2008-03-17 9 views
那天很晚差不多十一時才去到, 還沒關門.有些四十多元set便試一下.咖哩牛肉, 佢有兩隻汁任揀任jit.但係我叫呢個咖哩牛肉經的本身的咖哩經已蓋過一切.除非落勁多汁去d白飯才嚐到.蒜蓉扒汁都幾好味ge.四十多元試一試都無訪, 但係我又未必會再食第二次喇.個set仲有杯coke, 麵鼓湯同日式沙律.
那天很晚差不多十一時才去到, 還沒關門.

有些四十多元set便試一下.

咖哩牛肉, 佢有兩隻汁任揀任jit.

但係我叫呢個咖哩牛肉經的本身的咖哩經已蓋過一切.

除非落勁多汁去d白飯才嚐到.

蒜蓉扒汁都幾好味ge.

四十多元試一試都無訪, 但係我又未必會再食第二次喇.

個set仲有杯coke, 麵鼓湯同日式沙律.
2008-03-14 8 views
早幾日同BF行街街,入左朗豪坊度,經過FOOD COURT聽到"吱吱"聲,原來播緊個VIDEO,好似好正禁喎,點知就中左招LA..我自己叫左份肉眼扒,BF就叫左霜降牛扒,講真以FOOD COURT既價錢都幾貴,差不多2百蚊,仲要幾細份下,好期望佢份扒會出晒煙架,點知出煙既時間比我地想像中快好多好多....我諗5分鐘比多佢,3分鐘都就無煙出LA,攪到我地淨係可以煎一面,另一面就好生,仲話特製鐵板,好無奈,我地兩個食左半件就走左LA..真係希望越大,失望越大....
真係希望越大,失望越大....
2008-03-12 8 views
1.特選霜降牛肉套餐$68 ~ 好似幾新奇,但食落一點也不好味,牛肉簡單的撒上黑椒,可能燒耐了,非常韌2.黑椒牛肉咖喱飯$48 ~ 食了一半已覺好咸,牙肉還腫了點.咖喱飯並不是平時鋪上咖喱汁,它是混在飯內的咖喱醬,所以有點乾的.

2008-03-08 17 views
一直都很想到pepper lunch,終於有幾會試到喇!點了一客黑椒咖哩牛肉飯套餐,友人點了霜降牛扒。提醒大家一拎到返去要即刻炒,因為好易燒焦,牛肉就會冇咁好食。友人既霜降牛扒都不錯,不過其中一面煎得太耐令到牛肉韌左少少。對於牛肉冇乜要求的我,呢個黑椒咖哩牛肉飯已經好好食,咖哩味好重,配埋日式沙律,面豉湯同汽水都只係四十幾蚊真係超值。
(Non-member)
2008-03-08 5 views
見到好多人買,所以一試,真係好玩,好食喎,$52有飯,有湯,有飲品,仲有沙拉,個女服務員仲好好,個個客都教他們如何食用...
2008-02-10 4 views
如果閤下喜歡食野個時自己可以有D野搞既話~呢間啱你~可能因為今日仲係新年又成4點幾~無人排隊好快有得食~個SALES都好好~ORDER左~佢會叫你去揀SAUCE先~之後再放落個杯仔度~無幾耐佢就成SET野比你~我聽到D吱吱聲好好FEEL搞掂食野~DSAUCE都幾好~而個牛肉都唔係大家講既咁鞋~成個SET幾好食~都係38元~有得玩又有得食~OK WOR~
如果閤下喜歡食野個時自己可以有D野搞既話~
呢間啱你~
可能因為今日仲係新年又成4點幾~
無人排隊
好快有得食~
之後再放落個杯仔度~
無幾耐佢就成SET野比你~
我聽到D吱吱聲好好FEEL

搞掂食野~
DSAUCE都幾好~
而個牛肉都唔係大家講既咁鞋~
成個SET幾好食~
都係38元~
有得玩又有得食~
OK WOR~
2008-02-07 15 views
去朗豪坊foodcourt,聽到沙沙聲,原來係pepper lunch既電視示範!我叫左一客咖哩牛肉飯,係一個鐵板上,牛肉係生的,但係比我在自己的座位用鐵板整熟,幾得意!味道方面,咖哩係比較甜,同一般日式咖哩相若!牛肉熟左比較靭,問題係我唔識用個鐵板控制火喉!不過個salad真係唔錯!我會prefer店員整埋比我食,味道會更佳!

