Restaurant: PHI Coffee & Pancake (屯門市廣場1期)
Terms & Details:
少女心夢幻打卡必去COFFEE SHOP - Phi Coffee & Pancake主打日式梳乎厘既Phi Coffee & Pancake愈開愈多分店!餐廳主打多款口味既梳乎厘pancake,咖啡,法式多士以及意粉等輕食。對身材管理嚴格既我一直都無去試到,但今日同朋友係屯門市廣場行街經過,佢好想試下,就陪佢係屯門分店試下啦~餐廳既梳乎厘蛋味濃郁,而且內裏蓬鬆柔軟,空氣感極強,入口輕盈。更提供多款口味,包括經典原味,70%純黑生朱古力,tiramisu,以及提子無花果,抹茶紅豆等等。另外都有唔同輕食提供,例如外脆內軟既多款口味法式多士;豐富既全日早餐;炒蛋煙肉牛角包;各式意粉等。推薦熱香餅,會有忌廉,焦糖香蕉和爆谷伴碟,配搭新鮮。飲品方面必試人氣tiramisu咖啡,直接係咖啡上面加入一層厚厚的tiramisu,更有一塊手指餅,好豐富!另外仲有阿華田咖啡,焦糖脆脆咖啡等特別口味。簡單介紹一下我地試左咩野食同野飲啦 : 1. 綿棉獨角獸沙冰 $68 這個初春迎接充滿夢幻及希望的獨角獸🦄以獨角獸概念推出多款産品呈現俾大家~由自家製的芋泥奶蓋配上皇牌梳乎厘😋影完相都唔捨得飲 ! 甜度適中

簡單介紹一下我地試左咩野食同野飲啦 :
1. 綿棉獨角獸沙冰 $68 這個初春迎接充滿夢幻及希望的獨角獸🦄以獨角獸概念推出多款産品呈現俾大家~由自家製的芋泥奶蓋配上皇牌梳乎厘😋影完相都唔捨得飲 ! 甜度適中 !

2. 黃金比例香蕉梳乎里 $100 大大舊既梳乎里,入口湧出香蕉香氣,質感輕軟富空氣感,在口中停留時間長,又唔會淡淡無味粉漿口感😋
3.  提拉米蘇咖啡 $48 軟滑綿密口感, 必然係一款老少咸宜既義大利經典飲品

4. 熱泡沫咖啡 $38 融合意式特濃,以黃金比例調製,入口香氣四溢,帶有強烈回甘味道

5.  青漿帶子意大利飯 $93 獨特馥郁香氣既青醬,掃走鬱悶既心情,鮮味十足的帶子,帶來滿滿活力🤩清新可口,口感似係綠意盎然花園般一樣

6.  PHI ALL DAY BREAKFAST $132  PHI係指數學上的黃金分割率 ,以Cafe 以此命名,係著重出品既黃金比例,絕對食得飽一個成年人 !

雖然餐廳收加一,但店員服務周到,每個客人都請求店員幫手影相都沒有嫌棄,而已好多客人都不清楚新出口的菜式及飲品,店員都耐心及專業地解釋,仲會建議客人係餐廳邊個位影相最適合,好滿意 ! 會再黎試其他甜品

