2014-04-24 670 views
已經唔係第一次食phd架啦,但有咩可能係唔叫佢最好食既炸雞呢?另外叫左辣肉腸,但估唔到個size都幾細,開個陣有d嚇親,好彩有買其他野食,真係只可以當小食,但炸雞真係真心推介!肉汁鮮嫩, 好夠味, 肚餓果陣一個人真係可以食幾件
另外叫左辣肉腸,但估唔到個size都幾細,開個陣有d嚇親,
好彩有買其他野食,真係只可以當小食,但炸雞真係真心推介!
肉汁鮮嫩, 好夠味, 肚餓果陣一個人真係可以食幾件
Waiting Time
40 Minutes (Delivery)
2010-06-13 310 views
前排上網見到有食評話幾十蚊一個大批, 仲要話味道唔差, 好吸引啫 ~初時以為會有時段限制, 點知去到見到係全日供應, 抵喎, 一於買番個返去邊睇世界杯邊嘆Pizza$39一個大批, 款式可揀PHD多寶/夏威夷風情/四季素食, 我見單張推介PHD多寶, 今次就試你啦~PHD多寶餡料: 雞肉, 辣肉腸, 蘑菇, 五香肉粒, 洋蔥, 青椒, 蕃茄汁味道算係唔錯, 餡料唔會張價就貨, 不過我買完等埋車返屋企, 都用左差唔多25mins, 批邊已經淋左, 好彩溫度都仲Keep到, 最緊要係$39, 仲想點 ~另外一讚既係, 我响鋪頭出面等緊既時候, 啱啱有個車手返黎, 見我拎住張單, 即刻走埋黎講話幫我入廚房跟跟, 仲好好笑容添, 多謝你 !!!如果我住响附近, 真係怕成日幫襯, 另外有多幾個款式揀就Very Good嘞.....

PHD
PHD多寶
$39大批(全日供應)
2010-06-12
PHD
PHD多寶
$39大批(全日供應)
(Non-member)
由於母親節個日2個呀哥唔得閒,所以就提前慶祝!由於落街食太多人,又要等得耐位所以二哥就去左PHD買外賣自取,其實今次係第一次食,唔講都唔知開左呢間野,二哥話幾正,所以就試下!講真一句,當然係無pizza hut咁好,不過價錢黎講已經算好好,都算係平靚正架啦!講下d批先,二哥話係厚批,但睇落去我都係覺得係薄批,不過食落去就好過薄批啦,所以當佢係厚,3個批都算唔錯,唯一唔滿意真係個批邊,有d硬硬地,pizza hut厚批邊真係正好多!意粉,雖然我無食,但我二哥個d就話好正,咁都應該唔差ge!小食,炸雞翼拼薯角!首先講個醬,我真係唔知咩黎,可能係燒烤bbq醬啦,但真係好難食囉個醬!炸雞翼幾好,但薯角可能淋左所以無咁好食!結論係!雖然有d地方係俾pizza hut無咁好食,但係價錢就平一半,咁ge價錢我覺得真係好好!

意粉,雖然我無食,但我二哥個d就話好正,咁都應該唔差ge!

2010-05-08
$45 (Dinner)
Celebration
Mother's Day
2010-04-03 126 views
28/3已經係我第二次食佢lu~因為第一次係屋企人幫襯的~>個日係26/3(星期五)但28/3係我自己第一身去幫襯親身去買的由於個日星期日而且接近晚飯時間有lee個優惠(39蚊指定大批)加上有其他餐50% off(只for外賣自取)所以個日好多人排隊亦由於係即叫即整所以等左10分鐘以上但d職員好好每3分鐘出黎check單務求我地d客人唔洗等咁耐個大批有8塊肉腸但好薄其他料都比一般必勝客個d批小猶其d芝士...食個時無一絲絲咁連住...但個包底幾鬆軟以39蚊ge價錢我覺得值~
但28/3係我自己第一身去幫襯親身去買的

但d職員好好每3分鐘出黎check單
務求我地d客人唔洗等咁耐

個大批有8塊肉腸但好薄
其他料都比一般必勝客個d批小
猶其d芝士...食個時無一絲絲咁連住...

