2015-02-08 488 views
這天,一個人來到尖沙咀,午餐就就隨便來到Pepper Lunch。黑椒牛肉飯+蛋 $45選了一向喜歡的黑椒牛肉+蛋,吃前先把蛋、粟米及飯拌勻,黑椒牛肉依舊香嫩惹味,而且充滿牛油香,跟其他配料及飯同吃,非常滋味。
黑椒牛肉飯+蛋 $45
10 Minutes (Dine In)
$45 (Lunch)
2015-01-05 866 views
中午到過主題cafe後,於尖沙咀周圍逛逛,逛到晚飯時間就到foodcourt找晚餐~走到foodcourt每次也被pepper lunch的香味所吸引~就選擇這間吧~煎蛋牛肉飯 + 芝士[評分:7/10]等了大約10分鐘,我的煎蛋牛肉飯 終於製作好了,熱辣辣的鐵板上放有一埋生牛肉、太陽蛋、粟米粒、芽菜及豆角,另外還加了一小碗芝士粒,淋上蜜糖汁後一起拌勻,鐵板的熱力發出吱吱聲~由於不愛芽菜的味道,所以早以夾給友人了~將所有配料拌勻後,芝士接出一絲絲的,每啖也帶有淡淡的芝士香,配上粟米粒,口感一流,而牛肉則不算太香了,質感有點粗糙,不過始終置於鐵板上,進食時香氣不斷湧出,完全離補了牛肉的不足Pepper Lunch (尖沙咀)尖沙咀廣東道30號新港中心地下5號舖~~~~~~~~~~~~~~味道:8/10環境:5/10服務:5/10衛生 : 5/10抵食 : 7/10
煎蛋牛肉飯 + 芝士
[評分:7/10]

Pepper Lunch (尖沙咀)
尖沙咀廣東道30號新港中心地下5號舖
~~~~~~~~~~~~~~
味道:8/10

2015-01-03
Type of Meal
Dinner
2014-12-28 412 views
是日係美食節行左三個鐘,今年比往年多好多小店參展,即場的美食之選亦是非常多。返回正題,係會展行完後,搭船過海去了尖沙咀晚飯,落左新港中心地下美食廊,是日人不算多,很快有位。行左一圈揀左pepper lunch,穩陣之選。
行左一圈揀左pepper lunch,穩陣之選。
珍寶雞肉三文魚飯
2014-12-28
$60 (Dinner)
珍寶雞肉三文魚飯
2014-07-14 453 views
已經食左好多次,同同事去食今日食鐵板黑椒牛肉飯鐵板是熱烘烘,食物在鐵板上吱吱的叫一陣陣誘人的香氣,特別是香味四溢的黑椒粒粒香口的黑椒曬在飯裏吊起牛肉鮮味牛肉鮮嫩惹味,加上十分惹味的汁,真的是最佳配搭同事食的西冷牛肉之前我食多次今日無食所以我吾多作討論了鐵板燒夠風味,唔錯的午餐選擇午餐時候一定要有耐性,平時等大約20分鐘不過今日午餐真係等左好耐成7個字鬼叫又好想食.幾乎因為食遲到上班
已經食左好多次,同同事去食
今日食鐵板黑椒牛肉飯
鐵板是熱烘烘,食物在鐵板上吱吱的叫
一陣陣誘人的香氣,特別是香味四溢的黑椒
粒粒香口的黑椒曬在飯裏吊起牛肉鮮味
牛肉鮮嫩惹味,加上十分惹味的汁,真的是最佳配搭
同事食的西冷牛肉之前我食多次
今日無食所以我吾多作討論了
鐵板燒夠風味,唔錯的午餐選擇
午餐時候一定要有耐性,平時等大約20分鐘
不過今日午餐真係等左好耐成7個字
鬼叫又好想食.幾乎因為食遲到上班
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
2014-04-17 565 views
夜晚約左成班朋友一齊食放題,不過lunch就點都要食少少野既,不過又想食D吸引D既,又可以方便行街,FOODCOURT當然係不二之選。哇,但估唔到就係平日都咁多人係到等,見佢咁多人排,都應該唔太差既,依到就係PEEPERLUNCH。好多野食比我揀,我就叫左個黑椒芝士雞肉飯。因為我實在太愛芝士喇,仲想加錢要多個,不過朋友話唔洗,本來就夠你食,咁就信佢喇。好快就等到喇,”炸炸炸炸”D聲都吸引住我快D食,又黑椒,又芝士,好想快D食佢落口, 黑椒好香,仲有佢自己D汁,加埋芝士,但係三種都可以分開食得出,正。但成個飯會濃少少,我覺得依個係佢特色,自己就唔鍾意食飯焦,所以一黎就撈得好快,如果鍾意食既朋友,可以留少少係底等佢變焦,但係佢個鐵板上面好多油,就算有飯焦都唔難整出黎食,依餐唔錯呀。

2013-09-10 208 views
每次嚟到pepper lunch, 都會有"一次過滿足您三個願望" 的感覺!1 熱熱的上菜, 你可以自已炒, 你想要少少飯焦, 可以, 想牛肉比較生d, 可以, 只要你想, 咩都可以2 價錢實惠, 响依家大xx都要3x先有一個lunch的時候, pepper lunch正頭係平靚正之選!3 好味! 呢樣真係唔使講, d牛肉又新鮮, 加上個鐡版熱熱的送上, 直頭係very good啦!之前未試過加芝士的, 今次玩下要黑椒芝士牛肉飯wow~~~~ 好香好香, 因自己喜歡飯焦, 所以特別將d飯整耐d, 真係好好味! 飯焦的香味, 半肥瘦牛肉的軟滑, 再加上香濃的芝士, 唔使15分鐘已把整個飯ko左呢到唯一美中不足, 就係要自己搵位, 一個人, 又要攞住notebook, 又要攞住個set, 再去搵位, 真係有點兒狠背, 但食到咁美味的食物 ... 還是會再來吧!

