3 day(s) ago 0 views
今年早前4月,好朋友得知 <Pizza Maru> crossover Line friends 主題,專登約我一齊去!期間,Line friends 主題背景及推出一系列美食! 朗豪坊店9:00 last order10:00 closedMenu惠顧 Line friends 主題食物,送貼紙 1張,送完即止!Mango Grapefruits Ade $48芒果加埋柚子口味清新!入口冰涼清爽!6 件芝士炸雞$118芝士炸雞口味無得輸!  炸漿外層香脆,啖啖肉又厚身!韓式烤牛肉薄餅13吋(大薄批) $148薄餅底薄,卻不失香脆,加上彩椒;令賣相色彩繽紛! Line friends x Pizza maru期間限定美食有幾款!朋友發現,出奇地這間分店的食客,好少人叫 Line friends 系列!Line friends 芒果鮮蝦炸雞派對 $158有軟腍甜美多汁的芒果粒、烤蝦、炸雞,醬汁似是泰式酸辣醬混合芒果汁,味道勉強夾得來,整體配搭過得去啦!韓式烤牛肉薄餅13吋(大厚批) $148加入 Mozzarella cheese,煙韌的芝士,強勁的拉絲效果,未食已經嘩嘩
期間,Line friends 主題背景及推出一系列美食!

朗豪坊店

9:00 last order
10:00 closed
Menu
Mango Grapefruits Ade $48
芒果加埋柚子口味清新!
入口冰涼清爽!
Mango Grapefruits Ade
6 件芝士炸雞$118
芝士炸雞口味無得輸!
  炸漿外層香脆,啖啖肉又厚身!
芝士炸雞
韓式烤牛肉薄餅13吋(大薄批) $148
薄餅底薄,卻不失香脆,加上彩椒;令賣相色彩繽紛!
 Line friends x Pizza maru
期間限定美食有幾款!

Line friends 芒果鮮蝦炸雞派對 $158
Line friends 芒果鮮蝦炸雞派對
韓式烤牛肉薄餅13吋(大厚批) $148
加入 Mozzarella cheese,煙韌的芝士,強勁的拉絲效果,未食已經嘩嘩聲!

烤牛肉肉質不韌,我喜歡這裡的薄餅底,薄得來帶煙韌,同時傳來香氣,每人三小塊分享,份量剛好又夠飽!
2023-11-23
$172.7 (Dinner)
Mango Grapefruits Ade
芝士炸雞
4 day(s) ago 0 views
之前放工終於約到朋友一齊食呢間bookmark咗好耐想試嘅pizza,好彩7點到都係等咗一陣就有位Grilled Potato Chicken Chicago (Honey Almond Edge) 薯角炭燒雞肉芝加哥(蜜糖杏仁邊)(雙倍馬蘇里拉芝士,芝士條,忌廉芝士慕絲,炒洋蔥,蘑菇,Maru 香雞,薯角,蕃茄,蜜糖,杏仁片,糖霜,意大利香芹,BBQ醬)個pizza嘅芝士拉絲真係好正幾種芝士配合一齊又唔會太濃同埋蓋過其他食材嘅味道,而且口感非常煙韌,有咬口,雞肉嫩滑,配上BBQ醬風味十足,pizza邊邊又有甜甜哋嘅蜜糖同香口嘅杏仁大大提升咗小女子嘅體驗Honey Butter Fried Chicken with Coin Rib 蜂蜜牛油炸雞配粟米燒 $139/6件炸雞幾大件,外脆內嫩好香口,而且雞肉充滿肉汁,蜜糖嘅甜味中和咗牛油嘅油膩感,兩者好夾,粟米切到細細塊好易食,蜜糖甜甜哋好好味Peach Lime Iced Tea $48成杯唔會好甜,好fresh,好適合配pizza,好解膩呢間整體嚟講價錢中上,不過真係幾好味,而且兩個人食兩樣已經好飽,鐘意拉絲pizza嘅話呢間幾正
個pizza嘅芝士拉絲真係好正
蜂蜜牛油炸雞配粟米燒
蜂蜜牛油炸雞配粟米燒 $139/6件
Peach Lime Iced Tea
Peach Lime Iced Tea $48
成杯唔會好甜,好fresh,好適合配pizza,好解膩

