泰爸爸 (大角咀)泰式拼盤 $138😍 有炸蝦餅、泰式魚餅、沙嗲雞肉串、春卷等,每款都新鮮即炸熱騰騰,一次過食晒幾款泰國小食😆泰式炒通菜 $72唔會太辣,炒得青翠~泰式青咖喱雞 $88有幾款咖喱,小編揀左青咖喱,好香椰奶味,而且有好多雞肉,仲有泰國茄子,叫左薄餅同埋白飯,好開胃~~泰式薄餅 $38薄餅煎得金黃酥香,蘸落咖喱好夾😋泰象啤酒 $28/枝當然唔少得叫番泰國🇹🇭既啤酒🍻,好冰涼~*需加一服務費地址:大角咀海泓道1號奧海城三期地下G26號舖
泰爸爸 (大角咀)

泰式拼盤 $138

泰式炒通菜 $72
唔會太辣,炒得青翠~

泰式青咖喱雞 $88

泰式薄餅 $38
薄餅煎得金黃酥香,蘸落咖喱好夾😋

泰象啤酒 $28/枝
當然唔少得叫番泰國🇹🇭既啤酒🍻,好冰涼~

*需加一服務費
地址:大角咀海泓道1號奧海城三期地下G26號舖
2022-09-06
$220 (Dinner)
2022-09-08 1571 views
📍 泰爸爸🐷去咗奧海城行下,發現三期有間價錢相對合理嘅泰國餐廳!餐廳有室內同室外座位,🐷怕熱就坐室內,不過室內環境偏擠逼,室外好似都幾chill!讚下服務態度,店員都好nice會主動加水!—————————————————————❣️ 泰式燒豬頸肉 $88豬頸肉燒到外層微微焦香,熱辣辣食咬落香嫩好juicy!一定要點埋小小辣嘅泰式醬汁,好惹味,令更上一層樓!.❣️ 泰式燒鮮魷 $98燒魷魚!等左一陣,燒到有小小縮水,不過都幾彈牙!可以醃耐小小同燒耐小小,同埋一定要點個泰式辣汁,酸酸辣辣,好味啲!❣️ 菠蘿海鮮炒飯 $98呢份炒飯份量好足,用原個菠蘿裝住炒飯真係特別有風味!(出面好多都冇用了)材料都豐富有魷魚、鮮蝦、腰果、提子乾、菠蘿、肉鬆!比個讚佢,佢比🐷走青豆🥰如果D飯可以再炒得乾身就更好食!.❣️椰汁西米糕 $30/4件好香椰汁味!都煮得熟,不過個底有幾粒芋頭可以再煮耐啲整!有粟米好食!—————————————————————不專業評分👅好味指數: 7/10💰性價比:7/10👍🏻推薦: 7/10 —————————————————————🏡地址: 泰爸爸 (大角咀)大角咀海泓道1號奧海城

📍 泰爸爸
🐷去咗奧海城行下,發現三期有間價錢相對合理嘅泰國餐廳!

❣️ 泰式燒豬頸肉 $88

👅好味指數: 7/10
💰性價比:7/10
👍🏻推薦: 7/10
—————————————————————
🏡地址: 泰爸爸 (大角咀)
大角咀海泓道1號奧海城三期地下G26號舖
🕑營業時間:11:00-23:00
2022-09-07
2022-09-06 63 views
平時比較少去奧運嗰邊, 原來就算喺旺角地鐵站行到三期都唔係好遠, 又原來奧海城3期出邊有咁多半露天嘅餐廳, 即是今日夏天咁熱出邊都有好多人坐,真係好chill今日我哋兩個人食晚餐嗌咗少少嘢,包括一杯椰汁沙冰呢杯椰汁沙冰好濃郁,係真材實料嘅椰汁之後買咗個咖喱薯仔雞咖喱味比較多椰汁,好滑,唔係好辣,適合香港人嘅口味,另外都有好多雞同薯仔同埋洋蔥最正就係點埋啲蒜蓉包一齊食呢個蒜蓉包總共有六塊,每塊都超脆,同埋有充足嘅蒜蓉,點埋啲咖喱汁食真係最好味嘅食物另外我哋嗌咗個扎肉鮮蝦卷,可能佢係即刻整,所以等嘅時間耐過啲咖喱,但都好值得,因為你見到啲菜既擺位係有心思設計過最後我哋嗌咗芒果糯米飯,糯米糭我有兩隻色紫色同白色,係新鮮熱辣辣嘅;芒果大大粒都幾甜整體來講呢度係一間好有心機同埋好有誠意嘅泰國小店侍應好有禮貌同服務周到,值得一來食下

