5 day(s) ago 0 views
凍冰冰想食小籠包就去左呢間餐廳 入到餐廳人數唔多 服務非常好 介紹前菜 有蠟燭warm住啲茶 點左楊州炒飯 醉雞同小籠包 楊州炒飯粉量正常 但唔夠味 蝦仁係完全冇味 自己加反辣椒油or 用醉雞既汁撈先好味醉雞酒味濃郁而唔咸 雞鮮肉嫩 十分推薦既前菜 小籠包熱辣辣 皮薄肉嫩 湯汁好多 餐廳位置寬敞 用餐舒適 體驗良好
點左楊州炒飯 醉雞同小籠包
醉雞酒味濃郁而唔咸 雞鮮肉嫩 十分推薦既前菜
小籠包熱辣辣 皮薄肉嫩 湯汁好多
餐廳位置寬敞 用餐舒適 體驗良好
2025-03-04 0 views
樂天皇朝令人舒服既上海店清燉雞湯好足料,而且飲落去又真係好舒服同暖胃小籠包必叫,因為樂天皇朝既小籠包真係好好食, 皮薄,而且一咬入去真係好多汁好夠味,令人有好舒服既感覺,入口即溶既感覺。蝦仁酸辣湯拉面平時比較小食,今日想試下酸辣湯,真的不錯,好易入口,而且好足料,好欣賞依個拉麵。無鍚鮮肉窩貼、上海生煎包兩款唔同質感,但肉質都好鮮甜好味,好好食既點心類食物刀切小曼頭 (炸)童年回憶,的確幾喜歡炸曼頭再加煉奶每次都可以叫不同款式既店,推薦~
樂天皇朝令人舒服既上海店

清燉雞湯
好足料,而且飲落去又真係好舒服同暖胃

小籠包

蝦仁酸辣湯拉面

無鍚鮮肉窩貼、上海生煎包
兩款唔同質感,但肉質都好鮮甜好味,好好食既點心類食物

刀切小曼頭 (炸)
童年回憶,的確幾喜歡炸曼頭再加煉奶

每次都可以叫不同款式既店,推薦~
Other Info. : 樂天皇朝令人舒服既上海店
2025-02-17
$380 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 小籠包
  • 蝦仁酸辣湯拉面
  • 清燉雞湯
2025-02-25 0 views
呢度平日有午餐都幾抵食,餐廳服務好好,感覺舒服!首先係酸辣湯,湯底濃郁,酸味和辣味嘅平衡恰到好處。每一口都帶有香菇、豆腐同竹筍嘅鮮味,搭配上微微的辣,真係開胃!接住就係擔擔麵,麵條彈牙,搭配上香濃的芝麻醬和花生醬,味道層次非常豐富。辣味亦不會太勁,幾啱我口味!然後話梅骨,肉質鮮嫩,酥脆嘅表皮帶有淡淡嘅話梅香味,酸酸甜甜。小籠包包皮薄而有彈性,咬落去湯汁滿滿,肉餡鮮美,配上醋和薑絲,味道更加出色。最後,當然唔可以錯過鍋貼,煎得香脆!

呢度平日有午餐都幾抵食,餐廳服務好好,感覺舒服!

最後,當然唔可以錯過鍋貼,煎得香脆!
久不久都會去食樂天皇朝,每次都覺得好味😋,雖然價錢稍貴💰,但又覺得味道對得起這價錢👌。今次第一次叫了:#清燉雞湯拉麵 🍜小驚喜🎉!燉盅好別緻✨,燉雞湯好鮮甜🥣!只係略嫌整個麵只有燉雞和湯,燉雞肉始終也會較:「鞋」😅,如果可以多一隻雞脾🍗就perfect!然後叫了經常食的:#招牌原味小籠包(6粒) 🥢🥟一如以往皮滑又薄、肉汁多又鮮甜🤤!上桌時staff提醒記得要襯熱食🔥,冷左皮會變硬冇咁好味。#紅油鮮蝦豬肉抄手(6粒) 🌶🦐🐷靈魂紅油抄手汁好好味🔥!鮮蝦豬彈牙,雲吞皮好薄,必食💯!#皇朝擔擔拉麵 🍜🥜老公喜歡😍,拉麵有咬口🍜,擔擔麵汁又係調得好惹味😋!
今次第一次叫了:#清燉雞湯拉麵 🍜
小驚喜🎉!燉盅好別緻✨,燉雞湯好鮮甜🥣!

