2024-02-27 637 views
未食過呢間,今日入去試吓。堂食。一人餐價錢唔貴,𠕇汽水、小吃及迷你pizza。叫左海鮮至尊。個迷你pizza當然細。不過有小吃,做午餐都夠。雖然pizza迷你,上面topping唔會小。又即叫即整。我食過有啲餐廳嘅迷你pizza上面topping真係好少。呢個海鮮至尊唔會。店內有小量坐位。呢個價錢嘅一人餐,抵食。會再去。下次會試二人同四人餐,食full size pizza。

呢個價錢嘅一人餐,抵食。會再去。

下次會試二人同四人餐,食full size pizza。
  • 海鮮至尊pizza
2023-10-29 659 views
【油尖旺區】【Pizza King】上次同大家講過喺杭州做嘢識咗位朋友,又喺尖東食過吓飯咁,今次就同一位喺蒙古做嘢識嘅朋友一齊聚吓舊,好懷念嗰時喺蒙古做嘢晚晚吹水講是非嘅時光。我作為一具冇靈魂嘅 foodie,就帶咗佢嚟大角咀試呢間薄餅店。我哋就算喺蒙古都唔係成日一齊食飯,保守啲,試個 $268 嘅「二人套餐」,包前菜一客、薄餅一個、意粉一客、飲品兩罐嘅。前菜我哋叫咗「熔岩芝士雞翼」嚟試,寫好咗係四隻,唔知點解到上菜嗰陣會變咗做五隻嘅。不過呢啲小小嘅過失我哋係唔會怪佢,最緊要係味道 okay 又熱辣辣,正呀。主食 pizza 我哋試咗「烤肉至尊」,即係由馬蘇里拉芝士、辣肉腸、煙燻火腿、烤雞片、煙肉同番茄醬做出嚟嘅薄餅。個薄餅食落都好正,肉味勁濃。個餐仲有個意粉,我哋試「牛肝菌煙肉意大利粉」,都係好香濃好正嘅。嘢飲我哋各加 $10 要咗「意大利檸檬味果汁有汽水」同「意大利血橙味果汁有汽水」,佢哋呢排做緊九折優惠,埋單只係 $259,算係幾抵,有機會要再嚟。。。(地址:大角咀晏架街44號地下A號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething

(地址:大角咀晏架街44號地下A號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #大角咀 #奧運 #pizzaking #二人套餐 #熔岩芝士雞翼 #烤肉至尊 #牛肝菌煙肉意大利粉 #意大利檸檬味果汁有汽水 #意大利血橙味果汁有汽水 #1am1178 #1ambackup

2023-10-23 1216 views
#pb食在大角咀 #pb西餐系列 大角嘴抵食Pizza外賣店🍕New Restaurant Alert🚨✨今次介紹嘅呢間Pizza外賣店係荃灣開業一年多 最近係大角嘴開左分店😍 佢嘅Pizza餅底每日新鮮製造 採用德國麵粉👍🏻 大角嘴店環境幾寬敞 兩邊有少少堂食座位 不過就要對住馬路🤪 住附近嘅朋友可以外賣一下🥰.佢有13款Pizza選擇 比較特別嘅會係Carbonara Pizza 價錢$98-$158不等😋 除左Pizza 佢仲有6款意粉 價錢$78 / $88👍🏻 另外有二人套餐、四人套餐😍🔹二人套餐 ($268)🍕呢個二人餐好抵食 包左小食一款、意粉一款、Pizza一個、飲品兩罐 價錢$268😍 佢嘅份量絕對夠3個人食 而且好高質👍🏻🔸熔岩芝士雞翼🐣佢有4隻雞翼 隻隻都好大隻👍🏻 舖面有好多鹹蛋黃粒 味道好濃郁 有流沙嘅效果😋🔸拿破崙芝士海鮮意粉🍝推介❤️ 唔好睇佢個兜咁細 佢份量十足 拎上手好重手🤪 味道調得幾好 唔會太酸、太甜😋 海鮮有八爪魚粒、蝦仔、墨魚仔等 全部都好爽口 而且份量真係好多👍🏻 我地最後食唔哂打包左🥰🔸辣肉腸薄餅🍕推介❤️ 佢嘅自家製Pizza餅底採用德國麵粉
#pb食在大角咀 #pb西餐系列
大角嘴抵食Pizza外賣店🍕
New Restaurant Alert🚨✨