今日我哋兩個人食晚餐嗌咗少少嘢,
包括一杯椰汁沙冰
呢杯椰汁沙冰好濃郁,係真材實料嘅椰汁

之後買咗個咖喱薯仔雞

最正就係點埋啲蒜蓉包一齊食

整體來講呢度係一間好有心機同埋好有誠意嘅泰國小店
侍應好有禮貌同服務周到,值得一來食下
2022-09-02 74 views
餐廳分室內同戶外露天座位室內有泰式風情掛畫作裝飾燈光柔和,但座位唔算多戶外座位旁邊有草叢樹木,晚上仲有燈飾環境好Chill,帶有渡假Feel食物選擇種類都多,價錢唔貴肥妹當日去有少少風就揀左坐戶外—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-✾ 鮮蝦炒金邊粉 $88金邊粉份量大,味道濃郁甜甜地但偏濕潤,可以再乾身少少🤏🏻配料有芽菜、大蔥、豆腐粒粒同雞蛋鮮蝦兩大隻,肉質爽彈加埋香口花生碎一齊食,口感豐富!!✾ 泰式炒椰菜苗 $78肥妹好鐘意食椰菜苗椰菜苗嫩綠爽脆💚加埋冬菇同紅蘿蔔一齊炒,增添色彩蒜味香濃惹味👍🏻✾ 芒果糯米飯 $50上枱個時仲見到糯米飯出緊煙係雙色糯米:白糯米同紫糯米糯米飯軟糯軟熟表面淋上香甜椰汁🥥芒果新鮮🥭鮮甜多汁✾ 芒果沙冰 $30芒果味濃郁🥭口感幼滑✾ 椰汁沙冰 $30鮮打椰汁,奶香十足清甜解渴!
餐廳分室內同戶外露天座位
室內有泰式風情掛畫作裝飾
燈光柔和,但座位唔算多
戶外座位旁邊有草叢樹木,晚上仲有燈飾
環境好Chill,帶有渡假Feel
食物選擇種類都多,價錢唔貴
肥妹當日去有少少風就揀左坐戶外

—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-

✾ 鮮蝦炒金邊粉 $88
金邊粉份量大,味道濃郁甜甜地
但偏濕潤,可以再乾身少少🤏🏻
配料有芽菜、大蔥、豆腐粒粒同雞蛋
鮮蝦兩大隻,肉質爽彈
加埋香口花生碎一齊食,口感豐富!!