但個包底幾鬆軟
以39蚊ge價錢我覺得值~
2010-03-28
$39 (Dinner)
2010-01-02 148 views
尼排好多薄餅店自取半價,PHD推出了大批+小食就半價,抵食…電聯後,10分鐘後就有得拿,蜜糖雞翼…有八隻,返到家吃仲暖暖,正,味道好。兩種味道批…我揀了辣(黑椒雞)、唔辣(火腿菠蘿)…黑椒都好多,我覺得辣,侯龍有些火,跟住吃番菠蘿個邊,止辣,可能帶了甜。半價之後都係83元其實手拉定機拉,我都唔知架拉,整得好味就得拉…
電聯後,10分鐘後就有得拿,
蜜糖雞翼…有八隻,返到家吃仲暖暖,正,味道好。
半價之後都係83元
其實手拉定機拉,我都唔知架拉,整得好味就得拉…
$40 (Lunch)
2009-02-08 140 views
Pizza Hut的薄餅市場不再壟斷,近年來,不論是堂食或是外送,都起了很大的革命。創新和劈價,似乎是唯一的出路。Pizza Hut 的sub-brand PHD 原先是走高檔次的style,不知是否做過marketing research (因在下亦受過PHD訪問),方發現原先的position不太對勁,把食物和價格,都調得更大眾化了。最令我欣賞的是PHD $19 迷你pizza餐,包餐湯或可樂,也比成人手掌大少許,可以分成4份,二至四個人share 混款套餐,就最好不過。兩個人share,可以點一客迷你pizza餐,另一客意粉套餐,今次選擇了肉醬意粉。先說那個迷你pizza,是夏威夷雞肉pizza,幾香脆多料,而且細妯塊,比平日大件的易入口得多,味道也不錯。而肉醬意粉則比較惹味,有些人可能會覺得味太重,不過失了蕃茄醬的味道,有待改善啦 ! 最令人驚喜的竟然是忌廉粟米湯,乍看來樣子跟平pizza hut的差不多,最初不以為然內有乾坤,呷下才知道真的有雞粒,雖然我不知道是否新鮮的,可是這是超出所料的大發現。加7元可換薯角,不錯的薯角,都有7-8條。最後,服務員姐姐忘記了把其中一個餐的可

最後,服務員姐姐忘記了把其中一個餐的可樂放入袋子裡,害我們少了些解渴的東西,不過這一頓豐富的午餐依然抵食。
$25.5 (Lunch)
2009-02-08 99 views
晚上跟家人原打算order《pizza and chicken》,可是不知是不是農曆新年假期(初六)的關係,撥了數次電話仍無人接聽,於是上網找呀找,最後決定試試《PHD》…其實是《pizza hut》的外賣「新line」,跟普通的《pizza hut》不同,這裡是以「手拉薄餅」作賣點的,顧名思義薄餅的麵團全以人手搓製。看過了網上的menu後,我們選了$182的PHD4.0套餐(包括一個大薄餅、兩客意粉或飯或小食、一支1.25公升汽水)…我們的外賣真的在45分鐘左右後送到,速度算是合格吧(至少能於「承諾時間」內送達)!薄餅嘛,加錢($14)轉了拼拼批(即一個薄餅配兩款口味),選了「黑椒雞」及「PHD多寶」。前半部的餡料是雞肉、粟米、洋蔥、紅椒、菠蘿、黑橄欖,有點黑椒香但不辣,且有點甜呢(也許是因所有餡料大多是甜的關係)!至於後半部的餡料則是鮮白菌、辣肉腸、雞肉、五香肉粒、洋蔥、青椒,比前半部好吃(至少有點蕃茄醬點綴一下嘛)。整體來說味道還好,只可惜吃時薄餅只餘微溫、而不是熱騰騰的(甚至是有點「凍」的,我們已是即時吃的了,家亦離店子不遠),應該是保溫工作做得不好吧?!另外強調是「手拉」的餅

