2017-02-22 1379 views
We had the buy 2 big pizzas for delivery on a sunday, 2nd pizza half prize. good deal!seafood pizza with thousand island sauce, cheese crust. we liked so much! seafood were good, don't express the best quality with this price. thousand island sauce went well with it.meatly pizza the super supreme, one will never feel hungry after it. but it didn't go too well with the twisty cheesey crust. No complaint but of you wanna eat something more compatible, with cheesy crust, not with super supreme

2016-12-02 1673 views
由於今日係表姐搬屋嘅日子,黃昏我們去咗幫手,所以今晚我們叫咗「必勝客至Hot外送速遞」返嚟食!我們叫咗個4-5人套餐,之前我們食過海洋趣脆大厚批,所以我們今次選擇咗盛薈趣脆大厚批,呢款嘅肉類餡料比較多,感覺有啲啲膩!焗肉醬意粉嘅意粉都幾彈牙,肉醬嘅肉質都幾爽,味道唔會過酸!咖哩鷄肉飯嘅醬汁好香辣惹味,鷄肉好大塊厚身,肉質好嫩滑!另外我們再單點咗個千島海鮮大薄批焗得相當酥脆薄身,餡料有蝦肉、魷魚、蟹柳、吞拿魚等等等等⋯⋯配埋酸酸嘅千島醬,感覺唔會好膩!葡汁鷄焗飯嘅醬汁味道比較淡,但米飯都幾軟熟!蒜蓉包係一個麵包切開幾塊,每塊之間都搽上惹味嘅蒜蓉醬,包質好鬆軟!
另外我們再單點咗個千島海鮮大薄批焗得相當酥脆薄身,
葡汁鷄焗飯嘅醬汁味道比較淡,
但米飯都幾軟熟!
盛薈趣脆大厚批
千島海鮮大薄批
2016-11-28
盛薈趣脆大厚批
千島海鮮大薄批
2016-11-26 715 views
由於見到電視廣告見到有新款薄餅推出,所以我們今晚叫咗「必勝客至Hot外送速遞」返屋企食!我們叫咗個4-5人套餐,我們選擇咗海洋趣脆大批嘅賣相好色彩繽紛吸引,材料有爽口嘅大蝦、軟滑嘅珍珠帶子、爽滑嘅魷魚圈、香脆嘅墨西哥薄脆、香甜嘅蜜桃等等等等⋯⋯夾埋鬆軟嘅厚批一齊食,令到口感更加豐富!意式鷄皇意粉嘅意粉都幾煙韌彈牙,鷄肉都幾大件同軟滑厚身!咖哩鷄肉飯嘅米飯好軟熟,撈埋惹味濃郁嘅咖哩汁一齊食,真係好正呀!蜆肉焗薯蓉嘅薯蓉好軟滑,今次嘅蜆肉比之前食過嘅大隻,肉質好鮮甜彈牙!
材料有爽口嘅大蝦、
意式鷄皇意粉嘅意粉都幾煙韌彈牙,鷄肉都幾大件同軟滑厚身!
海洋趣脆大批
2016-11-24
海洋趣脆大批
2016-10-29 476 views
今晚我們叫咗「必勝客至Hot外送速遞」返屋企食!我們叫咗個4-5人大批套餐!批我們就選擇咗錦繡至尊薄批焗得好香脆,而且好薄身,餡料相當豐富!香蒜肉絲意粉嘅意粉好煙韌彈牙,用香蒜嚟炒,令到味道更加惹味!拿破崙吞拿魚意粉嘅吞拿魚肉質好軟滑,醬汁嘅味道唔係好濃郁,令到意粉嘅味道淡而無味!咖哩鷄肉飯嘅咖哩汁濃稠度啱啱好,味道亦唔會過辣,鷄肉嘅肉質好鬆軟嫩滑,米飯亦好軟熟!葡汁焗蔬菜嘅份量都幾多,所有蔬菜都吸收晒香濃嘅葡汁味!
今晚我們叫咗「必勝客至Hot外送速遞」返屋企食!
而且好薄身,餡料相當豐富!
香蒜肉絲意粉嘅意粉好煙韌彈牙,
用香蒜嚟炒,令到味道更加惹味!
米飯亦好軟熟!
葡汁焗蔬菜嘅份量都幾多,所有蔬菜都吸收晒香濃嘅葡汁味!
4-5人大批套餐
2016-10-28
4-5人大批套餐
2016-10-23 376 views
由於今日八號風球吹襲,所以我們夜晚叫咗「必勝客至Hot外送速遞」返屋企食!上次食過覺得幾好幾抵食,所以今次我們再叫咗呢個信用卡優惠4-5人套餐!今次我們選擇咗另一款飛魚籽三文忌廉芝脆批烤鷄盛薈嘅材料相當豐富,舖面晒整個批面,但就好似無咗餐牌上寫嘅火箭菜,辣肉腸唔會太乾太硬,但味道就比較鹹,烤鷄肉嘅肉質都幾軟滑!意式鷄皇意粉嘅鷄肉份量都幾多,醬汁好香濃,而且相當稠身!蘑菇肉腸焗飯嘅肉腸係切成一片片,蘑菇好軟滑,米飯十算軟熟!蘑菇忌廉鷄湯今次比已往咁多次好,因湯料都幾多,之前係超細粒嘅鷄粒,細到唔多覺咁,但今次係粗身嘅鷄肉絲,而且湯底亦幾香滑濃郁!
但就好似無咗餐牌上寫嘅火箭菜,
辣肉腸唔會太乾太硬,但味道就比較鹹,烤鷄肉嘅肉質都幾軟滑!
意式鷄皇意粉嘅鷄肉份量都幾多,醬汁好香濃,而且相當稠身!
蘑菇肉腸焗飯嘅肉腸係切成一片片,蘑菇好軟滑,米飯十算軟熟!
蘑菇忌廉鷄湯今次比已往咁多次好,
而且湯底亦幾香滑濃郁!
2016-10-21
2016-10-23 255 views
全日都無出過街, 晚餐叫左pizzahut外送, $206既2人餐, 一個大批同一款小食/意粉, 2罐汽水, 價錢比以前貴左少少, 不過可以接受.Pizza要意式風情厚批, 料好似比以前少, 每塊得幾粒肉同1-2粒菠蘿, 不過味道同以前一樣保持, 焗得好香, 芝士味唔算濃, pizza夠軟熟, 同埋仲係熱辣辣.跟餐另要左辣味雞翼, 呢樣又係保拎水準, 微微辣夠惹味, 隻隻都夠肥美, 肉質夠嫩又入味. 其實pizza hut應該搞個雞翼放題, 我一定會參加.