2024-08-07
蜂蜜牛油炸雞配粟米燒
Peach Lime Iced Tea
✦ 韓國烤肉芝加哥|$223|★★★★☆ (4.5/5) 🔍 雙倍馬蘇里拉芝士、芝士條、牛小排、辣肉腸、番茄、巴馬臣芝士、糖霜、意大利香芹、Maru番茄醬🇰🇷🇮🇹混搭擦出火花,有香濃嘅肉同芝士味,🧀拉絲,係juicy鬆軟嘅厚批~食厭韓式燒肉配飯?不妨try try✦ 韓式海鮮炒年糕|$123|★★★★☆ (4/5)|卡邦尼醬✅ / 韓式辣醬🔍 韓國年糕、韓國粉絲、蘑菇、洋蔥、煙肉、椰菜、青口、藍青口、鮮蝦、魷魚、蒜蓉Creamy卡邦尼醬搭配海鮮同彈牙嘅年糕,創造出獨特的韓式風味🧴底部原來仲有粉絲,所以都幾飽肚hehe✦ 脆炸章魚仔|$96|★★★★☆ (4.5/5) 🔍 章魚仔、Maru凱撒醬外脆內煙韌夠晒過癮🐙✦ 蜂蜜蒜泥炸雞|$123 / 6件|★★★★☆ (4.5/5) 粉漿薄脆,雞肉都幾嫩🍗蜂蜜蒜泥係冇得輸嘅調味😎6件真係jap一聲清晒lu✦ 芒果熱情果冰茶|$48|★★★★☆ (4/5)酸甜味配搭得宜,冇好假嘅化學味,解膩一流🍹✍🏻 以前食過佢哋蜜糖杏仁邊嘅pizza,鹹甜碰撞加上脆口嘅感覺都幾特別!📍 Pizza Maru💰 ★★★☆☆ (3/5)⚠️ 10% service
✦ 韓國烤肉芝加哥|$223|★★★★☆ (4.5/5)

底部原來仲有粉絲,所以都幾飽肚hehe

✦ 脆炸章魚仔|$96|★★★★☆ (4.5/5)
🔍 章魚仔、Maru凱撒醬

外脆內煙韌夠晒過癮🐙

粉漿薄脆,雞肉都幾嫩🍗蜂蜜蒜泥係冇得輸嘅調味😎
6件真係jap一聲清晒lu

✦ 芒果熱情果冰茶|$48|★★★★☆ (4/5)

酸甜味配搭得宜,冇好假嘅化學味,解膩一流🍹

📍 Pizza Maru
💰 ★★★☆☆ (3/5)
⚠️ 10% service charge
🍽️ 環境、服務 ★★★★☆ (4/5)

------------

🔗 追蹤 @hungrynabee 發掘更多美食!
2024-08-11 731 views
呢間pizza maru🍕係唔同地區都幫襯咗5次以上, 今次同同事過去歎個靓lunch, 今次食左幾款野, 都好好味呀XD整體感覺不錯, 環境也都好舒適,服務態度很好。Honey Yuza Octopus salad 🥗$128柚子醬真心好好食溝埋落D沙律菜, 再加上D八爪魚片, 好開胃Fisherman's Marinara Seafood Stew (Served with Pane) 🥘$228呢個青口配黑米脆包同少少海鮮都幾好味, 但如果5個人食個份量就每人只可以試少少, 太鐘意食海解既我, 覺得唔夠啊~Kimchi Bay Chicago 🍕 $223重點泥啦, 呢個pizza批邊真心好足料滿滿芝士, 又舖滿杏仁片同honey, 真係食到叫一聲honey萬歲啊, 再夾埋泡菜同蟹柳肉口感豐富~Honey Garlic Chicken with Cracker(6pcs) 🍗$139.0蜂蜜蒜泥配炸雞又係絕配, 啖啖肉, 讚讚~Garlic Sweet Chilli Chicken with Lotus Root(12pcs)🍗 $239蓮藕片炸完配酸甜醬都幾得意, 佢個炸雞就唔

