2024-12-18
係呀,你無睇錯我無講錯1蚊雞就可以三選一(至尊燒鵝皇/極品bb豬/南海文昌雞)真係好抵食,我仲叫咗個三餸套餐都係$398+1蚊自選我哋今次試燒鵝皇,真係令人垂涎欲滴!想像一下,外皮金黃酥脆,咬下去的時候,肉質鮮嫩多汁,再點埋個酸梅醬送飯一流。然後就係白汁明蝦球,呢個真係好高級!蝦球彈牙,加埋沙律醬,滑滑的,酸酸的,味道清新可口。再講冰梅骨,這個真係好特別!豬骨煮得軟嫩,冰梅的酸甜味道滲透入肉裡,吃的時候有種清新的感覺,真係好開胃。清蒸富貴班,呢個就係海鮮的代表!魚肉鮮嫩,清蒸的做法保留了魚的原汁原味,搭配上少少醬油,簡直係完美。最後,沙爹金菇肥牛煲,這個組合真係太正了!肥牛的肉質滑嫩,金菇的香氣加上沙爹醬的濃郁,煮出來的湯底更係香氣四溢,真係連飯都食多左碗。