然後叫了經常食的:

#招牌原味小籠包(6粒) 🥢🥟
一如以往皮滑又薄、肉汁多又鮮甜🤤!

上桌時staff提醒記得要襯熱食🔥,冷左皮會變硬冇咁好味。

#紅油鮮蝦豬肉抄手(6粒) 🌶🦐🐷
靈魂紅油抄手汁好好味🔥!鮮蝦豬彈牙,雲吞皮好薄,必食💯!

#皇朝擔擔拉麵 🍜🥜
老公喜歡😍,拉麵有咬口🍜,擔擔麵汁又係調得好惹味😋!
2025-02-11
$150 (Lunch)
  • 紅油鮮蝦豬肉抄手
  • 招牌原味小籠包
2025-02-13 113 views
樂天皇朝,上海菜餐廳我地叫左招牌原味小籠包,六粒的份量岩岩好。小籠包的外皮薄透,輕輕一咬,鮮美的湯汁便在口中爆開,搭配著肉餡的鮮香,令人食完想再食!絕對係招牌必叫!必食!蝦仁酸辣湯好足料,湯色透亮,香氣撲鼻,酸辣的味道恰到好處,讓人食欲大開。湯入面蝦仁鮮嫩,與酸辣的湯底相得益彰,好有豐富口感層次,酸酸辣辣好開胃🫶🏻。醋醬海蜇頭 係一碟清爽的開胃小菜,海蜇的滑嫩與醋醬的微酸相結合,食落感到清新無比,特別適合在熱天享用。每一口都能感受到海鮮的鮮味,唔錯👍🏻肉碎欖菜乾煸四季豆四季豆炒得恰到好處,保持了脆嫩的口感,肉碎的鹹香融合進去,絕對係送飯一流🐷這道菜簡單卻充滿家庭的溫暖,十分下飯。呢間餐廳的菜品新鮮美味,服務周到,是品嚐正宗上海菜的好去處!正宗好味😋
樂天皇朝,上海菜餐廳

蝦仁酸辣湯

醋醬海蜇頭

肉碎欖菜乾煸四季豆

2025-02-10 136 views
休閒的下午茶今日突然之間想食小籠包就諗起屋企附近嘅樂天皇朝🍽️前菜係花生栗子🌰點咗個李白醉雞$93 雞好滑 前菜好開胃 ~ 花雕酒味好易入口 唔會好濃 有好多唔同味道嘅小籠包 最後我哋揀咗呢個係黑松露小籠包 $138/6粒 由於得2個人食 ~ 入口多汁 味道濃郁黑松露味 👍哇 …紅油鮮蝦豬肉炒手拌麵 🍜$78好好味 … 一上枱 已經聞到好香嘅麻味~越食越惹味 鍾意食辣嘅朋友仔可以試吓呢個新出咗個熱飲好啱我~環境都幾闊落 服務員都好有禮貌,態度都好好👍👍
休閒的下午茶
今日突然之間想食小籠包
就諗起屋企附近嘅樂天皇朝🍽️
前菜係花生栗子🌰
點咗個李白醉雞$93 雞好滑
前菜好開胃 ~ 花雕酒味好易入口 唔會好濃