Delivery
$206 (Dinner)
2016-10-21 104 views
好耐無一家人食pizza,上網叫外賣自取,新嘅燒雞三文魚cream cheese芝脆批,仲有千層麵同湯。芝脆批嘅cheese係卡夫批麵包嘅三文魚味芝士醬,以前嘅mozzerlla好食dd pizza料都無咩特別,青椒,洋葱等。千層麵好奇怪,好乾,表面有肉醬同芝士,中層好乾,d肉無醬
d pizza料都無咩特別,青椒,洋葱等。
千層麵好奇怪,好乾,表面有肉醬同芝士,中層好乾,d肉無醬
Delivery
今晚我們叫咗「必勝客至Hot外送速遞」返屋企食!我們叫咗個信用卡優惠4-5人套餐!有今期最新推出嘅飛魚籽三文忌廉芝脆批小龍蝦滋味大批嘅賣相都幾色彩繽紛吸引,個批焗得好香口脆身,而且好鬆軟,平日嘅批邊係極之多芝士嘅芝心批,感覺會好膩,但今次係飛魚籽三文魚,感覺好鮮味清新同創意十足,餡料嘅蝦肉好彈牙,仲有菠蘿同蕃茄等等等等,味道好香甜清新!吞拿魚煙肉腸長通粉嘅通粉都幾彈牙,煙肉腸嘅腸皮都幾脆身!意式鷄皇意粉嘅意粉麵質韌咗啲,鷄肉嘅肉質好鬆軟,而且都幾大件!鷄翼拼意式迷你腸嘅鷄翼唔會好油膩,肉質都幾軟滑!蜆肉焗薯客嘅薯蓉好軟滑,蜆肉嘅味道就有啲腥!蘑菇忌廉鷄湯都幾香滑濃郁!車厘茄薯仔沙律嘅沙律菜都幾新鮮,但紫色椰菜嘅味道就極之苦澀!
今晚我們叫咗「必勝客至Hot外送速遞」返屋企食!
個批焗得好香口脆身,
餡料嘅蝦肉好彈牙,仲有菠蘿同蕃茄等等等等,味道好香甜清新!
飛魚籽三文忌廉芝脆批小龍蝦滋味大批
2016-10-10
飛魚籽三文忌廉芝脆批小龍蝦滋味大批
2016-10-12 182 views
一個人的晚餐,又唔想落街買外買。就叫左個外賣pizza食。超級至尊(普通批):$148有意式香腸,火腿,辣肉腸,豬肉粒,蘑菇,洋蔥,菠蘿等等...果餅底外脆內軟,餡料好夠味,一個人食就夠晒飽了。
一個人的晚餐,又唔想落街買外買。
就叫左個外賣pizza食。
超級至尊(普通批):$148
有意式香腸,火腿,辣肉腸,豬肉粒,
蘑菇,洋蔥,菠蘿等等...
果餅底外脆內軟,餡料好夠味,
一個人食就夠晒飽了。
2016-09-26
Delivery
現在大部份星期日的時間,媽媽都不一定會煮晚飯。就像這天就是叫了Pizza外賣喔  我們點了的是 2-3人大批套餐 ($200)因為選的是千島海鮮,所以要再+$18說是大批~看上去感覺像普通的薄批而已 ....是縮少了尺寸嗎?!然後這個厚身批好像還沒有烤得很徹底... 吃落去還有點生生的感覺似的。但以薄餅上的料來說倒是還算足吧~ 有海鮮、蟹柳、青椒之類~再加上薄薄一層的千島醬套餐會跟指定飯/意粉/小食 1客~我們選了的是 焗肉醬意粉 肉醬味道超酸~某程度上是有點難以入口的啊。不過意粉的軟硬度適中指定飲品則是百事可樂罐裝 / 蘑菇忌廉雞湯 x2選了的都是蘑菇忌廉雞湯,很杰身且忌廉味道很重!