✾ 泰式炒椰菜苗 $78
肥妹好鐘意食椰菜苗
椰菜苗嫩綠爽脆💚
加埋冬菇同紅蘿蔔一齊炒,增添色彩
蒜味香濃惹味👍🏻

✾ 椰汁沙冰 $30
鮮打椰汁,奶香十足
清甜解渴!
2022-08-21 126 views
朋友咁岩喺奧運臨時臨急約我食晚飯上OpenRice見到呢間餐廳好似都唔錯就決定食泰國菜餐廳嘅室內環境相對比較少但亦都有室外嘅位置而我哋三個女仔就怕熱坐咗喺室內由於大家都好為食所以叫咗唔同嘅嘢試一試椰青 $33個大家都覺得呢個價錢好抵所以叫一樣嘅嘢夠晒凍夏天飲唔錯馬拉盞通菜炒墨魚馬拉盞調味嘅菜都好香 加上墨魚鮮甜 係好好食泰式拼盤 有蝦餅魚餅豬肉串燒同埋春卷特別推介呢度嘅蝦餅 大家一致覺得蝦餅揸得香口好食生菜包豬肉 每次去泰式餐廳都必會叫呢度嘅豬肉好多 就算食晒啲啲豬肉泰式爐魚 食到最後一刻先上其實大家已經開始覺得飽啦但估唔到條魚好大條一啲魚腥味都冇再加上有豬肉碎同埋椰菜唔經唔覺就成條食晒啦整體來講呢間餐廳感覺上都唔錯下次同朋友去開附近都可以考慮吓再去食一食
朋友咁岩喺奧運
整體來講呢間餐廳感覺上都唔錯
下次同朋友去開附近都可以考慮吓再去食一食
2022-08-18
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2022-08-21 100 views
平時好少去奧運咁啱今日喺呢度放工就一於搵搵有咩好嘢食啦經過見到呢間泰國餐廳一於試一試餐廳嘅泰國菜基本上同出面嘅大致相同幾個女仔決定叫多幾款菜試一試一嚟到就上咗椰青呢度嘅椰青價錢一啲都唔貴喎 $33蚊個三個女仔都叫椰青第一碟上菜嘅係馬拉盞炒菜配墨魚最鍾意食泰式嘅馬拉盞 好嘢味好食之後就上左豬肉生菜包生菜嘅份量都好多豬肉好足味好快就上泰式拼盤鍾意食泰式拼盤係因為一次過可以滿足晒幾個願望今次呢個泰式拼盤有蝦餅魚餅串燒同埋春卷我最愛蝦餅 呢度嘅蝦餅熱辣辣炸得唔錯話明食好嘢又點少得咁多最後仲上咗泰式明爐烏頭一想碟見到咁大條都嘩一聲有個爐暖住所以唔怕凍咗條魚會腥都有啲豬肉碎同埋有菇同少少椰菜識落唔會太酸味道啱啱好買單$630呢個價錢喺奧運站食到絕對唔貴喎
平時好少去奧運

買單$630
呢個價錢喺奧運站食到
絕對唔貴喎
2022-08-11 133 views
返工附近有呢間泰菜,見價錢唔貴即管試試🥢泰式濕炒豬肉河粉💰$62平時好鐘意食呢款炒河,最鐘意佢有少少炒碎蛋一齊,好有蛋香,豬肉醃得夠味又腍,味道再濃啲就好啦🥢香葉辣椒肉碎煎蛋飯💰$62少少辣,但撈飯食幾好,如果再炒乾身啲一定仲正🥢泰式炒通菜💰$38好鐘意食菜,特別係泰式炒,好惹味🥭芒果糯米飯💰$50賣相幾好,芒果好甜,糯米飯熱嘅有2個色,一樣好味🚩泰爸爸 (大角咀) @phatpapahk 📍大角咀海泓道1號奧海城三期地下G26號舖
返工附近有呢間泰菜,見價錢唔貴即管試試

