2024-08-05 328 views
上水馬會道條街都有唔少野食,豬屋日本料理菜式豐富,特別係便當非常多選擇價錢都非常親民薩摩便當有茶碗蒸,加洲卷,咖哩飯,封門柳,豬頸肉,冷盤小食,岩曬食肉獸,兩款肉都煮得剛好特選壽司set嘅魚生有油香,壽司大大舊,配埋稻庭烏冬,超抵食口痕叫多樣小食,炸香芋丸炸得岩岩好,唔會成口油,有咬口,芋泥好香,好食!Set本身咖包飲品,加配野飲唔貴,本身餐廳會上玄米茶,好香,餐廳環境都坐得好舒服,Lunchtime去到都唔少人,想食記得預早時間呀
上水馬會道條街都有唔少野食,
豬屋日本料理菜式豐富,特別係便當非常多選擇
價錢都非常親民

Lunchtime去到都唔少人,想食記得預早時間呀
2024-07-23 352 views
上水想搵日本野食?呢度有💁🏻‍♀️豬屋日本料理(上水)餐廳乾淨企理,價錢合理極尚自選三色丼 配 跟得上潮流嘅激爽手打鴨屎香檸檬茶$136(辣味三文魚、蔥花拖羅蓉、生芥末八爪魚,附送三文魚味噌湯)三色丼飯賣相精緻吸引,魚生新鮮好味,用匙羹食就可以,夠方便😜手打鴨屎香檸檬茶🍹味道到位又清新名古屋便當 配 極冰爽沖繩直送Orion生啤$126(蒲燒鰻魚、照燒鯖花魚2件、挪威三文魚壽司2件、咖喱飯、味付螺肉)便當既咖喱好味唔辣,大小朋友都啱食,鰻魚淋滑無骨😋👍🏼配上冰凍啤酒,係炎炎夏日一樂事下次會想試餐廳海報上嘅便當,感覺都非常抵食,期待😀

上水想搵日本野食?呢度有💁🏻‍♀️
豬屋日本料理(上水)餐廳乾淨企理,價錢合理

(辣味三文魚、蔥花拖羅蓉、生芥末八爪魚,附送三文魚味噌湯)
手打鴨屎香檸檬茶🍹味道到位又清新

名古屋便當 配 極冰爽沖繩直送Orion生啤$126
便當既咖喱好味唔辣,大小朋友都啱食,鰻魚淋滑無骨😋👍🏼
配上冰凍啤酒,係炎炎夏日一樂事

下次會想試餐廳海報上嘅便當,感覺都非常抵食,期待😀
平時偶爾都會去上水食飯,今次見到間新餐廳豬屋日本料理,記得前身都係日本餐廳,但依家翻新左成間餐廳都更靚更舒適。呢度提供嘅菜式豐富而且價錢親民,特別適合想享受高質日本料理嘅朋友。———————————————🌟照燒雞扒蕃茄濃湯烏冬 $74呢個菜式嘅湯底係用鮮茄熬製,非常濃郁,稻庭烏冬煙韌度啱啱好,唔會過硬或者過軟。雞扒睇落唔大塊,但食落發現份量都唔少,燒汁調味出色,皮脆肉嫩,非常滿足。🌟秋田便當 $94呢個便當非常豐富,刺身三種(三文魚兩件、帶子兩件及有頭甜蝦一隻)、脆香吉列雞扒、汁煮豬軟骨同味付螺肉,主食仲有咖哩飯,飯底本身採用用珍珠米配上咖哩汁超正。刺身好新鮮,吉列雞扒外脆內嫩,咬落去仲有肉汁,豬軟骨軟糯入味,螺肉味道鮮美,整個便當真係令人非常滿足。🌟炙燒蒲燒鰻魚加州卷(3件) $42呢個加州卷選用炙燒蒲燒鰻魚,鰻魚燒得非常香,面頭仲有少少蟹籽,味道層次分明。🌟芒果爆多多 $22呢個飲品真係非常特別,鮮芒嘅味道酸甜適中,同益力多味道非常夾,兩種味道互相襯托,飲落非常清新,係一個好好嘅餐後甜品。🔸整體食評🔸豬屋日本料理嘅環境舒適,難得嘅係價錢都真係親民同時又有好多選擇,夜晚邊食都見到好