🔹二人套餐 ($268)🍕

🔸熔岩芝士雞翼🐣

🔸拿破崙芝士海鮮意粉🍝

🔸辣肉腸薄餅🍕
推介❤️ 佢嘅自家製Pizza餅底採用德國麵粉 每日新鮮製造👍🏻 估唔到二人餐都有一個咁大嘅pizza 熱辣辣整起特別香脆😍 佢有好多芝士、辣肉腸 拎上手有拉絲🥰

🔸意大利檸檬味果汁有汽水🥤
🔸意大利血橙味果汁有汽水🥤
兩罐汽水幾解漏 又唔會好甜👍🏻

整體✨ 呢間Pizza外賣店係荃灣開業一年多 最近係大角嘴開左分店🥰 店內有少少堂食座位 所有Pizza餅底每日新鮮製造 採用德國麵粉👍🏻 佢嘅Pizza價錢抵食 而且份量十足😋 二人餐絕對夠3個人食😍

Pizza King (晏架街) (大角咀) · 🤝🏻🤪
大角咀晏架街44號地下A號舖
Dinner
奧運/大角咀呢頭最多隱世小店😍今次我地發現左間手拉Pizza店 質素超班 性價比高!🍴二人套餐 $268有成十款八款pizza任君選擇 一場黎到我地揀左最貴果款😝pizza 🍕+意大利粉🍝+雞翼小份+飲品x2 都只係$268 仲要超惹味 比連鎖果一兩間好好多倍✌🏻我地食既係:🍕海鮮什錦至尊超多款式既海鮮 唔會好鞋 pizza外皮脆到不得了 內裡水分適中唔會太濕太乾!鹹蛋黃醬雞翼(4隻)呢個真係值得encore~雞翼係mega size🤣🤣 (相對快餐店)鹹蛋黃醬超香超generous 真係沾滿醬💛🍝西西里辣汁肉丸意大利粉呢個肉丸有d似ikea果種🤣但我無從考究~當然無好好食✌🏻 意粉軟硬剛剛好 又夠掛汁!分量都唔細!真係好飽😆🍹意大利檸檬味果汁有汽(330ml 罐裝)🍹意大利血橙味果汁有汽水(330ml 罐裝)基本罐裝飲品 但都係意大利品牌貴野😋夠晒誠意!

奧運/大角咀呢頭最多隱世小店😍
今次我地發現左間手拉Pizza店 質素超班 性價比高!

🍴二人套餐 $268
有成十款八款pizza任君選擇 一場黎到我地揀左最貴果款😝

我地食既係:
🍕海鮮什錦至尊

鹹蛋黃醬雞翼(4隻)
鹹蛋黃醬超香超generous 真係沾滿醬💛

🍝西西里辣汁肉丸意大利粉
呢個肉丸有d似ikea果種🤣但我無從考究~

🍹意大利檸檬味果汁有汽(330ml 罐裝)
🍹意大利血橙味果汁有汽水(330ml 罐裝)
基本罐裝飲品 但都係意大利品牌貴野😋夠晒誠意!
2023-10-03 284 views
第一次試呢間, 上網見啲人講到咁好食。 終於忍唔住試咗。然後佢嘅麵團係幾好嘅,比其他薄餅專門店感覺更加有心做好個pizza, pizza咬落去好煙韌軟熟,蕃茄醬略嫌偏酸,但係總括嚟講都幾高質, 值得下一次再試埋啲小食。BTW, 我呢個係海鮮什錦至尊Pizza👍🏻下次會再幫襯
🍴二人套餐 $268 (8/10)🍕烤肉至尊 (7.5/10)Pizza香脆有口感,食落似麵包口感,有麵香,加咗辣肉腸、煙燻火腿、烤雞片、煙肉及番茄醬,啖啖肉足料大滿足,雞肉都唔鞋口,好豐富,芝士拉絲,食三塊都唔會好膩😆🍴鹹蛋黃醬雞翼(4隻)(8/10)雞翼大隻,炸得香脆唔油膩,有肉汁,鹹蛋黃味好香濃,好食🤤🍝牛肝菌煙肉意大利粉 (9/10)意粉軟硬適中,入邊有好多蘑菇煙肉洋蔥,牛肝菌味很好香濃好creamy,完全比得上西餐廳,冇諗過咁好食!🥤意大利檸檬味果汁有汽水 +$10 (8/10)竟然有意大利嘅汽水!酸酸地,一啲都唔甜,有檸檬清香,飲落似氣泡水!好飲過平時嗰啲汽水,值得加錢叫👌🏻推薦指數: 8.5/10嘢食高質足料又飽肚,二人餐真係兩個人都食唔曬😝真心推薦,小店有誠意,全部自家制😆
🍴二人套餐 $268 (8/10)