🥢泰式濕炒豬肉河粉💰$62

🥢香葉辣椒肉碎煎蛋飯💰$62
少少辣,但撈飯食幾好,如果再炒乾身啲一定仲正

🥢泰式炒通菜💰$38
好鐘意食菜,特別係泰式炒,好惹味

🥭芒果糯米飯💰$50
賣相幾好,芒果好甜,糯米飯熱嘅有2個色,一樣好味

🚩泰爸爸 (大角咀) @phatpapahk
📍大角咀海泓道1號奧海城三期地下G26號舖
2022-08-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 芒果糯米飯
2022-08-09 107 views
同屋企人嚟奧海城睇戲睇完食泰國菜泰菜終於唔洗去九龍城食啦!碎肉生菜包$88生菜包肉碎少少辣,生菜都幾新鮮,作為第一道開胃菜夠晒醒胃泰式煎蠔餅$98多數都係食潮州蠔餅,好耐冇食泰式蠔餅啦!呢度啲蠔夠大隻,蛋汁夠蛋味泰式拼盤$138有2串雞肉串燒、蝦餅4切、魚餅4切、春卷4切個沙嗲汁好好食,仲有酸甜醬點炸物,味道正常發揮鮮菠蘿海鮮炒飯$98同圖片一樣漲卜卜,炒得都夠乾身,最鍾意就係原個菠蘿上,咁先夠風味㗎嘛椰汁千層糕$30椰汁好香,咬落夠彈芒果糯米飯$50除咗泰國,呢間d糯米飯都唔錯,黑白糯米煙靭,椰醬份量可以再多d就更好,芒果好甜又多,正😄椰汁三色冰$30好飲,三色啫喱童年回憶呀
同屋企人嚟奧海城睇戲
睇完食泰國菜
泰菜終於唔洗去九龍城食啦!

碎肉生菜包$88
生菜包肉碎少少辣,生菜都幾新鮮,作為第一道開胃菜夠晒醒胃

泰式煎蠔餅$98

泰式拼盤$138
有2串雞肉串燒、蝦餅4切、魚餅4切、春卷4切
個沙嗲汁好好食,仲有酸甜醬點炸物,味道正常發揮

鮮菠蘿海鮮炒飯$98

椰汁千層糕$30
椰汁好香,咬落夠彈

芒果糯米飯$50

椰汁三色冰$30
好飲,三色啫喱童年回憶呀
  • 芒果糯米飯
2022-08-09 142 views
— 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 —【 泰·有feel 】#beerpig大角咀 #beerpig泰國菜✨大家有興趣就記得|𝐿𝑖𝑘𝑒•𝑆𝑎𝑣𝑒•𝑆ℎ𝑎𝑟𝑒|呢個𝑝𝑜𝑠𝑡喇💖—#🍻🍖 質素:🥗泰式燒牛柳沙津|$88泰式沙律都好多配料,牛柳塊既份量都算多,味道香辣且爽口,仲有少少酸味幾開胃🍗沙嗲串燒牛·雞|$88 / 6串沙嗲串燒一份有6串,可以選擇豬·牛·雞其中兩款雙拼,沙嗲醬味道仲有微微花生香🍍鮮菠蘿海鮮炒飯|$98菠蘿炒飯都係泰國菜必食既菜式黎,炒飯都幾足料,新鮮菠蘿·蝦·青口·魷魚·臘腸等等,每一啖食落口都好多配料咁🥭芒果糯米飯|$50黎到甜品環節,當然係泰國菜既招牌——芒果糯米飯,糯米飯上台時熱到出曬煙,糯米香幾突出,仲聞到好香椰汁味,芒果味道都ok甜🍹泰式凍奶茶|$30茶味算出,無叫少甜但甜度都適中🍹原個鮮椰青|$33椰青味道清甜,怕辣飲啖就岩曬性價比幾高,原個椰青都只係$30幾蚊,平過出面啲泰國餐廳好多—🍻 #泰爸爸 🍖📍大角咀海泓道1號奧海城三期地下G26號舖—#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友#hkFoodie #hkfood #foodblog #相機食先#
— 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 —【 泰·有feel 】

#beerpig大角咀 #beerpig泰國菜

#🍻🍖 質素:

