呢間cafe完全係旺角鬧市中的一點寧靜難得坐到窗邊位又幾舒服喎😽坐左差不多兩個鐘都無比人趕走✨avocardo toast✨$78🥑🍞wow係邪惡軸心的牛油果bb同流心蛋啊‼🍳塊toast都幾好食但整體味道偏淡🤭✨Black truffle poutine✨$62🍟份量好驚人😂(兩個人都食唔哂)好香黑松露味芝士醬都好濃厚🧀但可能係粗薯條ge關係食左幾條覺得有d漏🤰🏼✨caesar salad✨$52🥗🥓好食😋會越食越肚餓btw第二張相有無人可以幫我p走紅色衫個姐姐啊🤣(灰左)
呢間cafe完全係旺角鬧市中的一點寧靜
難得坐到窗邊位又幾舒服喎😽
坐左差不多兩個鐘都無比人趕走

✨avocardo toast✨$78🥑🍞

wow係邪惡軸心的牛油果bb同流心蛋啊‼🍳
塊toast都幾好食
但整體味道偏淡🤭

✨Black truffle poutine✨$62🍟

份量好驚人😂(兩個人都食唔哂)
好香黑松露味
芝士醬都好濃厚🧀
但可能係粗薯條ge關係
食左幾條覺得有d漏🤰🏼

✨caesar salad✨$52🥗🥓

好食😋
會越食越肚餓

btw
第二張相有無人可以幫我p走紅色衫個姐姐啊🤣(灰左)
  • 芝士黑松露薯條
2021-07-07 339 views
依間餐廳前一排我都成日聽到,知佢有兩間分店,不過一直未有機會試。咁啱同朋友旺角食飯,朋友之前食過話覺得高質,建議不如再嚟食。餐廳裡面其實都算細,不過覺得佢啲裝修環境都唔錯,有種cozy感覺。佢嘅餐牌選擇唔算好多,但望落就樣樣都幾吸引,價錢亦適中,都係$100以內。📍黑椒手撕豬肉三文治配薯條 ($78)首先一嚟到已經覺得佢嘅賣相唔錯,啲薯條勁好食,新鮮炸起熱辣辣,同埋我覺得調味唔錯(估可能係加左鹽、香草?!),我完全係一條接一條食無停過手😂 至於主角麵包都整得好出色,麵包有烘過所以食落都算脆,pulled pork煮得幾淋,配埋啲酸酸甜甜嘅醬汁好開胃,覺得成個配搭好match。因為同朋友share所以每人都唔係分得好多,食完之後依然覺得意猶未盡,想encore。📍黑松露雜菌寬條麵($88)依個寬條麵一嚟到已經見到好多汁,好creamy,見佢雜菌份量都頗多而且仲有啲芝士喺面,賣相吸引。食落都好重黑松露嘅味,同埋寬麵掛汁力都好強,食落香口。我覺得幾足料,值得依個價。📍番石榴檸檬蘇打($36)另外再叫咗杯飲品,見有好多選擇,雖然覺得咖啡拉花好吸引,不過最後都係揀咗飲凍野。平時比較少食番石榴,所
📍黑椒手撕豬肉三文治配薯條 ($78)

📍黑松露雜菌寬條麵($88)

📍番石榴檸檬蘇打($36)
另外再叫咗杯飲品,見有好多選擇,雖然覺得咖啡拉花好吸引,不過最後都係揀咗飲凍野。平時比較少食番石榴,所以今次就試下杯番石榴檸檬蘇打。番石榴嘅味道都幾明顯,不過反而唔係好飲到檸檬嘅味道,如果再重啲檸檬味會更好,但整體嚟講都幾fresh。

我覺得依間餐廳食物質素唔錯而且又唔算貴,cp值都高。同埋聽講佢嘅menu係會間唔中轉,所以都令我有啲期待下次嚟食嘅話會有咩其他菜式,遲啲如果約frd聚餐都會再揀嚟依度食。

2021-06-20
2021-06-25 601 views
老實說輕食店一般吃到wow的情況比較少,不過不得不讚這裏的食物水平和裝潢如出一撤,清爽,恰到好處。所以Clean Day來這裏吃也滿適合的!我點了科布沙律($62),配料有各種沙律菜、牛油果、粟米、煙雞胸、小蕃茄、煙肉,😘不複雜但小細節見真章。蔬菜類配料都是新鮮爽脆的,吃起來有股清甜,乾淨爽口,煙肉碎用的也是新鮮煎烘的,半脆軟且香口😆,舖上面的煙雞胸切得整整齊齊,咬下挺嫩的,帶的細緻肉香和醬汁很搭。有點辣辣開胃的醬汁,一下子就扒完了🤣。飲料點的是蝶豆花青檸梳打🥤($36),蝶豆花本來就沒有什麼味道,不過光看從藍到紫的過程就很治癒呢🤤,加青檸酸醒的汽泡感,舒服。記得上一次在這裏外帶了焙茶拿鐵,綿密的泡泡也打得很仔細,欣賞小事也做得仔細的店子!——————
老實說輕食店一般吃到wow的情況比較少,
不過不得不讚這裏的食物水平和裝潢如出一撤,
清爽,恰到好處。