🍕烤肉至尊 (7.5/10)

🍴鹹蛋黃醬雞翼(4隻)(8/10)
雞翼大隻,炸得香脆唔油膩,有肉汁,鹹蛋黃味好香濃,好食🤤

🍝牛肝菌煙肉意大利粉 (9/10)

🥤意大利檸檬味果汁有汽水 +$10 (8/10)

推薦指數: 8.5/10
2023-10-01 190 views
Hello readers,I expected more actually. The pizza size is 9inch I suppose. First issue the Price seems high for the size given. The meat were well cooked and dough was more home like simple. Nothing exciting. This place staff and deco all pleasant . Thank you for reading.
Hello readers,

Thank you for reading.

Meat  supreme
2023-09-30
TakeAway
$148 (Other)
Meat  supreme
2023-09-20 159 views
-親戚話屋企樓下有間新開差唔多兩個月pizza店好正 性價比好高外賣自取仲有88折優惠添喎‼️就梗係要試試佢啦✅Combo for 2 $268Pizza x1 , Appetizer x1 , Pasta x1 , Drinks x2(Add +10/ each San Pellegrino)⭕️Meat Supreme 烤肉至尊落單後即刻見到員工拎舊麵團出來搓底層塗上蕃茄醬 🥫再加入大量芝士🧀️呢款以肉為主打 包括辣肉腸、煙燻火腿、烤雞肉、煙肉鋪滿用料放入焗爐8-10分鐘😳已經可以出爐超快速可以出餐🤭🍕餅底好煙韌 配料分佈平均 每一啖都有料⭕️卡邦尼煙肉忌廉意大利粉另一位員工同時負責意粉同小食將出菜時間縮到最短 真係快靚正‼️拎到番屋企都仲可以熱辣辣食到兩個人share剛剛好😋意粉好掛汁 如果可以on top加隻半熟蛋係面就更正⭕️鹹蛋黃醬雞翼炸到脆卜卜既雞翼裹上鹹蛋黃👍🏻店員一拎過嚟就已經聞到好香鹹蛋黃味😍雞翼size大大隻 咬開啖啖肉又juicy 😆Jeng

外賣自取仲有88折優惠添喎‼️就梗係要試試佢啦

✅Combo for 2 $268

⭕️Meat Supreme 烤肉至尊
落單後即刻見到員工拎舊麵團出來搓
底層塗上蕃茄醬 🥫再加入大量芝士🧀️
呢款以肉為主打 包括辣肉腸、煙燻火腿、烤雞肉、煙肉
鋪滿用料放入焗爐8-10分鐘😳已經可以出爐

⭕️鹹蛋黃醬雞翼
炸到脆卜卜既雞翼裹上鹹蛋黃👍🏻
店員一拎過嚟就已經聞到好香鹹蛋黃味
😍雞翼size大大隻 咬開啖啖肉又juicy 😆Jeng
我地叫左烤肉至尊pizza、黑松露雜菌忌廉義大利麵同意式焗肉丸😋。烤肉至尊有齊辣肉腸、火腿同烤雞片😍😍,每款都有1-2塊,食肉獸必試。芝士好有拉絲效果, 同埋我鍾意食厚批嘅pizza,所以好啱我食。有好多粒肉丸🤩🤩,小食黎講肉丸份量真係好多,如果唔想食炸雞翼,可以叫肉丸都得,啱曬2-3個人share黎食。黑松露雜菌意粉好creamy,意粉幾彈牙🤤🤤。雜菌就有蘑菇、草菇嗰啲,幾乎啖啖都食到啲菌類👍🏻。🍽2人套餐:HK $242