上次點這個是,蘑菇份量很少~今次的倒是回復之前的水平。因為擔心不夠,剛好下單的時間在下午茶完結前 (17:30)~所以便點了一份下午茶- 雞翼拼盤三重奏 配原味/辣味雞翼 ($40)雞翼肉質還算嫩滑,雖然只是選原味~但味道也不會太淡喔肉丸和腸則普普通通吧~ 另外這個下午茶會跟一罐飲品。然後就是我妹說想吃 蒜蓉包 ($34.2)因為有Pizza Hut Card的關係,所以點這個有 10%Off但來到始終
現在大部份星期日的時間,媽媽都不一定會煮晚飯。
就像這天就是叫了Pizza外賣喔
我們點了的是 2-3人大批套餐 ($200)
因為選的是千島海鮮,所以要再+$18
千島海鮮薄餅
套餐會跟指定飯/意粉/小食 1客~
我們選了的是 焗肉醬意粉
焗肉醬意粉
指定飲品則是百事可樂罐裝 / 蘑菇忌廉雞湯 x2
選了的都是蘑菇忌廉雞湯,很杰身且忌廉味道很重!
上次點這個是,蘑菇份量很少~今次的倒是回復之前的水平。
蘑菇忌廉雞湯
雞翼肉質還算嫩滑,雖然只是選原味~但味道也不會太淡喔
肉丸和腸則普普通通吧~ 另外這個下午茶會跟一罐飲品。
雞翼拼盤三重奏 配原味/辣味雞翼
然後就是我妹說想吃 蒜蓉包 ($34.2)
但來到始終已經不太熱了~所以還是差了一點。
但蒜蓉味道還是十足
$34.2
最後,在網上訂購滿$280就即送一客 忌廉白汁三文魚長通粉
相比起肉醬,忌廉白汁容易入口得多。但相對的長通粉煮得比較硬身
整體味道濃郁~是三文魚會愈吃愈鹹就是了~
忌廉白汁三文魚長通粉
2016-08-07
Waiting Time
45 Minutes (Delivery)
$73.1 (Dinner)
雞翼拼盤三重奏 配原味/辣味雞翼
2016-06-22 174 views
原味雞翼肉酱意粉,味道酸甜,幾開胃比想像中好。葡汁雞肉飯,個汁好香,好重奶油味。千島海鮮大批,樣貌同味道都唔錯。海鮮就比較少啲,有蝦八爪魚蛽肉,味道都係酸酸甜甜,不過芝士唔係好多,有啲淡。
原味雞翼
肉酱意粉,味道酸甜,幾開胃比想像中好。
葡汁雞肉飯,個汁好香,好重奶油味。
2015-11-16 456 views
公司臨時有重要事情跟進,連吃飯的時間也沒有,同事提過他可以在品牌app上訂餐,好的……任務交給吧!他有提議過這份 $148「多享餐」:多享批(大批)一個圖為 香草蕃茄肉丸批 (其實還有另外兩款指定批可選)批底的外圍脆口,內裏是麵包的質地,口感上是有點鬆脆,茄汁是餅底醬汁,上面鋪了多量的金菇、蕃茄厚片,反而肉丸卻放得不多粒,口感是很清新,兼餅底不乾,但是對個人來說是有點寡!意粉只有香蒜肉絲,這隻永恒 pizza hut 代表作,蒜味一流,意粉亦有咬口,如果餸料似以往的多就好了!輪到選擇湯或汽水的時刻,汽水就是百事系,湯是忌廉蘑菇湯,好笑的是兩碗湯的稀稠度是不一樣的,一碗是可以水水的,另一碗卻有稠度。味道是奶油,最後嚐出有味精呢!補了進度,再闖過!