Phi Coffee & Pancake 屯門店
熱泡沫咖啡
黃金比例香蕉梳乎里
綿棉獨角獸沙冰
2024-03-16
$230 (Lunch)
PHI ALL DAY BREAKFAST
青漿帶子意大利飯
熱泡沫咖啡
黃金比例香蕉梳乎里
綿棉獨角獸沙冰
2024-03-04 457 views
繼續”龍字派”野食🍴繼續新年喜慶顏色💖主菜 • 甜品 • 野飲,都要龍龍龍🐲(鹹)龍蝦🦞 & (甜)火龍果 • 紅火龍果 • 龍珠果~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪火龍龍報喜梳乎厘 ($168)雖然依款甜品到最後先食,但就係最期待🤭龍龍公仔🐲都幾搶鏡,勁𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥好岩打卡📸心形馬德蓮蛋糕表面少脆幾好食😙𝟑件充滿空氣感既厚梳乎厘,食落鬆軟 💗醬用左紅火龍果製成❤️‍🔥,旁邊仲有大量生果(火龍果波波 • 士多啤梨🍓 • 提子🍇 • 龍珠果…) • 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦🤍 • 花花🌺.▪ 龍之魅影法式吐司 ($88)火龍果 • 士多啤梨🍓圍邊厚吐司🍞表面烘熱至脆脆地,牛油香🧈幾出,配埋雪糕食🍨,凍凍熱熱正呀🤣.▪新春龍蝦扁意粉 ($172)龍蝦🦞起左肉,唔係一絲絲,係一舊舊!啖啖肉夠晒爽😝意粉幾掛汁 • 唔會過淋🍝. ▪火龍果沙冰 ($68)旁邊睇好靚呀😍杯內沙冰係紅色火龍果打成,表面擺多件白色火龍果,色彩強烈對比❤️🤍飲落清甜,好𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦.▪手沖咖啡 ($52)𝟑種咖啡豆(巴西🇧🇷 • 哥倫比亞🇨🇴 • 耶加雪菲🇪🇹)可揀,係咖啡𝐁𝐚𝐫枱位有
繼續”龍字派”野食🍴
繼續新年喜慶顏色💖
主菜 • 甜品 • 野飲,都要龍龍龍🐲
(鹹)龍蝦🦞 & (甜)火龍果 • 紅火龍果 • 龍珠果
▪火龍龍報喜梳乎厘 ($168)
雖然依款甜品到最後先食,但就係最期待🤭
龍龍公仔🐲都幾搶鏡,勁𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥好岩打卡📸
心形馬德蓮蛋糕表面少脆幾好食😙
𝟑件充滿空氣感既厚梳乎厘,食落鬆軟 💗
火龍龍報喜梳乎厘

▪ 龍之魅影法式吐司 ($88)
火龍果 • 士多啤梨🍓圍邊
龍之魅影法式吐司

▪新春龍蝦扁意粉 ($172)
龍蝦🦞起左肉,唔係一絲絲,係一舊舊!啖啖肉夠晒爽😝
意粉幾掛汁 • 唔會過淋🍝
新春龍蝦扁意粉
新春龍蝦扁意粉

▪火龍果沙冰 ($68)
飲落清甜,好𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦
火龍果沙冰

▪手沖咖啡 ($52)
𝟑種咖啡豆(巴西🇧🇷 • 哥倫比亞🇨🇴 • 耶加雪菲🇪🇹)可揀,係咖啡𝐁𝐚𝐫枱位有放出黎(可參考包裝袋簡介 / 已磨粉可嗅)
揀左耶加雪菲🇪🇹 • 水洗 • 淺烘
𝐓𝐚𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐍𝐨𝐭𝐞𝐬👅 : 茉莉花 • 檸檬 • 紅茶

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
2024-02-28 361 views
今日又再次去咗這一間PHI Coffee & Pancake 、店舖位於屯門市中心、因為之前係旺角分店食嗰、我覺得好好食😚、佢嘅呢一款梳乎厘配答吸引又好食、又再去食多一次🤭!.火龍報喜梳乎厘 $168這一款火龍報喜梳乎厘夠哂豐富份量十足😲、有綠色小火龍糖賣相得意🤔、士多啤梨火龍果、雜莓、朱古力脆片、士多啤梨醬、忌廉、白朱古力、整份梳乎厘淋上士多啤梨醬增添色澤又吸引🤤、尤其是梳乎厘好香蛋味濃😚、入口鬆化軟綿帶點甜口😋、配埋滑滑忌廉甜士多啤梨醬、兩者酸酸甜甜令到梳乎厘味道更加正又好食👍!.龍之魅影法式吐司 $88呢一款龍之魅影法式吐司係以火龍果士多啤梨伴邊🤔、感覺五顏六色好吸引、整件法式吐司甘香脆口😙、外鬆香而脆口內軟綿、上面放咗冰凍香滑雪糕同火龍果、脆片多重味道口感、一凍一熱真係唔錯!.漆黑中的海鮮意大利飯 $115呢一款海鮮意大利飯望著色澤都幾特別🤔、整碟黑黑的賣相配埋海鮮、食到入口意大利飯粒粒口感味道特別都幾好食😋、配埋鮮蜆、八爪魚增添鮮而美味又好食!.炫彩火龍果沙冰 $68呢一杯火龍果沙冰賣相色澤都好靚😍、整杯沙冰飲到入口味道清新😚、濃濃火龍果肉啖啖綿綿口感😋、有得飲又有得食甜度適
火龍報喜梳乎厘 $168