之前未試過加芝士的, 今次玩下要黑椒芝士牛肉飯

2013-09-04
$50 (Lunch)
2013-08-26 177 views
路過店子,已聞到香噴噴的鐵板烤肉味,實在吸引。選擇了"鐵板霜降牛扒"。。。。雖然店子像快餐店的設計,先在收銀處比錢買票,但買票後,可以安坐於座位,會有店員將香噴的鐵板牛扒放到妳面前。鐵板上枱是熱騰騰的,鐵板邊圍著紙圈,別以為紙圈是防止油彈出,而是將整個牛扒如何煮得美味的過程詳述,真的很貼心。  牛扒幾多成熟,全控制在自己手裡。  生生的牛扒由自己DIY煮熟,這過程比在家煮得更好吃。  不要以為配上的芽菜是配菜,原來芽菜的用途是當妳覺得牛扒煮的生熟度適合自己的口味,就可放上芽菜面;一來可令芽菜充滿牛扒的肉汁,二來芽菜的真正用途是讓牛扒和鐵板分離,避免過熟。  經過一輪努力,牛扒又香、又焾、又充滿肉汁,實在非常好吃,真的要稱讚一下自己的手勢。

路過店子,已聞到香噴噴的鐵板烤肉味,實在吸引。

2013-08-24
$90 (Dinner)
  • 鐵板霜降牛扒
2013-04-23 147 views
很久沒有食pepper lunch, 這天下午來到food court 頗多人,可能是星期六的關係,幸好這個food court 的位置頗多,也不難就搵到位。pepper lunch 的counter 已有多人排隊拿食物,很快就決定要最平的黑椒牛肉飯。買了後等了十五分鐘終於到我了。 熱辣辣的鐵板有頗多的飯,上面有金黃色的粟米及綠色䓤花,當然少不了紅色牛肉,再酒上少許黑椒粉,很上顏色吸引。、我趁鐵板還熱,很快手把飯攪拌一下,再加上特製醬汁,吱吱聲,香氣四溢,約一分鐘後就可以吃。鐵板的熱力已足夠就牛肉煎香,飯醬汁的甜味辣味,配上牛肉十分好,粟米也很甜,簡單的配料,不用怎樣烹調就能如此美味,真值得讚。以$40一份的價值,雖然不包飲料,但也是物有所值的。

以$40一份的價值,雖然不包飲料,但也是物有所值的。
Other Info. : 等取食物期間有內地人可能因為不滿等的時間太長,和店員互相指駡,幸好沒有大打出手,否則就不能食到這份午餐
2013-04-20
$40 (Lunch)
  • 黑椒午肉飯
2012-08-15 140 views
突然想吃香口的食物, 有人提起pepper lunch, 於是到來一試 已很久沒有光顧了!這food court裡, pepper lunch的範圍及附近充斥了這香噴噴的鐵板食物味, 超級香, 很吸引, 很快便點了一份黑淑牛肉飯加蛋 煎了一回, 生的牛肉很快便熟了, 還能被煎得少許燶脆, 真難得 飯都很香, 自己炒了一回後粟米及黑椒都均勻了, 有點兒飯焦 煎蛋又被煎得脆了整體上飯香, 牛肉半肥瘦ok, 份量剛好, 是能滿足一時食趣的呢
已很久沒有光顧了!

飯都很香, 自己炒了一回後粟米及黑椒都均勻了, 有點兒飯焦
煎蛋又被煎得脆了

黑椒牛肉飯
2012-07-16
黑椒牛肉飯
2012-07-17 95 views
星期六同朋友睇完戲就來此這個FOOD COURT搵食...上次覺得PEPPER LUNCH既鐵板牛真係唔錯, 今次又叫另一款試下.今次叫左雪霜牛扒($79)估唔到FOOD COURT既牛扒都幾有水準.生熟度岩岩好, 配上佢地提供既多款醬汁配白飯一流.而且牛肉本身都唔錯又無筋加上大量既蔬菜感覺都幾健康既一餐快餐.
星期六同朋友睇完戲就來此這個FOOD COURT搵食...

生熟度岩岩好, 配上佢地提供既多款醬汁配白飯一流.