他有提議過這份 $148「多享餐」:
多享批(大批)一個
圖為 香草蕃茄肉丸批 (其實還有另外兩款指定批可選)

補了進度,再闖過!

Delivery
$49 (Lunch)
好像很久沒有吃Pizza,所以說決定今晚不煮 -v-上網訂Pizza ... 不過那個系統經常怪怪的  最後誤落了兩次單,要打電話去取消呢不過最後終於順利的到達了!!在落單時可以說要調味料~附帶了兩包的芝士粉。因為訂單滿$200,所以有兩罐免費汽水!套餐的則選了兩碗都是忌廉蘑菇湯不過不知道是不是外賣的關係(?)每碗的份量大概只有半碗而已。小食則是煙肉芝士酥有點地方燶了點,不過超香~大概是用上了不少牛油吧。試了新批 - 意國盛夏薄餅的西西里風情這個尺寸的Pizza真是超細一個 .__. 由三種的芝士一同焗製~ 另外還有雞肉、豬肉粒、肉腸、煙肉、火腿、甘荀、菠蘿、青椒!不過批太薄的關係,一拿起就會跌哂d pizza料  最後套餐配的意粉就選了- 菠菜芝士白汁肉腸長通粉因為Pizza Hut外賣的話,飯會偏硬和乾身。不過沒想到今次的長通粉也是偏硬了點Q_Q 翻熱再吃可能會好一點。不過芝士白汁味道香濃!!最後怕不夠吃,所以用會員積分(100分)換了一個Pizza感覺這個積分換的夏威夷厚批比起套餐的那個批吸引得多 >_<!
好像很久沒有吃Pizza,所以說決定今晚不煮 -v-
上網訂Pizza ... 不過那個系統經常怪怪的

最後誤落了兩次單,要打電話去取消呢
不過最後終於順利的到達了!!在落單時可以說要調味料~
附帶了兩包的芝士粉。
因為訂單滿$200,所以有兩罐免費汽水!
套餐的則選了兩碗都是忌廉蘑菇湯
忌廉蘑菇湯
小食則是煙肉芝士酥
有點地方燶了點,不過超香~大概是用上了不少牛油吧。
煙肉芝士酥
試了新批 - 意國盛夏薄餅的西西里風情
這個尺寸的Pizza真是超細一個 .__.
不過批太薄的關係,一拿起就會跌哂d pizza料
意國盛夏薄餅的西西里風情
最後套餐配的意粉就選了- 菠菜芝士白汁肉腸長通粉
因為Pizza Hut外賣的話,飯會偏硬和乾身。
不過芝士白汁味道香濃!!
菠菜芝士白汁肉腸長通粉
最後怕不夠吃,所以用會員積分(100分)換了一個Pizza
2015-09-20
Waiting Time
60 Minutes (Delivery)
$60 (Dinner)
煙肉芝士酥
菠菜芝士白汁肉腸長通粉
2015-05-12 218 views
是日屋企裝修,所以不想外出,唯有叫外賣PIZZA, 網上看到有新野海鮮帝國,馬上落單,十分方便。 等了大約45分鐘便送來。算是準時,收到馬上急不及待開餐,一打開盒, 怎麼整個PIZZA 跌在一邊, 一定是車手門在片灣了。味道方面好像千島汁底不夠,就好像欠了靈魂似的,幸好還有點芝士味搭救。總括是能飽肚就好了。
2015-04-11
Waiting Time
45 Minutes (Delivery)
2014-12-17 280 views
一個人在家,又無飯開,可以點 ,當然是叫速遞啦 ,而家必勝客出了一人餐,而且冇限時段,想食薄餅,又怕食唔晒,就是最好選擇,以前最小要叫標準批,而家一人迷你批 ,今次叫左個迷你夏威夷風光薄餅轉芝心批,加個甜品梳乎厘芝士蛋糕,汽水,都只是75大元 menu 包裝好迷你 好多料,保持水準,菠蘿香,轉加芝心,啖啖香濃芝士味 少少肉,多生果,夠清新梳乎厘芝士蛋糕:香濃芝士,中間軟綿綿,入口即溶,食完芝味仍在口中
一個人在家,又無飯開,可以點
,當然是叫速遞啦

menu
一人單
包裝好迷你
好多料,保持水準,菠蘿香,轉加芝心,啖啖香濃芝士味
少少肉,多生果,夠清新
迷你夏威夷薄餅
梳乎厘芝士蛋糕
Other Info. : 必勝客出一人餐,對我地呢D無飯人仕,是一種福氣來 ,希望日後款式會更多 :)
2014-12-17
Waiting Time
25 Minutes (Delivery)
$75 (Dinner)
迷你夏威夷薄餅
梳乎厘芝士蛋糕