2021-05-14 1170 views
🐓🍗半半雙拼炸雞($218)揀咗甜辣秘製炸雞同埋蜂蜜牛油炸雞,雞肉好嫩滑,兩隻味都好食,個人鍾意蜂蜜牛油多啲,牛油味好香。🍕韓式海陸Pizza($138)特色綠茶薄餅之一,但好似唔係好食得出綠茶嘅味,整體大致上都ok,但冇乜特別。🍟蜜糖忌廉炸薯條($68)薯條好脆好大條,第一次點甜忌廉食,味道都幾夾。🍚🦑辣魷魚烤蛋拌飯($108)魷魚比較少,側邊啲蛋就算擺咗一陣先食都唔會好乾。飯撈左辣醬同紫菜,好食。
🐓🍗半半雙拼炸雞($218)

🍕韓式海陸Pizza($138)

🍟蜜糖忌廉炸薯條($68)
薯條好脆好大條,第一次點甜忌廉食,味道都幾夾。

🍚🦑辣魷魚烤蛋拌飯($108)
半半炸雞
韓式海陸Pizza
辣魷魚烤蛋拌飯
$200 (Dinner)
半半炸雞
韓式海陸Pizza
辣魷魚烤蛋拌飯
  • 蜜糖忌廉炸薯條
2021-05-02 355 views
韓國🇰🇷fusion 美國🇺🇸炸雞🍗今次外賣試吓啲間餐廳🍴主要係食韓式炸雞🍗美式pizza🍕不過韓式口味。買咗3樣野試吓:「蒜🧄香甜辣🔥秘製炸雞🍗」個樣好紅咁喎😳不過係唔辣既。炸得好乾身,啲粉唔厚,一個人食幾件都得「蜜糖忌廉炸薯條🍟」首先薯條🍟炸得好脆,係粗身嗰隻,有口感。個sauce係個靈魂,忌廉配薯條🍟好正,甜鹹配合very good「韓式海陸pizza🍕」除咗一般啲海鮮料,🦐之外,仲有韓式烤肉,正
韓國🇰🇷fusion 美國🇺🇸炸雞🍗

買咗3樣野試吓:

「蒜🧄香甜辣🔥秘製炸雞🍗」

「蜜糖忌廉炸薯條🍟」
首先薯條🍟炸得好脆,係粗身嗰隻,有口感。

「韓式海陸pizza🍕」
除咗一般啲海鮮料,🦐之外,仲有韓式烤肉,正

2021-04-30
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
  • 蜜糖忌廉炸薯條
2021-04-29 229 views
♡ 𝒫𝒾𝓏𝓏𝒶 𝓂𝒶𝓇𝓊 ♡一邊沈醉係K-Pop既大螢幕一邊食住好邪惡既拉絲Pizza加炸雞感覺有d去左泡菜國🇰🇷𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧❥Bulgogi Chicago, 鐘意食芝士既朋友呢款真係冇得輸,拉絲拉到隻手拉到最高都唔斷,成塊pizza芝士就係主角,食極都仲有🧀❥ Honey butter fried chicken, 炸雞件夠熱又夠脆,咬落去時仲出煙,肉質嫩滑好香蜂蜜牛油味,好出色𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧*Pizza 記得襯熱食,如果唔係拉絲就會慢慢變硬,影響口感架啦📍尖沙咀彌敦道美麗華商場一期食四方4樓408號舖
♡ 𝒫𝒾𝓏𝓏𝒶 𝓂𝒶𝓇𝓊 ♡

一邊沈醉係K-Pop既大螢幕
一邊食住好邪惡既拉絲Pizza加炸雞
感覺有d去左泡菜國🇰🇷
𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧

𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧

📍尖沙咀彌敦道美麗華商場一期食四方4樓408號舖
2021-04-25 214 views
今日新嘗試,韓式Pizza- 美麗華嘅pizza maru。個Pizza 又幾好食喎,韓式海陸pizza 加mocha 芝士邊,啲餡好多,蝦鮮味夠,牛肉碎好香,最搞嘢係個mocha 芝士邊,好似個mocha味蛋糕咁,仲要係甜甜地,好香mocha味。有咸有甜,又夾得幾好。一次過食埋甜品😏仲加左個蜂蜜牛油炸雞,唔係落真蜜糖,用左蜜糖味粉,可能咁就唔會整淋個炸皮,而啲肉仲好多汁。叫左兩個drink,個Belgium Blonde 好清新,個yuza ice tea 就好香柚子味,仲有微微薄菏,好refreshing 👍🏼。埋單475,ok丫。食唔晒,打左3分1個薄餅走😋

蜂蜜牛油炸雞

Belgium Blonde + yuza ice tea

埋單475,ok丫。食唔晒,打左3分1個薄餅走😋
Belgium Blonde + yuza ice tea
🍴韓國人氣西韓fusion菜朋友聚餐之選👭▫️前排係尖沙咀開左Pizza Maru,呢間係韓國人氣西韓fusion菜餐廳,上網見到佢個pizza係超級厚批就比佢吸引左黎食啦🤩呢到環境舒適,最岩三五知己,同幾個朋友黎呢到聚餐㗎啦~▫️蒜香甜辣x蜂蜜牛油秘製炸雞🍗(Half and Half) ($218)個炸雞係皮脆肉嫩,而且真係超多醬😍!超多芝士粉!佢啲芝士粉係令你食上癮,令你忍唔住一點再點🤤▫️薯角炭燒雞肉芝加哥pizza🍕($189)Pizza係蜜糖杏仁批,真係超級厚批😍!為食兔真係勁鍾意食厚批!所以呢個批對我來講真係超正!裏面重有好多芝士,係勁量Mozzarella Cheese同芝士條🧀係超級拉芝!仲有忌廉芝士慕絲、炒洋蔥、蘑菇、香雞、薯角同蕃茄,好味個pizza hxx好多😂其實個pizza有九吋咁大,所以兩個人食都係唔會食得晒,最啱三四個人share黎食▫️韓風蟹肉塔($138)係以蟹肉、椰菜、青瓜、牛油果、泡菜、蛋黃醬製成的,味道好重蟹肉味😋都食得出係以真蟹肉黎整🤪感覺好fresh~而旁邊嘅黑米炸薄餅口感係偏硬身,類似法包咁,但估唔到係帶點煙韌,幾岩我口味😍再撈埋沙律醬一齊食,好
🍴韓國人氣西韓fusion菜朋友聚餐之選👭
▫️
薯角炭燒雞肉芝加哥pizza🍕($189)
▫️
韓風蟹肉塔($138)
係以蟹肉、椰菜、青瓜、牛油果、泡菜、蛋黃醬製成的,味道好重蟹肉味😋都食得出係以真蟹肉黎整🤪感覺好fresh~而旁邊嘅黑米炸薄餅口感係偏硬身,類似法包咁,但估唔到係帶點煙韌,幾岩我口味😍再撈埋沙律醬一齊食,好正😋
▫️
紫蘇炸魷魚圈($83)
魷魚圈面頭淋上了洋蔥醬,味道正正常常不過炸皮有點厚。
▫️
脆炸章魚仔($85)
味道正正常常,不過都係炸皮好厚🙊
地址:
荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓28 及30號舖。
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302舖。
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期食四方4樓408號舖。
▫️
為食指數:8.5(10分為最多)
抵食指數: 7
呢間人氣店真係超人氣,6:00開始晚市,早十分鐘去到餐廳已經見到有長長人龍等緊!好彩果日有book 定位,如果唔係都唔知要排幾耐喇!一邊食一邊睇到門外都一直有人排隊,咁食物質素到底係點呢?— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —【芝加哥薄餅(太陽蕃茄芝加哥)】$183👍🏻呢個pizza 主要材料係芝士、蕃茄、辣肉腸。Double cheese 真係好正🤩 切開佢有拉絲嘅效果,揀左呢個蕃茄口味,正好中和到芝士嘅漏,重有d蕃茄嘅清新,不過辣肉腸如果可以多d就好喇!— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —【蜂蜜蒜泥炸雞】$123/6件 👍🏻呢個炸雞真係冇得輸,完全係韓國嘅感覺,外層一粒粒嘅炸粉,咬落去好脆,內裡嘅雞肉又多汁嫩滑,個醬都好好味,蜂蜜嘅甜加上蒜泥嘅香,岩岩好,唔會太蒜,呢個都好推介!— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —Drinks 🍹:圖中三杯飲品睇落一樣樣,但其實係三種不同口味的Iced Tea😂 我忘記左個名同價錢,味道係正常!— — — — — — — —