2012-07-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$79 (Dinner)
2012-01-20 68 views
想試好耐, 咁岩呢排有個平價d既黑椒牛肉飯就試下; 掛住拿第二樣食遲左去 counter 拿呢個飯, 拿到返位已經剩返好少滋滋聲, 幾驚d牛肉會唔熟, 趕快轉下已經熟左一半既牛肉先, 原來個鐵板真係好夠熱, 反多兩反d牛肉都已經熟晒, 加左五蚊加埋雞蛋同芝士, 雞蛋翻兩翻都係已經熟晒, 加埋d牛扒汁同蜜糖醬, 係時候撈起了;撈下撈下時已經聞到好香既黑椒味, 又見到d芝士有少少起絲咁, 留晒口水, 要吃了; 食落都唔係好辣, 好香口好熱, 牛肉係薄薄一片片, 都食到有濃濃既牛肉味, 又唔會好韌, 不過可能太遲先開始炒, 塊牛又薄, 好似乾左少少; 牛, 飯, 蛋, 芝士, 汁醬, 加埋真係好正;不過如果份量多返少少會好d, 都叫做僅僅夠飽既; 餐送埋麵豉湯, 普通料
想試好耐, 咁岩呢排有個平價d既黑椒牛肉飯就試下;

2010-07-02
10 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)
  • 黑椒牛肉飯
2011-09-18 45 views
一個人食飯Food Court 必選當然係Pepper Lunch 啦40幾蚊有熱騰騰的鐵板飯食當然好抵~又有得玩, 攪下攪下有得食好有成功感最重要係要加芝士同蛋唔加就失色很多了看見芝士慢慢融化雞蛋慢慢凝固有好像人生一樣哈哈黑胡肥牛芝士蛋粟米鐵板飯好~味~道~呀~~~!!!Last but not least唔好問我人生係乜野食完你就明。
40幾蚊有熱騰騰的鐵板飯食當然好抵~
又有得玩, 攪下攪下有得食好有成功感

最重要係要加芝士同蛋
唔加就失色很多了
看見芝士慢慢融化
雞蛋慢慢凝固
有好像人生一樣
哈哈

黑胡肥牛芝士蛋粟米鐵板飯
好~味~道~呀~~~!!!
Last but not least
唔好問我人生係乜野
食完你就明。
  • 所有
2011-09-09 25 views
pepper lunch 之前在旺角食過, 一個字: 正! 原來尖沙咀都有分店, 又排隊去買鐵板黑椒牛肉飯, 有得玩有得食, 只係$40一份, 仲有汽水飲, 好抵啊!牛肉片共有六大塊, 加埋超甜的粟米粒, 芽菜同紅蘿蔔食, 感覺好好 除了可樂, 仲有麵豉湯送, 所以眼見都有好多人買黎食, 真係好受歡迎的一間食店! 之前食都無呢個餐, 一個餐要$5x , 而家會更多黎食而家pepper lunch開到周圍都係, 要食真係方便好多

2011-09-08
2011-09-07 42 views
我們到了位於尖沙咀新港中心地庫大食代的PEPPER LUNCH食黎呢間, 因為唔駛點等, 去APM等到我傻一人一份, 黑椒牛肉飯餐同珍寶黑椒牛肉飯餐, 貴幾蚊, 牛肉份量多好多, 搞到有D後悔無要珍寶餐鐵板好熱, 一倒醬汁入去就吱吱聲, 好吸引@@牛肉炒到香噴噴, 那有唔好食的道理, 如果貴D食牛柳, 應該更正唯一唔好係在FOODCOURT食, 要自己搵位, 又要自己捧, 如果好似日本咁係餐廳形式, 一定成日捧場總之間店就係, GOOOD GOOOD GOOOD 啦
黎呢間, 因為唔駛點等, 去APM等到我傻

, 搞到有D後悔無要珍寶餐

鐵板好熱, 一倒醬汁入去就吱吱聲, 好吸引@@

總之間店就係, GOOOD GOOOD GOOOD 啦
2011-09-04
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
2011-09-04 39 views
HI, 又係我靚太阿JUNE呀, 今次食完好野之後, 返到屋企就係要寫食平了在新港中心地庫有間PEPPER LUNCH, 都幾熱鬧的, 我都對個識得吱吱聲的自助鐵板餐好有興趣, 便買了一份來玩一份黑椒牛肉飯餐, 有一碗湯及可樂, 賣39蚊一客, 價錢吸引從店員手上拿來的蜜糖醬, 加入鐵板中拌勻牛肉飯一拚用更炒之, 香噴噴的味道隨之撲埋黎第一啖試紅蘿蔔, 味道甜而爽, 之後芽菜條條漲卜卜, 好食牛肉飯的味道都OK, 牛肉雖然薄D, 但用蜜糖醬炒過, 令牛肉的香味更倍增值得嘉許係藍衫的女店員, 雖然忙但都保持好禮貌, 難得

第一啖試紅蘿蔔, 味道甜而爽, 之後芽菜條條漲卜卜, 好食

值得嘉許係藍衫的女店員, 雖然忙但都保持好禮貌, 難得
2011-09-02