龍之魅影法式吐司 $88

果、脆片多重味道口感、一凍一熱真係唔錯!
漆黑中的海鮮意大利飯 $115

炫彩火龍果沙冰 $68

呢一杯火龍果沙冰賣相色澤都好靚😍、整杯沙冰飲到入口味道清新😚、濃濃火龍果肉啖啖綿綿口感😋、有得飲又有得食甜度適中對腸胃又有好處!
陽剛香水檸檬茶 $42

呢一杯香水檸檬茶色澤深色通透🤔、用咗兩款檸檬而製、飲到入口散發清新檸香味😚、啖啖相重檸檬口感、我覺得都幾好飲😋!
2024-02-26
Type of Meal
Lunch
2024-05-10 59 views
想食呢間好耐,不過淨食個梳乎厘都唔平,成日都諗住午/晚餐時加購抵好多。今日終於去左,呢期係獨角獸主題,當然唔少得獨角獸梳乎厘。成間鋪粉紅少女風,店內有大小獨角獸公仔陪你食飯,見有唔少家長帶小朋友嚟食。是日午餐:🍝粉紅吞拿魚貓耳朵粉 $98其實我唔好粉紅色食物,怕伏😅。今次會試全因為吞拿魚,睇圖係沾滿芝麻原舊整到半生,諗都好吸引。結果嚟到係滿意,唔伏,雖然粉紅色,其實係忌廉汁。貓耳朵粉煮得剛好,不會太硬或太淋。吞拿魚外面沾滿香口芝麻,配上軟淋魚肉好味😋。🥞Lotus海鹽焦糖魔法梳乎厘( 2件) +$58雖得2件,不過食完午餐再食係非常飽。雖然+$58,但梳乎厘大小同正常一樣,只係少左件啫。梳乎厘十分鬆軟,我慢慢食放耐左都不扁塌。食落口軟綿細滑,中間偏濕少少。🍹鮮奶咖啡(凍)少冰我對咖啡有要求,呢杯一般,啡香但奶不夠香滑。💬套餐加購好抵食,店員十分有禮,店內坐得舒服,呢期有獨角獸,十分適合打咭。

是日午餐:
🍝粉紅吞拿魚貓耳朵粉 $98

🥞Lotus海鹽焦糖魔法梳乎厘( 2件) +$58

Latte

Latte

🍹鮮奶咖啡(凍)少冰
我對咖啡有要求,呢杯一般,啡香但奶不夠香滑。

2024-05-10
Type of Meal
Lunch
2024-03-21 209 views
喺屯門市廣場發現有一間好少女嘅Cafe, 粉紅色裝修加上有獨角獸🦄公仔,非常之可愛,吸引左我去扮一陣少女😆lunch set $98點了濃新龍蝦🦞意大利飯(+$20)等左十分鐘左右,意大利飯送到,D意大利飯煮得over晒,太淋了,放上面嘅龍蝦係凍的,有D失望😕抹茶鮮奶有濃濃嘅抹茶味,都幾好飲。甜品(+$58)士多啤梨慕絲疏乎厘疏乎厘pancake有2件,口感好輕盈,士多啤梨慕絲口感就好似雪糕咁,略嫌士多啤梨醬汁太少。💰是日消費$194不過試一次就算,因為職員非常之cool,木口木面沒有笑容。
lunch set $98
抹茶鮮奶
有濃濃嘅抹茶味,都幾好飲。
甜品(+$58)
士多啤梨慕絲疏乎厘