🥗泰式燒牛柳沙津|$88

🍗沙嗲串燒牛·雞|$88 / 6串

🍍鮮菠蘿海鮮炒飯|$98

🥭芒果糯米飯|$50

🍹泰式凍奶茶|$30
茶味算出,無叫少甜但甜度都適中

🍹原個鮮椰青|$33
椰青味道清甜,怕辣飲啖就岩曬

🍻 #泰爸爸 🍖
📍大角咀海泓道1號奧海城三期地下G26號舖

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友

#foodie #foodporn #hkfoodblogger
#香港美食 #美食 #好吃 #食評 #香港食評
沙嗲串燒雞
泰式凍奶茶
原個鮮椰青
Waiting Time
13 Minutes (Dine In)
泰式燒牛柳沙津
沙嗲串燒雞
泰式凍奶茶
原個鮮椰青
2022-08-08 1379 views
奧海城三期地下有幾間餐廳,都有室內外座位,好有度假feel好chill😙今次同屋企人過黎食泰菜,天時暑熱最岩食啲酸酸甜甜既野😁泰式拼盤 ($138)拼盤好豐富,有炸蝦餅、炸魚餅、春卷、串燒雞,每款各兩件,配上沙嗲醬同甜酸醬。炸物味道都正常,沙嗲醬好濃郁好惹味。碎肉生菜包 ($88)生菜都幾新鮮,碎肉份量夠四人分,每塊生菜都可以包到滿滿的。碎肉剛剛炒起熱焫焫,濕度剛好,都有啲肉汁,味道有少少辣。泰式煎蠔餅 ($98)同潮洲蠔餅唔同,泰式做法似蠔仔煎蛋咁,蠔仔份量都幾多,幾乎每啖都食到,冇腥冇沙,雖然粉漿有少少厚但食落ok的,食左一件都感覺飽飽了。鮮菠蘿海鮮炒飯 ($98)原半個菠蘿呈上既海鮮炒飯,好巨份!炒飯炒得夠乾身,粒粒分明,海鮮有蝦、魷魚、青口,配料有肉鬆、腰果、菠蘿粒,好豐富。椰汁三色冰 ($30)必點之飲品!椰汁味香濃,仲有啲果粒chew下,夏日涼飲解暑😁椰汁千層糕 4pcs ($30)食落軟糯,煙煙韌韌有嚼勁,仲有濃郁既椰汁味,大推!芒果糯米飯 ($50)呢個真係出色!有黑白糯米飯,椰汁比較稠身所以味道好濃郁,加上糯米飯煮得夠軟熟,仲係暖暖的,配上甜甜既芒果粒,簡直冇得頂!室

