2010-05-09 234 views
重點係唔想亞媽煮,又想平價食外賣.之前都想試.終於可以一試,雖然飯及意粉唔及pizza H,但個pizza 亞媽好鍾意,話佢唔漏,價錢仲好低.四個大人,$157.5,加埋支辣椒仔.都算係咁.最後都係食唔晒.留埋比家姐帶飯.下次會試下其他味既pizza, 佢d pizza 真係好過pizza H
2010-05-09
Celebration
Mother's Day
一個pizza +四個盒東西
熱帶風情,傳統批
2009-10-26 231 views
一直想試這家外賣店,終於抽空吃到了,結果卻是失望... 餐單選擇極似Pizza Hut,由薄餅、意式粉飯、小食(包括拼盤)、湯類及飲品一應俱全,還有$128二至三人combo、$183三至四人combo、$328四至六人combo等;當晚早有新順興滷味+媽咪靚糖水打底,只要了一個大批,買手玉仔拍版決定要可選兩種口味的半分天下: 啖啖肉-家妹是標準食肉獸,選了這款由薄片紅腸、火腿、意大利腸、牛肉及烤雞肉組成的薄餅,其實我對此也沒意見,但自選醬環節她棄千島/蕃茄醬,要了甜味極重燒烤醬,就出問題了...雖然醬的份量不多,但其甜味卻蓋過一切咸味配料,個人是非常的不喜歡... 煙肉漢堡芝士-由煙肉、蘑菇及牛肉組成,無論看起來或吃起來,都與啖啖肉相似,更要命是又是配上燒烤醬,很甜很怪呀!!  平心而論,其實這家的薄餅做得不差的,絕對沒有Pizza Hut的油,厚批亦不會太厚,吃來且幾有韌度又有麵粉香,今次失敗是錯選買手/醬汁而已。所以暫給一個OK臉,以後搬回新元中也會再給機會,試試它其他醬汁pizza!
一直想試這家外賣店,終於抽空吃到了,結果卻是失望...

半分天下

半分天下
啖啖肉
煙肉漢堡芝士
2009-10-23
2009-09-26 160 views
男朋友鍾意食pizza, 今晚決定試吓呢間去到門市自取, 原來有半價, 好抵. order之後只係等咗大概20分鐘, 好快手兩個人叫咗:煙肉漢堡芝士軟心批($71.5) - 好好味呀! 個批邊食落好鬆軟, 個芝心好正! 平時唔多食pizza的我,都覺得好味吞拿魚螺絲粉($21) - 我只食咗一啖, 唔係唔好食, 係俾我男朋友清晒, 佢話好正香草雜菌意粉($21) - 我食咗一半, 好味, 不過亦都好膩, 食唔晒....法式芝士火腿蒜茸包($19) - 拎到番嚟啲芝士溶晒走晒位, oh, 可憐.....我諗一整好就食會好味啲唔怪得平時經過都見到門口咁多人啦, 真係又抵食又好食, 以後唔駛叫pizza hxx了
男朋友鍾意食pizza, 今晚決定試吓呢間
兩個人叫咗:

煙肉漢堡芝士軟心批
芝士火腿走晒位的蒜茸包
2009-09-23
煙肉漢堡芝士軟心批
2009-09-23 153 views
本來食開某間,朋友話 Pizza-Box ok架!米試下~!叫左個(芝士多寶軟心批)同(小食拼盤),(肉醬意粉)半價,雜菜湯$8碗,雜菜薯仔沙律都係$8個. 芝士多寶軟心批(d料都算足料,不過批底濃左d)小食拼盤(幾好係有幾隻雞翼濃左)肉醬意粉(good!唔油膩,仲食到新鮮番茄味)雜菜湯(都可以)雜菜薯仔沙律(普通)真係好抵食!味道不錯,最緊要係食後感覺不太流.下次一定再試~
小食拼盤(幾好係有幾隻雞翼濃左)
肉醬意粉(good!唔油膩,仲食到新鮮番茄味)
雜菜湯(都可以)
雜菜薯仔沙律(普通)

2009-08-14
Type of Meal
Dinner
2009-06-17 101 views
很多時行過都想試下呢間既PIZZA..只可以外賣..大批仲有火價!終於試左了...Pizza既水準可以比得上大型公司..!!焗得唔會太"loan"..好好食...芝心+$12..芝心都依然好正! 但口感較Pizza HXX 冇咁軟了..雖然只可外賣..仍然冇後悔=v= 一定有下次!!
很多時行過都想試下呢間既PIZZA..
只可以外賣..大批仲有火價!終於試左了...
Pizza既水準可以比得上大型公司..!!
焗得唔會太"loan"..好好食...
雖然只可外賣..仍然冇後悔=v= 一定有下次!!