【芝加哥薄餅(太陽蕃茄芝加哥)】$183👍🏻

【蜂蜜蒜泥炸雞】$123/6件 👍🏻

Drinks 🍹:

❣️總括而言,係一間值得回頭又回頭嘅餐廳,食pizza 一定要試芝加哥pizza!炸雞下次想試埋其他口味🤤🤤
2021-04-07 399 views
自從韓流襲港後,韓國菜係其中一個我同朋友聚餐最常suggest既菜式,其中炸雞更加係我既all time favourite. 依間餐廳出名食特式pizza同炸雞,適逢有朋友生日,就book咗依到喇。《韓式烤肉芝加哥薄餅》芝士哥薄餅成個比較厚身鬆軟,批邊係滿滿既芝心邊,一扯開係芝士拉絲既效果,新鮮焗起上碟超正,至於韓式烤肉味就冇乜特色,係多左幾舊烤肉係pizza上面,調味配搭上唔算太特別。《蜂蜜牛油x甜辣炸雞》蜂蜜牛油味比較淡味,好似普通炸雞加shakeshake粉咁,但係甜辣味就調味恰到好處有甜有辣,惹味好多,至於外皮都炸得好脆好乾身,係略嫌雞肉唔夠Juicy,不過都值得一試。《卡邦尼年糕》卡邦尼年糕個汁似普通白汁多啲,冇左卡邦尼既蛋香creamy感,而且年糕得好少舊,性價比唔高,唔推介。

《韓式烤肉芝加哥薄餅》

《蜂蜜牛油x甜辣炸雞

《卡邦尼年糕》
2021-04-06 312 views
話說7/4星期二公眾假期叫外賣自取,共3個Pizza兩份炸雞,打電話去問說不能預訂,需親自去付款並等候,我6點到,服務員說要等侯45分鐘,心想白白要在門口企45分鐘已經唔開心,到45分鐘後又推説再等多10分鐘,那時候我已企到腳軟,之後又説pizza現在開始裝作,大約15分鐘左右,那時候我已經忍不住跟報務員理論,為什麼不能預訂,不能預訂又要客人等超過一小時,而服務員給我的態度愛理不理,非常惡劣!我屋企人決定已經不再幫襯,要白等一個小時先有的外賣,幾好食都冇用😡
2021-04-06 296 views
💕黎自韓國嘅一間餐廳,有pizza又有炸雞食😋8點幾去到都要等一陣先入得座,真係好多人食呀!🌟Braised beef cheek ragu pizza+double cheese twist $190加錢轉左雙芝邊,呢個pizza超好食😆,個芝士批邊係超級無敵好食,入面嘅牛肉份量都好多,好耐冇食過咁好食嘅pizza啦😋🌟Honey butter fried chicken $118炸雞夠熱又香脆,超香蜂蜜牛油味,上面仲有好多芝士粉,每食一啖都食到d芝士粉,又多種口感層次☺️🌟Kimchi risotto ball $88泡菜加芝士超級絕配😍,仲配左特色蛋黃醬,比想像中好食🤤🌟Mango makgeolli $68一直都幾鍾意飲韓國嘅米酒,見有芒果味就叫黎試下,幾開胃,飲完又可以再食過😆😆🌟Peach lime iced tea $48桃味濃郁,水準之上👍🏻呢間一定會再encore!!
💕黎自韓國嘅一間餐廳,有pizza又有炸雞食😋
8點幾去到都要等一陣先入得座,真係好多人食呀!