Kimchi Bay Chicago 🍕 $223

蜂蜜蒜泥配炸雞又係絕配, 啖啖肉, 讚讚~

蓮藕片炸完配酸甜醬都幾得意, 佢個炸雞就唔駛諗啦, 超級好味食完又食, 我一個人都食左4舊XDXDXD

野飲就試左以下幾款
Peach Lime Iced Tea 🍹$48
清爽既桃味加茶, 好夏日feel, 好評~
Lychee Cooler Ade $48
Mango Grapefruit Ade $48
Mango Passion Iced Tea $48
2024-08-08
$253 (Lunch)
2024-08-08 643 views
Happy Friday 就一定要好好慰勞下自己就係要食pizza 同炸雞🥰🥰超愛芝士既人🥴🥴食pizza一定要食辣肉腸!仲有好多既芝士呀!多到拉唔斷既芝士🤤啖啖芝士好鬼正☺️☺️平時食開既炸雞都係有汁既今次叫左個有粉既出奇地炸雞好正啲肉完全唔會柴👍🏻其實都食過幾次😉仲會反兜得嘅都唔會差🤩
Happy Friday 就一定要好好慰勞下自己
就係要食pizza 同炸雞🥰🥰
超愛芝士既人🥴🥴
食pizza一定要食辣肉腸!
仲有好多既芝士呀!
多到拉唔斷既芝士🤤
啖啖芝士好鬼正☺️☺️
平時食開既炸雞都係有汁既
今次叫左個有粉既
出奇地炸雞好正啲肉完全唔會柴👍🏻
其實都食過幾次😉
仲會反兜得嘅都唔會差🤩
2024-07-22 1118 views
香港有好多韓國餐廳,Pizza Maru 可以算係新派fusion 韓國菜,有特色又好食!!講到特色菜式,一定係佢嘅芝加哥Pizza。滿滿嘅芝士+ 鬆軟嘅批底,真係令人一試難忘🤩 Pizza 送到上枱熱辣辣,拎起一塊,有長長嘅拉絲,真係好有驚喜。批邊仲加上?杏仁切片,令到口感更豐富。不過真心建議要多d 人一齊share, 如果唔係都幾漏🫢 另外試左炸雞,意粉同埋海鮮拼盤,全部都好出色,差d 連汁都清埋。不過美中不足既就係有90分鐘用餐限時,坐得唔耐,如果之後可以食長d 時間就好了
2024-07-03
10 Minutes (Dine In)
呢間店都幫襯咗兩三次以上,當然味道好先會再幫襯,不過每一次都係兩個人去,好多嘢想試都未必食得到晒。貪心嘅我哋,每一次都想叫pizza,炸雞,意粉或飯。如果係兩個男仔或者食量好嘅年輕人,應該可以食得晒三樣。每次嚟都想叫多啲款式,眼闊肚窄,叫完好辛苦先食得晒,雖然好滿足,但係辛苦咗個胃。。我會建議帶個胃口好嘅同伴幫手食,又或者餐廳可以推出一啲有一件pizza, 一件雞,加一碟迷你意粉嘅套餐,加埋嘢飲咁就100分啦。講返食物,pizza 我食過三次,每款都好味, 好脆,多芝士。炸雞食過三次,有兩次都係好味啫,,有一次就乾少少。今次食咗新嘅鮑魚肝醬意大利飯… (我影底左個menu),好特別,可以一試!
2024-06-28 1390 views
幾好食都冇用,因為唔會再去說明是90分鐘用餐時間第60分鐘同你講last order,無野加單後5分鐘俾張單,即刻碌卡收走上你枱面食完嘅嘢。然後同你講佢好需呢張枱。(英文((叫我地離檯我已經說明未夠90分鐘(英文我杯飲品都未飲晒幾分鐘之後佢又話我哋好需要呢張枱。(英文((再叫我地離檯走嗰陣仲同我講拜拜,我唔會理佢唔會再去 65分鐘。三人。消費共hkd650味道嘅話,海運果間一樣,但人地服務好好多。坐得舒服好多!環境好好多。位都易等啲唔洗去呢間!
幾好食都冇用,因為唔會再去