———————————————
🌟照燒雞扒蕃茄濃湯烏冬 $74

🌟秋田便當 $94

🌟炙燒蒲燒鰻魚加州卷(3件) $42

🌟芒果爆多多 $22

🔸整體食評🔸
豬屋日本料理嘅環境舒適,難得嘅係價錢都真係親民同時又有好多選擇,夜晚邊食都見到好多人叫外賣,附近嘅朋友仔想食日本野呢間絕對係一個好選擇。
2024-07-16 298 views
上星期晚餐想食日本野,見呢間豬屋開咗咁耐都未食過,一於係度晚餐啦!我哋叫咗沖繩便當同埋鹿屋便當!沖繩便當有超好食 吉列千層芝心豬扒係卷埋咗嘅豬腩片加埋芝士一齊炸嘅,所以食落真係有千層感覺,豬肉片之間係夾住芝士🧀好香濃有層次感!汁燒金菇肥牛卷 多汁有咬口,外皮燒過下食落小小焦香,唔錯👍鹿屋便當有一大塊鯖魚做主角,鯖魚燒得剛剛好,魚肉嫩,外皮烤得香口七味燒豬頸肉 好大塊,肉感豐富,食落去煙煙韌韌咁樣,落咗七味粉一齊燒,好入味。佢哋出嘅便當都配有三種刺身,包括三文魚、帶子同牡丹蝦,刺食大份又新鮮,食熟食仲可以有刺身過口癮,抵啦。十分欣賞佢地嘅炸蝦卷,有心炸而且炸得好食,好大一條卷,食完飽咗三成,份量十足!

2024-07-13 239 views
上水馬會道新開了一間日式料理店,見內面都頗多食客,便和朋友一同來試試。內面有很多日式裝飾及海報,幾特別。晚餐有很多選擇,例如魚生丼、便當等等,今次選了晚餐便當。沖繩便當每一款便當都會包括螺肉粒作為前菜。而便當食物款式也很豐富,有三種刺身,包括蝦刺身、帶子一整個、和三文魚刺身兩片,味道也新鮮。吉列千層芝心豬扒是把豬肉和芝士融合,再與炸粉一起炸,外層香脆,芝士豐富飽滿。還有滿滿金菇的汁燒金菇牛肉卷。奈良便當是一個滿滿是肉的便當。有福岡流心芝士漢堡扒,內面芝士很流心突出。牛肉薯餅的忌廉和牛肉味也突出,亦炸得香脆。晚餐配飲品可以減六元。今次點了草莓爆多多和芒芒爆多多。內有滿滿的益力多乳酸味和濃濃的水果味。

內面有很多日式裝飾及海報,幾特別。

晚餐有很多選擇,例如魚生丼、便當等等,今次選了晚餐便當。

沖繩便當
還有滿滿金菇的汁燒金菇牛肉卷。

奈良便當
是一個滿滿是肉的便當。
有福岡流心芝士漢堡扒,內面芝士很流心突出。
牛肉薯餅的忌廉和牛肉味也突出,亦炸得香脆。

晚餐配飲品可以減六元。今次點了草莓爆多多和芒芒爆多多。
內有滿滿的益力多乳酸味和濃濃的水果味。
位於上水嘅「豬屋日本料理」,係一間人氣相當高嘅日式餐廳,最近去嗰度食咗晚餐,試咗幾款特色菜,真係好滿足!首先,炙燒芝士大蝦反卷真係一個大驚喜。呢款壽司反卷內裡包住大蝦,蝦肉鮮嫩多汁,外層鋪滿咗炙燒芝士,芝士香味濃郁,配合大蝦嘅鮮甜,真係一口一個滿足。每一件反卷都係精心製作,擺盤精美,令人食指大動。醬燒三文魚壽司都係唔錯嘅選擇。三文魚表面輕輕炙燒過,帶出一陣陣嘅焦香味,再加上特製嘅醬汁,味道更加豐富。三文魚肉質細嫩,入口即化,每一口都充滿咗海洋嘅鮮味同醬汁嘅甜香。再嚟就係七味燒豬頸肉豬骨湯拉麵,呢個係我嘅最愛之一。豬骨湯底濃郁香醇,湯頭鮮甜,充滿咗豬骨嘅鮮味。拉麵本身彈牙,有嚼勁,搭配燒得香口嘅豬頸肉,七味粉嘅香辣味提升咗整個拉麵嘅味道層次,食落去非常滋味。最後,秋田便當亦非常值得推薦。呢個便當包括咗咖哩飯、刺身三種(三文魚、帶子同埋有頭甜蝦)。咖哩飯嘅咖哩汁濃郁,非常開胃;刺身部分,新鮮度一流,三文魚嘅油脂豐富,帶子嘅肉質鮮甜,而甜蝦則爽口彈牙,每一口都充滿咗海洋嘅鮮味。豬屋嘅環境舒適,裝潢充滿日式風情,讓人一踏入餐廳就感受到濃厚嘅日本氛圍。服務方面,員工態度親切友善,令人感覺非常賓至

