2025-02-07
Pizza Hut新店進駐最新地標啟德零售館,新年假期一家人去進餐先新店以人手燒製嘅手工紅磚裝飾,好有特色,仲有開放式廚房,每日新鮮現場製作手工薄餅,俾大家喺明亮舒適嘅環境,現場欣賞手工薄餅嘅製作過程店內環境闊落,空間感十足,食物水準高,值得推薦。趁住過年,今次試咗新出嘅期間限定八重芝士套餐2-3人八重芝士套餐醬漬鮑魚八芝批 (大批)八重芝士套餐必勝批有醬漬鮑魚八芝批同辣肉腸菠蘿八芝批兩款口味選擇,今次我哋揀咗醬漬鮑魚八芝批,有8種芝士,包括布旺倫芝士、忌廉芝士、巴馬臣芝士、莫扎里拉芝士、車打芝士、蒙特里積芝士、紅波芝士同硬質芝士,批面上圓轆轆嘅芝士球配上外脆內軟嘅芝心批邊,好有層次感,原隻醬漬鮑魚加帆立貝,鮮甜爽口,食得好滋味,好滿足鮑皇八寶撈(配刁草芝士醬)鮑魚八寶撈都有驚喜,色彩繽紛,靈感源自賀年傳統菜式「撈起」,有大蝦、炸墨西哥條、椰菜絲、紅椰菜絲、甘筍絲、青瓜絲同黃椒絲,加上Pizza Hut獨有薄脆底,頂層鋪滿8隻醬漬鮑魚,直接將所有食材加入刁草芝士醬拌勻鋪喺薄脆上食用,啖啖爽脆,非常不錯醬鮑一口酥 (3件)金黃酥脆的酥皮,每件都精心放上原隻鮑魚,中式鮑魚嘅鮮味,配上酥皮既
2-3人八重芝士套餐
醬漬鮑魚八芝批 (大批)
鮑皇八寶撈(配刁草芝士醬)
醬鮑一口酥 (3件)
金黃酥脆的酥皮,每件都精心放上原隻鮑魚,中式鮑魚嘅鮮味,配上酥皮既鬆化,外脆內鮮,口感層次豐富,係意頭十足嘅節慶小食
套餐仲有香脆薯條、海鮮寬條麵、蘑菇忌廉雞湯x2、必勝甜芝芝奶油迷你批、百事x2,份量非常豐富
2-8人適用嘅八重芝士套餐,堂食、外賣自取都係$299起,絕對係性價比高之選