說明是90分鐘用餐時間
第60分鐘同你講last order,無野加單後
5分鐘俾張單,即刻碌卡
收走上你枱面食完嘅嘢。
然後同你講佢好需呢張枱。(英文((叫我地離檯

我已經說明未夠90分鐘(英文
我杯飲品都未飲晒
幾分鐘之後佢又話我哋好需要呢張枱。(英文((再叫我地離檯

走嗰陣仲同我講拜拜,我唔會理佢
唔會再去
65分鐘。三人。消費共hkd650

味道嘅話,海運果間一樣,
但人地服務好好多。
坐得舒服好多!環境好好多。
位都易等啲唔洗去呢間!
2024-06-27
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
  • 半半炸雞
2024-06-18 1316 views
此間的食物質素是真的好吃,雖然已在香港試過3次-4次,但永遠都不會令人失望,特別是它們的蜂蜜蒜蓉泥炸雞,吃完令人停不了口❣️❣️#韓國 #炸雞 #美食推薦 #韓國美食#韓國炸雞 #意大利面 #意粉

#韓國
2024-06-14
Type of Meal
Lunch
2024-05-27 1264 views
呢間真係長期多人排隊!! 但食過之後, 又真係覺得多人排都好合理!! 已經食過好幾次, pizza同炸雞都好食!!1. 韓國烤肉芝加哥pizza芝心批, 勁多芝士, 但又唔會覺得好漏, 配埋韓國烤肉, 勁好味勁正! 私心推介!!!❤️2. 炸雞個人認為大部分口味既炸雞都好味, 每次去都會揀唔同口味! 炸雞香脆, 肉質嫩滑又juicy, 可以一食再食! 但有一款 炸雞], 真心食得辣先好叫, 因為真係好辣, 啲辣味係留係個口度久久不散既辣, 好食, 但真係會一邊食一邊叫救命🤣🤣3. Peach Ade/Lychee Cooler Ade飲品方面呢兩款都覺得幾好飲, FRESH之餘, 水果味都突出。私心推介❤️

1. 韓國烤肉芝加哥pizza

2. 炸雞
個人認為大部分口味既炸雞都好味, 每次去都會揀唔同口味! 炸雞香脆, 肉質嫩滑又juicy, 可以一食再食! 但有一款 [火辣秘制炸雞], 真心食得辣先好叫, 因為真係好辣, 啲辣味係留係個口度久久不散既辣, 好食, 但真係會一邊食一邊叫救命🤣🤣

韓國烤肉芝加哥
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
韓國烤肉芝加哥
2024-05-18 1020 views
Pizza上公仔問了職員,肯定係糖霜可食,水果清新,顏色鮮豔奪目,但餡料有通粉,唔算難食,但心裡總覺得怪怪🍕炸雞餐牌寫唔辣,但泰式辣醬......無俾小朋友食🫢蟹意粉,蟹好多,真心覺得好食之選🍝如要打卡影相,荃新天地分店係唔錯既選擇,留意最後三張相🥰最後以熙哥哥成餐只食幾啖🙈#韓式料理 #韓國美食 #韓國 #Foodie #pizza #炸雞 #意粉 #linefriends #打卡美食 #linesally

