3 day(s) ago
今日與同事經過旺角做嘢,午餐想食pizza,見到呢間餐廳嘅lunch Menu選擇都多,決定試試。餐廳裝修走美式風格,牆壁掛上大電視播住K-Pop,聽住啲歌能量返晒嚟。我哋分別點咗一個午餐及一客單點pizza。午餐隨主菜跟Home Made Iced Tea以外,可以加錢點飲品、餐湯及小食。餐湯韓式嘅豆腐海帶湯及Home Made Iced Tea明太鮮蝦海帶意粉 Myeongran (Pollock Roe) Prawn Pasta蝦夠爽口唔會太韌,與辣辣地嘅明太子醬及紫菜碎、洋蔥、西蘭花及杏鮑菇撈埋一齊食,Creamy得來啖啖都食到明太子,層次感豐富。瑪格麗特比薩 🍕Margherita Pizza (Large)單點咗個Pizza share食,由於同事係Pizza控,佢話食pizza一定要揀最傳統嗰隻,傳統Pizza最考功夫見真章。佢哋嘅水牛芝士形狀呈粒粒四方形,配上新鮮嘅車厘茄及大量火箭菜,口感香脆清爽,食得出佢嘅烘焙麵粉香,果然對得住佢個名。小食加咗炸蠔,有三隻,炸得夠脆口,唔算太油,不過不失。Peach Lime Iced Tea同事點咗呢杯特飲,好香水果味,但唔會太甜,
餐湯韓式嘅豆腐海帶湯及Home Made Iced Tea
小食加咗炸蠔,有三隻,炸得夠脆口,唔算太油,不過不失。
Peach Lime Iced Tea
同事點咗呢杯特飲,好香水果味,但唔會太甜,整體感覺淡淡清新,配Pizza意粉一流。
熱咖啡
食韓國嘢可以飲到熱咖啡☕️對於唔飲咖啡唔得嘅我,簡直係驚喜,咖啡質素亦夠穩陣。
整體食物水平不錯,座位寬敞舒適,員工亦友善跟得足,差好個靚電,繼續努力工作。