💰是日消費$194
不過試一次就算,因為職員非常之cool,木口木面沒有笑容。
呢間Cafe喺香港有7間分店,一直人氣高企!因為佢招牌嘅疏乎厘pancake大大份,質素又唔錯,所以好多人都慕名而來。同朋友去屯門行街,見外賣平台自取可以減50蚊就買左一個疏乎厘兩份食。 本身預期自取會冇咁吸引,但味道都唔差。❇️Lotus海鹽焦糖疏乎厘(原價$108 ,折後$60)招牌即叫即整厚身疏乎厘,空氣感十足!好有蛋香味同十分鬆軟,口感綿密幼滑,配上Lotus餅碎同焦糖醬配搭埋雲呢拿雪糕同厚身忌廉,十分美味、甜度可接受。不過係外賣個雪糕好快就溶。

❇️Lotus海鹽焦糖疏乎厘(原價$108 ,折後$60)

TakeAway
2024-03-17 53 views
ෆPHI Coffee & Pancakeෆ⃛呢間一直係我連鎖pancake店嘅top3之一💖pancake之前已經介紹過了 食過佢哋嘅甜品今次直接係到食埋dinner(´▽`)♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ LUCKY LOBSTER RISOTTO 吉祥龍哈哈意大利飯 $165 ♪龍蝦肉都幾多,而且爽口彈牙🦞但risotto口感太腍米芯都煮得太透呢比較似燉飯⚙︎ 醬汁都creamy整體好夾又唔膩⚘ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 DRAGON’S SHADOW FRENCH TOAST 龍之魅影法式吐司 $88 ♪ 法式吐司外脆內軟,齋食已經好好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)配埋冰涷嘅雲呢拿雪糕簡直係邪惡滿分🐾ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5 HAPPINESS WITH DRAGON FRUIT SOUFFLE 火龍龍報喜梳乎厘 $168 ♪梳乎厘非常鬆軟同埋充滿蛋香🍳擺盤同設計都好心思♡ 除咗有loong 公仔擺設之外xdd仲有多款水果,火龍果味既瑪德蓮,火龍果醬等,充滿紅色元素🎟️ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數
ෆPHI Coffee & Pancakeෆ⃛

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5

 Colorful Dragon Fruit Smoothie 炫彩火龍果沙冰 $68 ♪
好natural 好真材實料既味道而且唔會太甜,好fresh好解渴✨
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5

 ASSAM LEMON TEA 陽剛香水檸檬茶$42 ♪
係而家大熱嘅檸檬茶🍋檸檬種類都有幾款,相比起普通檸檬香水檸檬有種獨特嘅香氣呢~
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5

✎ 總括:梳乎厘仍然保持到係ふわっふわ的(๑´ڡ`๑)
✼ 加一服務費✔︎
ෆ̈ PHI Coffee & Pancake (Tuen Mun)
✇ 地址:屯門屯順街1號屯門巿廣場1期3樓Kiosk 2

2024-03-02 100 views
Cafe 環境舒適簡約🌾超鍾意佢哋既 Soufflé 🥞🧧新年 🆕️ 推出火龍果系列 Soufflé 、French Toast 、 沙冰同芝士蛋糕🔥🐲等感應節野食 夠曬喜慶 🧨🦞吉祥龍哈哈意大利飯龍蝦肉👌 無乜驚喜😆個飯幾正 🦞湯汁做底 入口香濃creamy😋🍞龍之魅影法式吐司金黃香脆既厚吐司 內裏鬆軟有牛油香氣👍伴碟有火龍果 士多啤梨🍓 + 火龍果醬😚再加上半溶化雪榚 yummy❤火龍龍報喜梳乎厘顏色喜慶 仲有隻Q版 🐲公子配襯😆梳乎厘輕盈綿軟 蛋香氣十足 入口即溶🥰 再配塔紅火龍果醬 火龍果肉及其他生果😍炫彩火龍果沙冰色彩鮮豔清甜既紅色火龍果+牛奶 健康又美味😋提拉米蘇咖啡賣相一流📸 底層係冰凍嘅Espresso面層厚厚綿密既cream 係食得嘅飲品🍰

