2023-11-23
姊妹生日同姊妹去咗試位於荃灣海之戀嘅 @pekopeko_eatery ,本身我哋係都有訂位嘅,睇返個場都幾旺,唔訂位嘅話呢應該要等好耐先有位,我哋去到嘅時候呢,都因為上一張枱遲到,所以我哋都要再輪候,而且本身我哋book咗嘅房都冇幫我哋留到,但係侍應生嘅服務都友善,即刻幫我哋諗辦法砌張六人枱出嚟俾我地菜式我哋試咗個牛骨髓面珠墩比較特別,個肉呢係好腍好Soft嘅,而且呢個牛骨髓啫喱好香,將佢哋呢撈上去一齊食,口感嫩滑,又唔怕韌美國安格斯肉眼扒反而冇咁嫩滑,而且冇乜肉汁鮮味,但都尚算可以啊海膽三文魚子竹炭烏冬,我初初都以為呢一個係墨魚麵,原來係一個竹炭烏冬都幾特別,配上海膽汁都幾creammy ,但海膽真係唔係個個鍾意接受到個味,我有個姊妹食到覺得好腥我哋開咗兩支紅酒一支白酒,第一支紅酒都幾fruity 幾易入口,但可惜淨係得返一支,想再開多支都已經冇了,呢度如果帶酒入嚟有$150開瓶費,我哋係度再開多支紅酒,價錢平少少嘅,但冇咁好飲,飲到興起,時間已經夠啦,呢度限時食兩個鐘,收10:00鐘,我哋食埋個甜品就交枱啦好愉快嘅一晚,祝伆伆生日快樂,26年友誼不變,希望我哋可以繼續互相為大家慶
好愉快嘅一晚,祝伆伆生日快樂,26年友誼不變,希望我哋可以繼續互相為大家慶祝生日到白頭,將呢個世界嘅愛都比你,希望你被這個世界愛著
希望你永遠有人陪伴著,咁多位姊妹都幸福快樂