所以Clean Day來這裏吃也滿適合的!
我點了科布沙律($62),
配料有各種沙律菜、牛油果、粟米、煙雞胸、小蕃茄、煙肉,
😘不複雜但小細節見真章。
蔬菜類配料都是新鮮爽脆的,
吃起來有股清甜,乾淨爽口,
煙肉碎用的也是新鮮煎烘的,半脆軟且香口😆,
舖上面的煙雞胸切得整整齊齊,
咬下挺嫩的,帶的細緻肉香和醬汁很搭。
有點辣辣開胃的醬汁,一下子就扒完了🤣。

飲料點的是蝶豆花青檸梳打🥤($36),
蝶豆花本來就沒有什麼味道,
不過光看從藍到紫的過程就很治癒呢🤤,
加青檸酸醒的汽泡感,舒服。

記得上一次在這裏外帶了焙茶拿鐵,
綿密的泡泡也打得很仔細,欣賞小事也做得仔細的店子!
——————

2021-06-14 488 views
餐廳環境光線充足✨白色同木系裝修坐得好舒服😚不過就算係平日lunch time去都要排陣隊先入到,要去請早啊!1. 黑椒手撕豬肉長通粉 ($88)入口黑椒味香濃,豬肉好入味同埋上面嘅沙律都好新鮮!不過略嫌唔夠多醬汁,所以食落有啲乾身😥2. 黑芝麻拿鐵 ($40)飲落就好似落咗奶嘅芝麻糊咁~甜度啱啱好,未攪勻之前啲奶撞落芝麻度形成雲石紋咁,拎嚟打卡都唔錯😶‍🌫️推介!3. 番石榴檸檬梳打 ($36)同行友人就叫左依杯,入口酸酸甜甜好開胃😋 我麻麻地番石榴都覺得好飲

1. 黑椒手撕豬肉長通粉 ($88)

2. 黑芝麻拿鐵 ($40)

3. 番石榴檸檬梳打 ($36)
3月中去過的Cafe,原來好吃的味道可以存留在口中這麼久。慢煮手撕豬肉penne有輕微辣辣,像辣椒仔的辣度手撕和慢煮令到豬肉很嫩滑。咸點之外,Black Sesame Latte令我很意外!這杯小小的Latte滿足了我視覺和味覺的享受,首先拉花很鏡面(相中都見到個紮實程度)非常漂亮,加上喝到底的像芝麻醬不會太甜,健康好味。姿整人士表示黑芝麻會攝落啲牙度😂,唯有飲完之後飲水啦😛 整體黎講價錢與食物水平比例之下超級推薦,會再去拜訪的!芝士黑松露薯條 Black Truffle Poutine (82)水波蛋牛油果多士 Avocado Toast ($78)慢煮手撕豬肉長通粉 Slow-cooked Pulled Pork Penne ($88)黑芝麻拿鐵 Black Sesame Latte ($40)

水波蛋牛油果多士 Avocado Toast ($78)
2021-03-12
$144 (Dinner)
  • 慢煮手撕豬肉長通粉
2021-06-09 371 views
放假得閒去咗一間文青既小店,呢間餐廳主要係食西餐嘅。佢嘅裝修都比較簡約,都好適合去打卡講返佢啲嘢食先,今次去嘅時候主要嗌咗牛油果雞肉飯,同埋蕃茄海鮮飯,仲有嗌一個小食黑松露芝士薯條本人覺得佢兩個飯還算可以,但唔係非常出色~蕃茄飯相對比較甜,不過佢嘅海鮮係足料嘅牛油果雞肉飯就唔算特別,雞肉嘅味道都係一般至於佢嘅黑松露芝士薯條,呢個感覺上嗰啲芝士醬都非常之濃郁,搭配黑松露嘅香味呢的確係值得一試嘅建議兩個人share否則太油膩~而佢既焙茶Latte呢,我認為拉花拉得非常之靚,都有濃濃嘅焙茶味,打卡之餘都可以一試