Cafe 環境舒適簡約🌾
超鍾意佢哋既 Soufflé 🥞
🧧新年 🆕️ 推出火龍果系列 Soufflé 、
French Toast 、 沙冰同芝士蛋糕🔥🐲
等感應節野食 夠曬喜慶 🧨

賣相一流📸 底層係冰凍嘅Espresso
面層厚厚綿密既cream 係食得嘅飲品🍰
2024-02-26
2024-03-02 88 views
火龍果梳乎厘呢度最近嘅招牌甜品,實在好好味!梳乎厘外脆內軟,口感好豐富,配合有火龍果汁嘅cream香甜味道,真係太好食啦!另有火龍果肉豐厚多汁,士多啤梨🍓和提子🍇都好豐富。龍之魅影法式吐司🍞都係一個必試嘅選擇。吐司煎到表面金黃酥脆,內裡蓬鬆香甜,配上香滑嘅楓糖糖漿,再加少少奶油,真係太好味!還有香滑雲呢拿雪糕👍🏼火龍果沙冰🍧如果你鍾意清涼嘅甜品,絕對係你嘅首選!火龍果沙冰色彩繽紛,冰涼爽口,仲有淡淡嘅火龍果香氣,十分解渴啊!有4分1個火龍果放在沙冰上,賣相好靚。龍蝦🦞扁意粉🍝食完甜品,不妨試下佢哋嘅龍蝦扁意粉。意粉煮得剛好,彈牙有嚼勁,配上新鮮的龍蝦肉,鮮甜多汁,真係讓人回味無窮。玫瑰🌹泡沫鮮奶入口滑順,奶香味十足,又帶有淡淡嘅玫瑰花香,真係非常愜意。食物好味道,服務亦好好,環境舒適,真係一個值得推薦嘅地方。
火龍果梳乎厘

龍之魅影法式吐司🍞

火龍果沙冰🍧

龍蝦🦞扁意粉🍝

玫瑰🌹泡沫鮮奶
入口滑順,奶香味十足,又帶有淡淡嘅玫瑰花香,真係非常愜意。

食物好味道,服務亦好好,環境舒適,真係一個值得推薦嘅地方。
2024-03-01 77 views
一直都有聽過PHI既梳乎厘幾高質,今晚終於同好耐冇見既朋友一齊黎食😆👉🏼吉祥龍哈哈意大利飯 $165首先食咸食先,我好鍾意食龍蝦架,所以一見到餐牌就叫呢碟,果然冇令到我失望🤩。意大利飯沾滿左龍蝦汁,而上面係拆好曬既龍蝦🦞肉,每一啖飯都creamy😍,但食落又唔會好漏😛👉🏼龍之魅影法式吐司🍞$88色彩鮮艷既吐司,仲要有花花點綴,吐司軟硬度適中,外表脆得黎又唔會難咬,點vanilla雪糕食一流😚👉🏼火龍龍報喜梳乎厘 $168係我最期待既甜品呀😍,擺盤超級精美,一定要相機食先🥰,主角梳乎厘好fluffy,香蛋味,甜甜既cream放喺碟邊,想要幾多可以自己點,唔怕肥👉🏼炫彩火龍果沙冰 $68深粉紅色既飲品,用真火龍果肉調製,唔會太甜👉🏼士多啤梨梳打 $48相比起火龍果沙冰呢個就一般左D,係勝在夠氣夠冰爽😆