炸雞餐牌寫唔辣,但泰式辣醬......無俾小朋友食🫢

蟹意粉,蟹好多,真心覺得好食之選🍝

如要打卡影相,荃新天地分店係唔錯既選擇,留意最後三張相🥰

最後以熙哥哥成餐只食幾啖🙈

2024-04-27
10 Minutes (Dine In)
$300 (Tea)
  • 蟹意粉
2024-04-26 1300 views
🍽️Pizza Maru 很久沒有吃pizza了,在朗豪坊逛街後和朋友商量吃甚麼,最後決定吃Pizza Maru,平時很多人排隊,但當天居然可以直接入座,當然馬上衝衝衝💪🏻🍕泡菜海灣芝加哥 💰223本身已經很喜歡吃它們家的Pizza,喜歡它們拉絲的感覺,以及Pizza的鬆脆,還有它們的蜜糖杏仁邊。Pizza的配料有雙倍馬蘇里拉芝士、芝士條、忌廉芝士慕絲口炒洋蔥、蘑菇、鮮蝦、蟹肉棒、菠蘿、粟米、燈籠椒、火腿、蜜糖、杏仁片大糖霜、意大利香芹、牧場醬、泡菜蛋黃醬,口感非常豐富。吃下去是甜甜辣辣的感覺,芝士拉絲勁長,非常誘人🧀🤤🧀芝士條 💰98炸到金黃色的芝士條,送上後馬上吃才是最美味的方法,芝士內餡鹹香四溢,而且拉絲效果一流,配上酸甜的蕃茄醬🥫,簡直絕配。🍗蜜糖芥末味炸雞 💰118/6件酥脆美味的炸雞配上甜甜的蜜糖芥末粉,十分美味,鹹甜相間,互相呼應。熱辣辣的炸雞咬下去時還會聽到雞皮脆卜卜的聲音,而且十分欣賞它們的炸雞沒有太厚麵粉外皮,吃下去就是雞皮和雞肉,十分美味😍🍸Lychee/ 🍓Strawberry Makgeolli 💰78這是一款微酒精飲品,有點像水果味的忌廉溝鮮奶和乳酸飲品,我和
🍽️Pizza Maru

🍕泡菜海灣芝加哥 💰223

🧀芝士條 💰98

🍗蜜糖芥末味炸雞 💰118/6件

這是一款微酒精飲品,有點像水果味的忌廉溝鮮奶和乳酸飲品,我和朋友分別叫了荔枝和士多啤梨味。個人較推薦荔枝味道,荔枝的味道比較真實👍🏻,沒有太假的香精味道,反而士多啤梨味有點像發燒粉紅色藥水的味道,個人不太喜歡😢

🍑Peach Lime Iced tea 💰48
這是一款水果茶,水蜜桃和檸檬🍋的味道配上茶香,喝下去十分清新解渴。不過不失的一款飲品,配上餐廳濃味的食物,推薦這款飲品,解渴一流。

味道 : 🤎🤎🤎🤎🤍
環境 : 🤎🤎🤎🤎🤍
服務 : 🤎🤎🤎🤎🤎
CP值: 🤎🤎🤎🤎🤍

🍽️:Pizza Maru (朗豪坊) (旺角)
📍:旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓3號舖

2024-03-16 1447 views
雖然係韓國餐廳,但實際係食fushion菜,食物有返咁上下水準,賣相同味道都唔錯😆🌼 煙燻鴨胸泡菜卡邦尼意粉 ($178)煙燻鴨胸煎得嫩滑,意粉醬Creamy, 配以泡菜汁辣椒碎帶有微辣,十分惹味。每啖意粉都掛滿醬汁,另外配有洋蔥碎、蘑菇,口感豐富😋🌼 蒜香雞Pizza (Regular) ($138)10吋Pizza足夠兩個人食👌🏼燻雞肉唔乾,大舊足料;配以煙肉、燈籠椒同車厘茄豐富味道;Mozarella🧀有拉絲效果✅ 平時食開蕃茄醬底嘅Pizza;今次配帶有甜味嘅燒烤醬都唔錯