🌟Kimchi risotto ball $88
泡菜加芝士超級絕配😍,仲配左特色蛋黃醬,比想像中好食🤤

🌟Mango makgeolli $68

🌟Peach lime iced tea $48
桃味濃郁,水準之上👍🏻

呢間一定會再encore!!
2021-03-31 192 views
一直想試泡菜海灣芝加哥Pizza,可惜今次又無曬🥲🥲.肉食主義🍕材料多,Pizza厚底,算脆口鬆軟,如果加芝心邊應該會開心少少。但唔太算有咩特色,無咩太大驚喜。.蜂蜜🍯牛油秘製炸雞🍗佢主要係用粉帶出蜂蜜牛油味道,可以每隻炸雞🍗都會沾滿粉,蜂蜜味唔太出,有少少失望。炸到好脆口,即使放左一陣先食,唔話會淋左👍🏻.泡菜芝士波有少少失望,食落十分脆口,唔重炸粉,一啖咬落去就係料,但泡菜芝士咪唔算出。.尖沙咀分店選擇唔多,好似荃灣分店既Menu 多元化D
一直想試泡菜海灣芝加哥Pizza,可惜今次又無曬🥲🥲

肉食主義🍕

蜂蜜🍯牛油秘製炸雞🍗

泡菜芝士波
尖沙咀分店選擇唔多,好似荃灣分店既Menu 多元化D
2021-03-23
Type of Meal
Dinner
2021-03-29 238 views
好多人黎呢度都會食佢嘅pizza,但我lunch唔食咁多,叫左個意粉就算🤣🤣佢嘅lunch set仲可以加錢($15)要一份炸雞,但唔好期望太高,外皮唔係炸到脆果種炸雞,而且無乜味🙈·Green Pesto Linguine($88)聞落去幾香,但係食落去味道唔夠,意粉唔夠掛汁🥲🥲有幾粒車厘茄伴碟,份量比想像中少,同埋真係得醬同意粉,無任何蘑菇或者肉類,所以食落都有啲寡,呢個價錢黎講唔太抵食🙉而且成日有蚊飛黎飛去😢或是枱面有小昆蟲
Green Pesto Linguine($88)
2021-03-13 645 views
之前一直2人限制之下. 真係完全零出街食飯! 放寬左少少之後 . 真係出山一次. 就係去食個個都話出色既PIZZA MARU !!未食之前真係唔知會有幾出色! 抱住嘗試既心態去試lol ! 大概1830 左右去到. 因為book左位. 我地就唔駛再等. 很好! 由於5人. 都要分2檯. 中間加塊隔板.  坐響附近! 一如概往. 都係限時90分鐘... 入到去. 天. 真係唔好彩. 當日咁arm機器壞左冇飯冇意粉. 不過唔緊要 . 我地都叫左salad , 魷魚圈, pizza , 炸雞 ! 不過真係等了又等. 一等再等. 等左20分鐘先有野食. 魷魚圈不過不失, 炸雞比我想像中一般. 個人都係喜愛某某牌子既烤雞. 如果期待食炸雞既朋友. 可能會失望呀! 之後繼續等. .. 等... 等... 個PIZZA 足足等左1個鐘先到.真係太肚餓... 我地二話不說. 即係影完相就食... 芝士拉絲超勁呀!! 不得了!! 重點係咩呀. 係佢個糖霜批. 真係唔好理肥唔肥... WAAA . 入口甜甜地.. 厚批又鬆軟. 加埋D餡真係好好食... 但食食下... 我地先發現.. 頂... 原來佢上錯

之後繼續等. .. 等... 等... 個PIZZA 足足等左1個鐘先到.真係太肚餓... 我地二話不說. 即係影完相就食... 芝士拉絲超勁呀!! 不得了!! 重點係咩呀. 係佢個糖霜批. 真係唔好理肥唔肥... WAAA . 入口甜甜地.. 厚批又鬆軟. 加埋D餡真係好好食... 但食食下... 我地先發現.. 頂... 原來佢上錯批
上左個海鮮批!! 天. 唔怪得同本身揀果個唔同味. 雖然都好好味好出色
  下次真係要試返原本果個批先得喇
哈哈!