豬屋嘅環境舒適,裝潢充滿日式風情,讓人一踏入餐廳就感受到濃厚嘅日本氛圍。服務方面,員工態度親切友善,令人感覺非常賓至如歸。
2024-07-10
2024-07-10 136 views
去到上水,朋友話想食拉麵,見網上評價唔錯,就試咗呢間餐廳。食物整體性價比高,店舖乾淨企理,座位亦舒適闊落。我叫咗日式叉燒拉麵,叉燒是我喜歡的偏瘦類型,拉麵軟硬適中。朋友叫咗龍蝦味噌湯拉麵套餐,佢喜歡個龍蝦湯底,帶子及蟹肉棒亦美味。我哋仲嗌咗個櫻花蝦日式炒雜菜,配搭唔錯。套餐仲送咗一個小朱古力卷蛋。飲品方面,叫咗月桂冠巨峰果酒,其實比較似提子汁,酒精成份極低。下次到訪會叫一啲酒精成份高啲嘅飲品,配合佐酒小食及壽司。

Type of Meal
Dinner
2024-07-09 254 views
BB車只比放門口出面,當時全間店得3枱客,大部分空位,我問可唔可以放BB車喺一個沒有人會經過及唔會阻到人嘅位置,有個女店長大聲講 緊係唔得😓😓😓😓😓 叫我放出店外門口😤😤😤另外,我地連埋小朋友4個人,當時我再問可唔可以坐寬敞DD位置,因為已經8pm後嘅時間,都算過咗最多人食飯時間,間舖當時亦無咩人,好似空位,男店員竟然答唔得,只比左一個好窄4個人都坐唔落嘅位置,我立即走人,今時今日咁嘅服務態度,又成條街都咁多好舖頭,唔洗食餐飯都咁受氣,然後過咗隔離舖,人地直頭執開啲位比我放BB車,利申我唔係要麻煩到人,我都同果間舖頭店員講唔需要執開嘢,但呢間豬店都唔係叫人擺出門口咁過份,而重點其實佢舖頭唔係無地方!😡😡😡😡😡😡😡btw,個人觀感,d好評相片好打手!

btw,個人觀感,d好評相片好打手!
平時少去上水食飯,咁耐冇嚟就見到新開咗間日本料理(其實已經唔新😂)見個名叫做豬屋咁可愛,決定入去試吓鋪面已經有啲Menu ,入到去枱上面有得自己掃QR code落單,好方便👍🏻👍🏻👍🏻見到Menu個秋田便當好吸引,即刻叫左,見到個實物都好豐富,咖喱屬於甜甜地,好啱我口味,刺身好新鮮,吉列豬扒外脆內軟,豬軟骨好入味,整體幾大份,呢個size啱男士食👍🏻照燒雞扒蕃茄濃湯烏冬😋本身好鍾意蕃茄湯底嘅我,呢個湯底喺我心目中都唔錯特選五色丼有三文魚,北寄貝,赤蝦,帶子同埋海膽另外仲叫咗一個炙燒挪威三文魚蟹籽丼刺身丼會跟一個麵豉湯整體嚟講啲刺身都新鮮,特別係帶子好鮮甜,值得一試👍🏻👍🏻👍🏻成個Menu都幾多選擇,幾個友人都話會想食下一次😋