👉🏼吉祥龍哈哈意大利飯 $165

👉🏼龍之魅影法式吐司🍞$88

👉🏼火龍龍報喜梳乎厘 $168

👉🏼炫彩火龍果沙冰 $68
深粉紅色既飲品,用真火龍果肉調製,唔會太甜

👉🏼士多啤梨梳打 $48
相比起火龍果沙冰呢個就一般左D,係勝在夠氣夠冰爽😆
2024-02-25 89 views
ෆ 𝙋𝙃𝙄 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 & 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 ෆ 新年嗰陣去咗屯門市廣場行街~經過見到𝙋𝙃𝙄 嘅𝙥𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚出咗新𝙈𝙚𝙣𝙪即刻心郁郁走去試😍火龍龍報喜疏乎厘🥞超靚!! 疏乎厘份量好大同埋非常鬆軟好香濃嘅蛋香味💙 整體唔會太甜 食食吓不知不覺食晒😚火龍果沙冰🥤都係超級靚 我本身以為會好甜但係都係唔係好 其實我係第一次飲火龍果沙冰原來幾好飲😋帶子明太子醬三文魚子貓耳朵粉🍝成碟都係滿滿嘅明太子味😚必試!!ෆ 𝗣𝗛𝗜 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 & 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 ෆ 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓Kiosk 2
ෆ 𝙋𝙃𝙄 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 & 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 ෆ

新年嗰陣去咗屯門市廣場行街~
經過見到𝙋𝙃𝙄 嘅𝙥𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚出咗新𝙈𝙚𝙣𝙪

都係超級靚 我本身以為會好甜
但係都係唔係好 其實我係第一次飲火龍果沙冰
原來幾好飲😋

帶子明太子醬三文魚子貓耳朵粉🍝
成碟都係滿滿嘅明太子味😚必試!!

ෆ 𝗣𝗛𝗜 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 & 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 ෆ
屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓Kiosk 2
2024-02-23 82 views
PHI Coffee & Pancake定期推出限定口味今次有火龍果系列迎接龍年,梗係要去試啦😚✨火龍龍報喜梳乎厘顏色鮮艷奪目❤️有多款水果相伴梳乎厘班戟軟綿綿🥰蛋香味濃郁口感輕盈👍🏼空氣感十足食多幾件都唔怕膩😋✨龍之魅影法式吐司煎至金黃色嘅法式吐司外層焦香酥脆🤩內層咬落柔滑細軟配有雲尼拿雪糕,令香甜度提升✨新春龍蝦扁意粉龍蝦肉🦞份量比想像中多肉質嫩滑,咬落爽口鮮甜扁意粉口感彈牙煙韌每條意粉都掛上香濃醬汁非常惹味✨炫彩火龍果沙冰好香嘅火龍果味👏🏼甜度剛好,非常清新✨熱泡沫咖啡入口順滑,咖啡味好出☕️濃郁芳香
PHI Coffee & Pancake定期推出限定口味
今次有火龍果系列
迎接龍年,梗係要去試啦😚

✨火龍龍報喜梳乎厘

✨龍之魅影法式吐司
煎至金黃色嘅法式吐司
外層焦香酥脆🤩
內層咬落柔滑細軟
配有雲尼拿雪糕,令香甜度提升

✨新春龍蝦扁意粉
龍蝦肉🦞份量比想像中多
肉質嫩滑,咬落爽口鮮甜
扁意粉口感彈牙煙韌
每條意粉都掛上香濃醬汁
非常惹味

✨炫彩火龍果沙冰
好香嘅火龍果味👏🏼
甜度剛好,非常清新

✨熱泡沫咖啡
入口順滑,咖啡味好出☕️
濃郁芳香
2024-02-11 106 views
PHI啲疏乎厘一向出晒名整得靚😊農曆新年,又到佢哋都推出左一系列應節餐單,真係好靚又好味!火龍龍報喜疏乎厘 超級靚,超級靚😍疏乎厘大大件非常之鬆軟,雞蛋味香濃,而且唔會太甜。忌廉上面嗰隻糖霜龍整得好精緻,側邊有大量水果,火龍果糖漿唔會太甜,整體配搭好靚好吸引,而且好食!火龍果法式吐司落咗糖再加熱,成為焦糖外層,甜甜地齋食已經好正😁上面有求雲呢拿雪糕,同事有暖同凍嘅口感,火龍果醬唔會太甜整體都非常不錯。漆黑中的海鮮意大利飯 成個意大利飯都係墨魚汁😃顯得啲海鮮非常之光亮,蜆煮得好好剛剛熟非常之滑,成個飯食落少少鹹香又唔會太濃味。火龍果沙冰落單嘅時候揀咗少甜,飲嘅時候香濃火龍果味一啲都唔甜,啱晒鍾意健康嘅我朋友仔揀咗伯爵茶拿鐵真心好飲,而且超靚!