我會prefer店員整埋比我食,味道會更佳!
2008-02-06 10 views
原來這裏有一些午市套餐,其實和main menu是一樣的,只是便宜了$10,不過都可以驅使我們去食﹗咖哩牛肉飯($38)︰咖哩味都蠻多的,鐵板又是很快不熱了,不過幸好可以弄熟牛肉呢﹗其實都是貪玩的成份較多呢……

其實都是貪玩的成份較多呢……
2008-01-12 15 views
好耐冇同媽咪行街lu, 最鍾意同佢\\\行街, 一來有人比錢, 二來又有人比意見我, haha 又買o左好多o野la, 最重要係買到靚靚冷帽同埋毛毛鞋.媽咪咁好陪我行o左成日街, 我就請佢\\\食新o野la~~~~估唔到食之媽咪都會對Pepper Lunch有興趣, 終於都試到la, yeah我地都唔係特別愛好牛肉, 所以就要了咖哩黑椒牛肉飯la~~~等的時間都唔少ar, 好彩佢\\\有部電視係度, 可以睇o下點先可以自己煮出美味牛肉係超級惹味同埋香口的\\\"自家製\\\"牛肉飯ar. 日本米飯粒分明, 每粒都佔滿了咖哩及黑椒的味道, 而且唔會太油膩呢. 配以大量的粟米, 有口感之餘又有甜味, 由於我同媽咪要愛吃粟米, 所以加哂分ar~~~~薄薄的牛肉片好夠淋ar, 一d都唔\\\"鞋\\\"口, 而且配合咖哩黑椒香, 一流ar 其實佢\\\都好夠味, 但係都忍唔住落少少Honey sauce, 甜甜地, 唔錯lei~~~跟餐\\\的沙律好fresh ar, 酸咪咪的沙律醋, 好味道lei, 可以清一清喉嚨ma~~~最後飲一啖冰凍的可樂, 滿足死laPepper Lunch, 我一定

最後飲一啖冰凍的可樂, 滿足死la

Pepper Lunch, 我一定會再來的

(Non-member)
2008-01-10 12 views
朋友介紹, 覺得幾得意就去左試. 自己煮牛肉幾得意. 值得一試.黑椒牛肉飯: 黑椒食好重, 落左醬汁唔食好食得出d醬汁味. 個人幾鍾意黑椒味, 所以覺得唔錯.黑椒咖喱牛肉飯: 咖喱+黑椒重, 幾香, 唔錯.

黑椒咖喱牛肉飯: 咖喱+黑椒重, 幾香, 唔錯.
2008-01-09 11 views
劣評如潮見foodcourt又無咩好食也唯有會它一會看看可以有幾差那些三不五時聽到的沙沙聲其實是播示範片段的plasma傳出的請勿因此上釣周末人很多足足等了25分鐘吃完了隔離檔的喇沙等阿姐執完檯剛剛好店員的態度沒有之前食評般差解說也算主動詳細想是收到大量投訴後改進了吧?選了最貴的特選霜降牛扒一回檯就拍下了這張照片不是很煙霧彌漫吧?是的應該不是手機的問題那鐵板真的不很夠熱當然可以保持到牛肉的七成熟但其實不夠時間將所有食物煮熱玩了不夠一分鐘一切就已經歸於寂靜熱度不足以讓汁索不進去肉中牛肉是爽的也稍有牛味不過外面是熟裡面仍是紅紅有點怪怪的另附的醬汁也無甚特別連飯和汽水八十三元呢以東京的物價來算就算平玩過就好了又是那一句好的材料也要配好的廚師要客人又付款又要當廚師何解要幫襯貴店而非citysuper或sogo超市呢?下次?哈哈咪玩啦
劣評如潮

吃完了隔離檔的喇沙
等阿姐執完檯剛剛好
店員的態度沒有之前食評般差
解說也算主動詳細
想是收到大量投訴後改進了吧?

選了最貴的特選霜降牛扒
一回檯就拍下了這張照片
不是很煙霧彌漫吧?
是的

玩過就好了
又是那一句
好的材料也要配好的廚師
要客人又付款又要當廚師
何解要幫襯貴店而非citysuper或sogo超市呢?
下次?哈哈咪玩啦
2008-01-04 11 views
繼續寫同一個商場的食物. 因為白雪公園的誤會, 又來了朗豪坊. 沒有了糊塗,也要吃晚飯, 經濟一點, 就吃美食廣場. 最後, 文迪係揀了再吃這家自製店.煎蛋漢堡扒: 8分, 係比上一次吃的時候更有水準, 加上點點黑胡椒的漢堡扒係相當之香口. 始終這個扒係比較容易控制的, 翻翻就食得, 唔怕未夠熟. 要一個很難去燒得好的肉其實仲麻煩, 吃這個就剛好.不算便宜, 但係有水準, 也可以再來吃的.

不算便宜, 但係有水準, 也可以再來吃的.
(31/12/07)在朗豪坊第二間要食的是,辣味吞拿魚shake shake salad,其實都幾雜亂,我見沙律中有烏冬,幾特別才試。以這mixture,用碗盛吃,會好D。
2008-01-01 3 views
漢堡旦套餐, 都幾好味.
漢堡旦套餐, 都幾好味.
2008-01-01 11 views
好耐冇嚟美食廣場食野,雖然遲啲,但都係我既新嘗試.要個黑椒牛肉飯套餐$45,等足我15分鐘.自己撈既飯,有飯,黑椒牛肉粒,粟米,牛油及醬汁.趁鐵板仲熱,自己撈混啲材料醬汁,跟住趁熱食,冇乜特別,只覺唔抵,寧願正正常常去据扒好過.