泰式拼盤 ($138)
泰式拼盤

碎肉生菜包 ($88)
碎肉生菜包

泰式煎蠔餅 ($98)
泰式煎蠔餅

鮮菠蘿海鮮炒飯 ($98)
鮮菠蘿海鮮炒飯

椰汁三色冰 ($30)
椰汁三色冰

椰汁千層糕 4pcs ($30)
食落軟糯,煙煙韌韌有嚼勁,仲有濃郁既椰汁味,大推!
椰汁千層糕

芒果糯米飯 ($50)
芒果糯米飯

室內環境都坐得舒服既,四人枱都夠大張。姐姐店員都好有禮貌,每次端菜都會講係咩黎既,又會主動斟水,成餐飯都食得好滿足🥰

味道 ★ ★ ★ ★ ☆
環境 ★ ★ ★ ★ ☆
服務 ★ ★ ★ ★ ☆
性價比★ ★ ★ ★ ☆
2022-08-08
$150 (Dinner)
泰式拼盤
碎肉生菜包
椰汁三色冰
椰汁千層糕
2022-08-07 829 views
好chill泰國菜,chill在於有露天座位天氣冇咁熱嘅時候坐户外地方嘆吓泰國菜,特別有風味😆😆泰式生蝦刺身🦐($108/8隻)🌟推介🌟生蝦係估唔到咁大隻!而且非常新鮮,彈牙,每隻生蝦上面都有生蒜片同紅辣椒🌶️,加埋擺盤上嘅苦瓜蘸辣汁一齊食,多重口感又醒胃,做前菜啱哂!**********碎肉生菜包($88)🌟推介🌟肉碎唔算好辣,好啱香港人口味😋生菜🥬份量同size足夠包哂肉碎,唔會浪費呀!**********泰式拼盤($138)🌟推介🌟炸蝦餅、炸魚餅、春卷、串燒雞各2件串燒雞🐔:肉嫩juicy**********冬蔭公明爐烏頭($178)🌟推介🌟熱辣辣㷫住咁食,一次過可以試哂烏頭同埋冬蔭功湯烏頭魚肉白雪雪,多肉少骨,魚肉蘸湯食,唔錯👍🏻👍🏻冬蔭功湯酸辣適中,配料十足,仲配多一碗冬蔭功湯,如果唔夠就可以自己加**********椰汁沙冰🥥濃濃鮮打椰汁,既有奶香,沙冰非常幼滑
好chill泰國菜,chill在於有露天座位
天氣冇咁熱嘅時候坐户外地方嘆吓泰國菜,特別有風味😆😆

泰式生蝦刺身🦐($108/8隻)

**********
碎肉生菜包($88)

🌟推介🌟
肉碎唔算好辣,好啱香港人口味😋
生菜🥬份量同size足夠包哂肉碎,唔會浪費呀!
**********
泰式拼盤($138)

炸蝦餅、炸魚餅、春卷、串燒雞各2件
串燒雞🐔:肉嫩juicy

**********
冬蔭公明爐烏頭($178)

🌟推介🌟
熱辣辣㷫住咁食,一次過可以試哂烏頭同埋冬蔭功湯
烏頭魚肉白雪雪,多肉少骨,魚肉蘸湯食,唔錯👍🏻👍🏻

椰汁沙冰🥥
濃濃鮮打椰汁,既有奶香,沙冰非常幼滑
2022-07-25
  • 碎肉生菜包
  • 椰汁沙冰
2022-07-13 477 views
🌯 #大角咀 #奧運 #泰爸爸早前去咗奧海城食晚飯,揀咗呢間幾有名氣嘅「泰爸爸」😙 呢間餐廳開上晝11:30,午餐晚餐都咁抵食,佢有各種泰式食飯,以至越南湯粉、海南雞飯都有,選擇好多,而我就食咗:🥘 泰式黃咖哩薯仔雞 ($88)超香🤩 呢個黃咖哩嘅椰奶香味好濃厚,個咖哩香香甜甜好好味😋 而且雞塊勁多,又嫩滑,大推薦!🌮 泰式香葱蒜蓉包 ($42)蒜蓉包好香脆,就咁食都好正,有牛油同蒜蓉嘅香味,包邊脆到chopchop聲🤩! 浸埋黃咖哩食更好味,個包索晒啲汁,啖啖咖哩香氣🤤🐥 泰式乾炒雞河粉 ($78)炒河好夠穫氣好香😍 配雞肉剛剛好,唔會太乾身又唔會太油膩,加上各種蔬菜、紅蘿蔔等,色彩更豐富又有營😙🧉 椰汁沙冰 ($30)香滑沙冰~🍋 青檸梳打 ($30)清新開胃~
🌯 #大角咀 #奧運 #泰爸爸

🥘 泰式黃咖哩薯仔雞 ($88)

🌮 泰式香葱蒜蓉包 ($42)

🐥 泰式乾炒雞河粉 ($78)