薄餅嘛,加錢($14)轉了拼拼批(即一個薄餅配兩款口味),選了「黑椒雞」及「PHD多寶」。前半部的餡料是雞肉、粟米、洋蔥、紅椒、菠蘿、黑橄欖,有點黑椒香但不辣,且有點甜呢(也許是因所有餡料大多是甜的關係)!至於後半部的餡料則是鮮白菌、辣肉腸、雞肉、五香肉粒、洋蔥、青椒,比前半部好吃(至少有點蕃茄醬點綴一下嘛)。整體來說味道還好,只可惜吃時薄餅只餘微溫、而不是熱騰騰的(甚至是有點「凍」的,我們已是即時吃的了,家亦離店子不遠),應該是保溫工作做得不好吧?!另外強調是「手拉」的餅身不知因「不夠熱」的關係?!還是其他原因?!質感有點韌呢
。而且芝士份量不多,拉起一片薄餅時完全沒有芝士絲出現(又是那句:是因「不夠熱」的關係?!還是芝士實在太少了?!),吃得不「過癮」

特意點了好像比較特別的磨菇汁雞皇螺絲粉,有點黑椒香,但味道一般,而雞肉則只有三數塊
、螺絲粉有點偏「淋」。倒是肉醬意粉有點驚喜,肉醬份量挺多(比想像中多),酸甜醒胃,是唯一值得讚賞的
…(註:以上兩款麵食均「夠熱」)

如不order套餐、單購薄餅的話應該挺「抵吃」(若改善一下薄餅的保溫工作的話
),分別只需(普通批)$107及(大批)$156兩個呢!

總結:以外賣店來說還是最愛《pizza and chicken》的出品,至少她們下芝士的份量毫不吝嗇,每每都像extra cheese般(難以想像一些真正標示著「extra cheese」的薄餅到底會如何?!)。還有,《pizza and chicken》的薄餅送來的時候都是熱騰騰的呢
肉醬意粉
磨菇汁雞皇螺絲粉
加錢轉了拼拼批,選了「黑椒雞」及「PHD多寶」
$196 (Dinner)
肉醬意粉
2008-05-30 215 views
第一次試, 俾雜誌"傳統手拉pizza"吸引仲有exclusive for tuen mum^^食過番o尋味~~~更勝pizzahut 厚批(芝心批除外~~~)$107 for 2 normal size~~(其實唔係好細, 細平時pizzahut普通批少少)叫左黑椒至尊+鮮蘑菇吞拿魚黑椒汁入味惹味!!!!!!so gd~~~~~蘑菇汁較遜色外賣速遞完仲係新鮮熱辣辣~差d辣親手外賣uncle服務態度超好~~下次可以俾多d tips~~25分鐘就有得食^^蘑菇汁雞皇意粉, 蘑菇汁味道偏淡, 下次可以試下另一隻味(黑椒牛肉)食過一次之後, 成日心思思想再想~~~~~可惜唔係成日響tm~~~無得成日食~~~~一定會encore!!!!!menu: http://www.phd.hk/pizza_chi.html(無套餐, 散叫2個pizza最抵食^^)
第一次試, 俾雜誌"傳統手拉pizza"吸引
仲有exclusive for tuen mum^^

叫左黑椒至尊+鮮蘑菇吞拿魚

黑椒汁入味惹味!!!!!!so gd~~~~~蘑菇汁較遜色
外賣速遞完仲係新鮮熱辣辣~差d辣親手

食過一次之後, 成日心思思想再想~~~~~
可惜唔係成日響tm~~~無得成日食~~~~
一定會encore!!!!!

(無套餐, 散叫2個pizza最抵食^^)