2024-06-06 293 views
📍 PHI Coffee & Pancake (元朗) 終於開分店嚟到元朗Yoho 啦🤗呢一間係我最鍾意打卡嘅餐廳📸無論環境定食物,都好吸睛🤌店內裝修係以簡木風格為主~比人一種好舒服既感覺🥳✨ 藍莓希臘乳酪梳乎厘身為梳乎厘控,梗係衝住佢地而黎,我地點咗招牌嘅{藍莓希臘乳酪梳乎厘}賣相好吸睛,面頭鋪滿新鮮嘅藍莓同藍莓醬🫐 夾埋晒一齊食味道好夾之餘又有層次,唔會太甜,又唔會過分空氣感,口感軟綿綿蛋香味重,cream也很輕盈 整個搭配甜而不膩 很喜歡💕✨ 炙燒半溶芝士吐司麵包係天然酵母發酵的酸種麵包&-( ;)烤到好脆!配埋即烤熱熱半溶芝士🧀超打卡able!芝香味十足超濃郁仲好似帶少少堅果香!配埋帶少少煙肉,夾咸咸既芝士🧀爆多芝士大推❣️✨ 雙重濃郁芝士肉醬意粉夠哂足料,芝士鋪滿面仲要係雙重特濃半融芝士肉醬味濃郁,酸酸甜甜咸咸 熱辣辣,每條意粉都掛汁🍝✨ 人見人愛花茶平時喺屋企都一定會沖花茶飲係女士必備嘅🍵今次飲花茶食咗咁多芝士🧀仲可以解除油膩感❣️✨ Godiva朱古力酒咖啡特濃嘅朱古力帶點酒味同時亦都帶點咖啡味甜中帶回甘☕️
📍 PHI Coffee & Pancake (元朗)
終於開分店嚟到元朗Yoho 啦🤗
呢一間係我最鍾意打卡嘅餐廳📸
無論環境定食物,都好吸睛🤌
店內裝修係以簡木風格為主~
比人一種好舒服既感覺🥳

✨ 藍莓希臘乳酪梳乎厘

✨ 炙燒半溶芝士吐司
麵包係天然酵母發酵的酸種麵包&-( ;)
烤到好脆!配埋即烤熱熱半溶芝士🧀
超打卡able!芝香味十足超濃郁仲好似帶少少堅果香!
配埋帶少少煙肉,夾咸咸既芝士🧀
爆多芝士大推❣️

✨ 雙重濃郁芝士肉醬意粉
夠哂足料,芝士鋪滿面
仲要係雙重特濃半融芝士
肉醬味濃郁,酸酸甜甜咸咸
熱辣辣,每條意粉都掛汁🍝

✨ 人見人愛花茶

特濃嘅朱古力帶點酒味
同時亦都帶點咖啡味
甜中帶回甘☕️

2024-06-06 3812 views
💖 PHI Coffee & Pancake (元朗)✨元朗朗日路8號形點 II L3樓A315b號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️Yeah!!!Yoho開左好多新食肆😍,我可以得行試吓新野🤩。今日咁啱行過就見到原來呢間舖頭新開張,所以就同老公一齊嚟食晚餐😚-粉紅吞拿魚貓耳朵粉🐱 $112一打開個餐牌就已經俾呢個貓耳朵粉吸引咗,因為成個都係粉紅色🙈,原來呢個粉紅色嘅醬汁係用咗火龍果同埋忌廉製成🫶🏻,少女感十足。貓耳朵粉唔係周圍都有得食所以見到都會點嚟試吓😳,今次呢個我覺得入口有煙煙韌韌嘅感覺,又唔會話好硬👍🏻同時亦好掛汁😍。另外上面仲有幾舊厚身嘅半熟吞拿魚🐋配搭埋芝士,提升成個粉嘅鹹香味。-漢堡扒全日早餐🥗 $132今日雖然因為食材嘅問題而導致冇厚身嘅漢堡扒但係轉咗豬柳漢堡我一樣都係咁愛🤩。成個全日早餐好豐富,包括有一舊吐司🍞、牛油果🥑、煙三文魚🍣、蕃茄仔🍅、蘑菇片🍄‍🟫、煎太陽蛋🍳、沙律菜🥗、煙肉🥓同埋燴牛🐃。我自己覺得個燴牛肉好有驚喜😽,食落好入味之餘仲要好軟腍🥰-士多啤梨慕絲梳乎厘🍓 $126嚟到呢一間餐廳就一定要叫梳乎厘,我自己覺得都幾抵食㗎 !百幾蚊有三舊😌。好重蛋香🥚,

💖 PHI Coffee & Pancake (元朗)
✨元朗朗日路8號形點 II L3樓A315b號舖

-粉紅吞拿魚貓耳朵粉🐱 $112

-漢堡扒全日早餐🥗 $132
漢堡扒全日早餐

-士多啤梨慕絲梳乎厘🍓 $126
嚟到呢一間餐廳就一定要叫梳乎厘,我自己覺得都幾抵食㗎 !百幾蚊有三舊😌。好重蛋香🥚,同時空氣感十足🤘🏻。旁邊仲有新鮮士多啤梨、士多啤梨果醬、忌廉同埋慕絲作配搭。
士多啤梨慕絲梳乎厘

-天然蜂巢棒棒冷熱咖啡🍯 $58
老公話好想試吓呢一個咖啡所以就點咗😻,估唔到咁Igable📸。鮮牛奶浸住天然嘅蜂巢棒,我哋自己加入熱咖啡☕️,倒落去嘅時候有漸變效果好靚㗎😏。雖然話加咗蜂巢棒,但係一啲都唔會過甜🥳

-玫瑰泡沫鮮奶🌹 $42
鍾意玫瑰味嘅我就梗係唔會放過佢嘅泡沫鮮奶啦🤭,淡淡嘅花香Love it
玫瑰泡沫鮮奶
玫瑰泡沫鮮奶

2024-06-06
$180 (Dinner)
  • 粉紅吞拿魚貓耳朵粉