🌼 煙燻鴨胸泡菜卡邦尼意粉 ($178)

🌼 蒜香雞Pizza (Regular) ($138)
10吋Pizza足夠兩個人食👌🏼
2024-03-10 1250 views
一直book mark咗呢間餐廳好耐咁啱朋友都話想試呢間就一齊去咗食我哋放工之後去 6點零7點鐘到 都要等成一個鐘先可以入到去環境嚟講呢間都算坐得幾迫,而且一入去就開始限時,差唔多早10至15分鐘就開始趕你走。用餐感受嚟講唔算太好,不過嘢食就真係幾好味😋 要知道有賣相,做fusion嘢又好食嘅餐廳,真係唔多🤤🥢煙燻鴨胸泡菜卡邦尼意粉呢個意粉好正啊,個賣相又正,而且fusion得來覺得個味好夾🥰 意粉唔會煮得過腍,加埋泡菜辣辣地又好爽。份量適中,三個人都唔會唔夠食😆🥢芝心maru大哥pizza個Pizza又係不得了,佢係正到連嗰邊都好好食🫠芝士又可以拉絲,啲料又夠足,唔怪得之呢個係佢哋嘅招牌💕🥢手工泡菜芝士波個芝士波好新鮮,食得出係即炸嘅,加埋個蛋黃醬真係好正🥹(係咪有芝士嘅嘢都特別正?)
一直book mark咗呢間餐廳好耐
咁啱朋友都話想試呢間就一齊去咗食
我哋放工之後去 6點零7點鐘到 都要等成一個鐘先可以入到去

🥢煙燻鴨胸泡菜卡邦尼意粉

🥢芝心maru大哥pizza

🥢手工泡菜芝士波
呢間兩年前試過一次,估唔到到依家愈開愈多分店,都仲係咁多人排隊,晚餐時間排左一個半鐘先食到😣就黎試下仲keep唔keep到水準😎🍽️蜜糖柚子八爪魚沙律(5/10)正常調味幾開胃,但略嫌太多火箭菜,苦澀味蓋過左其他配料既味道😥🍽️Maru秘製青口鍋(7/10)青口新鮮而份量都幾多,調味啱啱好、好惹味,重點唔會太膩👌🏻🍽️芝士秘製炸雞(6/10)上面灑滿芝士粉,但食落又無咩芝士味🤔炸皮係粗糙派、夠脆👍🏻但可惜入面既雞肉無咩肉汁少少乾,有啲失望🙈🍽️群蟹派對 轉摩卡芝心邊(8/10)pizza餡料豐富,有蝦蟹肉粟米,調味亦都唔錯,但未去到驚艷,但係❗️朋友介紹一定要食摩卡芝心邊❗️簡單就係錦上添花,濃濃既流心摩卡😍加埋杏仁片,同埋mozzarella芝心,甜甜鹹鹹咁真係好夾🤤幫個pizza加左好多分❗️—˗ˏˋ 𝓜𝓮𝓶𝓸✍︎ ˎˊ˗整體係好食,但比起第一次食好似差左少少,性價比同時間比亦一般🙈都可以試一次,但記得記得一定要轉批邊🤣✨推薦指數:7/10

🍽️蜜糖柚子八爪魚沙律(5/10)

🍽️Maru秘製青口鍋(7/10)
青口新鮮而份量都幾多,調味啱啱好、好惹味,重點唔會太膩👌🏻

🍽️芝士秘製炸雞(6/10)

🍽️群蟹派對 轉摩卡芝心邊(8/10)

˗ˏˋ 𝓜𝓮𝓶𝓸✍︎ ˎˊ˗

✨推薦指數:7/10

2024-02-07
Waiting Time
70 Minutes (Dine In)
  • Maru秘製青口鍋
  • 群蟹派對