推薦PIZZA ! 推薦PIZZA ! 推薦PIZZA !
2021-03-08
$150 (Dinner)
2021-03-09 637 views
🤩Dirty Keto🤩 韓式炸雞我想食炸雞想左成個月,約朋友又約極都夾唔到時間!呢日係星期五晚,終於食到炸雞🍗🤪🤪原先想去嗰間係尖沙咀紅雞,點知去到門口啲人多到爆炸😢我朋友都唔想等🥳於是行勻成個尖沙咀搵炸雞店!竟然係間間都要排隊!!😵😵😵最後都屈服左喇,我哋是但搵咗一間炸雞店排隊~好彩都唔算等得太耐🤤🤤😈💠落單後大概等10分鐘就有炸雞食,係啦肚餓嘅時候等嘅時間好似特別耐咁🥲💠新鮮熱辣起爐嘅炸雞熱到爆棚超正!係咁以影兩張相就即刻食😍😍🥰🥰💠整體來講雞皮炸得香脆,鎖住到雞嘅肉汁,而且咬開仲有熱煙出緊!證明佢真係夠熱呀😍E08 蜂蜜蒜泥炸雞 $123💠濃稠的蜂蜜蒜泥汁好惹味,蜂蜜嘅甜味黏着脆炸雞皮🍗融為一體🥰炸雞本身調味唔重,蜂蜜為炸雞增添一點味蕾的刺激~E04 首爾醬油咖喱粉炸雞 $128💠醬油咖喱粉炸雞較為遜色🙍‍♂️醬油咖喱粉?⋯⋯咬落去沒有醬油味,跟我以前吃的醬油雞完全不同!(對上一次吃的真的有看得見的黑色醬油!今次圖示,並沒有黑醬油,碟底只有少量甜甜的汁)我亦吃不到咖喱味~💠醬油咖喱粉炸雞仲要係冇得係《半半拼盤》揀架😚要單點仲貴啲!今次試伏啦😣😣😣😣😣〽️賣相8|服務8|環境7🙌〽️價

🤩Dirty Keto🤩 韓式炸雞

E08 蜂蜜蒜泥炸雞 $123

E04 首爾醬油咖喱粉炸雞 $128

〽️賣相8|服務8|環境7🙌
〽️價錢6|質素6|味道6.5

❤️🧡💛💚💙💜🖤🤍🤎❤️🧡
📍 Pizza Maru (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期食四方4樓408號舖

#人間美食 #炸雞 #韓式炸雞
#pizzamaru
2021-03-05
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$190 (Dinner)
  • 蜂蜜蒜泥炸雞(6件)
2021-03-06 547 views
🍗Half + Half Fried Chicken HKD 218🌶火辣秘製炸雞 Spicy Gangjeong Chicken🍯蜂蜜牛油製炸雞 Honey Butter Fried ChickenTheir fried chicken is delicious, with a light crispy batter and I was so surprised by how juicy and tender the meat was! Way better than fried chicken at chained fast food stores! Personally, I prefer the spicy 🌶 ones (not that it’s all that spicy at all) more than the honey butter ones (strong butter flavour!) 😋😋😋佢哋嘅炸雞雞好好食,外層鬆脆,咬落去多汁又嫩滑,好有驚喜!我個人鍾意辣嗰款多啲,蜂蜜牛油嗰款都好夠牛油味!I was intrigued by their match

I was intrigued by their matcha dough base, it turned out quite nice, soft and chewy but nothing remarkable 🤷🏻‍♀️ 🥦and broccoli on pizza was an interesting touch. Must say I prefer their fried chicken though
尋晚去到美麗華, 見到食韓式炸雞同pizza, 個廣告牌都好吸引。嗌咗佢個招牌蜂蜜蒜泥炸雞同肉食主義pizza, 嘩, 完全唔得!雞好大陣冰鮮雞嘅雪味, 個pizza就食得出係用啲cheap料, KFC同pizza hut 都高水準過佢, 我唔明哩間餐廳點解咁多笑臉, 真係咁多打手? 😓 服務態度又冇乜特別, 座位又逼夾少少, 一啲都唔舒適。難食都算, 今朝我同我老婆都肚痾, 我諗衛生都係一大問題, 搞到我忍唔住都要寫我第一個食評, 等大家唔好中伏 。

2021-03-02
$200 (Dinner)