特選五色丼有三文魚,北寄貝,赤蝦,帶子同埋海膽

另外仲叫咗一個炙燒挪威三文魚蟹籽丼

刺身丼會跟一個麵豉湯

2024-05-16
  • 特選五色丼
2024-07-05 99 views
今日行過上水同朋友食日本嘢又一新推介😌👍🏽餐廳係用QR code落單嘅,朋友揀咗魚生冇丼,佢嘅食評係咁😂😂特選五色丼🐟🦐色澤鮮艷,食材搭配巧妙三文魚肥美,配襯爽脆的北寄貝及肉嫩帶子,再加上甘甜的赤蝦和海膽😋😋簡直係滿足😆米飯的粒粒分明,濕潤柔軟,讓整個丼飯吃起來層次豐富,既有魚肉的肥美,也有海鮮的清新,就係滿足🤩我就叫左秋田便當🍱炸雞扒。外皮酥脆,內裡滑嫩多汁,唔係平時係街食炸雞扒嘅味道😋好有驚喜🤩🤩🤩前菜螺肉,係高質嘅😌😌再搭配豬軟骨,炆到好腍又入味😊滋味十足。小食鹽燒珍寶牛舌🐮🐮厚切的牛舌,真係非常厚!肉質細膩,一啲都唔靭,而且好重牛肉味,配上檸檬汁,亦係唔錯嘅味道😋呢個暫時係我食過最厚嘅牛舌🙈最後叫左杯荔枝椰果梳打🍸好多嘢果肉😀😀大大啖飲真係好爽😆總括嚟講呢間嘢都係性價比高嘅餐廳😎😎

特選五色丼🐟🦐
色澤鮮艷,食材搭配巧妙

我就叫左秋田便當🍱

小食鹽燒珍寶牛舌🐮🐮

最後叫左杯荔枝椰果梳打🍸
好多嘢果肉😀😀大大啖飲真係好爽😆

總括嚟講呢間嘢都係性價比高嘅餐廳😎😎

2024-06-29 114 views
上水的日本菜餐廳選擇不多,這間新開業的日本菜餐廳,有不少特色便當選擇,而且價錢合理,百元內就可吃到豐富的日式便當。.✨福岡便當 $82便當超豐富,一客有齊吉列豬扒、爆汁爆餡炸餃子、日式圓蔥魚餅、味付螺肉四款伴料。吉列豬扒好大塊,外脆內嫩,配上惹味咖哩飯,真的大滿足。.🍛日式炸雞拼吉列大蝦咖哩飯 $59炸雞外脆內嫩,吉列大蝦口感彈牙香脆,每款各兩件,配上惹味咖哩飯很不錯。.🍰濃厚抹茶蛋糕 跟餐+$29抹茶蛋糕口感軟滑,抹茶都濃。.🍇巨峰爆多多 跟餐+ $22果香濃郁,還有不少乳酸爆珠,酸酸地好開胃。.🍋激爽手打鴨屎香檸檬茶 跟餐+$18檸香十足,配上鴨屎香茶,口感清爽解渴。
✨福岡便當 $82

🍛日式炸雞拼吉列大蝦咖哩飯 $59

🍰濃厚抹茶蛋糕 跟餐+$29
抹茶蛋糕口感軟滑,抹茶都濃。

🍇巨峰爆多多 跟餐+ $22
果香濃郁,還有不少乳酸爆珠,酸酸地好開胃。
🍋激爽手打鴨屎香檸檬茶 跟餐+$18
檸香十足,配上鴨屎香茶,口感清爽解渴。
2024-06-29 64 views
我都好耐冇去上水啦,去到上水見到開左間日式餐廳,就緊係要食下啦我地2個人叫左1個便當、串燒拼盤同壽司1. 薩摩便當:呢個薩摩便當真係幾大份!有鹽燒安格斯封門柳、七味燒豬頸肉同粒粒蟹籽加州卷。鹽燒安格斯封門柳肉質嫩滑,七味燒豬頸肉香口又鬆軟,粒粒蟹籽加州卷鮮甜滋味。配上咖哩飯同味付螺肉,食落真係好鬼滿足。咖哩飯味道岩岩好,日式咖哩飯黎講,都真係有驚喜2. 特選燒物盛:燒物盛有椒鹽燒珍寶牛舌、鹽燒雞肉大蔥串、炭燒雞肉串同蒲燒鰻魚。椒鹽燒珍寶牛舌好大塊,而且鮮嫩多汁,鹽燒雞肉大蔥串夠晒野味,炭燒雞肉串味濃郁,蒲燒鰻魚肉質緊實又夠嫰,真係送酒一流3. 灸燒左口魚裙邊壽司:左口魚裙邊軟嫩多汁又唔會腥,食落帶有灸燒香,而且壽司飯夠晒鬆軟,有水準整體黎講,餐廳食物質素高,座位夠寬,坐得舒服,好岩三五知己一齊黎食