🧉 椰汁沙冰 ($30)
香滑沙冰~

🍋 青檸梳打 ($30)
清新開胃~
2022-07-13
  • 椰汁沙冰
  • 泰式黃咖哩薯仔雞
  • 泰式香葱蒜蓉包
  • 泰式乾炒雞河粉
  • 青檸梳打
喺奧海城嘅餐廳通常都係連鎖, 難得喺地舖位置搵到一間有feel泰國菜 即刻入去試吓😍👍🏻餐廳唔大 但係有一個好Chill嘅Outdoor位 真係好似去咗泰國咁泰式拼盤 $138有齊晒每一樣想食嘅泰式小食😍份量亦都夠晒多 兩個人食唔晒蝦餅魚餅非常彈牙 春卷亦都好脆口仲有我最愛嘅泰式串燒雞 配埋沙嗲醬 正呀😍鮮菠蘿海鮮炒飯 $98菠蘿炒飯真係必叫!海鮮份量超多🤩仲每一件都好大件炒飯粒粒分明 亦都非常香兩個人食唔晒 仲要帶走tim😂芒果糯米飯 $50用最出名嘅泰式甜品嚟作結😍餐廳用咗黑糯米 口感比起普通糯米更加好芒果亦都非常鮮甜一啲都唔酸呢個真係好食到唔夠喉如果再大份啲就好了🤣

泰式拼盤 $138

有齊晒每一樣想食嘅泰式小食😍
份量亦都夠晒多 兩個人食唔晒
蝦餅魚餅非常彈牙 春卷亦都好脆口
仲有我最愛嘅泰式串燒雞 配埋沙嗲醬 正呀😍

鮮菠蘿海鮮炒飯 $98

菠蘿炒飯真係必叫!
海鮮份量超多🤩仲每一件都好大件

餐廳用咗黑糯米 口感比起普通糯米更加好
芒果亦都非常鮮甜一啲都唔酸
呢個真係好食到唔夠喉
如果再大份啲就好了🤣
估唔到豪宅區奧海城都會有泰國菜小店,仲要有露天座位,好有風味。菜式選擇唔少,味道唔錯,性價比超高。重點推介🔥👍 沙嗲串燒豬肉/雞肉 $88/6串貪心嘅我又想食豬肉又想食雞肉,店員好好人幫我學落每樣半份。即叫即燒,一上枱好香沙嗲味,值得一讚係燒完仍然保留到肉汁,食落一啲都唔柴。👍 鮮菠蘿海鮮炒飯 $98原個菠蘿上嘅菠蘿海鮮炒飯,賣相靚,超有泰式風味。用上新鮮菠蘿,再加上多種海鮮,包括蝦、青口、魷魚等。餐廳仲係抄返入面加咗臘腸,令整體味道層次提升。👍 芒果糯米飯 $50我最愛嘅泰式甜品,估唔到喺香港都食到咁高質嘅芒果糯米飯。芒果清甜多汁,配上淋上椰汁嘅糯米飯,令整體感覺變得清新唔會滯。餐廳嘅糯米飯用咗紫米同白糯米,唔同嘅口感令成個甜品變得更特別。📍泰爸爸 大角咀海泓道1號奧海城三期地下G26號舖

重點推介🔥

📍泰爸爸
大角咀海泓道1號奧海城三期地下G26號舖
沙嗲串燒豬肉/雞肉
2022-07-04 273 views
香港嘅泰國菜真係越來越多,每次我都一定會嗌三色冰,今次試吓新野,嗌珍多冰🤣雖然嘢飲唔同咗,但係嗌嘅嘢食都同我平時食開嘅差唔多😋食泰國嘢梗係要嗌生蝦啦,呢間嘅泰式生蝦超級大隻🤩肉質都幾彈牙㗎,配埋佢個特別啲嘅醬汁,都幾有特色另外再嗌左個串燒拼盤,一次過食晒所有泰國風味嘅嘢食😁最鍾意都係蝦餅,點埋個泰式辣醬一流,仲有中咖喱雞都超級好食,硽得好入味🤤然後叫咗半隻泰式燒雞,呢個好似真係第一次嗌,因為平時係食海南雞嘅多🤪第一次食都幾特別,好重泰國香料味,肉質鮮嫩,燒得啱啱好最後仲有碟馬拉盞鮮魷炒通菜,炒得好有鑊氣,每條菜都入晒味 ,真係食過返尋味😎