有好多唔同味道嘅小籠包
最後我哋揀咗呢個係黑松露小籠包
$138/6粒 由於得2個人食 ~
入口多汁 味道濃郁黑松露味 👍

哇 …紅油鮮蝦豬肉炒手拌麵 🍜$78
好好味 … 一上枱 已經聞到好香嘅麻味~
越食越惹味 鍾意食辣嘅朋友仔可以試吓呢個

李白醉雞

新出咗個熱飲好啱我~

環境都幾闊落 服務員都好有禮貌,態度都好好👍👍
李白醉雞
週末的日子,突然想和家人去吃點心,又不想和平時在區內的那些酒樓,所以我便想起了這間餐廳,想吃他的小籠包。這兒的小籠包真的非常好吃,皮薄餡靚,不過,價錢亦不便宜。如果沒有下午茶時段的五折或六折優惠,我個人覺得很難為顧這間餐廳,因為實在太貴了。其他菜式價錢亦不便宜,因為budget有限,今次只是吃了一籠小籠包,希望下次可以再下午茶時段再來光顧,常常用五折或六折吃小籠包,那麼,這可能會令我更加想來幫襯的。
2025-01-04
2K
2025-02-03 156 views
😋將軍澳必食小籠包😋-今晚想食小籠包😌所以去左間招牌係小籠包既樂天皇朝到食🤗唔止小籠包整得好😳其他菜式都十分出色😋-🥠招牌原味小籠包(6粒)小籠包皮好薄多湯汁👍🏼鮮甜湯汁一咬開充滿口腔🤤豐富嘅味道令人回味😋除咗原味仲有七種口味選擇-🧧樂天秘製福花非常好意頭嘅名好啱新年食👍🏼微微嘅辛辣感覺炒既菜花🤤加上鹹香嘅臘肉😋非常惹味嘅一道菜-🥚瑤柱芙蓉賽螃蟹一道考功夫既火候菜依到做得好出色👍🏼炒得企身潔白同入口嫩滑😋加埋醋食味道更加豐富-🍜開陽蔥油拌麵拌勻之後面身沾滿焦香濃郁既蔥油😋麵身亦都好彈牙-📍樂天皇朝將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G31號舖
😋將軍澳必食小籠包😋
🥠招牌原味小籠包(6粒)

🧧樂天秘製福花

🥚瑤柱芙蓉賽螃蟹

🍜開陽蔥油拌麵
拌勻之後面身沾滿焦香濃郁既蔥油😋麵身亦都好彈牙

📍樂天皇朝
將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G31號舖
2025-01-27 249 views
無錫鮮肉鍋貼(3粒)鍋貼外脆內嫩,個皮炸到金黃,咬落去有種香脆感😛。肉餡好鮮,調味恰到好處,唔會太鹹,仲有一啲香葱味😙紅油抄手(6粒)呢個抄手入面嘅餡料豐富,肉質滑嫩🤩,外面嘅紅油醬汁辣得啱啱好,唔會辣到食唔到味🤣。加上幾粒花生碎,增加咗口感😝刀切小饅頭(炸)(3個)炸饅頭外脆內鬆,口感非常特別🌟,配埋鍋貼或者抄手一齊食,真係好搭。蘸埋煉奶,味道更加出色😛蒜茸清炒菠菜呢道菜清新又健康👅,菠菜炒得剛好,唔油膩,蒜茸味道濃郁,食咗之後好有滿足感🔥上海炒飯炒飯粒粒分明,飯香四溢🥳,配料多元化,有蛋、蝦仁同埋青菜,每一口都好有層次感😍
無錫鮮肉鍋貼(3粒)

紅油抄手(6粒)

刀切小饅頭(炸)(3個)

蒜茸清炒菠菜

上海炒飯
2025-01-22 256 views
晚上在將軍澳中心的#樂天皇朝開餐,地點方便的就在地鐵站上面。招牌李白醉雞(雞髀),酒味香濃,入口感覺凉爽,雞皮爽口而脾位肉鮮嫩,前菜之選。上海生煎包,皮薄軟鬆,煎得焦底酥脆,咬落肉味鮮有芝麻香味,唔錯。無錫鮮肉鍋貼🥟,鍋貼皮香脆煙韌, 肉質鮮甜美味可口。紅油鮮蝦鮮肉抄手,皮薄鮮蝦爽彈,紅油帶點辣都幾惹味。酸辣湯拉麵🍜,酸辣湯調味剛好,酸辣均勻,麵質爽彈又大碗。#樂天皇朝 #八色小籠包#酸辣湯 #拉麵 #上海菜