牛油果雞肉飯就唔算特別,雞肉嘅味道都係一般

建議兩個人share否則太油膩~
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
  • 芝士黑松露薯條
  • Hojicha  Latte
2021-06-08 244 views
已經係第三次食呢間cafe假日時間坐低一邊嘆咖啡一邊傾計💬最推黑松露薯條🌟份量比預期多,加埋勁量芝士,每條都做到拉絲效果,無得挑剔🥳-☕️抹茶Latte ,飲到最後都keep到有抹茶味道,唔會淡咗🌟☕️Flat white味道偏Nutty🌟好正👍👍
已經係第三次食呢間cafe
假日時間坐低一邊嘆咖啡一邊傾計💬
最推黑松露薯條🌟
份量比預期多,加埋勁量芝士,每條都做到拉絲效果,無得挑剔🥳
☕️Flat white味道偏Nutty🌟
好正👍👍
2021-06-05 137 views
crabmeat spaghetti aglio e olio ($88)-it had a strong garlic flavour which made the pasta more favourable yet still acceptable 😆 -the portion of spaghetti was huge that i could barely finish them all🙈-p.s. the spaghetti was a bit spicy as there were some chilli flakes 🔥
2021-06-05 147 views
難得星期六收工梗係要鬆一鬆所以同朋友嚟到旺角呢間文青cafe~放鬆一下平時嘅生活壓力順便食啲好西,由於我同我朋友都唔係好肚餓所以我哋就嗌咗個通粉另外嗌咗個小食香辣炸雞翼我就嗌咗杯cappuccino~賣相就唔使講啦,睇相都知道ok嘅,味道就還可以啦,可以再試嘅。因為間舖頭唔係好大呀所以有機會要等位所以下次呢你哋要預早15分鐘左右預防動或者係啲唔係好繁忙嘅時間先好去放鬆下~其實仲有好幾道菜都想試呀所以等下次有機會再嚟先啦~

芝士黑松露薯條香辣炸雞翼
2021-06-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$88 (Dinner)
  • 香辣炸雞翼
  • 忌廉菠菜蟹肉扁意粉
2021-06-05 146 views
每次經過呢間野都要大排長龍所以今次我都唔例外就試吓佢幾有幾咁好食我哋叫咗必食嘅芝士黑松露薯條 係必食呀!!!雞翼 仲有個煙三文魚意粉share咖啡都一定要試吓 好正😋
每次經過呢間野都要大排長龍
所以今次我都唔例外就試吓佢幾有幾咁好食

我哋叫咗必食嘅芝士黑松露薯條 係必食呀!!!
雞翼 仲有個煙三文魚意粉share

咖啡都一定要試吓 好正😋
2020-10-09
20 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2021-06-04 257 views
🍴全日早餐($98)今次試吓旺角呢間pause it講豐富程度唔算話世界級豐富😂腸仔同煙肉食落唔會好咸而且煙肉唔會煎到好柴👍🏼蛋個方面炒得比較油 滑啲會更加好包就用酸種包🥖菇炒得幾香🍄幾重黑椒味整體嚟講 價錢同食物質素同份量都合理😛———————————————————🍴黑芝麻拿鐵($40)我本身都係芝麻控嚟😍見到有黑芝麻Latte即刻叫😆飲落芝麻味極濃☺️好似飲緊芝麻糊咁超推薦比芝麻控‼️而且拉花拉得好靚添啊
🍴全日早餐($98)

今次試吓旺角呢間pause it
講豐富程度唔算話世界級豐富😂
腸仔同煙肉食落唔會好咸
而且煙肉唔會煎到好柴👍🏼
蛋個方面炒得比較油 滑啲會更加好
包就用酸種包🥖菇炒得幾香🍄幾重黑椒味
整體嚟講 價錢同食物質素同份量都合理😛
———————————————————
🍴黑芝麻拿鐵($40)