🍽2人套餐:HK $242
2023-09-16 645 views
💛 Pizza King📍大角咀晏架街44號地下A號舖------------------------------$268 二人餐 優惠 全單88折 超抵食💕1️⃣ 香草烤雞薄餅推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻即叫即做薄餅🍕新鮮熱辣 用料豐富😍餅底是厚底 番茄仔甜甜酸酸的 不錯😋一片片的雞肉調味不錯 加上拉絲芝士 夾🤩2️⃣ 熔岩芝士雞翼 推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超級好食😋外層炸皮非常香脆 雞肉多汁肉嫩 新鮮熱辣😍淋上香濃的芝士醬🧀️ 很喜歡3️⃣ 拿破崙芝士海鮮意大利粉 推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻賣相不錯😆 意粉軟硬適中 蜆肉和磨菇的份量很多😍番茄味道濃郁 有啖啖番茄🍅亦不會像放了很多糖似的死甜 4️⃣ 飲品推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻意大利檸檬味果汁有汽水、意大利血橙味果汁有汽水 味道不錯😆血橙味較甜 不喜甜者可以選擇檸檬味------------------------------二人餐份量大 足夠3-4人享用😆而且整體食物味道都不錯😍 雖然堂食位置不多 惟設計貼心 不同的小餐桌原來可以移動合併 放二人餐很輕鬆😎因為即叫即焗 所以需要等10分鐘 建議先用QR code落單 可以省卻等候時間總評味
💛 Pizza King

香草烤雞薄餅
熔岩芝士雞翼
拿破崙芝士海鮮意大利粉
2023-09-13
$126 (Dinner)
香草烤雞薄餅
熔岩芝士雞翼
拿破崙芝士海鮮意大利粉
2023-09-14 173 views
🍕唔想煮飯又想係屋企hea下🏡外賣就最方便喇🥡呢間仲可以用手機掃定QR code預先落定單添📲啱曬我地呢d懶人呀😅依家做緊優惠全單88折😍二人套餐好抵食呀😍🍕加勒比風情 Caribbean Delight🌈pizza薄脆嘅外層上面仲鋪滿芝士、菠蘿、煙燻火腿同埋煙肉🥓豐富餡料❤️爆餡級滿足呀🥳呢個口味係我最鍾意嘅pizza👅🍡意式焗肉丸 Meatballs & Bolognese (6pcs)🌈夠曬彈牙同juicy嘅焗肉丸超級正呀👍肉丸吸收曬醬汁嘅味道而且醬汁煮得好濃✅仲散發住蕃茄嘅香甜添🥳🍄牛肝菌煙肉意大利粉Spaghetti with Creamy Porcini Mushroom Sauce🌈牛肝菌就係有種好獨特嘅香濃味道👅而且仲有豐富營養價值添🥳加埋彈牙嘅意粉🍝真係令人無法抗拒呢🥳🥤飲品:San Pellegrino Aranciata Rossa

🍕加勒比風情 Caribbean Delight

2023-09-14 101 views
返咗大角咀一排,原來嗰邊好多嘢食,今次take away咗間pizza,外賣自取仲有88折🍽️二人套餐💰$268/原價Pizza x1, Appetizer x1, Pasta x1, Drink x2🍕烤肉至尊配料有馬蘇里拉芝士、辣肉腸、菠蘿、煙燻火腿、烤雞片、煙肉、番茄醬🥫即叫即整嘅pizza,睇住佢搓餅皮再加配料,辣肉腸番茄醬呢啲都係好match嘅組合,新鮮熱辣好食又香,仲加埋煙肉、火腿、雞肉,材料好豐富🍝拿破崙芝士海鮮意大利粉呢個我食唔停口,近排鐘意茄汁味嘅嘢,微酸開胃,有菇、菠蘿、車厘茄等,調味好夠😋🐥鹹蛋黃醬雞翼人人都鐘意食嘅鹹蛋黃醬雞翼,見佢好多鹹蛋黃,沾滿雞翼上,啖啖香氣🚩Pizza King (晏架街) (大角咀)📍大角咀晏架街44號地下A號舖