無錫鮮肉鍋貼🥟,鍋貼皮香脆煙韌, 肉質鮮甜美味可口。

紅油鮮蝦鮮肉抄手,皮薄鮮蝦爽彈,紅油帶點辣都幾惹味。

酸辣湯拉麵🍜,酸辣湯調味剛好,酸辣均勻,麵質爽彈又大碗。

#樂天皇朝 #八色小籠包
#酸辣湯 #拉麵 #上海菜
2025-01-22
Type of Meal
Dinner
2025-01-19 322 views
喺將軍澳想食小籠包,都唔係有好多選擇,今日就揀咗黎呢間。周末午市時段,唔算太多人,可能因為咁,環境都比較靜,可以慢慢嘆茶、好好傾計。小籠包都算係皮薄餡靚,一籠可以揀6隻或10隻,配埋醋同埋薑絲,襯熱食都真係幾好味生煎包個包質做得幾好,即叫即煎所以食落熱騰騰,個底香脆,如果入面多d湯就更加好喇!蘿蔔絲酥餅正常水準,唔會太油膩,入面個蘿蔔都幾多汁,夠味,如果再大隻少少就更好喇!賽螃蟹黎既時候係有一隻生蛋喺中間,比食客自己撈入個餸入面,呢種傳統食法終於回歸啦!以往好多餐廳可能因為covid或衛生問題唔提供生蛋,好影響呢個餸,而家咁樣就真係可以原汁原味咁食啦!上海炒飯正常發揮,碟飯個色雖然比較深色,但味道唔會太咸,做番上海茶有濃醬既特色炒油麥菜味道ok,不過明明落單時揀咗少油,但食落卻覺得幾油,呢個就有少少失望。整體黎講,呢餐飯既食物大致唔錯,下次會再去試其他菜式。

整體黎講,呢餐飯既食物大致唔錯,下次會再去試其他菜式。
2025-01-19
  • 原味小籠包
2025-01-07 320 views
餐牌主打經典上海菜,招牌菜係8色小籠包,一次食到8種不同口味,亦有特色熱菜、粉麵及甜品,選擇豐富最值得讚係店員好有禮貌,服務方面好加分🎈招牌原味小籠包小籠包外皮薄身柔軟,內裡湯汁飽滿,清甜得嚟唔油膩,加配薑絲同香醋,味道更有層次🎈芝麻醬油麥菜平時較少食到嘅冷盤,以青瓜卷住油麥菜,口感爽脆,清新解膩,好適合配濃味食物🎈李白醉雞濃郁花雕酒香,雞肉柔軟入味,雞皮爽滑,食到啖啖肉嘅感覺🎈桃膠紅棗桂圓湯有桃膠、紅棗、桂圓、雪耳、杞子,十分足料甜度啱啱好,而且有凍食或熱食選擇,作為飯後甜品最好不過

最值得讚係店員好有禮貌,服務方面好加分

🎈招牌原味小籠包

🎈芝麻醬油麥菜

🎈李白醉雞
濃郁花雕酒香,雞肉柔軟入味,雞皮爽滑,食到啖啖肉嘅感覺

🎈桃膠紅棗桂圓湯
有桃膠、紅棗、桂圓、雪耳、杞子,十分足料
甜度啱啱好,而且有凍食或熱食選擇,作為飯後甜品最好不過
想食上海小籠包點少得。樂天皇朝💫..天氣凍冰冰又想食熱辣辣既野,lunch 想食得簡單一點,就諗起呢間上海小籠包,質素一向都很穩定~傳統小籠包、蟹粉菜式、上海點心、小炒、湯麵都一應俱全。座位舒適、服務有禮,所以間唔中我都會去食個飯,都係唔錯既選擇。🔸招牌原味小籠包 $78 一籠有6粒 皮薄多汁滿有鮮甜味道,招牌之選。🔸蟹粉餡兒餅 $68 包住豬肉 & 蟹粉餡料,香口略嫌少許油 一客3pcs🔸紅油抄手 $68大大6粒滿有肉餡,加靈魂既辣油夠惹味。🔸蝦仁酸辣湯拉麵 $78酸辣湯頭冬天飲夠暖身,麵條吸盡湯汁好索味。..×××××ש將軍澳唐德街9號將軍澳中心G樓G31號舖

想食上海小籠包點少得。樂天皇朝💫

所以間唔中我都會去食個飯,都係唔錯既選擇。

🔸招牌原味小籠包 $78

一籠有6粒 皮薄多汁滿有鮮甜味道,招牌之選。

🔸蟹粉餡兒餅 $68

包住豬肉 & 蟹粉餡料,香口略嫌少許油 一客3pcs

🔸紅油抄手 $68
大大6粒滿有肉餡,加靈魂既辣油夠惹味。

🔸蝦仁酸辣湯拉麵 $78
酸辣湯頭冬天飲夠暖身,

麵條吸盡湯汁好索味。
×××[樂天皇朝 -Paradise Dynasty]×××