我本身都係芝麻控嚟😍
黑芝麻拿鐵
Type of Meal
Lunch
2021-05-31 143 views
早前朋友相約到旺角午膳,但一直都沒有時間寫,今天一炮過寫曬吧! 朋友做openrice見到呢間餐廳有唔少好評,所以就相約我午餐時到依度食,可能比較出名,所以大概一點鐘嘅時候已經係出面有一條人龍喺度。環境比較淺窄,所以如果係追求舒適度嘅朋友就未必適合,我入到去嗌咗一個手撕豬肉意粉,因為見到好多人都推介呢一味菜,上菜嘅時候發現,佢有小小辣,不過喺菜單上就冇見到佢寫,我係一個食唔到辣嘅人所以一食呢個手撕雞意粉嘅時候要係咁飲嘢解辣,所以建議下次餐廳都寫返佢係有少少辣喺上面會比較好,但係意粉冇煮得太淋,軟硬適中質感十分之好。
2021-05-07
20 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2021-05-27 174 views
Pause it|旺角呢間餐廳係旺角鬧市中難得的悠閑空間,合乎其名可以真正停下來,享受一個舒適的晚餐。🥑水波蛋牛油果多士 $72水波蛋煮得剛好,蛋白較凝固較實,流心蛋液沾著多士好滿足,牛油果軟綿大份,唔好睇小份量好似細細,雖然牛油果營養豐富,但其實半個熱量相等於半碗飯而且好有飽肚感。☕️紫薯拿鐵 $40平時好少會係其他地方飲特別味的飲品,只有呢度既紫薯味香甜又唔會太濃,味道一試難忘。
Pause it|旺角

🥑水波蛋牛油果多士 $72

☕️紫薯拿鐵 $40
2021-05-15 406 views
坐低果陣講有90分鐘用餐時間,坐到40分鐘到,女侍應比左單我地,以為要埋數就冇為意,比完錢就繼續食。5分鐘後,門口排隊嘅客指住我張枱,女侍應大大聲同佢講:「埋左單啦,飲埋杯野就得」,大聲到成間舖都聽到。有冇心就佢自己先知啦,但作為食客嘅我就感覺比人趕囉,明明仲有45分鐘時間但講到我即走咁,而家佢食定我食呀?我都起3十幾度天氣下排左幾個字隊先入座嫁,點解人地就有優先權?態度差,冇下次。唔怕食食下比人趕就歡迎去食

態度差,冇下次。唔怕食食下比人趕就歡迎去食
2021-05-15 389 views
之前已經想試北角嗰間分店但係一直未試 見今日去旺角, 呢間cafe都多人推薦, 又有hojicha latte (呢排好鍾意飲hojicha latte) 咖啡拉花又靚, 所以一於嚟試吓😙果然冇失望, 一嚟就見到拉花好靚😍 我同男朋友每人都叫咗一杯hojicha latte, 一杯少糖, 一杯走糖, 焙茶好濃🤎 如果奶味重啲仲好🥛 建議大家都係唔好完全走糖, 因為會偏苦😆 兩杯都好飲👍🏻不過少甜嗰杯好飲啲😆 【牛油果🥑水波蛋🥚配酸種麵包🍞】一切開隻蛋, 啲橙黃色嘅蛋汁流晒出嚟🤤 牛油果生熟程度啱啱好, 一半係牛油果醬, 一半係切片🥑 唯一美中不足係塊包好快就淋晒🥺 不過整體都好味嘅☺️【煙三文魚蟹籽忌廉天使麵🍝】呢個男朋友叫嘅, 試咗幾啖, 煙三文魚都算多, 本身麻麻哋食忌廉, 但係都覺得味道可以, 不錯👍🏻【🐽慢煮手撕豬三文治🥪配薯條🍟】其實我落單嗰陣諗緊叫手撕豬肉三文治定係叫牛油果多士, 喺男朋友慫恿之下決定兩個都叫晒🤣 一向都鍾意食手撕豬🐽 呢度嘅手撕豬非常合我心意🥰 啖啖肉, 蕃茄味濃郁, 調味啱啱好☺️ 之前食過有啲cafe嘅pulled pork肥膏多過肉😖 呢度絕對唔會有呢樣
之前已經想試北角嗰間分店但係一直未試
) 咖啡拉花又靚, 所以一於嚟試吓😙

Hojicha  Latte

【牛油果🥑水波蛋🥚配酸種麵包🍞】

【煙三文魚蟹籽忌廉天使麵🍝】

【🐽慢煮手撕豬三文治🥪配薯條🍟】

一向都鍾意食手撕豬🐽 呢度嘅手撕豬非常合我心意🥰 啖啖肉, 蕃茄味濃郁, 調味啱啱好☺️ 之前食過有啲cafe嘅pulled pork肥膏多過肉😖 呢度絕對唔會有呢樣嘢發生😌 麵包(上面嗰塊) 外脆內軟☺️ (下面嗰塊俾啲醬汁搞到淋哂🥲) 薯條正常發揮, 唔算油, 都可以👍🏻 落啲鹽同黑胡椒仲正😋

嗰日total叫咗兩杯嘢飲, 三份主食, 最後埋單都係$320, 覺得性價比都算高, 環境亦都舒適, 會想再嚟😙

Hojicha  Latte
  • 慢煮手撕豬肉三文治配薯條