2024-12-05
檸濛濛手打檸檬茶今次我要介紹喺元朗一間茶飲店叫「檸濛濛手打檸檬茶」,佢哋係第一家進駐香港嘅手打香水檸檬茶店。依家喺香港已經有超過12間分店嘅手打檸檬茶品牌!呢間檸檬茶最特別嘅地方係採用頂級香水檸檬暴打,所有產品都係真材實料,拒絕粉沖同不添加任何奶精!佢哋依家仲推出學生證同長者咭有優惠,只要出示就可以享有85折優惠,如果加入埋殘疾人士登記證有呢個85折優惠就好啦!經過女店員介紹後,今次我就揀咗兩杯,一杯揀咗係「香港排隊王」黃皮金蛋檸檬茶,另一杯揀咗手打招牌檸檬茶,佢哋仲可以加$10或$20升級到1000ML轉霸王杯,邊款茶飲加幾多錢可以升級到霸王杯請詢問店員!1.黃皮金蛋檸檬茶+送黃皮$36(9/10)呢杯黃皮金蛋檸檬茶係「香港排隊王」,飲落真係幾酸下,黃皮檸檬茶仲係首創,累計銷量已經賣出一百萬杯!佢哋係採用嶺南新鮮黃皮,用獨特嘅鎖鮮技術,冬天都可以飲到新鮮黃皮檸檬茶,半杯都是果肉,名不虛傳!要吃到最新鲜嘅黄皮,就要凌晨五點去果園採摘!2.手打招牌檸檬茶$32(7/10)呢杯手打招牌檸檬茶飲落同出面X他檸檬茶無咩分別,只係無咁甜,檸檬嘅酸澀味重多少少!2人總共價錢$68個人口味總評分:8
1.黃皮金蛋檸檬茶+送黃皮$36(9/10)
2.手打招牌檸檬茶$32(7/10)
2人總共價錢$68
個人口味總評分:8/10
@hk_lmm @lmm.lemontea.yuenlong
地址:元朗擊壤路7號鴻福樓地下B3號舖
Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong
如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️
#檸濛濛手打檸檬茶 #元朗 #元朗好去處 #元朗美食 #茶飲店 #檸濛濛 #黃皮金蛋檸檬茶 #手打檸檬茶 #LMM #香港手打檸檬茶 #探店 #探索 #開業 #茶飲 #元朗手搖 #元朗檸濛濛 #生活方式 #健康生活 #hkdrinks #hkfoodlover #hklife #lemontea #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong