤️

特色皇朝小籠包🐲148

生煎牛肉餅🐮48

上海炒年糕🥢95
喺Airside呢間樂天皇朝下午茶時段有勁多折扣,兩點半開始就有半價,所以我同家人成日都會去食下午茶小籠包一如既往咁好食,皮薄多湯汁。反而覺得七色小籠包有d extra…原味好食d無咁搶focus所以今次無嗌每次必叫既花素蒸餃,都係皮薄菜多,清淡的美味。海蜇頭比起海蜇絲更加爽口有嚼頭,真係要試下!雪菜肉絲年糕味道還好,但d年糕片就麻麻地,唔太煙韌佢地既手打檸檬茶加左香茅有d多此一舉,味道完全唔夾。不如上多兩層去買林香檸好過原價真係唔多抵食,半價後先叫做心理平衡d

每次必叫既花素蒸餃,都係皮薄菜多,清淡的美味。
海蜇頭比起海蜇絲更加爽口有嚼頭,真係要試下!
雪菜肉絲年糕味道還好,但d年糕片就麻麻地,唔太煙韌

佢地既手打檸檬茶加左香茅
有d多此一舉,味道完全唔夾。不如上多兩層去買林香檸好過

原價真係唔多抵食,半價後先叫做心理平衡d

油燜筍
炒拉麵
小籠包
花素蒸餃
2024-02-15 59 views
Airside 新裝修座位間寬敞,有好多圓枱,方枱都夠大張,多人食飯叫多幾碟餸都無問題👍🏻。黑豚肉小籠包 | $80一籠有六隻,熱辣辣上台,皮超薄見到湯汁在內,豚肉饀肥瘦適中,湯汁清甜。鵝肝叉燒酥 | $78一客有三隻,酥皮鬆化,饀料有鵝肝味。李白醉雞 | $92雞肉充滿了酒香味,帶點黃酒的甜,雞肉滑溜。紅油黑豚肉抄手拌麵 | $75麵下有好多粒抄手,樂天皇朝的餃子類食品做得好出色,令人想一食再食。麵條撈上紅油抄手的醬汁,中麻少辣,好正!服務如常的好,會幫客人拉櫈,有禮貌。

黑豚肉小籠包 | $80

鵝肝叉燒酥 | $78
一客有三隻,酥皮鬆化,饀料有鵝肝味。

李白醉雞 | $92
雞肉充滿了酒香味,帶點黃酒的甜,雞肉滑溜。

紅油黑豚肉抄手拌麵 | $75

服務如常的好,會幫客人拉櫈,有禮貌。
2024-02-15
$200 (Dinner)
  • 小籠包
  • 紅油抄手拌麵