火龍龍報喜疏乎厘

火龍果法式吐司

漆黑中的海鮮意大利飯

火龍果沙冰

朋友仔揀咗伯爵茶拿鐵真心好飲,而且超靚!

• 火龍果疏乎厘
  • 伯爵茶拿鐵
2024-02-07 85 views
Phi Coffee 最近推出新春系列,包括有各式各樣火龍果新年梳乎厘、吉祥龍哈哈意大利飯及火龍果沙冰 火龍果新年Soufflé 🥞火龍果配合新年氣氛,推出火龍果新年日式梳乎厘梳乎厘軟綿綿好好味,鬆軟有如空氣感覺 吉祥龍哈哈意大利飯充滿好多龍蝦肉意大利飯,醬汁creamy 多汁,意大利飯好入味 龍之魅影法式吐司🧇火龍果新年系列法式吐司,吐司好鬆軟,糖醬好美味,還有火龍果及士多啤梨🍓好有特別味道 火龍果沙冰鮮味清甜火龍果,配合沙冰更清甜 整個新年系列已經好有氣氛🥰

火龍果新年Soufflé 🥞
火龍果配合新年氣氛,推出火龍果新年日式梳乎厘
梳乎厘軟綿綿好好味,鬆軟有如空氣感覺

吉祥龍哈哈意大利飯

龍之魅影法式吐司🧇

火龍果沙冰
鮮味清甜火龍果,配合沙冰更清甜

整個新年系列已經好有氣氛🥰

2024-02-01 132 views
PHI Coffee & Pancake 原來已經開咗好幾間分店嚕,而家喺屯門都可以食到呢間高質梳乎厘Pancake啦!餐廳以木系小清新嘅色調為主,座位係開放式設計,環境舒適~烤牛肉向日葵三文治💰HK$82賣相好高分,有隻蛋流心荷包蛋喺三文治上面,烤至金黃香脆嘅麵包,入面再夾住芝士同埋烤牛肉,旁邊仲有牛油果醬可以夾埋一齊食,真係相當之邪惡呀~帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉💰HK$138貓耳朵粉咬落去係好QQ嘅口感,形狀夠哂特別可以盛到啲醬汁,粒粒貓食到明太子醬嘅味道~經典英式伯爵茶梳乎厘💰HK$158招牌必叫嘅打卡Pancake,配料非常豐富有蕨餅、貝殼蛋糕、伯爵茶味脆脆、Cream、仲有雪糕!梳乎厘Pancake食落好鬆軟好重蛋香味,啖啖都係充滿住滿滿嘅空氣感,點埋啲配料一齊食口感更加豐富~(凍)鮮奶咖啡💰HK$38鮮奶咖啡層次分明,賣相好靚!每一啖飲落去都好香滑~(熱)福鼎白茶💰HK$38食完Pancake嘆返杯茶就啱哂啦,淡淡嘅茶香,清新解膩~

烤牛肉向日葵三文治💰HK$82

帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉💰HK$138

經典英式伯爵茶梳乎厘💰HK$158

(凍)鮮奶咖啡💰HK$38
鮮奶咖啡層次分明,賣相好靚!每一啖飲落去都好香滑~

(熱)福鼎白茶💰HK$38
食完Pancake嘆返杯茶就啱哂啦,淡淡嘅茶香,清新解膩~

經典英式伯爵茶梳乎厘
帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉
烤牛肉向日葵三文治
2023-11-12
$230 (Lunch)
經典英式伯爵茶梳乎厘
帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