我地2個人叫左1個便當、串燒拼盤同壽司

1. 薩摩便當:

2. 特選燒物盛:

3. 灸燒左口魚裙邊壽司

2024-06-27 67 views
溫馨小店 有好多動漫作品貼喺牆上 好有日本色彩😆三味壽司(3件)🍣$35包括新鮮帶子 赤貝  北寄貝北海角切雜錦魚生丼🍣 $72用料豐富鋪滿三文魚 油甘魚 螺肉 蟹籽 玉子 青瓜撈勻口感滿足 啖啖肉 仲配個麵豉湯餐廳有多款日式便當選擇沖繩便當 🍱 $98便當配搭豐富 魚生同熟食都有 飽肚滿足刺身三種(三文魚2件,帶子2件,有頭甜蝦1隻)日本咖喱飯份量非常多 配菜有螺肉 金菇肥牛卷口感多層次 醬汁香濃入味吉列豚肉卷 外層炸到金黃色 醮沙律醬十分開胃
溫馨小店 有好多動漫作品貼喺牆上 好有日本色彩😆

撈勻口感滿足 啖啖肉 仲配個麵豉湯

餐廳有多款日式便當選擇
沖繩便當 🍱 $98
便當配搭豐富 魚生同熟食都有 飽肚滿足
刺身三種(三文魚2件,帶子2件,有頭甜蝦1隻)
日本咖喱飯份量非常多 配菜有螺肉
金菇肥牛卷口感多層次 醬汁香濃入味
吉列豚肉卷 外層炸到金黃色 醮沙律醬十分開胃

2024-06-14 101 views
呢間餐廳門口好有地道日本餐廳嘅感覺,裝修幾特別幾年青😌😌一入到去店員態度好好,又好有禮貌。餐牌選擇都好多,有便當,刺身,又有吉列炸嘢,套餐仲有甜品跟埋🥰🤭我哋叫咗一個至尊惹味套餐,包括三文魚蜆肉味噌湯,蟹籽粟米沙律,刺身三款,三文魚兩件帶子兩件甜蝦一件😍仲有炸軟殼蟹,蒜香牛油比目魚,咖喱飯,仲有一件福岡濃厚,朱古力蛋糕🙃🥰🥰呢一個套餐簡直抵到不得了!刺身新鮮又好食,全部都好足料大大件🤭我最鍾意係佢個炸軟殼蟹,唔會好粉,又唔會太燶,啱啱好!個蒜香比目魚都好香!咁豐富嘅套餐都只係$148🤭🤭啲嘢食全部大大件,好足料,刺身又新鮮,真係抵到爛😂😂😂
呢間餐廳門口好有地道日本餐廳嘅感覺,裝修幾特別幾年青😌😌

一入到去店員態度好好,又好有禮貌。

2024-06-11
$110 (Dinner)
  • 至尊惹味套餐
  • 北海角切雜錦魚生丼
2024-06-10 100 views
Vivian好耐冇黎上水,經過見到新開餐廳,好似幾正,order左個便當,超級抵食,份量多(Vivian表示超開心)味道仲好好味Menu👉👉🏻👉👉🏻吉列豬扒蕃茄濃湯烏冬 $74蕃茄湯底好香,好濃,烏冬唔會煮到太淋,啱啱好,吉列豬扒炸得好夠脆,又唔會好硬,咬落去脆卜卜,豬肉好腍,正正😋薩摩便當 $108便當超級豐富,有豬頸肉,仲有牛肉,兩隻肉都好好食,未完,仲有前菜,三件壽司(蟹籽加州卷),仲有便當唔少得嘅飯,超多野食,味道仲要好味日式蜜糖烤雞翼 $21蜜糖雞翼,好好食😋咸檸樂(冷)& 柚子蜜

Menu👉👉🏻👉👉🏻

吉列豬扒蕃茄濃湯烏冬 $74