🍽️二人套餐💰$268/原價

🍕烤肉至尊

🍝拿破崙芝士海鮮意大利粉

🐥鹹蛋黃醬雞翼

🚩Pizza King (晏架街) (大角咀)
📍大角咀晏架街44號地下A號舖
2023-09-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-09-13 89 views
🍕唔想煮飯又想係屋企hea下🏡外賣就最方便喇🥡呢間仲可以用手機掃定QR code預先落定單添📲啱曬我地呢d懶人呀😅依家仲做緊88折呀🥳🍕烤肉至尊🌈呢個烤肉至尊好好味😋蕃茄醬亦都好足料👍而且pizza皮唔會太厚✅一咬落個下酥軟無比🔥汁濃味厚 👅烤完嘅肉汁仲好juicy又有咬口添💯上面鋪滿馬蘇里拉芝士、辣肉腸、煙燻火腿、烤雞片、煙肉同埋番茄醬🥫即叫即做🔥令人回味無窮呢🥳🍯鹹蛋黃醬雞翼 (4隻)🌈呢個鹹蛋黃醬雞翼一定要推介比「鹹蛋黃控」呀❤️炸咗嘅雞翼又香又脆卜卜🔥上面黏住好多陣陣鹹香嘅鹹蛋🥚味道非常之夾🤤真惹味又邪惡喔🥳🍝拿破崙芝士海鮮意大利粉 🌈我偏愛佢哋呢度嘅拿破崙意粉❤️意粉夠彈牙👅配埋自家製甜甜酸酸嘅醬汁同埋海鮮🦞大滿足呢😋🥤飲品:San Pellegrino 意大利檸檬味果汁有汽水

🍕烤肉至尊

🍯鹹蛋黃醬雞翼 (4隻)

🍝拿破崙芝士海鮮意大利粉

TakeAway
大角咀真係好多好野食!今次介紹呢間Pizza King以外賣為主,但都有幾個堂食位~ 有10幾款pizza,同6款意粉,選擇都算多~因為係開放式廚房,所以落完單等嘢食嘅時候,可以睇到店員即刻拉開麵團成餅底,然後搽醬同擺芝士等配料,再送入焗爐,大約15分鐘左右就搞掂!🤩Pizza出到嚟熱焫焫,超正😝 所以我哋都揀咗堂食,因為Pizza餅底真係襯熱食最好食😚 如果住大角咀/荃灣嘅朋友仔真係可以試吓Pizza King~依加外賣仲有折!!!•🥢 二人套餐 $268二人餐份量都幾多😯 有一個大Pizza、一份小食、一款意粉同兩罐汽水,我哋兩個女仔食,都真係食唔晒,所以最後食淨咗大半個意粉第二日帶飯😌 套餐都好抵食!📸 黑松露雜菌薄餅餅底係偏薄身嘅麵包底,但唔會太乾/硬,保留到啲啲空氣感;餅邊嘅比例比較細,因為中間啲醬同芝士超足料!鋪滿成個pizza,而且黑松露醬都好多,見到圖3都幾多黑松露粒粒就知😍~ 同埋Pizza熱焫焫咁食真係極加分!📸 牛肝菌煙肉意大利粉意粉配料牛肝菌、菇、煙肉、紫洋蔥、火箭菜,都好豐富,意粉煮到偏硬少少,但我哋都幾鍾意,醬汁偏杰身但份量好多,食落牛肝菌同雜菌味都幾濃郁😋

🥢 二人套餐 $268
📸 黑松露雜菌薄餅

📸 牛肝菌煙肉意大利粉
牛肝菌煙肉意大利粉

📸 蜜糖芥末醬雞翼
炸雞翼配上蜜糖芥末醬,雞翼好Juicy ,一咬爆汁,而且都唔會太油膩(食完見到隔油紙都無咩油),蜜糖芥末醬令到炸雞翼食落無咁熱氣😝

📸意大利檸檬味&血橙味果汁有汽水
除咗可樂雪碧,見有呢兩款果汁有汽水就叫咗嚟試下,不過套餐揀呢兩款要加錢🙊 兩款唔會太甜,飲落無可樂雪碧咁多汽,但味道比較fresh,配pizza都不錯。
意大利檸檬味&血橙味果汁有汽水
牛肝菌煙肉意大利粉
意大利檸檬味&血橙味果汁有汽水
大角咀手工Pizza分店—Pizza King,無論食物質素同味道都令人喜出望外😋 餐廳係半開放式廚房設計,食物都係即叫即整,新鮮出爐,相當有誠意~ 主打手工pizza; 海鮮什錦至尊pizza皮薄香脆,海鮮餡料豐富,配上中間既拉斯芝士,令口感更豐富有層次!人氣拿破崙芝士海鮮意大利粉,餡料相當豐富,配上酸微微既香草醬同蕃茄醬,令人食唔停口;而小食類有多款味道嘅雞翼,咬落入味多汁,總結而言所有食物都相當有水準,比一般傳統pizza餐廳更為出色~
  • 拿破崙芝士海鮮意大利粉