同好姊妹weekend gals' chat, 佢揀咗呢度因為可以坐得舒服同坐得耐,最後我地坐咗差唔多4個鐘~ 初初以為呢度剩係得黑色cakes食,冇諗過原來咁多種類可以揀,有pizza/pasta/salad/cakes/雪糕,果然係好選擇~ 喺櫃檯側邊佢哋啲餐牌樣板都好清晰,有食物版同相,材料例得好清晰,方便大家選擇~因為坐得太耐嘅關係,我哋叫咗兩轉野飲,好姊妹叫咗個熱朱古力$34,相信呢個熱朱古力比較甜~ 我第一轉叫咗個Raspberry Lemonade$39,Raspberry加Lime,小小酸,酸得黎啱啱好,好味~ 之後再叫左個Pear Williams $39,啲味道好似Mojito,Pear加Lime加Mint,唔會太酸唔會太甜,好清新~蛋糕叫咗Tiramisu $43同朱古力千層酥 $43,Tiramisu好香,平時拿破崙千層酥食得多今次第一次食朱古力千層酥覺得好特別, 好脆得黎,朱古力唔溜,好好味,呢個值得推介!!雙重煙燻煙肉乾全麥玉米薄餅$62,個名又長又橋口,等咗好耐,呢個我就覺得唔係咁好食,麻麻哋~ 因為個餅底太薄,薄到完全唔覺得有個餅底,所以急唔覺有餅底又唔

雙重煙燻煙肉乾全麥玉米薄餅$62,個名又長又橋口,等咗好耐,呢個我就覺得唔係咁好食,麻麻哋~ 因為個餅底太薄,薄到完全唔覺得有個餅底,所以急唔覺有餅底又唔脆,拎起個餅底完全承托唔到,跟住材料洋蔥仲多過啲煙肉,所以呢個比較失望!!

最後點少得叫埋嘅雪糕Les Glaces "Passion" Coffee on Cup,叫咗個咖啡味架waffles,好失望地佢哋唔識變通,只可以一個waffle一個味,唔可以兩個味道,話唔夠位喎,但其實識變通咪將就下啲位都有位架,所以最後淨係叫咗個咖啡雪糕,感覺比較甜冇乜咖啡味~

總括:選擇好多,有誠意,價錢ok,唔係剩係得蛋糕食~
Chocolate Milles Feuil Iles
Chocolate Milles Feuil Iles
Tiramisu
Mocktails - Pear Williams & Raspberry Lemonade
Hot Chocolate
La Palette Double Smok Ked Bacon
2016-08-28
$180 (Tea)
Chocolate Milles Feuil Iles
Chocolate Milles Feuil Iles
Tiramisu
  • Pear Williams
  • Raspberry Lemonade
2016-08-26 884 views
這間食店原來不知不覺係香港都開左多間分店, 終於等到係銅鑼灣都有開. 上星期六其實係旺角買過佢地D pastry來食都覺得好好味.晚上7點幾來到已經差不多滿座, 自助形式, 店鋪都算大座位都不算迫幾舒服.我同友人都唔算太肚餓就點左個磨菇意粉, 一份細沙律, 另外再點左個椰子熱情果蛋糕食, 我自己再叫左杯梨檸檬薄荷凍飲..份量其實都偏細但味道真係唔錯沙律細份可以選3款口味, 岩晒我D貪食又多心既人可以試多幾款, 今次選左咖哩雞意粉, 紅菜頭同埋水牛芝士蕃茄, 樣樣都好好食, 特別喜歡個咖哩雞意粉.帶少少咖哩香真係唔錯. 再來既磨菇意粉味道都唔錯, 好多磨菇意粉亦煮得剛好. 最後既甜品椰子熱情果蛋糕好香椰子味反而中間熱情果餡就無咁突出; 不過甜度岩岩好. 另外我杯飲品好特別又唔甜好香薄荷好清甜十分喜歡. 整體上食物同環境都令人滿意, 唯一係這裡的服務真係麻麻. 特別整間店唯一一個長髮廚師, 粗聲粗氣好似好急咁叫人點食物真係令人反感!! 地址:銅鑼灣希慎道33號利園一期地下G12號舖

份量其實都偏細但味道真係唔錯

再來既磨菇意粉味道都唔錯, 好多磨菇意粉亦煮得剛好.

地址:銅鑼灣希慎道33號利園一期地下G12號舖

2016-08-25